Dodaj do ulubionych

Feminizm jest do dupy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:51
tak naprawde feministki uważają że są takie same jek mężczyźni a to
nieprawda, bo kobiety i mężczyźni różnią się nie tylko pod względem
zewnętrznbej budowy ciała ale również w budowie mózgu występują różnice i
różnią się nasze układy chormonalne. Tak więc każdy powinien zrozumieć, że
mężczyźni robią jedno a kobiety drugie i na tym polega świat, iż się
wzajemnie uzupełniamy. Tak więc feminizm jest do dupy.
Obserwuj wątek
    • Gość: aska Re: Feminizm jest do dupy IP: *.mnc.pl 10.08.05, 21:47
      coz za glebia...
      • johnny-kalesony Re: Feminizm jest do dupy 10.08.05, 22:14
        Głębokie czy nie - szczera prawda prostego, trzeźwo myślącego, rozsądnego
        chłopaka, Asiu.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • ziemiomorze Re: Feminizm jest do dupy 10.08.05, 22:36
      tak naprawde feministki uwazaja, ze trawa jest rozowa, a to nieprawda, bo trawa
      jest zielona, kazdy to wie zostalo to naukowo ódowodnione. Tak wiec kazdy
      powinien zrozumiec, ze trawa jest zielona, a nie ze trawa jest rozowa i taka
      jest prawda iz sa to dwa rozne kolory. Tak wiec feminizm jest do dupy.

Jedno male pytanko: mozesz przytoczyc garsc przykladow z klasyczek/kow mysli
      feministycznej, w ktorym upieraja sie ze trawa jest rozowa, pardon -
      ze 'kobiety sa takie same jak mezczyzni'?
      • zlotoslanos Feminizm jest . 10.08.05, 22:41
        Ok obronie go :-). On chcial powiedziec przez to nie,"ze kobiety sa takie same
        jak mezczyzni",tylko,ze kobiety maja takie same prawa ,przez to,ze sa takimi
        samymi ludzmi.Ten sam gatunek .
        • ziemiomorze Re: Feminizm jest . 10.08.05, 22:44
          A skad.
          On, wzorem innych 'odwaznych', 'odkrywczych' i trolli wymyslil sobie (czy tez
          moze ze-stereotypizowal) swoja wersje kwiozerczego feminizmu i kazal sie z tej
          wersji tlumaczyc bogu ducha winnym.

Jakbym nie patrzyla, widze w tym tylko glupote,
      • johnny-kalesony Re: Feminizm jest do dupy 10.08.05, 22:46
        "Pomiędzy kobietami a mężczyznami nie ma różnicy płci". Zdanie wypowiedzieć
        miała podczas feministycznej konferencji n.t. genderów jedna ze słynnych
        szwedzkich feministek medialnych - czyli: nagminnie lensowana w prasie oraz TV.
        Słabym punktem mojego przytoczenia jest fakt, że za diabła nie mogę sobie
        przypomnieć jej personaliów. Spróbuj więc uwierzyć mi na słowo.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • ziemiomorze Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 00:20

A, to istotnie slabe jest.

Nie tylko dlatego, ze nie mozesz sobie przypomniec personaliow tej pani, ale
          takze dlatego, ze - mimo lansowania w mediach wcale nie musi byc wyrocznia. No
          chyba, zeby przyjac, ze jak cos w telewizji pokazali to musi prawda byc. Wtedy
          owszem, tak - uwazamy, ze trawa jest rozowa, bo jedna pani tak powiedziala w
          telewizji, no i teraz sie z tego musimy wytlumaczyc.

Jeszcze jedno: jaki byl kontekst tej wypowiedzi? W nawiazaniu do czego, w
          odpowiedzi na jakie pytanie? Czy chodzilo jej o 'gender' czy o plec
          biologiczna? Jakie pojecie meskosci i kobiecosci?

Nie to, zebym probowala byc zlosliwa - po prostu probuje uwierzyc na slowo,
          • johnny-kalesony Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 12:25
            Spieszę z wyjaśnieniami. Wypowiedź ta pojawiła się w kontekście projektowanej w
            szwedzkiej administracji pod wpływem silnego lobby feministycznego zmiany,
            polegającej na ustawowym, prawnym zniesieniu różnicy płci. Stąd też - starania w
            sprawie odpowiednich regulacji musiały być poparte dowodami, które w ten
            sentencjonalny i treściwy sposób zostały przez czpłową szwedzką femi
            podsumowane. Poszukałbym odpowiednich fragmentów w sieci ale niestety nie
            pamiętam nazwiska słynnej reformatorki jak również: nie znam szwedzkiego.
            Spróbuję więc znaleźć jakieś informacje po brytyjsku.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • ziemiomorze Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 13:34
              To ja poczekam.
        • boykotka Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 06:05
          johnny-kalesony napisał:

> "Pomiędzy kobietami a mężczyznami nie ma różnicy płci". Zdanie wypowiedzieć
          > miała podczas feministycznej konferencji n.t. genderów jedna ze słynnych
          > szwedzkich feministek medialnych - czyli: nagminnie lensowana w prasie oraz
          TV.
          > Słabym punktem mojego przytoczenia jest fakt, że za diabła nie mogę sobie
          > przypomnieć jej personaliów. Spróbuj więc uwierzyć mi na słowo.

Tydzień temu przyznałeś się publicznie, na tym forum, iż oglądałeś ten sam
          program telewizyjny co ja o rozwoju zarodka.
          W tym własnie programie pada stwierdzenie, iż genom ludzki jest
          charakterystyczny dla człowieka tylko w 1,5%; w 98% dzielimy go np. z
          szympansami. Czy możesz mi wyjasnić - jak w tym 1,5% potrafisz wyodrębnić
          jeszcze różnice miedzy płciami ??? Zapewne istnieją :) w jakimś ułamku procentu.
          • kaczm77 Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 09:11
            no tak, bo przeciez szympansy to obojnaki....

co za logika....

akurat nie w tych 1,5% masz szukac roznic płci, ale w pozostalych 98,5...
            koleżanko feministko.

Rekinus
            <>^<
            www.religia.doc.pl
            <>^<
            • boykotka Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 14:12
              kaczm77 napisał:

> no tak, bo przeciez szympansy to obojnaki....
              >
              > co za logika....
              Proszę proszę :) To genetyka doczekała się nowego działu : nazywa się on
              logika :))
              > akurat nie w tych 1,5% masz szukac roznic płci, ale w pozostalych 98,5...
              > koleżanko feministko.
              Kolego szowinisto. Genom ludzki składa się z 23par identycznych chromosomów +
              jedna para chromosomów warunkujących między innymi płeć. Gdyby chromosomy X i Y
              warunkowały tylko i wyłącznie cechy związane z płcią procent ten wynióslby 4,16
              tymczasem chromosomy te warunkują wiele innych cech jak choćby skłonność do
              łysienia, daltonizm lub hemofilię. Badając dalej cechy osobników z zespołem
              Turnera lub Kinefeltera zauważamy, że dodatkowy chromosom X lub jego brak nie
              powoduje w ludzkiej budowie jakiś szczególnych zmian, zapewne nawet nie jesteś
              w stanie odróżnić osoby z tymi zespołami od reszty społeczeństwa - a co dopiero
              osobników tej samej płci. Pozostają więc do analizy malutkie fragmenty, które
              mogą mieć jakiś wpływ - oczywiście z punktu widzenia genetyki.
              • kaczm77 Re: Feminizm jest do dupy 12.08.05, 06:46
                kolezanko feministko.

Cokolwiek mądrego nie napiszesz, i tak dalas plame, bo kwestie roznicowania
                płci znajdą się w częsci wspolnego gnomiu, a nie w 1,5% jak postulowalas.

[i nie ma do tego nic wspolnego defekty genetyczny chorób jakie przytoczyłas.]

pozdrawiam
                i zycze milego dnia.

Rekinus
                <>^<
                www.religia.doc.pl
                • boykotka Re: Feminizm jest do dupy 12.08.05, 12:33
                  kaczm77 napisał:

> kolezanko feministko.
                  >
                  > Cokolwiek mądrego nie napiszesz, i tak dalas plame, bo kwestie roznicowania
                  > płci znajdą się w częsci wspolnego gnomiu, a nie w 1,5% jak postulowalas.
                  A najlepiej nie wypowiadać się jak się czegoś nie rozumie :))
                  1,5% cytowany za National G. dotyczył różnic pomiędzy genomem ludzkim a innymi
                  genomami. Jak Ci bardzo zależy mogę Ci znaleźć artykuł na temat badań
                  dotyczących chromosomu X, ie wiem czy tylko zrozumiesz :))
      • Gość: aska Re: Feminizm jest do dupy IP: *.mnc.pl 10.08.05, 22:50
        Ja widze trawe zielona....
        Natomiast sa na tym swiecie osoby dotkniete daltonizmem????
        • boykotka Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 06:23
          Gość portalu: aska napisał(a):

> Ja widze trawe zielona....
          > Natomiast sa na tym swiecie osoby dotkniete daltonizmem????
          I tu muszę schylić czoła przed stwierdzeniem, że niektórzy mężczyźni różnią się
          od kobiet genetycznie.
          Łysienie, daltonizm i hemofilia są to trzy główne choroby związane z płcią. ( O
          ile łysienie zaliczymy do chorób). Są to cechy recesywne, które występują na
          chromosomie X. U mężczyzny jako posiadacza tylko jednego chromosomu X cechy te
          ujawniają się, kobieta jest nosicielem tych cech.
          Tak więc moi drodzy - jeżeli chcecie badać różnice genetyczne między kobietą a
          mężczyzną możemy głównie rozmawiać o tych 3 cechach.
          Jest prawdą niezaprzeczalną : kobiety nie łysieją, nie chorują na hemofilię i
          nie są daltonistkami.
          Sądzę, że w tym temacie należy sie skierować z pretensjami do Pana Boga.
          Chyba, że na znak równości zaczniemy golić sobie głowy i chodzić w różowych
          okularach.
          Ale czy o taką równość walczą feministki ????
      • tad9 Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 17:00
        ziemiomorze napisała:

> Jedno male pytanko: mozesz przytoczyc garsc przykladow z klasyczek/kow mysli
        > feministycznej, w ktorym upieraja sie ze trawa jest rozowa, pardon -
        > ze 'kobiety sa takie same jak mezczyzni'?

A czym Twoim zdaniem różnią się kobiety od mężczytzn - jeśli pominąć różnicę
        narządów płciowych?
        • ziemiomorze Re: Feminizm jest do dupy 12.08.05, 16:22
          Jak to 'pominac'? Ja bym sie tego bala.
          Ale skoro nalegasz - oprocz tej 'malej roznicy' zasadnicza jest jeszcze
          aktywnosc okreslonych hormonow (testosteron u mezczyzn, oksytocyna u kobiet) i
          wszystkie jej konsekwencje.
    • triss_merigold6 Bardzo, bardzo odkrywcze. n/tx 11.08.05, 08:11
    • dokowski Twierdzą nawet że mają penisy, a ich biusty są... 11.08.05, 12:30
      Gość portalu: Nadros napisał(a):

> tak naprawde feministki uważają że są takie same jek mężczyźni

... tylko złudzeniem wynikającym z sugestywnego patriatchalnego wychowania.

Pajacuj dalej głupku.
      • johnny-kalesony Re: Twierdzą nawet że mają penisy, a ich biusty s 11.08.05, 12:47
        W bardzo wielkim uproszczeniu tak to właśnie wygląda, a tyż i niestetyż ...

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • abigail_g Re: Feminizm jest do dupy 11.08.05, 14:43
      Gość portalu: Nadros napisał(a):

> tak naprawde feministki uważają że są takie same jek mężczyźni a to
      > nieprawda,

racja, to faktycznie nieprawda. Feministki nie uważają, że są takie same jak mężczyźni :P
    • kochanica-francuza NIE KARMIĆ TROLLA! n/t 11.08.05, 16:20
      • ziemiomorze Re: NIE KARMIĆ TROLLA! n/t 11.08.05, 18:27
        Wykuluj, przeciez nikt juz nie dyskutuje z elokwentnym i logicznym wywodem
        maloletniego autora watku - dyskusje zeszly w krzaki ku pozytkowi ogolnemu, a
        troll zdycha,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka