Dodaj do ulubionych

Cześć dziewczęta

01.12.05, 12:22
Witam panie i dziewczęta po długiej przerwie. Kiedyś tu sobie wpadałem jako
bezdenny, ale teraz wszędzie trzeba się logować. takie regulaminy.
Gratuluję Wam. Wreszcie macie godnego siebie przeciwnika - a mianowicie
bawoły z PiS-u. Wy chcecie rozdawać pieniądze na kondomy, a PiS-da za
zapłodnienie i urodzenie po tysiącaku. No sam już nie wiem czyj pomysł jest
lepszy.
Obserwuj wątek
    • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 12:31
      no prosze,wreszcie sie pojawil ktoś kto mi uświadomił,że chce rozdawać pieniadze
      na kondomy:D
      Brawo,tylko może sprecyzuj która z nas czego chce?
      • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 12:39
        bitch.with.a.brain napisała:

> no prosze,wreszcie sie pojawil ktoś kto mi uświadomił,że chce rozdawać
        pieniadz
        > e
        > na kondomy:D
        > Brawo,tylko może sprecyzuj która z nas czego chce?

Miła suko z mózgiem
        Po naźwisku to nie pamietam, ale wiele bywających tu dziewcząt i pań głosi
        pogląd, że za moje pieniądze trzeba kupować gumki i inne tego typu rzeczy, tym
        którzy mają sobie ochotę pofiglować. A może się mylę, może feministki nie
        domagają się już refundacji środków anty?
        • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 12:43
          zależy ktore feministki
          Jak ja zapytam:czy polska prawica jest za becikowym to jak odpowiesz?
          • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 12:55

> zależy ktore feministki
            > Jak ja zapytam:czy polska prawica jest za becikowym to jak odpowiesz?
            Odpowiem filozoficznie. Otóż ci, którzy mienią się w Polsce prawicą, tak
            naprawdę nią nie są. To pobożni lewacy - PiS i LPR. Konserwytywni w sferze
            obyczajowej i lewaccy w sferze politycznej, społecznej i gospodarczej. mają
            mentalność wspólną z feministkami - jaskrawy przykład to becikowe i kondomowe.
            Oni chcą becikowego, feministki zaś kondomowego - jedni i drudzy chcą płacić z
            moich pieniędzy za swoje bzykanka.
            • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 13:03
              A o czymś takim jak feminizm liberalny nei slyszaleś?
              • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 13:16

> A o czymś takim jak feminizm liberalny nei slyszaleś?
                Nie słyszałem. całkiem wierzę, że są feministki, które nie chcą za moje
                pieniądze kupować sobie kondomów. W Pisie też są pewnie jacyś przeciwnicy
                berecikowego, jest i Piłka co chciałaby kasy za to, że się kogos nie zapłodniło
                etc. napewno macie frakcje i odłamy i fale. Ale mainstream i tak ciagnie szlam.
                pozdrawiam
                • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:17
                  mainstream to jest to co wmawiają ludzie ktorzy nei mają o feminizmie pojęcia
                  innym ludziom którzy tez sie nei znają.
                  Po prostu dla wielu osob taki obraz feminizmu jest korzystny,mozna feministkami
                  postraszyć.
                  Lepiej nei wierz tak w media i nei podchodź bezkrytycznie tly7ko sam poszukaj
                  informacji
              • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:29
                Ale na tym forum feministek liberalnych tez jest malo
                Kto ?
                Ty, diablica ,moze nietakasama.
                Ktos jeszcze ?
                • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:36
                  forum nei jest najlepszym miejcem do uzyskiwania pełnej i rzetelnej informacji
                  na temat jakiegoś ruchu spolecznego czy światopoglądu.
                  To tak jakbym słuchając RM wyrabiala sobie pogląd na chrzescijanstwo
                  • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:37
                    Dostalas prowokacyjnego maila ? ;-)
                    • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:41
                      Bardzo ciekawa prowokacja...z tego co wiem to widzial Pink,czyżbym stala sie
                      gwiazdą forum?
                      Zreszta ja doskonale wiem i wcale sie nie wstydze:)
                      • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:48
                        Taaa w dyskusji z abadonem jeszcze stephen sie o zdjecie dopytywal....nie ma co
                        chyba wszyscy faceci na tym forum to... ;-)

Mozna cie zobaczyc na jakichs portalach fotograficznych(plfoto,onephoto) ?
                • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:16
                  bleman napisał:

> Ale na tym forum feministek liberalnych tez jest malo
                  > Kto ?
                  > Ty, diablica ,moze nietakasama.
                  > Ktos jeszcze ?

A co to za dziwna zbitka "liberalna feministka"? Można sobie takie twory
                  projektować, tyle, że to nie opisuje rzeczywistości. Możemy sobie napisać nawet
                  bogobojny ateista prawicowy komunista i uczciwy złodziej.
                  • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:19
                    feminizm liberalny to po prostu nazwa nurtu, określenie neutralne.
                    Niestety w wyniku manipulacji w użyciu tego słowa stało się w Polsce okresleniem
                    wartościującym,stąd zestawiasz je z takim słowem jak "uczciwy"
                    • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:22
                      Ależ przecież feminizm liberalny to zdecydowanie dominujący w naszym kraju.
                      Radykalniejsze odmiany nie mają szans.
                      • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:25
                        maja, istnieja sobie rózne ugrupowania,sa anrchofeministki itp.
                        ale po prostu jak trzeba to potrafimy cos wspolnie zorganizowac, patrzec na to
                        co łączy a nie na to co dzieli.
                        po prostu w sytuacji gdy w naszym kraju nei ma liberalizmu tylko pewna odmiana
                        socjalizmu feministki liberalne nei maja pola do popisu,musialyby zrobi ć
                        rewolucje.wiec kiedy probuja wypracowac możliwe najkorzystniejsze rozwiazania w
                        ramach istniejacego systemu sa nazywane socjalistkami.
                        • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:29
                          A czego chcą feministki liberalne?
                          en.wikipedia.org/wiki/Liberal_feminism
                          O to chodzi, czy miałaś na myśli coś innego?
                          • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:34
                            skorzystam z notatek z wykladu:)
                            założenia:
                            wolnosc jako najwyzsza wartosc
                            kazdy jest sedzia samego siebie

Postulat: liberalizm nalezy rozwinąć tak,by obejmował również kobiety

Opierają sie na zmianach ewolucyjnych a nei rewolucyjnych, postuluja osiągniecie
                            rownosci na drodze legalnej.

Prawo do aborcji i antykoncepcji jako element wolnosci.

Koncentrują sie na zmianach poprzez wychowanie, to znaczy taka samą socjalizacje
                            dziewczynek i chlopcow (co jest mi bardzo bliskie)

Pojawia sie natomiast rozlam na dwa nurty w kwestii rownosci na rynku pracy
                            liberalizm klasyczny uważa,że prawo powinno być równe dla wszystkich
                            liberalizm opiekunczy opowiada sie za poczatkowymi preferencjami dla kobiet,
                            żeby wyrownać szanse

mnie bliższe jest stanowisko liberalizmu klasycznego.

• bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:45
                              > mnie bliższe jest stanowisko liberalizmu klasycznego.

Madra dziewczynka ;-)
                              • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:46
                                nie musisz tak protekcjonalnie mnie traktowac:/
                                • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:48
                                  eee bez przesady.

Mnie co druga z was protekcjonalnie od blemanka wyzywa tor az se moge...a co!! ;-)
                            • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:46
                              Aha. Czyli uważasz, że równouprawnienie wyniknie z naturalnych procesów, i
                              dlatego jesteś przeciw np. parytetom?
                              Bo ja popieram parytety, z powodów czysto praktycznych.
                              • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:48
                                > Bo ja popieram parytety, z powodów czysto praktycznych.

Dziwne masz poglady na temat praktycznosci
                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:51
                                  A z Ciebie bardzo dziwny liberał, tak na granicy oligarchy:)

A parytety popieram, bo przykłady państw, które je wprowadziły (np. Szwecja)
                                  dowodzą, że wtedy więcej kobitek dostaje się np. do parlamentu. A ja bym wolał
                                  oglądać mądrą suczkę w parlamencie zamiast tych obleśnych prawicowych facetów,
                                  a Ty?
                                  :)
                                  • snegnat Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:46
                                    > A parytety popieram, bo przykłady państw, które je wprowadziły (np. Szwecja)
                                    > dowodzą, że wtedy więcej kobitek dostaje się np. do parlamentu.

Więcej kobiet jest w parlamencie bo mają zagwarantowane miejsca. Nie muszą się
                                    specjalnie starać i konkurować o miejsce.
                                    • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:52
                                      To nie tak - nawet w Szwecji minimalnie więcej jest mężczyzn (55 do 45, w
                                      innych krajach te proporcje mimo parytetów są jeszcze wyższe). Parytet oznacza,
                                      że kobiety i mężczyźni mają tyle samo przedstawicieli na listach wyborczych.
                                      • snegnat Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:57
                                        Ilość miejsc, jak i konkretne miejsce na liście wyborczej powinno być prywatną
                                        sprawą każdej partii. Parytet ogranicza partyjną wolność w tej sprawie.
                                        • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 17:01
                                          Ogranicza wolność, fakt.
                                          Ale dobrze wiesz, że wolność jest niewiele warta, jeśli ludzie z powodu samego
                                          urodzenia mają pod górkę. A tak właśnie jest z kobietami. Więc parytet służy
                                          temu, by podział władzy był sprawiedliwszy.
                                          • snegnat Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 17:15
                                            Kobiety mają pod górkę nie z powodu urodzenia ale z powodu mentalności jaka
                                            panuje w społeczeństwie. Parytet pokazuje tylko, że bez specjalnej troski
                                            kobiety sobie nie poradzą. Czyli nadal w społeczeństwie będzie panowało
                                            przekonanie, że mężczyźni są lepsi, gdyż radzą sobie bez parytetu.
                                            • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 23:23
                                              Dyskutowałem już o tym z bitch.with.a.brain.
                                              W Szwecji idea parytetu sprawdziła się znakomicie - tymczasem we Francji czy
                                              USA kobiet w parlamencie jest mniej niż w Polsce. A przecież te kraje to
                                              ojczyzny feminizmu.
                                              • snegnat Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 16:31
                                                USA to kraj liberalny, który docenia ludzi za to co sami osiągnęli. Dlatego tam
                                                parytety nie były by mile widziane w społeczeństwie. Szwecja natomiast to kraj
                                                socjalistów a socjalizm polega na opiekuńczości ze strony państwa. Kobiety same
                                                nie są wstanie dostać miejsc na listach więc trzeba im pomóc. Od taka pomoc dla
                                                słabszej płci ;->

Spójrz na parytety z trochę innej strony. Wyobraź sobie, że wprowadza się
                                                parytety na wyższych uczelniach i na roku musi być tyle samo kobiet co mężczyzn.
                                                W ten sposób zamykasz drogę komuś zdolnemu tylko dlatego, że dla jego płci
                                                skończyły się miejsca.
                                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 16:52
                                                  > USA to kraj liberalny, który docenia ludzi za to co sami osiągnęli.

Nikt niczego nie osiąga sam, każdy jest uzależniony w jakiś sposób od innych
                                                  ludzi, tak na marginesie:)

> Spójrz na parytety z trochę innej strony. Wyobraź sobie, że wprowadza się
                                                  > parytety na wyższych uczelniach i na roku musi być tyle samo kobiet co
                                                  mężczyzn
                                                  > .
                                                  > W ten sposób zamykasz drogę komuś zdolnemu tylko dlatego, że dla jego płci
                                                  > skończyły się miejsca.

Ale to jakieś nieporozumienie. Parytet nie oznacza, że miejsca w parlamencie są
                                                  w połowie zarezerwowane dla kobiet, tylko że kobiety mają mieć tyle samo
                                                  przedstawicielek na listach wyborczych. Więc nawet w Szwecji mężczyzn jest
                                                  więcej w polityce, proporcje są 55 do 45. I nie sądzę, by ktoś zdolny miał z
                                                  tego powodu ucierpieć, choć niewątpliwie jakaś miernota może dzięki temu trafić
                                                  na listę wyborczą (z racji zachowania równowagi). No, ale nie musimy na
                                                  miernotę głosować.
                                                  • snegnat Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 17:03
                                                    > Ale to jakieś nieporozumienie. Parytet nie oznacza, że miejsca w parlamencie są
                                                    >
                                                    > w połowie zarezerwowane dla kobiet, tylko że kobiety mają mieć tyle samo
                                                    > przedstawicielek na listach wyborczych. Więc nawet w Szwecji mężczyzn jest
                                                    > więcej w polityce, proporcje są 55 do 45. I nie sądzę, by ktoś zdolny miał z
                                                    > tego powodu ucierpieć, choć niewątpliwie jakaś miernota może dzięki temu trafić
                                                    >
                                                    > na listę wyborczą (z racji zachowania równowagi). No, ale nie musimy na
                                                    > miernotę głosować.

Z jakiej racji ktoś ma odgórnie dyktować jakiejś partii kogo ma umieszczać na
                                                    listach wyborczych? Ja jestem przeciwnikiem ingerencji państwa w sprawy
                                                    prywatne, zwłaszcza, że nikt nie cierpi z tego powodu.
                                                  • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 17:15
                                                    > Z jakiej racji ktoś ma odgórnie dyktować jakiejś partii kogo ma umieszczać na
                                                    > listach wyborczych?

Chodzi o stworzenie równości szans dla kobiet w polityce. Brak parytetów
                                                    powoduje, że nawet tam, gdzie emancypacja kobiet jest silna, polityka nadal
                                                    jest szklanym sufitem. Parytety nie są celem samym w sobie, lecz środkiem do
                                                    celu, jakim jest zwiększenie udziału kobiet w sprawowaniu władzy.

Ja jestem przeciwnikiem ingerencji państwa w sprawy
                                                    > prywatne, zwłaszcza, że nikt nie cierpi z tego powodu.

No i tu się różnimy, bo ja uważam, że ktoś jednak cierpi.
                                                  • snegnat Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 17:40
                                                    > No i tu się różnimy, bo ja uważam, że ktoś jednak cierpi.

Nie zgodzę się z tym. Jeżeli komuś, nie zależnie od płci, nie podoba się to, że
                                                    nie trafił na listę wyborczą danej partii, to może wystąpić z partii i założyć
                                                    własną.
                                                  • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 17:49
                                                    > Nie zgodzę się z tym. Jeżeli komuś, nie zależnie od płci, nie podoba się to,
                                                    że
                                                    > nie trafił na listę wyborczą danej partii, to może wystąpić z partii i założyć
                                                    > własną.

Idąc tym tokiem myślenia nie należało przyznawać kobietom praw wyborczych -
                                                    skoro im się nie podobało, niech stworzą sobie własne państwo albo pokonają
                                                    mężczyzn w regularnej bitwie, a wtedy podyktują pokonanym dowolne warunki.
                                                    Twój tok rozumowania sprowadza się do zasady: wilk i zając mogą ze sobą
                                                    walczyć, bo obaj mają zęby:)
                                • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:56
                                  mądry chłopczyk:D
                              • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:55
                                Uważam,że parytet jest rozwiazaniem natychmiastowym ale niekoniecznie dobrym
                                jesli rozwazy sie dlugofalowe nastepstwa.
                                Ja jestem za innym mechanizmem:przyjac sobie z cel doprowadznei do 50% kobiet we
                                wladzach...np za 15 lat.W tym czasie zmienic sposob socjalizowania dziewczynek,
                                nie uczyc ich biernosci i nie wmawiac że polityka to zabawa dla chlopcow,
                                tworzyc oddolne grupy wsparcia - kobieta popiera kobiete w awansie, staje sie
                                dla młodych dziewczyn przewodniczka,mentorką, pomaga osiagnąc sukces.
                                Jednocześnie zwalczac stereotypy dotyczace kobiet - ale tez zmieniac świat od
                                siebie.
                                Moze nie zyskamy od razu,ale to co zdobedziemy będziemy zawdzieczaly
                                sobie,swojej pracy i nikt nei zarzuci,że kobiety weszły do polityki i biznesu
                                "tylnymi drzwiami", skończą sie teksty o niższosci kobiet, o tym,że sie nie nadaja.
                                Ja moge nie wejsc w tej chwili do parlamentu - ale chce by nastepne pokolenie
                                kobiet mialo latwiej.
                                • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:14

>> > Ja moge nie wejsc w tej chwili do parlamentu - ale chce by nastepne
                                  pokolenie
                                  > kobiet mialo latwiej.

No popatrz , a Renata Beger z samoobrony i Nowina konopczyna z LPR-a sobie
                                  poradziły. Bez parytetów.
                                  • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:15
                                    a czytasz co napisalam?
                                    czy ja jestem zwolenniczka parytetu?
                                  • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:17
                                    To ja jestem zwolennikiem parytetów. Nie zauważyłeś?
                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:22
                                  > Uważam,że parytet jest rozwiazaniem natychmiastowym ale niekoniecznie dobrym
                                  > jesli rozwazy sie dlugofalowe nastepstwa.

No nie zgadzam się - te kraje, które parytet wprowadziły (Szwecja, Norwegia,
                                  ostatnio chyba Hiszpania) mają największą ilość kobiet w parlamencie:
                                  www.ipu.org/wmn-e/classif.htm
                                  Zobacz jak beznadziejnie wypadają Francja (12,2%) czy USA (15,2%). Gorsze
                                  wyniki od Polski mają też np. Kanada czy UK.
                                  • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:23
                                    ale ja nie twierdze,że to nei przynosi natychmiastowego dobrego skutku!!!
                                    chodzi mi o to,jak bedzie wygladala sytuacja za 20 lat
                                    Ile lat jest w Szwecji parytet?
                                    • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:27
                                      Myślę, że conajmniej 10 lat. Wprowadzono go chyba na początku lat 90-tych.
                                      Poszukam w google'u, ale na 99% tak właśnie jest.

A dlaczego sytuacja ma wyglądać inaczej za 20 lat? Przecież powinno się zmienić
                                      na lepsze, bo młode kobiety będą dorastać już ze świadomością, że mają w
                                      polityce ten sam udział co mężczyźni.
                                      • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:29
                                        otóż niekoniecznie - takie sztuczne rozwiazanie sprawi,że kobiety nadal beda
                                        postrzegane jako te gorsze,ktore nei weszlyby do wladzy gdyby nie ułatwienia.Bez
                                        zmiany świadomosci cieżko o efekty.
                                        • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:35
                                          Oczywiście, że świadomość jest potrzebna. Ale po to pokazałem słabe wyniki
                                          ojczyzn feminizmu, jakimi są USA i Francja, by pokazać, że nie zawsze przekłada
                                          się to na konkretne efekty. A nie sądzę, by Szwedki, Holenderki czy Norweżki
                                          były bardziej wyemancypowane niż Francuzki czy Amerykanki.
                                          Poza tym nie można mówić o lepszych i gorszych w sytuacji, gdy przez tysiące
                                          lat jedna płeć była z góry dyskryminowana.
                                          • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:38
                                            po prostu ja wole efekty lepiej ugruntowane choć odsuniete w czasie:)
                                            • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:40
                                              No ale nie odpowiedziałaś mi - skąd masz pewność, że się uda? Skoro w USA i
                                              Francji jest mniej kobiet u władzy niż w Polsce, choć tamtejsze kobiety są bez
                                              porównania bardziej wyzwolone.
                                              • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:42
                                                a jaki jest wskaxnik wyzwolenia?
                                                Nie mam pewnosci tylko wewnętrzne przkeonanie.
                                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 16:50
                                                  Nie wiem jaki są wskaźniki wyzwolenia. To lepiej można ocenić na podstawie
                                                  własnych obserwacji jak i statystyk.
                                                  Tym niemniej to oczywiste, że np. Polki dużo częściej uważają, że np. to
                                                  mężczyzna powinien przede wszystkim pracować, niż kobiety z zachodniej Europy.
                                              • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 17:38
                                                A gdzie ejst powiedziane ze kobiety maja glosowac na inne kobiety(takie cos niby
                                                symuluja parytety) ?

W normalnym kraju glosuje sie na kandydata a nie na jeglo plec!!!
                                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 23:21
                                                  Parytet nie oznacza, że kobiety mają głosować na kobiety a faceci na facetów.
                                                  Parytet oznacza, że jest tyle samo k i m na listach wyborczych.
                                                  • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 23:41
                                                    > Parytet nie oznacza, że kobiety mają głosować na kobiety a faceci na facetów.
                                                    > Parytet oznacza, że jest tyle samo k i m na listach wyborczych.
                                                    >

Co jest bez sensu
                                                  • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 03:58
                                                    > Co jest bez sensu

Czemu? Ja tam bym wolał, by było więcej pań w parlamencie.
                                                  • bleman Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 20:16
                                                    A ja bym wolal zeby w parlamencie byli bardziej odpowiedzialni ludzie...nawet
                                                    gdby to mieli byc hinduscy kastraci.
                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 17:21
                                  > tworzyc oddolne grupy wsparcia - kobieta popiera kobiete w awansie, staje sie
                                  > dla młodych dziewczyn przewodniczka,mentorką, pomaga osiagnąc sukces.

No właśnie, zapomniałem tą kwestię poruszyć.
                                  Dlaczego kobieta ma popierać kobietę w awansie? To mi trochę pachnie walką
                                  płci - mężczyźni za mężczyznami, kobiety za kobietami.
                                  • snegnat Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 17:42
                                    > > tworzyc oddolne grupy wsparcia - kobieta popiera kobiete w awansie, staje
                                    > sie
                                    > > dla młodych dziewczyn przewodniczka,mentorką, pomaga osiagnąc sukces.
                                    >
                                    > No właśnie, zapomniałem tą kwestię poruszyć.
                                    > Dlaczego kobieta ma popierać kobietę w awansie? To mi trochę pachnie walką
                                    > płci - mężczyźni za mężczyznami, kobiety za kobietami.

Też mnie to zainteresowało. Może to spowodować przejście z jednej dyskryminacji
                                    w drugą.
                                  • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:03
                                    dlaczego?
                                    a dlatego,że mężczyxni wspieraja mężczyzn - choćby studenckie korporacje ktore
                                    nei dopuszczaja kobiet - to ci nei pachnie walka płci?a wtedu tworza sie
                                    więzi,czlonkowie korporacji wspomagaja sie w zyciu zawodowym.
                                    Poza tmy skoro mężczyxnei nie dopuszczaja kobiet na wysokie stanowiska i w
                                    wiekszosci wybieraja przy awansie mezczyzn dlaczego tego nie odwrocic?
                                    • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:11
                                      > dlaczego?
                                      > a dlatego,że mężczyxni wspieraja mężczyzn - choćby studenckie korporacje ktore
                                      > nei dopuszczaja kobiet - to ci nei pachnie walka płci?

No jasne, że pachnie. Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Tego typu
                                      korporacje powinny być nielegalne - przydałaby się ustawa antyseksistowska:)

> Poza tmy skoro mężczyxnei nie dopuszczaja kobiet na wysokie stanowiska i w
                                      > wiekszosci wybieraja przy awansie mezczyzn dlaczego tego nie odwrocic?

Masz rację, ale... To straszne:(
                                      Przecież to naprawdę nie ma sensu, żeby o popieraniu danej osoby decydowała
                                      płeć.
                                      A co z mężczyznami takimi jak ja, którzy nie wspierają innych mężczyzn?
                                      • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:12
                                        wiesz co z takimi?macie problem:)
                                        Ja po prostu bede popierala kobiety i juz, nie obchodzi mnei czy to poprawne
                                        politycznie czy nie:)
                                        • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:14
                                          Seksistka:)
                                          • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:14
                                            nalezy wam sie za tyle lat patriarchatu:)
                                            • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:15
                                              Nie zapominaj, że możemy do niego wrócić:)
                                              • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:16
                                                na razie jeszcze nie odeszliście od neigo
                                                • abaddon_696 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 18:17
                                                  A jak mamy odchodzić, skoro grozi nam matriarchat? :)
                                        • bleman Uuuuu :/ 02.12.05, 19:54
                                          • bitch.with.a.brain Re: Uuuuu :/ 02.12.05, 19:58
                                            ?????
                                            • bleman Re: Uuuuu :/ 02.12.05, 20:05
                                              Nie lubie dykryminacji...mimo ze uwazam ze kazdy ma prawo dyskryminowac kogo mu
                                              sie podoba.
                            • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:47
                              No i sama widzisz że nie ma czegoś takiego jak liberalny feminizm. W ramach tej
                              ideologii można sobie znaleźć jakieś elastyczniejsze podejście i nazwać je
                              liberalnym, ale w gruncie rzeczy zawłaszczane określenia i tak nie zmienią
                              istoty rzeczy. Chodzi o to by się m.in dowolnie skrobać, narzucić sposób
                              wychowania, ograniczyć wolność zawierania umów etc.
                              A już prawo do aborcji jako element wolności to prawdziwe kuriozum. Albo
                              antykoncepcja jako kryterium wolności. Wybacz ale to smieszne
                              • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:50
                                widocznie mamy inne poczucie humoru bo dla mnie nei jest smieszne.
                                • niezalogowany1 Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:53

> widocznie mamy inne poczucie humoru bo dla mnie nei jest smieszne.
                                  No włąsnie, bo np. dla mnie koncet, że zakładając gumkę realizuję swoje prawo
                                  do wolności jest śmieszny. A panie zakładające bereciki, aktem tym manifestują
                                  swoje poczucie wolności, czy nie?
                                  ;)
                                  pozdrawiam
                              • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 17:44
                                >narzucić sposób
                                > wychowania,ograniczyć wolność zawierania umów etc.

A to to napewno nie ma nic wspolnego z liberalizmem.

Natomiast zezwolenie na aborcje, legalnosc antykoncepcji i wiele innych spraw sa
                                silnie zwiazane z liberalizmem(nie konserwatywnym liberalizmem)

Aborcja-proste, ja np. uwazam to za ostatecznosc(i to w przypadkach innych niz
                                wiekszosc ludzi zapewne sadzi), natomiast nie mam prawa narzucac takiego pogladu
                                innym. Dlatego powinna byc legalna.

Tak samo wiele innych rzeczy powinno byc legalnych(o ile nie szkodza innym
                                obywatelom) np. lekkie, twarde itd. narkotyki.
                • hirondelle123 Re: Cześć dziewczęta 02.12.05, 08:07
                  Bo w Polsce w ogóle nie ma liberałów. Jest tylko trochę smarkaczy którzy
                  naczytali się teorii i pomylił im się liberalizm z egoizmem. Tacy są liberałami
                  dopóki są młodzi, zdrowi i silni, ale niech no im się tylko noga podwinie zaraz
                  zaczynają nadawać inaczej. Prawdziwy liberał to np Milton Friedman - gość
                  którego poglądy kiedyś przedstawiłam jako swoje własne i zostałam nazwana
                  socjalistką... A najśmieszniejsze jest to, że zrobili to ludzie, dla których
                  Friedman jest guru wszystkich prawdziwych liberałów :)))
                  Zupełnie jak polscy katolicy, którzy modlą się do papieża, ale nic nie wiedzą o
                  tym czego on nauczał;)
    • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:52
      gdzies pewnie mozna,rozni fotografowie maja rozne galerie.

www.masaze.pl/
      dziewczyna na gorze strony to ja:D
      • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:53
        oczywisciem iala byc odpowiedź w innym miejscu:/
      • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:53
        Masz...ładna pache ;-)
        • bitch.with.a.brain Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 14:57
          lepiej odbierz maila:)
          • bleman Re: Cześć dziewczęta 01.12.05, 15:08
            odebralem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się