Dodaj do ulubionych

ministrantki

07.01.06, 06:50
serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3100068.html

hehehe biskupi się boją że dziewczynki wyprą chłopców...
Obserwuj wątek
    • magic00 Re: ministrantki 07.01.06, 10:36
      Och, pamiętam, że kiedy byłam wierzącą dziewczynką, bardzo żałowałam, że
      dziewczynka nie może zostać ministrantką. Jak zaczełam rozpytywać róznych
      drosłych dalczego tylko chłopcy mogą być ministrantami, odpowiedzi były w
      stylu: "bo już tak musi być", "Bóg tak postanowił". Dziwiłam sie, bo to
      przecież dziewczynki są na ogół grzeczniejsze.
      • kocia_noga Re: ministrantki 07.01.06, 10:49
        Szukałam po guglach , ale na razie bez skutku.Kiedyś była dyskusja na onecie na
        ten temat. Przeciwnicy ministrantury dziewczęcej argumentowali, że sa przecież
        bielanki. Znalazłam wtedy fajną stronkę o tych bielankach. Jest to rodzaj
        ministrantury dla dziewczynek ; jedne uczą się sprzątać i dekorowac kościół ,
        inne wykonują czynności pomocnicze przy świętach kościelnych , a te najstarsze,
        nastolatki sa pzrygotowywane do swej przyszłej roli żony i matki .I tu było
        najfajniejsze, bo przygotowywała je zakonnica .Jak będę miała trochę czasu to
        jeszcze poszukam ,może to znajdę.
    • johnny-kalesony Re: ministrantki 07.01.06, 12:05
      Widziałem zdjęcie w serwisie informacyjnym, widziałem. Pozwolę więc sobie zadać
      pytanie forumowiczom i hierarchom kościoła - czy sukienki ministrantek nie
      mogłyby być krótsze?

Tego rodzaju rozwiązanie byłoby - oczywiście z czysto teologicznego punktu
      widzenia - bardzo korzystne, ponieważ zwiększyłaby się (jak przypuszczam) ilość
      praktykujących katolików płci męskiej.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • bitch.with.a.brain Re: ministrantki 07.01.06, 12:29
        wylazły twoje skłonności pedofilskie:/
        • bleman A tak jak sie przejela ;-))) 07.01.06, 12:50

• bitch.with.a.brain Re: A tak jak sie przejela ;-))) 07.01.06, 12:52
            No coż,akurat takimi rzeczami sie przejmuje.Niew kazdej sytuacji jestem chłodna
            i wyrachowana:)
            Moim zdaniem oczekiwanie,ze 8 latki beda wystepowaly w krotkich spodniczkach i
            podneicanei sie tym jest dziwne:/
            • bleman Re: A tak jak sie przejela ;-))) 07.01.06, 12:54
              > Moim zdaniem oczekiwanie,ze 8 latki beda wystepowaly w krotkich spodniczkach i
              > podneicanei sie tym jest dziwne:/

Nawet bardziej niz dziwne...
      • kochanica-francuza Kaleson pedofilem??? 07.01.06, 17:03
        johnny-kalesony napisał:

> Widziałem zdjęcie w serwisie informacyjnym, widziałem. Pozwolę więc sobie zadać
        >
        > pytanie forumowiczom i hierarchom kościoła - czy sukienki ministrantek nie
        > mogłyby być krótsze?
        >
        >ieważ zwiększyłaby się (jak przypuszczam) ilość
        >
        > praktykujących katolików płci męskiej.
        >
        > Pozdrawiam
        > Keep Rockin'
        • bleman Najwidoczniej. 07.01.06, 17:06

• kocia_noga No nie wiem 07.01.06, 17:08
            On reaguje na spódniczki , nie na zawartośc.
            >
            • bleman Pociagaja go szkoci ? ;-) 07.01.06, 17:09
              Albo ksiaze karol w kilcie ? ;-)))))
              • kocia_noga Re: Pociagaja go szkoci ? ;-) 07.01.06, 17:15
                bleman napisał:

> Albo ksiaze karol w kilcie ? ;-)))))

spytajmy go :
                www.geektimes.com/michael/culture/clothing/kilts/hallOfFame.html
                • kochanica-francuza Connery jest stary i ma GRUBE nogi! n/t 07.01.06, 17:32
                  • kocia_noga Re: Connery jest stary i ma GRUBE nogi! n/t 07.01.06, 19:03
                    Ale nie o Connery'ego chodzilo , tylko o princa Karola , jest na dole i ma
                    ładne kolana.
                • kochanica-francuza oczami duszy widzę kalesona... 07.01.06, 17:34
                  jako osobnika chuderlawego, łysiejącego, niedomytego, pracowicie zapuszczającego
                  tłuste baczki w mysim kolorze

na słowo "minióweczki" podskakującego chorobliwie i nerwowo

na zwrot "koleżanki w minióweczkach" wpadającego w taniec św. Wita

• bleman Re: oczami duszy widzę kalesona... 07.01.06, 17:39
                    > jako osobnika chuderlawego, łysiejącego, niedomytego, pracowicie zapuszczająceg
                    > o
                    > tłuste baczki w mysim kolorze

Ale ty z trafianiem w czyjs wyglad masz problem ;-)
                    Zreszta ja tez ;-)

> na zwrot "koleżanki w minióweczkach" wpadającego w taniec św. Wita

St.vitus dance niezly kawalek black sabbath ;-)))
    • zdanka1 Re: ministrantki 07.01.06, 12:27
      Ten cytat mnie powalił:
      "Wiadomo, że w tym wieku dziewczynki są bystrzejsze, lepiej czytają i są
      bardziej śmiałe, a to deprymowałoby chłopców. Ci rezygnowaliby i z czasem
      mogłoby być więcej ministrantek niż ministrantów. A to mogłoby mieć zły wpływ na
      liczbę nowych powołań."
      • hans123 Re: ministrantki 07.01.06, 13:02
        A to może wpłynąć niekorzystnie na KK- instytucję która pozwala mężczyzną
        poczuć się lepszymi od kobiet- które się nie nadają.

Czasem odwiedzam stronę legaba.prv.pl Autorka jest mocno antyklerykalna, reszta
        jej poglądów to nie moje klimaty. Jedna fraszka z jej strony:

"Na katoliczkę

Katoliczka choć najświętsza,
        gorsza jest od byle księdza.
        Chociaż szczere ma staranie,
        księdzem w kk nie zostanie.

Choćby Chrystus za nią błagał,
        biskup święceń jej nie nada.
        Co najwyżej w roli matki,
        uprać może księdzu gatki."

• totalna_apokalipsa Re: ministrantki 07.01.06, 13:09
        Tak na oko to ministrantem jestsie gdzieś do 15 roku życia...hmmm bardzo dziwne
        stwierdzenie:
        "Wiadomo, że w tym wieku dziewczynki są bystrzejsze, lepiej czytają i są
        > bardziej śmiałe, a to deprymowałoby chłopców."

A potem co , nagle głupieją i pzrestają lepiej czytać, w związku z czym cofają
        im się wszystkie zdolności i ksiądz to dla nich objawienie inteligencji? czasem
        wystarczy jeden taki cytat, żeby stwierdzić jaka jest podszewka tej gadki o roli
        kobiet w KK...
        • kocia_noga Re: ministrantki 07.01.06, 15:21
          totalna_apokalipsa napisała:

> Tak na oko to ministrantem jestsie gdzieś do 15 roku życia...hmmm bardzo
          dziwne
          > stwierdzenie:
          > "Wiadomo, że w tym wieku dziewczynki są bystrzejsze, lepiej czytają i są
          > > bardziej śmiałe, a to deprymowałoby chłopców."
          >
          > A potem co , nagle głupieją i pzrestają lepiej czytać, w związku z czym cofają
          > im się wszystkie zdolności i ksiądz to dla nich objawienie inteligencji?
          czasem
          > wystarczy jeden taki cytat, żeby stwierdzić jaka jest podszewka tej gadki o
          rol
          > i
          > kobiet w KK...

No , o tym zjawisku pisze Greere w "Kobiecym eunuchu" .Ona dowodzi ,że w wieku
          dorastania dziewczynki musza bardzo mocno tłumić swoją seksualnośc, wręcz się
          od niej odcinać , i to hamuje ich rozwój intelektualny , kreatywność,
          inicjatywę. Co prawda, większośc tego , o czym pisała w książce, już ( na
          szczęście ) nie jest aktualne , ale Eichelberger twierdzi to samo o tym
          oderwaniu , więc trwa to nadal i to może być powodem , dla którego później
          robią się mniej aktywne itd.
          • totalna_apokalipsa Re: ministrantki 07.01.06, 15:30
            Wiesz, co do greer to trzeba wziąć namiar na to, w którym roku ona to
            pisze...jak dla mnie to raczej wieku 15 lat za bardzo zaczyna siewtłaczać
            dziewczyny w lolitkowatośc i co wypada, co nie wypada. Klayczny casus
            amerykanskichnastolatek - wypada byś głupszą niz on, czyli udawać głupsza, to
            on mi wszystko wytłumaczy , choć to wiem od 2 lat. Bo męzczyżni nie lubią za
            mądrych kobiet.
            • bleman Re: ministrantki 07.01.06, 15:37
              > wypada byś głupszą niz on, czyli udawać głupsza, to
              > on mi wszystko wytłumaczy

Takiego zakłamania u kobiet nie cierpie.
              (co prawda ... nie lubie tlumaczyc rzeczy oczywistych)

> choć to wiem od 2 lat. Bo męzczyżni nie lubią za
              > mądrych kobiet.

Nie ma to jak stereotypy co.. ?
              • totalna_apokalipsa Re: ministrantki 07.01.06, 15:48
                choć to wiem od 2 lat. Bo męzczyżni nie lubią za
                > > mądrych kobiet.
                >
                > Nie ma to jak stereotypy co.. ?

No wiesz, to niestety tak działa , ze wszyscy jesteśmy twórcami sterotuypu.
                kiedy chłopak wyrwie sie do odpowiedzi i nagadaa jakichs głupot, to się powie
                jajcarz, o dzieczynie powie się - dziwadło jakieś. I to mniej wiecej koło 15
                roku życia sie zaczyna.
                • totalna_apokalipsa Re: ministrantki 07.01.06, 15:49
                  Zreszta to udawanie głupszej to nie jest zakłamanie. To jest wciśnięcie w
                  stereotyp włąnie - udawaj głupszą, lepiej na tym wyjdziesz.
                  • bleman Re: ministrantki 07.01.06, 15:52
                    Zreszta to udawanie głupszej to nie jest zakłamanie. To jest wciśnięcie w
                    > stereotyp włąnie - udawaj głupszą, lepiej na tym wyjdziesz.

I dlaczego ja sie dziwie ze dziewczyny wola jakichs kretynow i prymitywow...
            • kocia_noga Re: ministrantki 07.01.06, 16:20

> Wiesz, co do greer to trzeba wziąć namiar na to, w którym roku ona to
              > pisze...jak dla mnie to raczej wieku 15 lat za bardzo zaczyna siewtłaczać
              > dziewczyny w lolitkowatośc i co wypada, co nie wypada. Klayczny casus
              > amerykanskichnastolatek - wypada byś głupszą niz on, czyli udawać głupsza, to
              > on mi wszystko wytłumaczy , choć to wiem od 2 lat. Bo męzczyżni nie lubią za
              > mądrych kobiet.

Ale dla mnie to jest własnie to , o czym pisze Greer , tylko w aktualnej
              wersji !
          • bleman Re: ministrantki 07.01.06, 15:38
            Ona dowodzi ,że w wieku
            > dorastania dziewczynki musza bardzo mocno tłumić swoją seksualnośc, wręcz się
            > od niej odcinać , i to hamuje ich rozwój intelektualny , kreatywność,
            > inicjatywę.

Czyli gdyby nie tlumily to by byly zawsze bardziej aktywne itd. od swoich
            meskich rowiesnikow ?
            • kocia_noga Re: ministrantki 07.01.06, 16:22
              bleman napisał:

> Ona dowodzi ,że w wieku
              > > dorastania dziewczynki musza bardzo mocno tłumić swoją seksualnośc, wręcz
              > się
              > > od niej odcinać , i to hamuje ich rozwój intelektualny , kreatywność,
              > > inicjatywę.
              >
              > Czyli gdyby nie tlumily to by byly zawsze bardziej aktywne itd. od swoich
              > meskich rowiesnikow ?

Nie mam pojęcia , chyba nie , ale i tak się je tłumi .
            • totalna_apokalipsa Re: ministrantki 07.01.06, 16:34
              Bleman przeczytaj to, co ty być pomyslał jakby ci ktoś takie rzeczy opowiadał?
              www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/wstep_krolowakobieta.html
              • totalna_apokalipsa Re: ministrantki 07.01.06, 16:38
                Chryste, jak ja to przeczytałam to mi ręce opadły...ten tekst nie jest
                szkodliwy, on jest głupi po prostu... Dowiadujemy sie na przykład, ze w trakcie
                klasówki z matematyki męzczyznie jest latwiej wyłaczyć emocje! Chwilę potem
                dowiadujemy się, że kobiety więcej z reguły mówią i dlatego zostają
                nauczycielkami...nie, sorry, nie mogę/
              • bleman Re: ministrantki 07.01.06, 16:52
                Przeczytalem 1 akapit, dalej mi sie niechce.

Apokalipso...ja nie lubie religii dlatego mnie nie musisz przekonywac :>
              • kocia_noga Re: ministrantki 07.01.06, 16:59

> Bleman przeczytaj to, co ty być pomyslał jakby ci ktoś takie rzeczy opowiadał?
                > www.opoka.org.pl/biblioteka/Z/ZR/wstep_krolowakobieta.html

Jeśli kobieta pomyli się co do wyboru mężczyzny swojego życia, to będzie
                cierpieć aż do śmierci. Kobieta dojrzała wychowuje mężczyznę swego życia w taki
                sposób, w jaki go sobie wymarzyła. Pomaga mu stać się najpiękniejszą wersją
                samego siebie. Wymagania, jakie mu stawia, są proporcjonalne do jej
                dojrzałości, a miłość, jaką obdarza mężczyznę, jest odbiciem miłości, jakiej
                ona sama

no i wiadomo już , kto wmawia dziewczynom,że sobie wychowają męża , że po
                ślubie przestanie pić itp
    • bleman Ja jak mialem 8 lat chcialem zostac.... 07.01.06, 12:56
      papierzem ;-)))))))))))))))
      • bitch.with.a.brain Re: Ja jak mialem 8 lat chcialem zostac.... 07.01.06, 12:57
        ja jak mialam kilka lat chciala zostyać kurtyzaną:)))))
        • bleman A co obejrzalas film "kurtyzana", o weneckiej 07.01.06, 13:01
          pani do towarzystwa ;-) ?
          • bitch.with.a.brain Re: A co obejrzalas film "kurtyzana", o weneckiej 07.01.06, 13:02
            nie,usłyszalam takei słowo w jakimś filmie kostiumowym i oczywiscie zapytalam co
            to oznacza.Mama wyjaśnila mi,że to taka pani,ktora siedzi w pieknej sukni i
            przyjmuje gości;)Zajęcie wydało mi sie bardzo interesujące i w obecnosci jakiś
            znajomych rodzicow,ktorzy zadali mi głupie pytanie:A kim chcesz byc jak bedziesz
            duza? odpowiedzialam radośnie:Kurtyzaną:)))
            • bleman Re: A co obejrzalas film "kurtyzana", o weneckiej 07.01.06, 13:16
              www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=32973#32973

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka