Dodaj do ulubionych

Prokurator sie rozplakal

07.08.12, 15:23
ten relatywizm moralny, ktory dzieci stawia w drugiej kategorii zycia doprowadza do coraz wiekszych tragedii.

Przyzwalanie na aborcje, kutry aborcyjne, zapowiedzi legalizacyjne dyskryminowanie czlowieka ze wzgledu na wiek sa po prostu ohydne i doprowadzaja do najgorszego.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Magdalena-R-opowiedziala-jak-zabila-synka-prokurator-sie-rozplakal,wid,14826976,wiadomosc.html?ticaid=1ef1f&_ticrsn=3
Obserwuj wątek
    • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 15:26
      cyt.
      Jest rzeczą charakterystyczną, że to właśnie matki najczęściej mordują swoje dzieci (Oskarek w Będzinie, Magda z Sosnowca, pakowanie noworodków do beczki z kapustą, aborcje itd.). Sądy, na ogół sfeminizowane, solidaryzują się z tymi kobietami i na ogół im przyznają prawa rodzicielskie w przypadkach rozwodów. Ojcowie niezwykle rzadko mordują swoje dzieci (zdarza się to tylko konkubentom), a jednak przez sądy traktowani są znacznie gorzej. Ciekawe, czy to celowe działanie (aby wymordowac narod) czy wynik zwykłej głupoty ?

• rekreativa Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 15:55
        "Ojcowi
        > e niezwykle rzadko mordują swoje dzieci (zdarza się to tylko konkubentom),"
        Chyba się jednak przejęzyczyłeś, bo nie wierzę, że to w nawiasie napisałeś na serio. Proszę, parę przykładów, tylko z Polski rzecz jasna:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11820099,Rodzinna_tragedia__Ojciec_zabil_corki_i_powiesil_sie.html
        www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=2134&NrSection=500&NrArticle=224950&IdTag=5689
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114928,8393180,Dramat_w_Lodzi__ojciec_zamordowal_rodzine.html
        www.wprost.pl/ar/303863/Ojciec-zamordowal-syna-siekiera-wujek-okradl-dom/
        www.polskatimes.pl/artykul/437575,zbrodnia-w-szczepankowie-ojciec-zabil-cala-rodzine-i,id,t.html?cookie=1
        Nie wiem, czy matki mordują dzieci częściej, nie znam statystyk na ten temat. Natomiast ojcowie, jeśli już mordują, to bardzo często hurtem: całą rodziną plus siebie na koniec.

• zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 16:22
          no tak, kobitki jak morduja swoje pociechyn to jeszcze dla animuszy wkladaja sobie T-shirty zeby grono nasladowczyn sie powiekszylo... MKB... Mummy Knows Best

P.S. poprzegladaj sobie statystyki wiezienne.
          • rekreativa Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 16:46
            Ja statystyki przeglądam. Z tego, co znajduję wynika, że dzieci poniżej 5 roku życia są mordowane mniej więcej (z odchyleniem 1-2 procenta w stronę ojców) po równo przez oboje rodziców, czyli 50/50.
            Jedynie noworodki, szczególnie w pierwszych dniach życia są znacznie częściej zabijane przez matki.
            Z kolei dzieci starsze są częściej zabijane przez ojców.
            Najczęściej zaś dzieci (bez względu na wiek) są zabijane przez konkubentów.
            Oczywiście to w naszej cywilizacji. Bo jeśli weźmiesz na tapetę kraje islamskie, to tam odsetek ojców mordujących córki będzie mocno wyższy.
            Co do statystyk więziennych, to nie wiem, co sugerujesz, bo w więzieniach siedzi więcej zabójców płci męskiej niż żeńskiej. (zabójców dzieci i zabójców ogólnie) .
            • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 09.08.12, 11:47
              ostatnio zamykaja w wiezieniach rowerzystow po kieliszku, nieborakow nieplacacych alimenta, tudziez klientow demolujacych wypasione biura lichwiarskich instytucji bankowych i parabankowych, wiec to ze wiecej w wiezieniach siedzi facetow - o niczym nie przesadza.

zas jesli policzy sie liczbe facetow odsiadujacych wyrok za zabojstwo swoich dzieci oraz liczbe matek odbebniajacych ten sam wyrok+paramedykow ktorzy usmiercili dzieci na zlecenie ich matek metodami aborcyjnymi to juz wyraznie widac, ze kobiety starajsa sie podszyc w role panow zycia a raczej smierci dzieci.

rekreativa napisała:

> Ja statystyki przeglądam. Z tego, co znajduję wynika, że dzieci poniżej 5 roku
              > życia są mordowane mniej więcej (z odchyleniem 1-2 procenta w stronę ojców) po
              > równo przez oboje rodziców, czyli 50/50.
              > Jedynie noworodki, szczególnie w pierwszych dniach życia są znacznie częściej z
              > abijane przez matki.
              > Z kolei dzieci starsze są częściej zabijane przez ojców.
              > Najczęściej zaś dzieci (bez względu na wiek) są zabijane przez konkubentów.
              > Oczywiście to w naszej cywilizacji. Bo jeśli weźmiesz na tapetę kraje islamskie
              > , to tam odsetek ojców mordujących córki będzie mocno wyższy.
              > Co do statystyk więziennych, to nie wiem, co sugerujesz, bo w więzieniach siedz
              > i więcej zabójców płci męskiej niż żeńskiej. (zabójców dzieci i zabójców ogólni
              > e) .
              • rekreativa Re: Prokurator sie rozplakal 09.08.12, 12:33
                ""ostatnio zamykaja w wiezieniach rowerzystow po kieliszku, nieborakow nieplacacych alimenta, tudziez klientow demolujacych wypasione biura lichwiarskich instytucji bankowych i parabankowych"...

Takich to ja w ogóle nie liczę.
                Statystyki, jakimi się posiłkuję dotyczą przestępstw ciężkich -morderstwa, rozboje, gwałty.
                Tu dla przykładu statystyka morderstw w USA
                bjs.ojp.usdoj.gov/content/homicide/gender.cfm
                A tutaj statystyka z Polski, z podziałem na rodzaje przestępstw:
                www.statystyka.policja.pl/portal/st/945/50869/Przestepczosc_kobiet.html
                Jakbyś nie patrzył, mężczyźni popełniają kilkakrotnie częściej niż kobiety każdy rodzaj przestępstw.

"as jesli policzy sie liczbe facetow odsiadujacych wyrok za zabojstwo swoich dz
                > ieci oraz liczbe matek odbebniajacych ten sam wyrok+paramedykow ktorzy usmierci
                > li dzieci na zlecenie ich matek metodami aborcyjnymi to juz wyraznie widac, ze
                > kobiety starajsa sie podszyc w role panow zycia a raczej smierci dzieci. "

Co Ty, człowieku, bredzisz? Ja wiem, że bardzo byś chciał przepchnąć tutaj absurdalną tezę, jak to krwiożercze matki zabijają dzieci, a tatusiowie to święci, którzy na dzieciątko rączki nie podniosą, ale wszystkie statystyki policyjne mówią zgoła co innego.
                I jeszcze raz powtórzę, nie mieszaj dwóch spraw. Jak chcesz ględzić o aborcji, to pisz wyraźnie, o co chodzi.

• kocia_noga Re: Prokurator sie rozplakal 09.08.12, 14:25
                  Nieboracy niepłacący alimentów to działający na szkodę własnego potomstwa przestępcy.
                  • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 10:21
                    no ale zamaist skierowac ich na przymusowe roboty z przeniesieniem urobku na poszkodowane potomstwo, to sadza sie ich w wiezieniach na dodatkowy koszt budzetu panstwa, razem z gwalcicielami i zabojcami - tak na douczenie brakujacych fakultetow zapewne.

kocia_noga napisała:

> Nieboracy niepłacący alimentów to działający na szkodę własnego potomstwa przes
                    > tępcy.
                    >
                    • kocia_noga Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 15:35
                      zak_szirak napisał:

> no ale zamaist skierowac ich na przymusowe roboty z przeniesieniem urobku na po
                      > szkodowane potomstwo, to sadza sie ich w wiezieniach na dodatkowy koszt budzetu
                      > panstwa, razem z gwalcicielami i zabojcami - tak na douczenie brakujacych faku
                      > ltetow zapewne.

I tu się z tobą zgadzam.
                • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 10:20
                  z calym szacunkiem, ale dlaczego przytaczasz statystyki chorego panstwa, w ktorym obywatele bez wiekszych ograniczen maja w domach bron, policja moze cie zamknac w pace lub wiezieniu jesli podczas drogowej kontroli wysiadziesz z samochodu zamiast grzecznie czekac na funkcjonariusza w swojej budzie z raczkami na kierownicy, ech, jak ty malo wiesz o swiecie, w panstwie gdzie podwaliny pod ich konstytucje stanowili lowcy skalpow i handlarze niewolnikow, a wszelkie cywilizacyjne zapisy, w tym wolnosc zgromadzen, prasy, slowa, - to juz poprawki (jest ich 27) do konstytucji.

Zas jesli chodzi o zabijanie dzieci - to powiedz mi, jakie metody sa "cywilizowane", a jakie 'jeszcze nie" ???

Konstytucja USA nie jest nieomylna, moze konieczne jej kolejne poprawki...

rekreativa napisała:

• rekreativa Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 11:09
                    Przytoczyłam statystyki USA, bo o przestępczości w tym kraju można znaleźć najwięcej materiałów w Necie.
                    Ale ponieważ jesteśmy w Polsce, to podałam również linka do statystyk policyjnych polskich, który to link raczyłeś chyba zlekceważyć.

"Zas jesli chodzi o zabijanie dzieci - to powiedz mi, jakie metody sa "cywilizow
                    > ane", a jakie 'jeszcze nie" ??? "

Jeśli pytasz o aborcję, to chcę zauważyć, że przez kodeks karny nie jest ona uznawana za zabójstwo, więc nie można jej wplątywać w statystyki, o jakich tu rozmawiamy.

A przy okazji, czy jesteś za karą śmierci?
                    • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 12:07
                      kodeks karny ma sie nijak do moralnosci, w kodeksie karnym Cesarstwa Rzymskiego (na tym bazuja kodeksy w Europie) - ojciec mogl wytluc wszystkie swoje dzieci, jesli stwierdzil ze brakuje mu kasy.

Zabójstwo należy do najpoważniejszych przestępstw, gdyż godzi w największą wartość człowieka - jego życie. Życie ludzkie jest dobrem nadrzędnym w sensie humanistycznym, wartością, która o wszystkim przesądza: bez życia nie ma człowieka, a bez człowieka wszystko co ludzkie traci sens.

Wyrazem nadrzędności życia ludzkiego i potrzeby jego szczególnej ochrony jest uznanie prawa człowieka do życia wyrażonego zarówno w aktach międzynarodowych (art. 3 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka), jak również wprost sformułowanego w Konstytucji Rzeczypospolitej (art. 38 - "Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia.")
                      Ochronę życia ludzkiego realizują przede wszystkim przepisy prawa karnego zaliczając zabójstwo do najcięższych przestępstw.

rekreativa napisała:

> Przytoczyłam statystyki USA, bo o przestępczości w tym kraju można znaleźć najw
                      > ięcej materiałów w Necie.
                      > Ale ponieważ jesteśmy w Polsce, to podałam również linka do statystyk policyjny
                      > ch polskich, który to link raczyłeś chyba zlekceważyć.
                      >
                      > "Zas jesli chodzi o zabijanie dzieci - to powiedz mi, jakie metody sa "cywilizo
                      > w
                      > > ane", a jakie 'jeszcze nie" ??? "
                      >
                      > Jeśli pytasz o aborcję, to chcę zauważyć, że przez kodeks karny nie jest ona uz
                      > nawana za zabójstwo, więc nie można jej wplątywać w statystyki, o jakich tu roz
                      > mawiamy.
                      >
                      > A przy okazji, czy jesteś za karą śmierci?
                      • kotek.filemon Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 12:32
                        zak_szirak napisał:

> Ochronę życia ludzkiego realizują przede wszystkim przepisy prawa karnego zalic
                        > zając zabójstwo do najcięższych przestępstw.

Niestety nawet w takich krajach Cywilizacji Życia(TM), jak Nikaragua i Salwador nie dają ćwiary za skrobankę, co by oznaczało jakąś gradację nawet w takich okolicznościach.
                      • wersja_robocza Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 13:15
                        Czyli aborcja nie jest zabójstwem, inaczej ustawa o planowaniu rodziny sankcjonuje zabójstwa i sama przez się jest absurdem. Skąd więc to idiotyczne nazewnictwo i pomieszanie z poplątaniem? Jak rozumiem ze złej woli.
                        • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 10.08.12, 14:04
                          A powiedz mi, czy znasz kogos, kto przeczytal od poczatku do konca ustawe o planowaniu rodziny ?
                          Znajac zycie nawet ty jej nie przejrzalas.

jak prawo jest wobec aborcji dziwne niech swiadcza ponizsze fakty:

1. Ustawodawstwa nie uzywa sie polskiego okreslenia, tj np. 'spedzanie plodu' ale zapozyczenia pseudonaukowo brzmiacego 'aborcja'.

2. Spedzanie plodu jest karane i scigane, ustawodawca przyjal jednak karac paramedykow, ktorzy swoim dzialaniem bezposrednio przyczynil sie do eksterminacji czlowieka pozbawionego jeszcze numeru pesel;

3. Zadna ustawa nie jestes w stanie okreslic od kiedy jest sie czlowiekiem. Ustawa mozesz jedynie zasugoerowac w jakich przypadkach "panstwo prawa" nie bedzie scigal zabojcow

4. ustawa "o planowaniu" rodziny powinna jeszcze okreslic w jakich przypadkach staruszkow mozna spychac ze schodow/topic w wannie/wstrzykiwac zastrzyk smierci, gdy pokolenie w sile wieku chce sie dobrze urzadzic (kosztem pokolenia badz jeszcze bez Peselu badz juz niedoleznego).

wersja_robocza napisała:

> Czyli aborcja nie jest zabójstwem, inaczej ustawa o planowaniu rodziny sankcjon
                          > uje zabójstwa i sama przez się jest absurdem. Skąd więc to idiotyczne nazewnict
                          > wo i pomieszanie z poplątaniem? Jak rozumiem ze złej woli.
      • berta-death Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 17:39
        Jakieś statystyki masz na potwierdzenie tej tezy? Teoretycznie może coś być na rzeczy, bo to kobiety częściej zajmują się dziećmi, nie mężczyźni. Chłop jak nie chce mieć dziecka to zostawia towarzystwo i idzie w siną dal. Dobrze jak chociaż alimenty płaci. I nikt mu złego słowa nie powie. Bardziej cywilizowany ucieka w pracę a ojcostwo ogranicza do dania żonie kasy na utrzymanie rodziny. A kobieta musi, czy chce czy nie chce, czy daje sobie rady czy nie daje, czy lubi to dziecko czy nie, czy ma predyspozycje do bycia matką, czy nie. A skutki są jakie są.
    • wersja_robocza Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 17:19
      Szirak, weź wyjaśnij cel tego wątku, bo zbyt błyskotliwy i nie łapię. Jaką tym razem winę nam przypisujesz?
      • rekreativa Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 17:33
        No, ja też się zgubiłam.
        Ale po poście o T-shirtach wnoszę, że chyba chodzi o aborcję.
        Tylko nie można było od razu tego napisać?
        • wersja_robocza Re: Prokurator sie rozplakal 07.08.12, 17:36
          Szirak lubi zabawy od ogona.
          • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 09.08.12, 11:32
            i trafne i dowcipne.

szkoda, ze tu nie ma przycisku 'lubie to', bo bym przycisnal.

wersja_robocza napisała:

> Szirak lubi zabawy od ogona.
    • evita_duarte Re: Zacytuje jeden z komentarzy pod tekstem 08.08.12, 07:27
      Wolałabym być usunięta jako dziecko nienarodzone za pomocą aborcji, niż rodzić się, pożyć trochę w poniżeniu i bólu zadawanym przez niekochającą matkę i mieć jeszcze na koniec taką śmierć jak ten chłopczyk. Po takich doświadczeniach to Bóg w Niebie, który mi to zgotował, dostałby w twarz.

W sumie tyle na temat tego co aborcja ma wspolnego z tym wydarzeniem.
      • zak_szirak Re: Zacytuje jeden z komentarzy pod tekstem 08.08.12, 11:24
        niemniej jednak i jedno i drugie wydarzenie opiera sie na tych samych motywach:
        brak uczuc i pozadanie wygodnictwa.

taki sam jest rowniez final : smierc potomstwa.

No jedynie aborcja mniej brudzi raczki troskliwej mamusi.

A na ogladanie Pana Boga po smierci to ponoc trzeba sobie zasluzyc.

evita_duarte napisała:

> Wolałabym być usunięta jako dziecko nienarodzone za pomocą aborcji, niż rodz
        > ić się, pożyć trochę w poniżeniu i bólu zadawanym przez niekochającą matkę i mi
        > eć jeszcze na koniec taką śmierć jak ten chłopczyk. Po takich doświadczeniach t
        > o Bóg w Niebie, który mi to zgotował, dostałby w twarz.

>
        > W sumie tyle na temat tego co aborcja ma wspolnego z tym wydarzeniem.
        • berta-death Re: Zacytuje jeden z komentarzy pod tekstem 11.08.12, 22:05
          A nawet jak powodem jest brak uczuć, wygodnictwo, durność, bezmyślność, lenistwo, i wszystko inne razem wzięte, to co? Taka się urodziła bądź taką ją środowisko ukształtowało i koniec.
          Tym bardziej świadczy to o tym, że taka kobieta nie nadaje się na matkę i to w żadnej płaszczyźnie. Nie jest zdolna zająć się tym dzieckiem fizycznie i zapewnić mu właściwej opieki. Nie jest zdolna zapewnić mu materialnych warunków do życia, bo w/w cechy uniemożliwiają zarabianie pieniędzy a nawet znalezienie sensownego sponsora. Na dawczynię sensownych genów tym bardziej się nie nadaje. W związku z tym skoro nie była w stanie prawidłowo stosować antykoncepcji, to lepiej jak płód albo nawet zarodek usunie, niż potem miałaby zabić dziecko. Albo zgotować mu życie w piekle.
    • kotek.filemon Re: Prokurator sie rozplakal 08.08.12, 09:59
      Szarik, ale gdzie ty tu widzisz aborcję? Jak w ogóle śmiesz zestawiać taką Magdalenę R. ze zbrodniarkami pokroju Alicji Tysiąc i akwizytorkami Women-on-Waves? Przecież takie dbające o świętość życia poczętego kobiety jak rzeczona Magdalena czy słynna Katarzyna W. (patrz link w stopce) nigdy nie pomyślałyby o aborcji!
      • zak_szirak Re: Prokurator sie rozplakal 08.08.12, 11:29
        one wszystkie same sprowadzaja sie do tego samego mianownika: "przeciez dziecku szacunek sie nie nalezy", "wszak decyzja nalezy tylko do kobiety", "kto ma czelnosc decydowac za kobiete-matke".
        W obu przypadkach to kwintesencja postawy feministycznej braku poszanowanie dla innego bytu niz aktywistka feministyczna ...

Nie wiem gdzie ty sie tu swietosci dopatrujesz, bo w tym bagienku taplaja sie jedynie ci, ktorym droga do owej swietosci sie "pokickala".

kotek.filemon napisał:

> Szarik, ale gdzie ty tu widzisz aborcję? Jak w ogóle śmiesz zestawiać taką Magd
        > alenę R. ze zbrodniarkami pokroju Alicji Tysiąc i akwizytorkami Women-on-Waves?
        > Przecież takie dbające o świętość życia poczętego kobiety jak rzeczona Magdale
        > na czy słynna Katarzyna W. (patrz link w stopce) nigdy nie pomyślałyby o aborcj
        > i!
        >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka