Dodaj do ulubionych

chec wladzy

03.06.05, 13:24
Zastanawiam sie i to nie tylko odnosnie feministek w tym momencie ale o nich
mysle szczegolnie...
Wszyscy pchaja sie do wladzy... Jest ona dla ludzi celem samym w sobie.
Dlaczego nie moga np podac swojego programu rzadowi, przedyskutowac
poszczegolne punkty w debacie spolecznej i dojsc do kompromisu?
Wtedy cel -> rownosc bylby osiagniety. I nikt by sie nie musial o nic bac ze
feministki znow zaataakuja bedac przy wladzy. Kobieta na Papieza to dla mnie
przejac wlasnie checi wladzy a nie zmian na lepsze...
Obserwuj wątek
    • forum101 Gatunek ludzki 03.06.05, 22:22
      Dobra sam sobie ze soba porozmawiam :)
      Nie no zartuje.
      Troche nie do mojego topiku...

Kobieta i mezczyzna uzupeniaja sie. Feministki nie lubia facetow... Wymyslaja
      jacy to faceci sa nie dobrzy... kreuja wizerunek o tym co sie dzieje.
      Z tego wynika ze moze feministki powinno sie traktowac inaczej niz kobiety? Moze
      to odrebny gatunek? Feminosapiens? Oficjalnie deklaruje ze nie bede nayzwal
      feministek kobie... no teraz tez tego nie zrobie. W takim razie bedziecie mogli
      zasiedlic Marsa. :D

I wtedy mozecie dla sobie stworzyc swoj jezyk (discavery shanelka) swoja religie
      (Bogo) i co chcecie. Mozecie zabierac homoseksualistow... Chociaz ja ich nie
      winie tylko winie feministki.
      • margot_may Re: Gatunek ludzki 04.06.05, 00:58
        ale za co??!! za co winnisz feministki?
        • Gość: mujer Re: Gatunek ludzki IP: 83.175.178.* 04.06.05, 04:06
          cały ten wątek to jakiś bełkot.A co do inicjatora tej dyskusji-gdyby tobą całe
          życie rządzono i pomiatano,też pewnie w pewnym momencie naszłaby cie ochota na
          to,żeby się z pociągającymi za sznurki zamienić miejscami.Nie jestem feministką
          w tradycyjnym tego słowa znaczeniu ale tez mam dośc facetów -począwszy od "bab
          za kierownicą" a skonczywszy na "co taka piękna kobieta robi tutaj sama" od
          wstawionego i niezbyt przyjemnie pachnącego nieznajomego podczas bankietu po
          konferencji naukowej
          • forum101 Re: Gatunek ludzki 04.06.05, 14:09
            No ja rozumiem ze chcialbym sie uwolnic od wladzy i sam ja przejac... I rozumiem
            te kobiety. To nie znaczy ze to co robicie jest dobre. Jesli nawet zdobedziecie
            wladze w sposob uwodzicielski to faceci (nie umiejac tak uwodzic) odbiora ja w
            sposob krwawy i tego sie obawiam.

Pociagac mozecie ale nie za sznurki... :).
            A moze ten gosc ma dosc pieknych kobiet ktore sa za glupie zeby z nim pogadac...

Ty masz dosc powiedzenia "baba za kierownica" ja mam ich dosc na ulicy. Wiesz...
            moze kobiety jezdza wolniej ale przez to ze my je wyprzedzamy bo nerwy nam
            puszczaja, to jest tyle wypadkow. Niby Wy nicc nie robicie statystyki sa po
            waszej stronie ale prawda jest inna. Raz tez malo mnie baba nie skasowala w
            zime. Tylko moj zimny umysl pozwolil mi uniknac wypadku
            • Gość: Klara Re: Gatunek ludzki IP: *.4web.pl 09.06.05, 17:27
              www.tworki.internetdsl.pl/
          • Gość: Artur Przezywacz Re: Gatunek ludzki IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.06.05, 15:29
            No tak, bo wiekszosc feministek jest feministkami dlatego, ze nimi cale zycie
            rzadzono i pomiatano. Moja riposta na to jest taka:

hehehehehehehehehe!
      • Gość: Artur Przezywacz Re: Gatunek ludzki IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 05.06.05, 15:25
        > Z tego wynika ze moze feministki powinno sie traktowac inaczej niz kobiety?

Tak, pozamykac w piwnicy i karmic szpilkami.

"Co na obiad mamo?"
        "Atrament coreczko!"
      • agatsu Re: Gatunek ludzki 09.06.05, 17:23
        Bogini. Nie trzeba tworzyc tak duzo nowego.

A ktore konkretnie wypowiedzi o mezczyznach w ogolnosci tak Cie poruszyly?? Maria Janion pisala cos niemilego o facetach? Virginia Wolf? Kazia Szczuka?

Moze jestem jakas niedouczona/nieoczytana (bardzo prawdopodobne) ale nie znam.
        • Gość: rewolwerowiec Re: Gatunek ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 19:23
          Zgadzam się, żefeministki to nie kobiety. To jakaś odrębna rasa. Ni to pies ni
          wydra coś na kształt świdra. Babochłopy. Bezpłciowce. Obojnaki. Pomocy forum101
          bo nie wiem jak je najtrafniej nazwać!
    • tomekpk Re: chec wladzy 31.07.05, 12:30
      Podział wladzy 50% na 50% dla kobiet i mężczyzn to przecież niedemokratyczne. I
      tutaj pytanie do Dokowskiego który tak się zasłania demokracją. Skoro wyborcy
      wybierają mężczyzn to właśnie demokracja bo przecież nic nie stoi dziś na
      przeszkodzie by kobiety miały np 90% miejsc w sejmie. Przecież jest demokracja
      a gdyby dać kobietą 50% miejsc to już pachniałoby komunizmem.
      • zlotoslanos Re: chec wladzy 31.07.05, 12:42
        Nikt nikomu nie musi nic dawac .Skoro na listach wyborcow jest 90% mezczyzn to
        rachunek jest prosty,ze wyborcy wybieraja mezczyzn.Mniejsza sila przebicia
        kobiet w pracy zawodowej i spolecznikowskiej ,jest spowodowana
        uwarunkowaniami genetycznymi,kulturowymi patrz macierzynstwo(cudnie brzmi :-
        )).Sprawdz jaki odsetek kobiet jest na zasilkach wychowawczych.To przywilej
        byc matka ale zarazem rygiel ograniczajacy awans zawodowy i spoleczny.Panowie
        poslowie by mogli wystepowac przed kamerami w czystych skarpetach i
        odprasowanych kolnierzykach w koszulach, sa obstawieni w domu kobietami.Nic bez
        nich,nic dla nich.Takie zycie.
        • tomekpk Re: chec wladzy 31.07.05, 12:50
          Cóż takie jest życie. Skoro taką rolę dała wam natura to po co się rzucać?
          Przecież działanie wbrew naturze jest logicznie rozumując wynaturzone. Odpuśćmy
          sobie nawzajem. Po co kraść sobie wyznaczone nam role?
          • zlotoslanos Re: chec wladzy 31.07.05, 15:45
            tomek napisales -
            • tomekpk Re: chec wladzy 31.07.05, 19:10
              Typowa kobieca walka na argunenty
              • zlotoslanos Re: chec wladzy 31.07.05, 19:27
                Natura ma nieograniczona moc i mozliwosci tworcze.Jak brak sily,miesni trza
                uzyc argumentu,mozgu.Sila argumentu a nie argument sily:-)Juz tak mamy,ze tego
                mozgu uzywamy :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka