Dodaj do ulubionych

Zakaz przeklinania

01.02.06, 16:15
Na razie tylko na Akademii Swietokrzyskiej, ale wyglada na to, ze sie
rozprzestrzeni. Jak myslicie, dbry pomysl?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3141041.html
Obserwuj wątek
    • aktsieta Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 16:47
      I co k...a przeklinać nie można?O ja pie....ę :)
      • messja05 Re: Zakaz dla feministek! 01.02.06, 16:50
        Powinno zakazac feministkom wychodzic z ich nor!Spoleczenstwo na niziny
        spoleczne sciaga!
    • wasza_bogini Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 17:06
      trzeba sie jakos bronic przed cholota.
      • pavvka Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 17:23
        > trzeba sie jakos bronic przed cholota.

To może by jeszcze w myśl tego samego hasła wprowadzić zakaz pisania na forach
        z błędami ortograficznymi?
        • wasza_bogini Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 17:46
          moze. im wiecej pisze na forum, tym czesciej popelniam bledy, ktore jak
          widzialam na forum, nawet studentkom polonistyki zadarzaja sie non-stop;).

w kazdym razie po tym jak slyszalam moich sasiadow, ktorzy rozmawiajac przy
          samochodach ( mieszkam na pierwszym pietrze) i co drugie slowo q....
          to mowiac szczerze zaczelam miec wrazenie, ze trzeba sie jakos bronic przed
          ogolnym poziomem prostactwa, ktore przejawia sie w taki sposob rowniez.
          • pavvka Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 17:50
            Mnie też BARDZO wkurza używanie wulgaryzmów jako przerywników, ale zakazy w tym
            przypadku chyba nie są mądre ani skuteczne.
            • wasza_bogini Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 17:52
              nie traktuj wszystkiego tak powaznie, co ja pisze na tym forum.;)
              oczywiscie zakazy nie zdaja roli ale jaki masz pomysl w takim razie?
              • pavvka Re: Zakaz przeklinania 01.02.06, 17:53
                Rozdawać ludziom cukierki za ładne wysławianie się :-P
    • johnny-kalesony "Dzieła Zebrane", cytuję - 01.02.06, 17:27
      "telefon do RM: – Od kilku lat postanowiłam walczyć z tymi wstrętnymi
      wulgaryzmami w języku polskim. Na przykład idę przez park i słyszę, jak młodzi
      ludzie – tacy po trzynaście, czternaście lat – co drugie słowo tylko ku.. i
      ku... No to podchodzę do nich i mówię: „Ja wam, gó..arze jedni, zaraz nogi z
      dupy powyrywam”. I wie ksiądz, że to skutkuje..."

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • wasza_bogini Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 01.02.06, 17:49
        Glos do RM:

"Tak czy inaczej: feminizm jest walką przeciwko człowieczeństwu."

kto to powiedzial?
        • zlotoslanos Re: "Dzieła Zebrane" nr. 3 moje autorstwo - 01.02.06, 17:57
          Antonio Vargas rusz dupę miliony czekają odpowiedz siostrze K. bo Ci skopię
          buraczki.
          • johnny-kalesony Re: "Dzieła Zebrane" nr. 3 moje autorstwo - 01.02.06, 17:59
            To już, moje wejście? No to lecę ...

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
        • johnny-kalesony Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 01.02.06, 17:58
          Ja to powiedziałem/napisałem i to wcale nie do radyja.
          Do radyja zadzwoniłem jakieś 5-6 lat temu i modulując głos tak, by zabrzmiał jak
          głos staruszka stwierdziłem, że za żydomasońskim spiskiem (który jest zaledwie
          czubkiem góry lodowej tej machinacji) naprawdę stoją przybysze z kosmosu, z
          gwiazdozbioru Oriona.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • atropa_belladonna Serio? I jak zareagowali? 01.02.06, 17:59

• johnny-kalesony Re: Serio? I jak zareagowali? 01.02.06, 18:36
              Nie zrobiłem wówczas - przyznam - wielkiej medialnej kariery. Wyłączono mój
              staruszkowo-drżący głos zaraz po zakończeniu wstępu. Najwyraźniej i dla kogoś w
              Radyju jest ona niewygodna. Ciekawe dla kogo?

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • atropa_belladonna Re: Serio? I jak zareagowali? 01.02.06, 18:42
                To pewnie spisek rządzących Radyjem kosmitów, którzy pragną władzy nie jawnej,
                lecz zakamuflowanej. Ty ich zdemaskowałeś, więc musieli Cię wyłączyć :)
          • wasza_bogini Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 01.02.06, 18:12
            > Ja to powiedziałem/napisałem i to wcale nie do radyja.

ale wpisujesz sie w ten sam nurt.
            • wasza_bogini Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 01.02.06, 18:15
              czyli mainstream jak to pieknie powiedziala chyba kociamama.
            • johnny-kalesony Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 01.02.06, 18:33
              A niemożliwym jest przypuszczenie, że i feminizm mówi ultrakonserwatywnym
              głosem? Przypominam debatę na temat reklam, eksponujących koleżankowe wdzięki,
              kiedy to femi-aktywistki uzupełniały się znakomicie z parafialnymi ...

Ostatecznie mogę podać link:

www.johnnykalesony.republika.pl/kinga-dunin.jpg
              Czyż bohaterka nie wygląda jak zakonnica?
              "Odbierając kobiecie jej kobiecość, uwłacza się jej człowieczeństwu" - Hugh Heffner.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
              • totalna_apokalipsa Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 01.02.06, 20:07
                Nie wiem, czy o kobiecości powinien wypowiadać się koleś , który założył
                "Playboya"...To tak, jakby o religii mówił Hitler.
              • wasza_bogini Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 03.02.06, 16:55
                a czy prof. Holowka musi od razu wygladac jak polski hydraulik?
              • pavvka Re: "Dzieła Zebrane" nr. 2 tez cytuje cytuję - 03.02.06, 16:59
                johnny-kalesony napisał:

> www.johnnykalesony.republika.pl/kinga-dunin.jpg
                > Czyż bohaterka nie wygląda jak zakonnica?

Chyba nawet w bardzo postępowych krajach zakonnice nie chodzą w dżinsach.
    • bleman To nie mozliwe, gdyby nie przeklenstwa 01.02.06, 20:03
      studenci PW nie dali by rady rozladowywac napiecia na przerwach miedzy
      cwiczeniami i laborkami, poza tym niedalo by sie nic powiedziec na temat
      prowadzacych ;-)
    • dokowski Bardzo dobry pomysł, ale pod warunkiem, że będzie 02.02.06, 16:38
      ... to prawo tylko lokalne, a nie powszechne. Nie można hołocie zabronić bycia
      hołotą, gdyż hołota jest z definicji większością społeczeństwa. Zawsze będzie
      tak, że emfaza w wykonaniu hołoty będzie odbierana przez wyższe sfery jak coś
      wulgarnego.
      • johnny-kalesony Re: Bardzo dobry pomysł, ale pod warunkiem, że bę 02.02.06, 17:32
        Kiedyś o tym debatowaliśmy z Tadem, dochodząc do zasmucającego wniosku: dawniej
        styl, standard, pułap manier wyznaczała arystokracja, a później arystokracja
        wraz z burżuazją.
        Klasy te stworzyły zjawisko, które symbolicznie można nazwać "salonem", gdzie
        zbierały się elity i do którego manier i systemu wartości starali się aspirować
        nawet ci, którzy na pojawienie się w "salonie" nigdy szans nie mieli.

Dzisiaj - czyli od dobrych kilkudziesięciu lat - rolę "salonu" przejęły masowe
        media, w których pojawienie się jest szczytem aspiracji. Jeszcze na początku, ba
        - jeszcze do całkiem niedawna, żeby zaistnieć w tym "medialnym salonie" trzeba
        było dokonać czegoś wartościowego, zachwycić jakimś osiągnięciem.
        Kultura - jak ją na własny użytek nazwałem - bigbrotheryzmu dokonała wtórnej
        dewaluacji "salonu". Jak to przewidział Kosiński: wystarczy być ... Wystarczy
        zwrócić na siebie uwagę niewybrednym skandalem, wulgarnym zachowaniem.
        To się dobrze sprzeda w bigbrotherystycznych mediach. A to co się dobrze
        sprzedaje - zawsze wyznacza wzory, niestety.
        Dlatego też jestem w tej dziedzinie złej myśli.
        Wydaje mi się, że "salony" i elity, jakie masz na myśli już dawno nie istnieją,
        a jeżeli istnieją, nie sprawują już jakiegokolwiek rządu dusz.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • wasza_bogini no proszę 02.02.06, 18:14
          > > To się dobrze sprzeda w bigbrotherystycznych mediach. A to co się dobrze
          > sprzedaje - zawsze wyznacza wzory, niestety.

czy to, co do tej pory pokazales zle sie sprzedaje?
          • johnny-kalesony Re: no proszę 03.02.06, 14:45
            Jeżeli na rzeczy są moje zatrudnienia zawodowe, to co pokazałem sprzedaje się
            świetnie, ponieważ wpisuje się w nurt bigbrotherowatości. Co nie znaczy, że się
            z moimi zawodowymi produkcjami utożsamiam. Z czegoś muszę przecież żyć, nieprawdaż?

Pozdrawiam
            Keep Rocin'
            • wasza_bogini Re: no proszę 03.02.06, 16:50
              mowisz o sobie-Tobie czy o autorach zdjec mowisz w pierwszej osobie?.
              te wszystkie zdjecia, ktore nam pokazales sa Twojej produkcji??

chyba przesadziles w tym momencie::))
              • johnny-kalesony Re: no proszę 03.02.06, 21:37
                Chodzi o zdjęcia na moich stronach? Nie, nie są mojej produkcji, ponieważ nie
                jestem fotografikiem.
                Zajmuję się czymś nieco odmiennym, jednak pwpisującym się w nurt kultury
                "bigbrotheryzmu"; dzieje się tak, ponieważ sprzedaje się to bardzo dobrze, a
                sprzedaje się dobrze, ponieważ większość ludzi kocha tandetę i nie wyobraża
                sobie bez niej życia i nie chce niczego bardziej ekscytującego i wyrafinowanego,
                ponieważ pojęcie "ekscytujące i wyrafinowane" jest ich punktem, nie zaś
                rozległym horyzontem postrzegania.
                Tym razem nie mówiłem o gaciach bojowych feministek, chociaż do nich opis też
                pasuje.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'

• krolewna_angina Re: no proszę 04.02.06, 14:22
                  Johnny, jedno muszę ci przyznać - twoja wiara w to, ze posiadasz licencję na
                  Dobro, Piękno i Prawdę naprawdę robi wrażenie. Sympatii do ciebie nie wzbudza,
                  ale wrażenie robi.
        • dokowski Nie istnieją. Socjalizm je zniszczył. Ale się... 07.02.06, 10:34
          johnny-kalesony napisał:

> "salony" i elity, jakie masz na myśli już dawno nie istnieją,
          > a jeżeli istnieją, nie sprawują już jakiegokolwiek rządu dusz

... odradzają. W wolnym świecie salon powstaje w taki właśnie sposób - najpierw
          elitarna szkoła, w której najważniejsze są honor i dyscyplina. Ale to nie
          wystarczy. Drugim koniecznym składnikiem salonu są oficerowie, którzy wywodzą
          się z jednostek uznających te same wartości, warto je powtórzyć: honor i
          dyscyplina. Jest jednak oczywiste, że oficer pełniący służbę w jednostce, gdzie
          funkcjonuje fala, pozbawiony jest honoru. Dopóki oficerowie polskiej armii będą
          ludźmi bez honoru, dopóty nie odrodzi się w Polsce prawdziwy salon.
    • p.s.j Zajebisty pomysł! n/t 05.02.06, 21:28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka