Dodaj do ulubionych

Brawo Kazia!

03.03.12, 16:16
Te prostytutki nieco mniej mnie wzruszają ale co prawda to prawda, pieniędz wywalony w błoto, dla plebejskiej, prymitywnej rozrywki. Bandy troglotytów z całej Europy rozlezą się po miastach, wyjąc, srając, pierdząc i ogólnie zanieczyszczając tępymi ryjami krajobraz.
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: Brawo Kazia! 03.03.12, 16:22
      mistrzostwa świata/Europy nie są aż takie straszne, przeżyłam jedne. Rano wiadomo, kto gra, bo pijani kibice się wylewają na ulice.
      A i prostytutki nie zarobiły tyle, ile oczekiwały.
    • corgan1 ok, to co w zamian proponujecie? 03.03.12, 16:37
      Rozumiem, że mizoandryzm postępuje i wszystko to co kojarzy się z męskością ma się kojarzyć źle. W tym piłka nożna.

Dobrze, w takim razie co pani Szczuka ma do zaproponowania w zamian? Co zamiast piłki nożnej?

ps: nie lubię piłki nożnej, nie chodzę na mecze; Euro mogłoby dla mnie nie istnieć
      • eat.clitoristwood Re: ok, to co w zamian proponujecie? 03.03.12, 16:44
        Proponujemy prywatne imprezki wśród liczby osób maksymalnie sześciu. :)
        Nie jakieś stadne porykiwania w ilościach hurtowych.
        • kocia_noga Re: ok, to co w zamian proponujecie? 03.03.12, 19:45
          eat.clitoristwood napisał:

> Proponujemy prywatne imprezki wśród liczby osób maksymalnie sześciu. :)
          > Nie jakieś stadne porykiwania w ilościach hurtowych.

A dla mneio stadiony mogą być, gromadne imprezy - jak najbaqrdziej, ale księgowość czysta i konsultowana społecznie.
          A zamiast Eurozłodziejstwa mogliby już dawno temu pobudować autostrady.
          • eat.clitoristwood Re: ok, to co w zamian proponujecie? 04.03.12, 18:36
            kocia_noga napisała:
            > A dla mneio stadiony mogą być, gromadne imprezy - jak najbaqrdziej, ale księgow
            > ość czysta i konsultowana społecznie.

Mnie przekonuje jedynie fakt, że Naród Polski będzie miał gdzie godnie przyjąć Ojca Świętego i za dożynkami mi się ckni...
    • maitresse.d.un.francais piłeś z nią brudzia? 03.03.12, 17:09
      Nie? To w takim razie nie "Kazia".

Piłka jest plebejską rozrywką, związaną z piciem i wyciem.

Dlatego nie lubię jej - tak samo jak wieczorów panieńskich.

I tyle.
    • maitresse.d.un.francais ośmielono się zaatakować świętą piłeczkę? 03.03.12, 17:10
      ojej, trzeba bronić totemu!
      • johnny-kalesony Piłeczka to nie jest sprawa życia lub śmierci ... 08.03.12, 11:19
        Piłeczka to nie jest sprawa życia lub śmierci - to coś znacznie poważniejszego.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • mariner4 Ja nie jestem fanem piłki, ale już 12.03.12, 15:49
          starożytni wiedzieli, że nie wolno ludzi pozbawiać igrzysk.
          A w czym zresztą piłka jest gorsza od tych chudych szkap na wybiegach zwanych "pokazami mody"? Targowisko próżności.
          M.
          • maitresse.d.un.francais Tym, że za pokazy mody nie płaci społeczeństwo 12.03.12, 16:42
            Modelki są zagłodzone dlatego, że inaczej wylatują z pracy.

Poza tym ja akurat nie oglądam pokazów mody, biedaczku.
            • mariner4 Przede wszystkim dlatego, że głupie! 12.03.12, 17:46
              Ja bym się nie dał wykończyć za chwile na wybiegu.
              Co do piłki? Nie jestem kibicem. Byłem, ale kibole mnie definitywnie ze stadionów wypędziły. Nie masz jednak prawa pozbawiać ludzi rozrywki, dlatego że jej nie lubisz, lub nie rozumiesz. Nikt Ci pnie zabrania oglądać seriali dla debili, których tyle w TV. Na przykład M Jak miłość. Wyciskacz łez kucharek. A piłka? w sumie to jest dochodowy biznes. Jak inny.
              M.
              • maitresse.d.un.francais Cóż, można było uczynić inne założenie... 13.03.12, 15:30
                a mianowicie, że modelka ma wyglądać w miarę normalnie, a nie jak szkielet.

Widzę tu winę pracodawców.
              • kocia_noga Re: Przede wszystkim dlatego, że głupie! 13.03.12, 16:15
                mariner4 napisał:

Nie masz jednak prawa pozbawiać ludzi rozrywki, dlatego że jej ni
                > e lubisz, lub nie rozumiesz. Nikt Ci pnie zabrania oglądać seriali dla debili,
                > których tyle w TV. Na przykład M Jak miłość. Wyciskacz łez kucharek. A piłka? w
                > sumie to jest dochodowy biznes. Jak inny.

A nie serial dla debili? Bo moim zdaniem w M jak miłość jest więcej i sensu i prawdy niż w geszefcie "piłka nożna".
                > M.
                • mariner4 To serial dla kucht. 13.03.12, 19:32
                  Jak zresztą większość. A piłka? Musiałabyś wybić setki milionów ludzi.
                  Iak byłem dzieckiem, rto sobie myślałem, że dorośli mają przechlapane, bo się w podchody nie mogą bawić. Wtedy do głowy mi nie przychodziło, że to dorosłych po prostu nie interesuje.
                  Twoje myślenie jest na takim poziomie, jak wtedy moje. tylko, że ja miałem wtedy 7 lat. A Ty? dalej myślisz infantylnie.
                  M.
                  • maitresse.d.un.francais A kucht to myślisz jest ile? 13.03.12, 20:59
                    Dwie na kontynent?
                  • maitresse.d.un.francais bo wszyscy kibice to znani intelektualiści 13.03.12, 21:00
                    nie?
                    • mariner4 Nie są. 14.03.12, 11:15
                      Aha, damskie rozrywki są lepsze od męskich?
                      Ale pisma "kobiece" mówią wszystko.
                      M.
                      • maitresse.d.un.francais A co ci mówią pisma "kobiece"? 14.03.12, 16:54
                        Bo w moich oczach służą one ogłupianiu i tresowaniu kobiet, a nie odpowiadaniu na ich potrzeby.

Są okropnie nudne i wykastrowane.

Nie piszę, że lepsze. Piszę, że jedne są warte drugich. I tyle. Ty zakładasz, że lepsze są męskie,dlatego, że ich adresaci mają fiutki.
                        • mariner4 Masz rację, ale to popyt wywołuje podaż. 14.03.12, 19:08
                          tych wielu w końcu tytułów.
                          Gdyby nie było czytelniczek, te wszystkie "Naj" by nie wychodziły.
                          Moja żona tego do ręki nie bierze. Czyta to co ja. Może za wyjątkiem wydawnictw o lotnictwie.
                          M.
                          • maitresse.d.un.francais Tyż prowda, ale to samo dotyczy męskich 15.03.12, 15:42
                            "Playboy" czy "CKM" nie są dotowane państwowo. :-P Bo pisma o samochodzikach/motorkach/rybołówstwie itd. jestem w stanie zrozumieć.
                            • mariner4 Te pisma mają mniejszy zasięg niż np "Gala" 15.03.12, 19:13
                              Tytułów "damskich" jest o wiele więcej.
                              Co do samochodów to nie są żadne męskie pisma, tylko tych, co się motoryzacją interesują. Sama stawiasz kobiety w roli głupszych. Nikt Ci nie zabrania czytania "Auto Świat", który chętnie czytuje moja żona, czy podobnych. Pisma komputerowe to też "męskie" pisma? Są pisma dla mądrych i dla idiotów.
                              Takim pisaniem strzelasz w stopy kobiet.
                              M.
                              • maitresse.d.un.francais Re: Te pisma mają mniejszy zasięg niż np "Gala" 15.03.12, 19:23
                                mariner4 napisał:

> Tytułów "damskich" jest o wiele więcej.

To więcej czy większy zasięg (masz na myśli nakład, jak sądzę)?
                              • kocia_noga Re: Te pisma mają mniejszy zasięg niż np "Gala" 16.03.12, 08:58
                                mariner4 napisał:

> Tytułów "damskich" jest o wiele więcej.
                                > Co do samochodów to nie są żadne męskie pisma, tylko tych, co się motoryzacją i
                                > nteresują. Sama stawiasz kobiety w roli głupszych.

To owszem, są męskie pisma, gdyż sprawami "moto" interesują się głównie mężczyźni.Takie czasopisma nie są "mądrzejsze" od np "Gali", tylko ty to z góry zakładasz. Założenie twoje jest znane - to, czym interesują się i jarają mężczyźni jest mądre, to czym interesują się i jarają kobiety - głupie. Zawsze więc dojdziesz do wniosku jaki ci jest miły :)

Są pisma dla mądrych i dla idiotów.

Właśnie. Weź się może za czytanie "Gali", powinno pomóc w wyrobieniu się intelektualnym. Z początku niewiele zrozumiesz, ale z czasem możesz rozszerzyć horyzonty .
                                • mariner4 No własnie 16.03.12, 09:34
                                  Feminizm kończy się, kiedy trzeba zmienić koło w samochodzie.
                                  Pomyśl o tym co napisałaś. Samochód to nie męski temat, tylko uniwersalny. Wszyscy jeździmy autami w końcu. Mówiąc, że kobiety nie interesują się motoryzacją przyznajesz, że jesteśmy inni. Na forach motoryzacyjnych walczę z pojęciem "samochód dla kobiety", bo czegoś takiego nie ma. Są tylko samochody za drogie. To ze nie czegoś nie rozumiesz, nie oznacza, że jest głupie Tej inności odmawiasz nam tam, gdzie jest ci to wygodne.
                                  A pisma w których tematem wiodącym jest, który celebryta przespał się z jakąś inną celebrytką świadczą najlepiej o poziomie czytelniczek.
                                  M.

• maitresse.d.un.francais Ja teraz czytam dystopie, a nie pisma kobiece 14.03.12, 16:55
                        I uważam, że ta właśnie moja indywidualna wymieniona wyżej rozrywka jest lepsza od meczyków.
                        • mariner4 Nie musisz oglądać "meczyków" 14.03.12, 19:10
                          Ale łaskawie pozwól to robić innym.
                          To nie jest Twoja sprawa.
                          M.
                          • maitresse.d.un.francais Ależ niech oglądają na zdrowie! 15.03.12, 15:43
                            Tylko dlaczego ryczą o tym na całe autobusy, dlaczego demolują miasto, dlaczego zasmarowują mury graffiti?

To jest także moje miasto i moje autobusy. Ja im po ścianach nie piszę MARGARET ATWOOD RZĄDZI! ani nic podobnego. Nie stwarzam zagrożenia i nie jestem wandalem.
                            • mariner4 Ja nie ryczę i nie demoluję miasta 15.03.12, 19:15
                              Widzę, że jesteś niezbyt rozgarnięta i mierzysz wszystko swoim poziomem.
                              Czego nie rozumiesz, to zaraz jest głupie.
                              Ale żyjemy w wolnym kraju
                              • maitresse.d.un.francais Zarzut niezgodny z prawdą 15.03.12, 19:29
                                Nie piszę "głupie". Że nie rozumiem piłeczki? Masz oczywiście na myśli świra na punkcie wyżej wymienionej i uznawania jej za główną formę patriotyzmu, nie zaś zasady samej gry, jak mniemam?

TAK SIĘ JAKOŚ DZIWNIE SKŁADA, że akurat miłośnicy piłeczki ryczą, demolują i zagrażają. Nie czynią tego miłośnicy książek/jazdy konnej/podróżowania/znaczków pocztowych/wstaw 1500 innych rodzajów zainteresowań.

Nierozgarnięta? Ha, ha. A założysz się?

• mariner4 Tak się składa, że nie jestem kibicem 15.03.12, 20:07
                                  i piłką nożną się nie interesuję. Ale to się nie zgadza z Twoim oglądem świata. Dla Ciebie facwet to kibol, co demoluje miasta. To jest tak samo usprawiedliwione, jak twierdzenie, że każda kobieta to dziwka.
                                  Zrób sobie maseczkę. Może Ci się poprawi.
                                  M.
                                  • maitresse.d.un.francais A gdzie napisałam "dla mnie facet to..."? 15.03.12, 20:13
                                    Zalinkuj proszę.

Jak widać wygodniej ci polemizować z tym, czego nie napisałam, niż z tym, co istotnie napisałam.

Dla mnie facet to człowiek płci męskiej. Kobieta - człowiek płci męskiej. NIEKTÓRZY FACECI SĄ DEMOLUJĄCYMI KIBOLAMI. INNI NIE.

Teraz udasz, że tego postu nie widziałeś, prawda?
                                  • maitresse.d.un.francais Ale jaki ma związek z tematem 15.03.12, 20:15
                                    fakt, że nie jesteś kibicem?

Nawet gdybyś był, a nie demolował, to bardzo dobrze. SĄ KIBICE, KTÓRZY DEMOLUJĄ. Kibice, którzy nie demolują/nie piszą po ścianach/nie ryczą - niechże się cieszą piłeczką ad nauseam.
                                    • mariner4 Masz kompleks niespełnienia. 15.03.12, 20:20
                                      I każdy facet to Twój wróg.
                                      M.
                                      • maitresse.d.un.francais Mam rozumieć, że skończyły ci się argumenty 15.03.12, 20:42
                                        rzeczowe i teraz będziesz mnie zasypywał kupą obelg, dotyczących przeważnie mojego życia seksualnego.

Od analizy mojej osobowości mam wprawdzie specjalistę, ale jeśli koniecznie musisz wyrazić swoje zdanie, napisz. Mamy wolny kraj i każdy ma prawo wygłaszać dowolne bzdury.
                                        • eat.clitoristwood Re: Mam rozumieć, że skończyły ci się argumenty 15.03.12, 21:00
                                          maitresse.d.un.francais napisała: (...)

Moim zdaniem, jeśli już musisz, powinnaś sobie znaleźć przeciwpyskownika na wyższym poziomie. No, kurde, z szacunku dla samej siebie.
                                        • mariner4 Wąsko pojmujesz słowo niespełnienie 16.03.12, 07:07
                                          Jak temu rekrutowi, co wszystko kojarzyło sioe z d.....
                                          No i gdzie tu obelgi?
                                          M.
                              • maitresse.d.un.francais czyli mam rozumieć demolowanie, czy jak? 15.03.12, 19:31
                                Nie rozumiem również pasjonowania się zbieraniem znaczków i chęci życia zakonnego, ale nic do tego nie mam, bo przedstawiciele tych grup nie zatruwają mi życia swoimi pasjami.
                                • mariner4 Popraw sobie libido 15.03.12, 20:08
                                  Teraz pełno tego reklamują.
                                  M.
                                  • maitresse.d.un.francais Argument ad personam 15.03.12, 20:11
                                    Takie zazwyczaj świadczą o tym, że argumentującemu skończyły się argumenty rzeczowe.

A także, iż jest on oponentem pozbawionym klasy.

Niezależnie od mojego libido - wielbiciele piłeczki ryczą/demolują w związku ze swoją "pasją". Wielbiciele innych dziedzin życia - nie.
                  • eat.clitoristwood Re: To serial dla kucht. 13.03.12, 22:02
                    mariner4 napisał:
                    > (...) tylko, że ja miałem wtedy 7 lat (...)

Hmmm...wtedy, powiadasz...
    • kocia_noga Re: Brawo Kazia! 03.03.12, 19:43

> Te prostytutki nieco mniej mnie wzruszają ale co prawda to prawda, pieniędz wyw
      > alony w błoto, dla plebejskiej, prymitywnej rozrywki. Bandy troglotytów z całej
      > Europy rozlezą się po miastach, wyjąc, srając, pierdząc i ogólnie zanieczyszcz
      > ając tępymi ryjami krajobraz.

Rozbijając latarnie, pzrystanki komunikacji miejskiej, podpalając samochody i dając po ryju każdemu kogo napotkają po przegranych (smutek) lub wygranych (entuzjazm) meczu.
      • marcinlet Re: Brawo Kazia! 03.03.12, 23:42
        kocia_noga napisała:

> Rozbijając latarnie, pzrystanki komunikacji miejskiej, podpalając samochody i d
        > ając po ryju każdemu kogo napotkają po przegranych (smutek) lub wygranych (entu
        > zjazm) meczu.

Jeszcze się to Euro nie zaczęło, a ta już wie co się będzie działo. Podaj jeszcze liczbę ofiar.
    • urko70 Re: Brawo Kazia! 03.03.12, 21:23
      Nie wiem z czego się bierze fenomen piłki nożnej, czemu tylko ten sport ma takie powodzenie.
      Ale zdaje się to wlasnie przez ten sport rozładowuje się napięcia społeczne, ot taki wentyl bezpieczeństwa.
      • easz Re: Brawo Kazia! 05.03.12, 00:43
        urko70 napisał:

> Ale zdaje się to wlasnie przez ten sport rozładowuje się napięcia społeczne, ot
        > taki wentyl bezpieczeństwa.

Ta, zwłaszcza poza stadionami i jeszcze drożej kosztuje.

Ja bym wolała olimpiadę zimową, ale to by nas jeszcze bardziej zaorało, a i tak niewiele by z tego wynikło. Przekrętów też byśmy nie uniknęli, więc do rzyci z tym całym imprezowaniem międzynarodowym by Pl.
        • urko70 Re: Brawo Kazia! 05.03.12, 15:18
          easz napisała:

> > Ale zdaje się to wlasnie przez ten sport rozładowuje się napięcia społecz
          > > ne, ot taki wentyl bezpieczeństwa.
          >
          > Ta, zwłaszcza poza stadionami i jeszcze drożej kosztuje.

Kibicowac, pasjonować się piłką nożną można tak na stadionie jak i poza nim, w domu, knajpie etc.
          No chyba, że zahaczasz o wandalizm o którym ja nie pisałem.
          • kocia_noga Re: Brawo Kazia! 05.03.12, 17:45
            urko70 napisał:

> No chyba, że zahaczasz o wandalizm o którym ja nie pisałem.

Zastanawiam się czy Szef inspektor nie ma racji, czy ten wandalizm nie jest ciut demonizowany. Serio nie wiem, jaka jest skala zjawiska i proporcje.
            U mnei na prowincji mecze pierwszoligowe skutkują tym, że chóralne okrzyki i śpiewy słychać w pobliskich dzielnicach. Mieszkam z dala od stadionu, więc nie wiem, co się dzieje potem, ile leci latarni, koszów na śmieci, przystanków itp. Wiem, że miasto płaci za obstawę policyjną i strażników.
            • easz Re: Brawo Kazia! 05.03.12, 19:31
              Znaczy z synami smykami na mecz być bez niczego poszła?

Pewnie trochę sa kibole demonizowani. Nie, kibice. Ale sa jeszcze cały czas kibole i mają większą siłę przebicia. Pooglądaj sobie jakieś nagrania z prawdziwymi fanami klubów, prawdziwszymi, niż ich zawodnicy...
              Byłe też zamieszki, z ofiarami śmiertelnymi nawet. I ta cała mafia.

No Kocia, tyle testosteronu, haju, endorfin, a ty myslisz, że co? ;)
            • urko70 Re: Brawo Kazia! 06.03.12, 09:42
              kocia_noga napisała:

> urko70 napisał:
              >
              > > No chyba, że zahaczasz o wandalizm o którym ja nie pisałem.
              >
              > Zastanawiam się czy Szef inspektor nie ma racji, czy ten wandalizm nie jest ciu
              > t demonizowany. Serio nie wiem, jaka jest skala zjawiska i proporcje.
              > U mnei na prowincji mecze pierwszoligowe skutkują tym, że chóralne okrzyki i śp
              > iewy słychać w pobliskich dzielnicach. Mieszkam z dala od stadionu, więc nie wi
              > em, co się dzieje potem, ile leci latarni, koszów na śmieci, przystanków itp. W
              > iem, że miasto płaci za obstawę policyjną i strażników.

A ja wiem jak jest w sredniodalekiej odleglosci od stadionu, przed meczem, pelno maszerujących szalikowców, niekotrzy podspiewują a raczej drą mordy, przed meczem cala okolica jest po mistrzowsku zastawiona samochodami, w czasie meczu sluchac wrzawę na stadionie, po meczu znacznie częśtsze darcie mordy, oraz pijane wydzierania się, zniszczeń nie zaobserwowałem na wlasne oczy, ale pewnie nie wszystko widzialem.
    • chief_inspector_toschi Re: Brawo Kazia! 03.03.12, 22:35
      dla mnie jako fana futbolu fakt, że euro odbędzie się w polsce, jest rzecza ćwierćinteresującą. plusem są nowoczesne stadiony (które w założeniu – przypominam - mają na siebie zarabiać, będą też służyć innym widowiskom) oraz gwarancja udziału w turnieju, wielkim minusem to, że od dwóch lat jesteśmy pozbawieni emocji meczów eliminacyjnych, pozostają tylko badziewne gry towarzyskie. euro i tak obejrzę w tv. bezpośredni kontakt z kibolami jest mało przyjemny, ale myślę, że bez trudu da się go uniknąć. a mecz przy pustych trybunach to jednak nie to samo.

ale perspektywą organizacji euro w równym albo i większym stopniu entuzjazmowali się, niekoniecznie będący fanami futbolu, zwolennicy teorii „kopa cywilizacyjnego”, „efektu barcelońskiego” i odświeżenia „marki polska”, ku chwale rodzimego przemysłu turystycznego, atrakcyjności inwestycyjnej kraju, itede, itepe. w tej narracji chodziło o skutki długofalowe. nie wiem, czy to się ostatecznie sprawdzi. całkiem możliwe, że nie. podobno jedynym przypadkiem zaistnienia "efektu barcelońskiego" jest miasto barcelona.

ale warto paniom szczuce i bratkowskiej przypomnieć, że status najbardziej prężnej gospodarki w ue zawdzięczamy w niemałym stopniu inwestycjom infrastrukturalnym wymuszonym czy przyśpieszonym przez euro (prócz stadionów drogi, lotniska, dworce, baza hotelowa…), w komentarzach i prognozach ekonomistów ten wątek pojawia się stale. można to uznać za formę antycyklicznego interwencjonizmu a’la keynes :-) ja wiem, że pkb nie jest najlepszym miernikiem rozwoju społecznego, jakości życia, itd., ale przypuszczam, że sporo miejsc pracy i sporo budżetów rodzinnych się dzięki temu uratowało. co nie znaczy, że bilans uważam za pozytywny. możliwe, że po euro czeka nas tym boleśniejszy zwał. się okaże.
      • kocia_noga Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 07:28
        chief_inspector_toschi napisał:

plusem są nowoczesne stadiony (które w założeniu – przy
        > pominam - mają na siebie zarabiać, będą też służyć innym widowiskom)

Zastanawiałeś się, dlaczego nie wpuszcza się na nowy stadion pod różnymi pretekstami ?
        Boby musieli po meczu natychmiast remontować. Po Euro mecze będą przynosić te same skutki, co zawsze - wandalizm w obrębie stadionu i okolicach, wzmożona aktywnośc służb bezpieczeństwa (b. kosztowne), ciągła konserwacja, bo zaraz się okaże, że robione na łapu-capu i po lewych układach matendencje do rozsypywania się, a ewentualne wpływy tego nie pokryją
        • chief_inspector_toschi Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 10:37
          nie chce mi się wchodzić w dyskusję, czy mecze katalizują, czy kanalizują agresję i wandalizm. zwracam tylko uwagę, że istnieją dwie możliwe interpretacje, zresztą niekoniecznie rozłączne. bez stadionów i bez meczów kibole objawiliby się zapewne w innych, równie odpychających rolach. kibolstwo to również, może przede wszystkim, problem gospodarki, struktury społecznej itp.
          polecam spojrzenie na to zjawisko nieco mniej histeryczne, a bardziej synoptyczne.
          • kocia_noga Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 13:57
            chief_inspector_toschi napisał:

> nie chce mi się wchodzić w dyskusję, czy mecze katalizują, czy kanalizują agres
            > ję i wandalizm.
            Kanalizują i katalizują. Młode samce mają tendencje do łączenia się w grupy przypominające pierwotne formy społeczne a także naładowani sa agresją.
            Ideałem byłoby katalizować to i kanalizować, ale w pożytecznej formie, już dawno o tym pisałam. Tylko wszyscy ich mają w głębokiej czeluści, ich i ich potzreby. Najwyżej się ich poprzezywa od pseudokibiców, ale nikt nie jest zainteresowany rozwiązaniem problemu. Cały zasrany sport nastawiony jest na zysk wąskiej grupy osób i straty szerokiej rzeszy, w tym kiboli. Przezywanie, pilnowanie (drogie i nieskuteczne) i straszenie (bezskuteczne) to efekt bezradności spowodawanej brakiem gotowości do rzeczywistego rowiązania problemu.
      • tigertiger Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 08:21
        (które w założeniu – przy
        > pominam - mają na siebie zarabiać, będą też służyć innym widowiskom)

Nie ma żadnego pomysłu, jak owe stadiony miały by zarabiać na siebie. Koncert Madonny o którym się pisało nie zapewni nawet w połowie pełnych trybun, Benedykt ani ojciec rydzyk też nie? Jak ma się zwróci ta inwestycja, jak ma zarobić na chociażby swoje utrzymanie? Ile raptem może się rocznie odbyć spotkań towarzyskich polska - reszta świata na każdym z nowo wybudowanych stadionów? Czy fani piłki kopanej tego nie rozumie ? Narodowy nie ma nawet bieżni, nie miał służyć innym igrzyskom sportowym z założenia, za to ma apartamenty dla VIPów z widokiem na murawę, szatnie wyposażone w 20 wanien z jakuzzi każda. Hur Alexandorwa będzie się w nich kąpać, po występie? Ogromna inwestycja za pieniądze podatników, którą latami będziemy musieli otrzymywać. Szkoda, ze te pieniądze nie poszły w rozbudowę linii metra, która jest potrzebna i która by się samo finansowała.
        • chief_inspector_toschi Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 10:46
          w kwestii przyszłości stadionu narodowego postanowiłem zawierzyć naszej superkompetentnej ministrze sportu. STADION NARODOWY ZAROBI NA SIEBIE. :-)

co do pozostałych - pamiętajmy, że tam przynajmniej regularnie odbywać się będą mecze ligowe. co nie znaczy, że na siebie zarobią. przecież napisałem, że całkiem możliwe, że nie, i że cieszę się z nich jako kibic, a nie jako podatnik, że tak pojadę pirandelistycznie.
          • tigertiger Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 12:33
            Ligowe to się mogą odbywać na Legi czy Polonii. Narodowy się nie utrzyma i tu zapewnienie Muchy czy kogokolwiek z polityków tego nie zmienią. Huta hura mamy stadion z wielkiego zdarzenia, hura hura co za duma nas rozpiera.
            • chief_inspector_toschi Re: Brawo Kazia! 04.03.12, 12:51
              po co symulujesz jakąś ekspercką wiedzę w temacie komercjalizacji stadionów piłkarskich? nie ma pomysłu teraz, może się jeszcze pojawi, skąd założenie, że w tej sprawie zrobiono już wszystko, co się da? istnieją narodowe stadiony typowo piłkarskie, które radzą sobie nieźle, m.in. dzięki koncertom. przykładem new wembley w londynie, które już przynosi zyski na poziomie operacyjnym.
    • chief_inspector_toschi uwaga ogólna 04.03.12, 11:21
      mam jeszcze jedną uwagę ogólną w kwestii stylu recepcji przekazów medialnych dotyczących euro (i pokrewnych spraw) przez zgromadzone tutaj, i nie tylko, feministki (i nie tylko).

otóż o ile w przypadku wielu innych komentowanych na forum komunikatów uczestniczki wykazują się godną pochwały hermeneutyczną podejrzliwością, sprawnie demaskują rozmaite utajone agendy i funkcje regulacyjno-ideologiczne bądź komercyjne różnych tekstów, o tyle w tej akurat sprawie stają się bardzo często czytelniczkami skrajnie naiwnymi, dają się podpuszczać i wodzić za nos medialnym specjalistom od reżyserowanych emocji i afer, uruchamiają paranoiczne style interpretacyjne...

cool down, relax, take it easy.
      • chief_inspector_toschi Re: uwaga ogólna 04.03.12, 11:28
        "paranoiczne style interpretacyjne" w odniesieniu już nie do samych sensacyjnych tekstów medialnych (to by się akurat mogło przydać), ale do tekstów, jakimi są poczynania instytucji i osób związanych z futbolem i euro...
    • corgan1 temat do omówienia na Kongresie Kobiet 04.03.12, 14:58
      niech panie Szczuka i Środa (też nie znosi wszystkiego co męskie czyli piłki nożnej) na najbliższym Kongresie Kobiet zapytają panią prezydentową Warszawy Hannę Gronkiewicz-Waltz dlaczego podpisała umowę na budowę Stadionu Legii i remontu stadionu Polonii które też służą samczym orgiom, plegejskiej i prymitywnej rozrywce dodam też mizoginistycznej rozrywce bo przecież kibole Legii i Polonii też wyją, srają, pierdzą i ogólnie zanieczyszczają tępymi ryjami krajobraz wokół Łazienkowskiej i Konwiktorskiej.

Na stadion Legii poszło ok. 500 mln zł, ile na stadion Polonii nie wiem, ale 500 mln to chyba sporo kasy i można by to przeznaczyć nie tylko na premie urzędasów które to lubi rozdawać pani HGW ale na jak najbardziej prokobiece przedszkola, żłobki czy inne udogodnienia służące naszym kochanym kobietom o których tak często rozprawiają panie Szczuka i Środa.
      • easz Re: temat do omówienia na Kongresie Kobiet 05.03.12, 00:41
        corgan1 napisał:

>ale na jak najbardziej prokobiece przedszkola, żłobki czy inne udogodnienia służące naszym kochanym kobietom o których tak
        > często rozprawiają panie Szczuka i Środa.

One nie są prokobiece, matołku, we no pomyśl.
        • mariner4 Jak to nie prokobiece? 14.03.12, 20:14
          A przedszkolanki to kto? Są tam faceci? Od dziecka demoralizujecie dzieciaki.
          M.
          • bene_gesserit Re: Jak to nie prokobiece? 14.03.12, 21:20
            Tak, to Wielki Plan Demoralizacji Dzieciaków. A w ogóle to zaczyna się od złobków, a tak naprawdę - od połogu, przecież na poloznictwie pracują pielęgniarki, nie pielęgniarze.
            I juz wiadomo, kto jest winien. One, znaczy my.
            • mariner4 To nie plan, ale normalny 15.03.12, 10:56
              rozwój dziecka wymaga obydwu wzorców osobowości. A tu brakuje równowagi.
              Mój syn posyła dziecko do prywatnego przedszkola i tam jest równowaga wśród wychowawców.
              Bo tak chcieli mądrzy rodzice.
              M.
              • bene_gesserit Re: To nie plan, ale normalny 15.03.12, 18:21
                To fantastycznie. Dzieci, ktore zobacza mezczyzn przy pracach zwiazanych z wychowaniem mają szansę wyrosnąc na feministki i feministów. A tak wychowywani chłopcy, jak dorosną, z wiekszym prawdopodobienstwem wybiorą się na urlop tacierzyński.

Oczywiscie - twoj syn konsekwentnie powinien rowniez udzielac sie przy pracach domowych, w sensie nie olewac domowe obowiązki i nie 'pomagac zonie w domu', ale uczciwie dzielic domową harówkę. Wtedy twoj wnuk mialby konsekwentny, spojny obraz rzeczywistosci.
                • mariner4 Feminizm to idiotyzm 15.03.12, 19:20
                  zakłada, że połowa ludzkości jest lepsza od drugiej połowy. A to jest nieprawda. Jesteśmy po prostu inni i tego nie da się zmienić, zresztą po co?
                  Mężczyzna feminista to przygłup bez jaj. Mnie jest dobrze z tym kim jestem.

M.

• bene_gesserit Re: Feminizm to idiotyzm 15.03.12, 20:59
                    Idiotyzmem jest pogląd, ktory na feminizm prezentujesz.
                    A twoj wnuk wyrosnie na przyglupa bez jaj w takim razie. I nie dogada się z dziaduniem. Moze i bedzie mu z tym dobrze.
                  • easz Re: Feminizm to idiotyzm 18.03.12, 22:55
                    mariner4 napisał:

> Mężczyzna feminista to przygłup bez jaj. Mnie jest dobrze z tym kim jestem.

Egoiści umierają w samotności.
            • easz Re: Jak to nie prokobiece? 18.03.12, 22:57
              bene_gesserit napisała:

> Tak, to Wielki Plan Demoralizacji Dzieciaków. A w ogóle to zaczyna się od złobk
              > ów, a tak naprawdę - od połogu, przecież na poloznictwie pracują pielęgniarki,
              > nie pielęgniarze.
              > I juz wiadomo, kto jest winien. One, znaczy my.

Tam połóg. Od zajścia, przecież zachodzą tylko kobiety. To spisek Boga. Pambóg jest kobietą!
          • easz Re: Jak to nie prokobiece? 18.03.12, 22:56
            mariner4 napisał:

Prorodzinne jak już.
    • eat.clitoristwood A tak na marginesie, 04.03.12, 17:48
      dlaczego trzeba było wybudować tyle tych wybiegów dla neandertali? Jeżeli już się musi, dlaczego nie można tych mistrzostw rozegrać w jednym miejscu?
    • benek231 Rzeczywiscie jest to "samczy instynkt" :O) 05.03.12, 03:05
      Bo kobiety, jesli juz "interesuja sie" pilka nozna, to zazwyczaj na etapie lapania faceta. Tak to juz jest urzadzone i nic nie poradzi sie na to. :)

Kiedys, gdy bylem mlody, bylem jednym z tych zwariowanych kibicow, ktorzy jezdzili za swoja druzyna. Pozniej mi przeszlo - uznalem, ze byznes nie jest moj. Obecnie moge smialo nie ogladac zadnych mistrzostw. Wszystko razem, jednakze pozwala mi rozumiec zarowno argumenty Szczuki, jak i jej przeciwnikow.

Najbardziej interesuje mnie jednak rachunek spodziewanych zyskow i strat - konkrety sa bardzo wazne. Inaczej w miejsce dyskusji o powaznych sprawach - a Polska potega ekonomiczna jedna nie jest - bedziemy mieli kolejna pyskowke. Interesuje mnie wiec jaka kase wylozy na te impreze podatnik, oraz ile wroci do budzetu czy tez do kieszeni lokalnego byznesu. Jesli wiec Polska zarobi to niespecjalnie interesuja mnie te porozbijane przystanki, oraz weneryczne choroby. Na to nic sie nie poradzi. Mialbym jednak podobne do Szczuki zastrzezenia gdyby impreza miala przyniesc straty. Same zyski duchowe oraz prestizowe przekonuja mnie tylko troche.

Kiedys to bylo bardzo wazne u kogo odbeda sie takie mistrzostwa, czy inna Olimpiada. Wazne z ideologicznego punktu widzenia. Dlatego to kraje bloku komunistycznego tak zabiegaly o przyznanie zorganizowania tych imprez, podczas gdy blok przecinikow staral sie by komuna znow obeszla sie smakiem. Pomne cija jak marzylismy o gospodarzowaniu chocby mistrzostwom Europy (w czyms), bo Olimpiada to bylo marzenie scietej glowy. Tamte czasy skonczyly sie jednak i na prestiz moze dac sie zlapac taki PZPN. Przeciwko czemu nic nie mam, ale pod warunkiem, ze podatnik nie straci na tym zbyt duzo.

Kobiety takze beda ogladaly i te mistrzostwa. W trakcie kursowania po kanapki i napoje cos tam zawsze - chcac nie chcac - beda musialy zobaczyc. A ze kobieta towarzyska istota jest wiec cieszyc sie bedzie ze wszystkimi gdy nasi strzela gola, badz smucic gdy strzela naszym.

Tak naprawde, Szczuka ma niestety racje, bo ta cala impreza organizowana jest glownie dla nas, facetow. Niemniej, o czym juz napomknalem, jesli tylko nie stracimy zbyt duzo...

A waszym zdaniem - ile mozecie stracic?
      • kotek.filemon Re: Rzeczywiscie jest to "samczy instynkt" :O) 06.03.12, 10:11
        benek231 napisał:

> Najbardziej interesuje mnie jednak rachunek spodziewanych zyskow i strat - konk
        > rety sa bardzo wazne. Inaczej w miejsce dyskusji o powaznych sprawach - a Polsk
        > a potega ekonomiczna jedna nie jest - bedziemy mieli kolejna pyskowke. Interesu
        > je mnie wiec jaka kase wylozy na te impreze podatnik, oraz ile wroci do budzetu
        > czy tez do kieszeni lokalnego byznesu. Jesli wiec Polska zarobi to niespecjaln
        > ie interesuja mnie te porozbijane przystanki, oraz weneryczne choroby. Na to ni
        > c sie nie poradzi. Mialbym jednak podobne do Szczuki zastrzezenia gdyby impreza
        > miala przyniesc straty. Same zyski duchowe oraz prestizowe przekonuja mnie tyl
        > ko troche.

Trochę rozwieję Twoje wątpliwości - "igrzyska" się jeszcze nie zaczęły, a Lechia Operator w Gdańsku już jest na krawędzi bankructwa. Potraktuj to jako ostrzeżenie.
        Utrzymanie czterech nowoczesnych kilkudziesięciotysięcznych stadionów w kraju, w którym nie ma tradycji rodzinnego chadzania na imprezy sportowe a koncerty tej wielkości odbywają się rzadko jest absolutnie nierealne. Najbardziej sensownym wyjściem byłaby powtórka ze Stadionu X-lecia - wpuścić cikucikulinki ze szmateksem i problem się sam rozwiąże.
        • triss_merigold6 Re: Rzeczywiscie jest to "samczy instynkt" :O) 06.03.12, 10:27
          I tak zapewne się skończy. W czasie EURO stadion obstawią szczęki, stoliczki, stacze, łóżka polowe, przyczepy etc. i potem sobie po cichutku zostaną, na stadionie będzie jeden jarmark "z okazji", potem drugi, a potem płynnie wróci całotygodniowy handel na płycie i wokół.
          W "Polityce" był tekst z wyliczeniem ile czasu poszczególne kraje i miasta spłacały długi po mistrzostwach świata i innych olimpiadach (Kanada, Grecja).
          Zarobią: doliniarze, meliniarze, dilerzy, przewóz osób i ku....
        • chief_inspector_toschi Re: Rzeczywiscie jest to "samczy instynkt" :O) 06.03.12, 10:43
          cóż, zdaniem władz miasta operator stadionu w gdańsku po prostu się op.ierdala. nie tylko nie organizuje żadnych pozasportowych imprez, ale nie wykorzystuje wielu dostępnych komercyjnych powierzchni, choć spokojnie mógłby.
          ten stadion nie jest zresztą reprezentatywny dla całej czwórki. drużyna słaba, bez gwiazd, nie gra w europie.
          tradycja to istotny parametr, ale nie fatum. frekwencja w ekstraklasie rośnie w miarę unowocześniania bazy stadionowej, chociaż wolniej, niż się spodziewano. (zresztą istotną barierą dla poszerzenia rynku są sami kibole.)
          rynek koncertowy też się chyba rozwija.

przypuszczam, że niektóre stadiony sobie poradzą, ale nie wszystkie.
          • maitresse.d.un.francais A budowniczy warszawskiego wybudował bubel 06.03.12, 16:33
            i nie dość, że mu zapłacili, to jeszcze premii biedaczek żąda!
            • eat.clitoristwood Re: A budowniczy warszawskiego wybudował bubel 06.03.12, 18:45
              maitresse.d.un.francais napisała:
              > i nie dość, że mu zapłacili, to jeszcze premii biedaczek żąda!

No wiesz, Stadion Gaciowy Narodowy Ci się nie podoba?
              • maitresse.d.un.francais dlaczego gaciowy? 06.03.12, 22:10
                On przypomina koszyk z wikliny. Niedopleciony.
                • eat.clitoristwood Re: dlaczego gaciowy? 07.03.12, 08:50
                  Bo wygląda, jakby ktoś na tym monstrualnym, niedoplecionym koszu mokre gacie rozwiesił.

• maitresse.d.un.francais Re: dlaczego gaciowy? 07.03.12, 17:54

> Bo wygląda, jakby ktoś na tym monstrualnym, niedoplecionym koszu mokre gacie ro
                    > zwiesił.
                    >
                    Muszę się przyjrzeć pod tym kątem.
      • tricolour Pożyjemy, zobaczymy.. 06.03.12, 17:23
        ... mnie Euro i inne latanie za piłką nie interesuje. Po rozgrywkach, które widać są ważne dla innych facetów, mogą stadion rozebrać, spalić czy wynająć na burdel. Przepraszam, wynająć na miejsce pracy wielu kobiet wszak prostytucja to zwykła praca.

Dla mnie ważna jest kolejna obwodnica Wrocławia, autostrada do Oleśnicy, nowoczesne lotnisko wraz z drogową infrastrukturą, lotniska dla medycznych śmigłowców, publiczne zelektronizowane wypożyczalnie rowerów, wyremontowany dworzec PKP bez śmierdzących lumpów, sto piąty most na Odrze, śródmiejską marinę...

Za te pierwiosnki cywilizacji chętnie oddam stadion na zatracenie.
        • mijo81 Re: Pożyjemy, zobaczymy.. 12.03.12, 20:06
          Niektórzy natomiast wolą walczyć dyskryminacją niż dla lansu przbierać się za klechów podczas Manify i bawić się w Palikota
    • bene_gesserit Re: Brawo Kazia! 06.03.12, 19:58
      Swojo drogo - jakie to dziwne, ze w zbiorowości osób, uczulonych na dyskryminację, hate speech, uprzedzenia itd objawiło się tyle i tak silnych przeprymitywnych uprzedzen, ktore uprzedzone traktują jak świętąprawdę.

Nonono.
      • easz Re: Brawo Kazia! 07.03.12, 00:38
        Ale można na to spojrzeć też inaczej - jarugizm to jest, czyli robienie bokami, czytaj wypalenie zawodowe i zawsze pod górkę, to i matka Teresa straci wreszcie cierpliwość.
    • redbarb [...] 17.03.12, 22:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • eat.clitoristwood Do boju! :) 18.03.12, 22:12
      forum.gazeta.pl/forum/w,904,134357665,,Kobiety_juz_nie_moga_doczekac_sie_Euro.html
    • redbarb [...] 18.03.12, 23:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • easz Re: Brawo Kazia! 18.03.12, 23:51
        redbarb napisał:

Ok, ale nie wkładaj tego w każdy wątek, bo to spamowanie!
        Tu i tak pewnie sporo zagląda do każdego, nie bój się, znajdą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka