Dodaj do ulubionych

NOT IN MY NAME

22.11.05, 20:47
Policja zachowała się haniebnie i bezprawnie. O Wszechpolakach nie ma co mówić.

Ale mam pytanie: a dlaczego protest rzekomo także w obronie dyskryminowanych
kolorowych i niepełnosprawnych? Szedł w tym marszu jakiś kolorowy albo
niepełnosprawny? Któryś transparent do nich się odnosił?

Obserwuj wątek
    • tad9 Re: NOT IN MY NAME 22.11.05, 21:05
      kochanica-francuza napisała:

> Policja zachowała się haniebnie i bezprawnie.

Dlaczego bezprawnie? Godzinę albo dwie wzywała do rozejścia się.
      • kochanica-francuza Re: NOT IN MY NAME 22.11.05, 21:21
        tad9 napisał:

> kochanica-francuza napisała:
        >
        > > Policja zachowała się haniebnie i bezprawnie.
        >
        > Dlaczego bezprawnie? Godzinę albo dwie wzywała do rozejścia się.

Tadzierzy, o tym jest inny wątek.
        • dziewice Re: NOT IN MY NAME 22.11.05, 21:58
          ale zastanowmy sie jaka mogla byc tego przyczyna
    • pink.freud Naiwnych nie sieją.. 22.11.05, 22:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32292480
      • bitch.with.a.brain Re: Naiwnych nie sieją.. 23.11.05, 11:54
        to jest niezłe:D
        ciekawe ile bierze prowokator za godzinę pracy i czy wystawia faktury:P
        Moze ja też sobie zamowie jakiegos????
        chociaż jak patrze na tych napakowanych łysych chłopców to mam ochotę ich
        zatrudnić do czegoś innego;)
    • kocia_noga Re: NOT IN MY NAME 23.11.05, 10:35

> Policja zachowała się haniebnie i bezprawnie. O Wszechpolakach nie ma co
      mówić.
      >
      > Ale mam pytanie: a dlaczego protest rzekomo także w obronie dyskryminowanych
      > kolorowych i niepełnosprawnych? Szedł w tym marszu jakiś kolorowy albo
      > niepełnosprawny? Któryś transparent do nich się odnosił?
      >

Marsz był w obronie praw wszystkich grup dyskryminowanych , ani obecności ani
      specjalnych transparentów nie wymagal.Jesli urządzam pokojową manifestację w
      obronie praw np tybetańczyków wcale nie muszę starać się o ich obecność ,
      wystarczy , że dołączą osoby solidaryzujące się.
      • zlotoslanos Re: NOT IN MY NAME 23.11.05, 10:38
        Zgadzam się z kocią.Sama intencja się liczy.Manifestacje dla Pomarańczowej
        Rewolucji nie wymagały Ukraińców.
        • kochanica-francuza Manifestacje dla POmarańczowej - kolor 23.11.05, 15:48
          zlotoslanos napisała:

> Zgadzam się z kocią.Sama intencja się liczy.Manifestacje dla Pomarańczowej
          > Rewolucji nie wymagały Ukraińców.

pomarańczowy
      • kochanica-francuza No i parę transparentów by się przydało, prawda? 23.11.05, 15:48

> Marsz był w obronie praw wszystkich grup dyskryminowanych , ani obecności ani
        > specjalnych transparentów nie wymagal.Jesli urządzam pokojową manifestację w
        > obronie praw np tybetańczyków wcale nie muszę starać się o ich obecność ,
        > wystarczy , że dołączą osoby solidaryzujące się.

Właśnie że wymagał.
    • totalna_apokalipsa Re: NOT IN MY NAME 23.11.05, 10:41
      A jak niepełnosprawy mial tam na wózku dotrzeć, żeby zamanifestować to, że nie
      moze nigdzie dotzreć w większości polskich maist, o wsi nie mówiąc?
      • zlotoslanos Re: NOT IN MY NAME 23.11.05, 10:43
        Murzyn miał go zanieść :-)
        • totalna_apokalipsa Re: NOT IN MY NAME 23.11.05, 10:56
          Co ty, jakby Murzyna niosącego niepelnosprawnego zobaczył wszechpolak, to
          krzyknąłby:
          -Dwa pedały!
          I dawaj mordobicie:)
          • zlotoslanos Re: NOT IN MY NAME 23.11.05, 13:04
            No to byłby powód a tak było mordobicie bez powodu :-)
            • jo.hanna i pewnie niepelnosprawny i ciemnoskory 23.11.05, 13:13
              poszli by siedziec w areszcie za prowokowanie wszechpolaka. Pewnie przy okazji
              dostaliby dodatkowe kolegium za zagrazanie zyciu obywateli.
              • kochanica-francuza JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 15:51
                Wymieniacie Tybet i Ukrainę.

Proszę bardzo - manifestacje w sprawie Tybetu mają miejsce pod ambasadą Chin ;
                tekst transparentów wyraźnie i jednoznacznie mówi o Tybecie; odbywają się
                happeningi związane z prześladowaniem Tybetańczyków.

Ukraina - no ten kolor...!

Tak to i ja mogę wyjść na ulicę z transparentem "WYSTĘPUJĘ W IMIENIU WSZYSTKICH,
                W KTÓRYCH IMIENIU MAM OCHOTĘ WYSTĘPOWAĆ".
                • zlotoslanos Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 17:52
                  Mi się wydaje ,że w nazwie zawarta jest kwintesencja intencji -" Marsz
                  równości" Od Sasa do lasa,pod równość podciągnąć można wszystko co wydaje się
                  być uciśnione.Nie trza dodatkowych wyróżnień na afiszach,a kto chce ten robi
                  np jestem gej :-)
                  • kochanica-francuza Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 18:00
                    zlotoslanos napisała:

> Mi się wydaje ,że w nazwie zawarta jest kwintesencja intencji -" Marsz
                    > równości" Od Sasa do lasa,pod równość podciągnąć można wszystko co wydaje się
                    > być uciśnione.

Dobra, to na wiosnę idę piknikować pod sejmem w stadzie bogatych warszawskich
                    singielek w imieniu wielodzietnych matek wiejskich na zasiłku... Ciekawe, co na
                    to owe matki?;-)))
                    • kocia_noga Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 19:01
                      A te marsze "Stop przemocy"? Szły w nich ofiary , czy ludzie solidaryzujący się
                      z nimi ? Nie wiem , jakie hasła nieśli , ale chyba nie : "Stop zabijaniu
                      taksówkarzy" , "Stop glanowaniu przechodni".
                      • kochanica-francuza Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 19:07
                        kocia_noga napisała:

> A te marsze "Stop przemocy"? Szły w nich ofiary , czy ludzie solidaryzujący się
                        >
                        > z nimi ?

Niemniej z wydarzeń wynikało, w czyim imieniu jest marsz .Poza tym np. na
                        transparentach były imiona ofiar...

Czy możesz mi podać jakiś link do organizatorów owego marszu w Poznaniu?
                        • kocia_noga Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 19:15

> Czy możesz mi podać jakiś link do organizatorów owego marszu w Poznaniu?

Nieee :( , gdyby to jeszcze było w Krakowie , córka by coś wiedziała , bo ona
                          chadza na takie demonstracje. Straszny z niej pedał=zboczeniec. Do gazu.
                          • kochanica-francuza Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 19:20
                            kocia_noga napisała:

> kochanica-francuza napisała:
                            >

> Nieee :( , gdyby to jeszcze było w Krakowie

W Kraku to i ja bym trafiła - przez "gniazdo feministek";-)))) okołozadrzanych.

, córka by coś wiedziała , bo ona
                            > chadza na takie demonstracje. Straszny z niej pedał=zboczeniec. Do gazu.

Przepraszam, dlaczego to do mnie piszesz? Ja tylko uważam, że zasłaniając się
                            kolorowymi i niepełnosprawnymi , homo demonstrowali de facto w imieniu samych
                            siebie. A to nieuczciwe.
                            • kocia_noga Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 21:36

>
                              > , córka by coś wiedziała , bo ona
                              > > chadza na takie demonstracje. Straszny z niej pedał=zboczeniec. Do gazu.
                              >
                              > Przepraszam, dlaczego to do mnie piszesz? Ja tylko uważam, że zasłaniając się
                              > kolorowymi i niepełnosprawnymi , homo demonstrowali de facto w imieniu samych
                              > siebie. A to nieuczciwe.

Z tego , co wiem , to demonstrowali rózni ludzie , wśród nich i homosie. To
                              wszypolacy widzieli tylko ich.
                              A to o córce, to taka ironia i w zasadzie nie do ciebie skierowana , ale na
                              rzeczy - moja córka jest hetero i chadza na takie demonstracje.
                              • zlotoslanos Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 21:39
                                Bo to piękne jak na takie manifestacje idą ludzie nie związani czynnie a tylko
                                chcący pomóc.Gdyby nie te zadymy i to ,że za daleko też bym poszła.
                                Żyj i daj żyć.To motto.
                              • kochanica-francuza Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 21:45
                                >
                                >
                                > Z tego , co wiem , to demonstrowali rózni ludzie , wśród nich i homosie.

Ale wszyscy de facto w sprawie homo, a nie kolorowych i niepełnosprawnych.

To
                                > wszypolacy widzieli tylko ich.
                                Bo wszechpolak to takie oko ma.
                        • zlotoslanos Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 19:16
                          kochanica za długo przebywasz poza granicami kraju,masz problem z językiem
                          polskim "Marsz równości" mówi sam za siebie. Jeżeli pod sejmem będzie " Pikieta
                          równości kobiet" ma sens to co piszesz o wypasionych i wielodzietnych.
                          • kochanica-francuza Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 19:21
                            zlotoslanos napisała:

> kochanica za długo przebywasz poza granicami kraju

przede wszystkim ja w kółko siedzę w kraju, poza granicami byłam w tym roku 2
                            tygodnie

,masz problem z językiem
                            > polskim "Marsz równości" mówi sam za siebie.

Tak - jest to potwornie ogólnikowa nazwa.
                            • zlotoslanos Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 21:28
                              Jak na ogólnik stanowi o wszystkim.
                              Jak zwał tak zwał a gliny to bydło i to da się nazwać.
                              • kochanica-francuza Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 21:32
                                zlotoslanos napisała:

> Jak zwał tak zwał a gliny to bydło i to da się nazwać.

Z tym się zgadzam, ale o tym jest inny wątek.
                                • zlotoslanos Re: JAKIEŚ znamiona powinny być 23.11.05, 21:37
                                  Już gdzieś to zdanko czytałam :-)
    • kochanica-francuza Właśnie się dowiaduję, że jeszcze innowierców... 23.11.05, 22:16
      i pacyfistów.

Pewnie dodatkowo wegetarian, pracowników kolei i zwolenników kota burego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka