Dodaj do ulubionych

Koleżanki donosicielki

17.02.06, 17:42
img146.imageshack.us/my.php?image=scan200479qn.jpg
Obserwuj wątek
    • pavvka Re: Koleżanki donosicielki 17.02.06, 17:55
      I to mnie zadziwia - po co kłamać w tak błahej sprawie? Zysk żaden, a wstyd
      duży jak się wyda.
      • wasza_bogini Re: Koleżanki donosicielki 17.02.06, 23:07
        to jest element tworzenia swojego wizerunku.
    • kochanica-francuza Ale o co chodzi? 17.02.06, 18:13
      Na Kaczowej i tak wieszają psy, że stara i brzydka, co kogo właściwie
      obchodzi , ile ma lat?

A zresztą gdzie dowody, że te kobiety mówią prawdę?
      • atropa_belladonna Re: Ale o co chodzi? 17.02.06, 18:23
        kochanica-francuza napisała:

> A zresztą gdzie dowody, że te kobiety mówią prawdę?

Choćby w archiwum uczelni, gdzie studiowała. Nie dość, że łże, to jeszcze głupio :/
        • kocia_noga Re: Ale o co chodzi? 17.02.06, 19:10
          A mnie to bawi. Prawicowcy naszego polskiego chowu sami wpadają we własne
          pułapki.Prawicowa żona powinna być młodsza od męza, tak jest zgodnie z tradycja
          i przyzwoicie, nieprawdaż? Im więcej przesądów i innych nonsensów do
          kontynuowania, tym więcej muszą kłamać. Gdyby sami się nie ogranicZali, mogliby
          spokojnie powiedzieć o sklonnościach Jarosława oraz ile Maria ma lat.
          Moralizatorstwo zawsze się odbija jak stary śledź.
          No i tak a'propos : Watykan nadal nie potwierdza choroby Parkinsona u naszego
          zmarłego Papieza.
          • kochanica-francuza za jakieś kolejne 700 lat potwierdzi 20.02.06, 19:08
            > No i tak a'propos : Watykan nadal nie potwierdza choroby Parkinsona u naszego
            > zmarłego Papieza.

a w ogóle o co chodzi Watykanowi?
    • bleman LOL przeczytalem Kalendarzyk donosicielki ;-)))))) 17.02.06, 22:38

• aktsieta każda by się chciała odmłodzić 18.02.06, 14:02
      jak nie można inaczej to chociaż tak :)
      • kocia_noga Re: każda by się chciała odmłodzić 18.02.06, 14:07
        Obstaje przy swoim, znaczy że chodzilo o to, żeby była młodsza od męża, bo taka
        jest patriarchalna tradycja.Gdyby się tylko chciała odmłodzić, to mogłaby sobie
        odjąć mniej lub więcej lat, ona jednak odjęła sobie tyle akurat, żeby być
        młodszą o rok.
        A poza tym - jeszcze jedna zgroza! Wyszła za Kaczora w wieku 35 lat, a urodziła
        mając 37. Czujeta blusa?
        Nooo, Kaczory! Do lustracji obyczajowej!
        • aktsieta To dlatego? 18.02.06, 16:11
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3170505.html
        • triss_merigold6 Re: każda by się chciała odmłodzić 18.02.06, 21:42
          O to, to. Stara panna była jak za mąż szła (wg. prawicowych wzorów jedynie
          słusznych) i tylko jedno dziecko zdążyła urodzić. Obciach totalny z tym
          kłamstwem tyle, że nareszcie wyjaśnia zmęczony wygląd prezydentowej.
          • ggigus hehhe tak wyglada stara pierwiastka 18.02.06, 22:46
            w podeszlym wieku
            • kocia_noga Re: hehhe tak wyglada stara pierwiastka 19.02.06, 09:05
              ggigus napisała:

> w podeszlym wieku
              >

A mnie się Kaczorowa podoba; ma charakterystyczną, sympatyczną twarz i nie jest
              podobna do plastikowej lali Kwaśniewskiej.I właściwie to powinny zamienić się
              miejscami - niunia Kwaśniewska sztywna katolicka zawsze comme il fault powinna
              być żoną prawicucha, a Marysia - lewicucha.
              • niedowiarek1 Re: hehhe tak wyglada stara pierwiastka 19.02.06, 09:09
                skolo pises to Wies
              • kot_behemot8 Re: hehhe tak wyglada stara pierwiastka 19.02.06, 10:17
                W swoim czasie Amerykanie uwielbiali Barbarę Bush (żonę Busha seniora) własnie
                za jej nieskrywany wiek, siwe włosy i nadwagę. To było cos nowego po epoce
                wymuskanej i "wiecznie młodej" Nancy Reagan. Myślę, że Kaczowa zamiast się
                odmładzać powinna postawić na stateczność i "babciowatość". Konserwatywny
                polski ludek by to zaakceptował i pokochał. A tak to jajco.
                • kocia_noga Re: hehhe tak wyglada stara pierwiastka 19.02.06, 14:40
                  kot_behemot8 napisała:

Myślę, że Kaczowa zamiast się
                  > odmładzać powinna postawić na stateczność i "babciowatość".

Własnie, ale do tego musiałaby zmienić myslenie.Zaakceptowac siebie, a to zdaje
                  się , wyklucza kaczyzm jako swiatopogląd.
              • triss_merigold6 Re: hehhe tak wyglada stara pierwiastka 19.02.06, 16:22
                No, nie litości. Kwaśniewska przeszła ewolucję od wersji Shazza do wersji
                obecnej. Kaczyńska jest zwyczajnie zapuszczona i nieelegancka. Skoro pełni
                funkcje reprezentacyjne to niech wygląda stosownie nawet kosztem
                utraty "naturalnego" wyglądu. Albo niech jej nie wożą za granicę.;)
            • kochanica-francuza A jak wygląda młoda pierwiastka 20.02.06, 19:25
              ggigus napisała:

> w podeszlym wieku?
              >
              • ggigus skrot myslowy 20.02.06, 21:39
                nie wiem, gszie, ale ktos tam straszyl, ze jak kobieta zdecyduje na zostanie
                matka potem - stara pierwiasta - to bedzie jako dojrzala b. pani szybciej sie
                starzec i takie tam
                zapamietalam to, nie wiem,czemu
                • pink.freud Re: skrot myslowy 20.02.06, 21:53
                  Ciąża w podeszłym wieku (po 30tce:) bardzo obciąża organizm i kobieta sypie się i szybko starzeje;)))
                  • ggigus tak twierdza niektorzy, ale 20.02.06, 22:06
                    znam jedna kwitnaco wygladajaca pania, ktora urodzila w wieku 37l. ,jedna, co
                    urodzila jak miala 35
                    ponoc dzisiejsze trzydziestki fizycznie sa o wiele mlodsze niz generacja wstecz
                    a ty rodziles po 30, ze wiesz? a moze znasz takie stare pierwiastki?
                    oo, moja mama urodzila mnie po 30 i sie nie posypala tak szybko, o!
          • pavvka Teoria mojej rodziny 20.02.06, 10:33
            Wizytując wczoraj rodzinę, usłyszałem ich teorię na temat małżeństwa
            prezydenta. Logika jest następująca: jest mało prawdopodobne żeby bliźnięta
            jednojajowe wychowywane razem miały różną orientację seksualną. Ale w
            konserwatywnym społeczeństwie bez rodziny żyje się trudno. Lech K. znalazł więc
            kobietę samotną, niezbyt atrakcyjną, w wieku pt. "ostatni dzwonek" skłonną
            wejść w taki układ dla dziecka i pozorów normalności.
            Niby wszystko brzmi logicznie... ale bo ja wiem... a wy co myślicie?
            • totalna_apokalipsa Re: Teoria mojej rodziny 20.02.06, 10:42
              Myslę, że Kaczyńska nie była brzydka i mało atrakacyjna w młodości. Teraz też
              nie jest aż ta żle. Ona jest po prostu nileudzko zaniedbana i chyba pali - tryb
              zycia, ktory dotychczas prowadziła nie zmuszał jej do latania po fryzjerach,
              kosmetyczkach i w poszukiwaniu kreacji za 6000. A to zupełnie inna sprawa niż
              bycnieatrakcyjna ...
              • kot_behemot8 Re: Teoria mojej rodziny 20.02.06, 11:59
                totalna_apokalipsa napisała:

> Myslę, że Kaczyńska nie była brzydka i mało atrakacyjna w młodości.

Też tak sądze. Wygląda na całkiem przeciętną kobietę, mogła być nawet dość
                ładna.

Teraz też
                > nie jest aż ta żle. Ona jest po prostu nileudzko zaniedbana i chyba pali -
                tryb
                >
                > zycia, ktory dotychczas prowadziła nie zmuszał jej do latania po fryzjerach,
                > kosmetyczkach i w poszukiwaniu kreacji za 6000. A to zupełnie inna sprawa niż
                > bycnieatrakcyjna ...

Ma fatalną cerę, ale na to jest rada - kosmetyczka plus dobry kosmetolog,
                ostatecznie nawet chirurg plastyczny. Na koniec spec od wizerunku i wizazysta.
                Figurę ma za to całkiem przyzwoitą, do tego niezłe, zdrowe włosy.
                Jak się postara będzie wyglądała całkiem nieźle.
            • bitch.with.a.brain Re: Teoria mojej rodziny 20.02.06, 22:11
              Bez przesady z tym brakiem atrakcyjności.Czytałam,że ludzie dobierają sobie
              partnerow podobnych do siebie pod wzgledem stopnia atrakcyjnosci;)
              Zresztą ona ma fajny typ urody tylko jest zaniedbana okropnie.Ładne ma oczy.
              • pavvka Re: Teoria mojej rodziny 20.02.06, 23:28
                bitch.with.a.brain napisała:

> Bez przesady z tym brakiem atrakcyjności.Czytałam,że ludzie dobierają sobie
                > partnerow podobnych do siebie pod wzgledem stopnia atrakcyjnosci;)

No właśnie, więc jej małżeństwo z LK świadczy o tym, że atrakcyjna nie była :-)
                W tym czasie raczej się nie zanosiło na to, że on zrobi wielką karierę.
                • bitch.with.a.brain Re: Teoria mojej rodziny 21.02.06, 08:45
                  To jest tylko jedna z teorii. Przecież jest jeszcze coś takiego jak uczucia.
                  A patrząć na córkę Kaczyńskich można domyślać się,ze z jej mamą nie było tak źle:)
                  Zresztą do tej pory można się dopatrywać śladów jej urody.
                  A z wiekiem - jeśli rzeczywiście skłamała - to zrobiła tak samo głupio jak
                  Kwasniewski z wykształceniem. Kłamstwo ktore bardzo łatwo mozna wykryć,a
                  właściwie niczemu nie służy.
                  • totalna_apokalipsa Re: Teoria mojej rodziny 21.02.06, 17:10
                    Ale dzięki temu mamy jakżepiekny tekst Kazika::)

Wiec mam wyższe wykształcenie, chociaż studiów nie skończyłem,
                    jak prezydent Kwasniewski, Jaskiernia stróż prawości

12 goszy:))))
            • kochanica-francuza Ja mysle, że to bzdura 22.02.06, 19:49
              pavvka napisał:

> Wizytując wczoraj rodzinę, usłyszałem ich teorię na temat małżeństwa
              > prezydenta. Logika jest następująca: jest mało prawdopodobne żeby bliźnięta
              > jednojajowe wychowywane razem miały różną orientację seksualną.

CZy są dowody, że jarosław jest homo? kaczory zawsze były niskie i brzydkie(na
              starość wyładniały) , a jarosław jest wredniejszy z charakteru od lecha, i
              tyle...
    • pink.freud Re: Koleżanki donosicielki 19.02.06, 22:23
      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Kocia to nieładnie zaglądać kobiecie w metrykę i nieładnie donosić i nie mam tu na myśli "koleżanek":)))
      Dlatego, nie pogniewasz się, mam nadzieję, że się pośmieję z inteligencji Twojej i koleżanek z wątku;)))))
      Rozumiem, że jest to artykuł z Nie i jesteś czytelniczką tego hmm.. pisma, zagadką jest dla mnie natomiast Twój wiek. Na ogół 12latki już które przeczytały przynajmniej 2 artykuły tego typu orientują się o co chodzi;)))
      Jest oczywiste, że żadne "koleżanki" nie istnieją, a "list" napisał branzlujący się Waldek lub Przemek:)))))) Wartość informacyjna takiego artykułu jest zerowa, jedyne co jest w miarę pewne to istnienie niejakiej Marii Kaczyńskiej, bo pisali już o tym inni. Ale cóż frajerstwo ciągle daje się nabierać:))
      Mnie jako faceta może tylko bawić jak jedna kobieta chce dokopać drugiej nielubianej i powołuje się przy tym na szmatławca, którego czytania normalnie by się zapierała:)))
      • kot_behemot8 Re: Koleżanki donosicielki 20.02.06, 09:29
        Bardzo ładnie Pinky że tak bronisz starszej pani, pochwalam.
        Jest tylko jeden problem. Kaczyńska sama o sobie twierdziła, że skończyła WSE w
        Sopocie. Problem w tym, że ta uczelnia została zlikwidowana w 1968. Jeżeli więc
        pani K naprawdę urodziła się w 1950 r (a taka data faktycznie figurowała na
        stronie wyborczej Kaczyńskich) to aby skończyć WSE musiałaby ją zacząć jako
        góra 14-letnia dziewczynka. To trochę dziwne, nie sądzisz?
        Ale to ładnie, że tak jej bronisz:)
    • monikaannaj Gratulacje! 20.02.06, 11:31
      W wykrywaniu patriarchalno-prawicowych miazmatow jestescie co najmniej tak
      dobre jak PIs w wykrywaniu układu.
      pani prezydentowa zachachmeciła cos z data urodzenia - to oczywiste ze po to
      aby było bardziej patriarchalnie; maz musi byc starszy.
      Jeden z Kaczyńskach ma zone a drugi nie? to jasne, obaj sa homo a tylko jednemu
      nie chcialo się szukac starej brzydkiej przykrywki.
      kaczyńska w watykańie załozyła mantylkę - tylko dlatego ze maz jej kazał.
      Brawo! To brzmi prawie jak z przemowienia jarosława: Komu sie nie podoba CBA -
      temu kto chce korumpowac i byc korumpowany. To przeciez oczywiste.
      • kot_behemot8 Re: Gratulacje! 20.02.06, 12:02
        Ty Moniko jesteś natomiast niezwykle czuła na jakąkolwiek krytykę wymierzoną we
        wszystko co prawicowe, konserwatywne oraz katolickie. Czy nagonka na Panie
        Jarugę, Środę czy Dunin też tak bardzo cię oburzała? Nie wydaje mi się by tak
        było. A te nagonki były naprawdę brutalne, aż do obrzydliwości. Nie przypominam
        sobie byś kiedykolwiek protestowała.
        • monikaannaj Re: Gratulacje! 20.02.06, 12:24
          Czyje nagonki? Sory, ale o ile sobie przypominam tak prymitywne (opierające sie
          głownie na ich wieku czy watpliwej urodzie) nagonki pojawiały sie na tym forum
          w wykonaniu bytow wirtualnych ogolnie uznanych za beznadziejne. Takich,ktorych
          pozostałe pofglądy sprawiałyze sie nawet nie chciało do klawiatury siadac.
          To ze odezwałam sie w tej chwili wynika głównie z faktu, ze mimo czestej
          rożnicy poglądów większośc z bywalczyń FF sznuje - i zwyczajnie mi sie głupio
          robi kiedy zaczynają zniżac sie do poziomu panów uparcie twierdzących ze np.
          wogole jedyna cecha Kingi dunin jest jej wiek a szczuki - seplenienie.

PS. jestem katoliczką owszem. Nie denerwuje mnie jednak "jakakoliwiek" krytyk
          Kościoła, jedynia taka na poziomia Dana Browna.

Co do mojej prawicowosci - zwłaszcza rozumianej jako poparcie dla PISu - to
          zupełne pudło.
          • pavvka Re: Gratulacje! 20.02.06, 12:34
            monikaannaj napisała:

> zniżac sie do poziomu panów uparcie twierdzących ze np.
            > wogole jedyna cecha Kingi dunin jest jej wiek a szczuki - seplenienie.

Nie, to nie jedyne ich cechy. Dunin oprócz bycia starą jest jeszcze brzydka, a
            Kazia - złośliwa i z aparatem na zębach :-)
    • illiterate Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 10:12
      Swoja droga te wszystkie "moglaby cos ze soba zrobic", "do fryzjera pojsc" itd
      + dociekania, ilez to ona ma lat, sa wybitnie patriarchalne.

Fe.
      • pavvka Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 10:19
        illiterate napisała:

> Swoja droga te wszystkie "moglaby cos ze soba zrobic", "do fryzjera pojsc"
        itd
        > + dociekania, ilez to ona ma lat, sa wybitnie patriarchalne.

Nie są. Prezydent i Żona Prezydenta to funkcje w dużej mierze reprezentacyjne i
        wygląd (mniej w sensie urody, bardziej zadbania, odpowiedniego ubioru,
        znajomości zasad etykiety itd.) jest ważny. Kaczyńskiego np. też gdzieś
        krytykowali za to, że ma kiepskie zęby, więc tego typu krytyka nie dotyczy
        tylko kobiety.
        • illiterate Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:39
          Alez tak.
          Ile razy o Kasniewskiej sie slyszalo 'nasza piekna prezydentowa'
          zamiast 'madra/glupia'? Mimo tego, ze byla osoba dosc wyrazna i prowadzila
          szeroka dzialalnosc. Piekna byla i zadbana, to wazne u kobiety, nieprawdaz.

I dlatego o Kaczynskiej bedziemy slyszeli przez - co nie daj boze jednak -
          cztery lata - 'ze niezadbana i nieatrakcyjna' - o co zaklad?

A na liscie podobno femi to dziwi do kwadratu.
          • bitch.with.a.brain Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:41
            Bo Kwaśniewska mało ujawniała się ze swoim intelektem - trudno było stwierdzić
            czy jest głupia czy mądra. Zresztą o wyglądzie Kwaśniewskiego tez dużo
            mówiono,że przystojny, zadbany, dobrze się prezentuje.
            • illiterate Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:43
              Kwasniewska - czego tu by o niej nie mowic - z pewnoscia byla przedsiebiorcza i
              aktywna. Ale mowiono, ze taka ladna. Infantylizacja.
              Kwasniewskiego opisywano gama przymiotnikow o pare setek slow szersza. W tym
              sęk.

Znowu - czy fakt, ze to lista femi nie zobowiazuje?
              • bitch.with.a.brain Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:45
                Moim zdaniem te przymiotniki jeśli o neigo chodzi pojawiły sie gdzieś pod koniec
                pierwszej kadencji,kiedy już się czymś wykazał. Na poczatku był opisywany jako
                przystojny, opalony, gadano o jego kolorowych soczewkach, o tym,że schudł.
                Po prostu łatwiej jak jest się prezydentem wykazac się intelektualnie niż jak
                jest się pierwszą damą.
              • wasza_bogini Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:57
                kwasniewski wygral wybory bo mial niebieska koszule;) niebieska koszula to droga
                do wygranych wyborow.
                a swoja droga ja mysle, ze PO mialoby wieksze szanse gdyby na prezydenta
                startowal Rokita.
                • pavvka Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 17:03
                  wasza_bogini napisała:

> ja mysle, ze PO mialoby wieksze szanse gdyby na prezydenta
                  > startowal Rokita.

Nie miałby, bo łysy i mniej przystojny od Donalda :-)
                  • wasza_bogini Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 17:06
                    mi sie bardziej podoba rokita niz donald. ma kiepski zgryz ale reszta jest
                    zdecydowanie bardziej interesujaca.;)

PO tym samym przegralo sprawe, postawilo nie na tego konia.
                    • pavvka Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 17:09
                      Zgryz się da naprawić :-)
                      • wasza_bogini Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 17:12
                        chyba juz nie w tym wieku;)
                        • pavvka Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 17:14
                          W tym też. Coś wiem o tym temacie, bo sam sobie naprawiam :-) (nie jestem co
                          prawda w wieku Rokity, ale jednak zdecydowanie dorosły, a znam przypadki ludzi
                          po 50 noszących aparaty)
          • pavvka Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:43
            illiterate napisała:

> Ile razy o Kasniewskiej sie slyszalo 'nasza piekna prezydentowa'
            > zamiast 'madra/glupia'?

Ja nie pamiętam, żeby tak o niej mówiono. Fakt, zwracano uwagę na jej wygląd,
            ale czy chudnięcie i tycie jej męża nie było równie szeroko komentowane?
            • wasza_bogini Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 16:58
              jelsi chodzi o kwasniewska to zwracano uwage raczej w druga strone- ze za bardzo
              sie ubiera w kapelusze itp.

ponoc kwasniewska w ktoryms momencie musiala przystopowac z bialymi pelerynkami
              baleriny.
              • pink.freud Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 21:37
                O preziowej to mówiono w pierwszej kolejności, że miał ją każdy ochroniarz, który miał chęć:)))))
                • illiterate Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 21:41
                  Och tak, bo kobiety to albo brzydkie, albo ladne, albo takie co daja albo nie
                  daja.
                  Innych po prostu nie ma.
                  Mlotku.
                  • wasza_bogini Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 21:51
                    ale zobacz- preziowa mogla miec kazdego a prezes zadnej, oprocz preziowej;)
                    • bitch.with.a.brain Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 22:22
                      nie mogl miec ochroniarza jak chcial?:)
                      • pink.freud Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 22:27
                        Tylko jako biorca:))))))))))
                        Miał zwyczaj leczyć goleń od rana:)))
                        • bitch.with.a.brain Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 22:28
                          Chyba BOR to najfajniejszy element bycia First Lady:)
                          • pink.freud Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 22:32
                            :))))))))))))))))))))))))))))))))))
                            Nikt tak jeszcze Kwacha nie nazwał, ale tak też mozna na to spojrzeć:))
                            • bitch.with.a.brain Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 22:34
                              sie nie czepiaj,mnie sie wątki mieszaja teraz.Ok,idę goleń leczyć:P
                              • pink.freud Re: Koleżanki donosicielki 21.02.06, 22:35
                                To uważaj, w ciążę sie od tego nie zachodzi, ale można zacząć pączki puszczać;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka