jasminar 20.02.06, 12:27 na czym polega??Bo mam wrazenie ze otaczaja nas sami pasjonaci ww.Ciagle ktos mnie pyta a ogladałas ostatni odcinek m jak miłosc,a plebanie,a Magde jakas tam??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavvka Re: fenomen durnych seriali:) 20.02.06, 12:31 Ja nie oglądam żadnego. Fora dyskusyjne są lepsze, bo ma się wpływ na to, co będzie w następnym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: fenomen durnych seriali:) 20.02.06, 12:32 ja z ciekawosci obejrzałam kiedys kilka bo chciałam wiedziec czy moze ja mam jakies mylne wyobrazenie o nich ale nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: fenomen durnych seriali:) 20.02.06, 13:02 Własnie , np. odcinek troll , bardzo dramatyczny i kryminalny zazwyczaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Nie mam pojecia skad popularnosc takich seriali ;) 20.02.06, 12:32 JA ogladalem z pasja ;-) tylko nowa wersje "Battlestar galctica" :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: Nie mam pojecia skad popularnosc takich seria 20.02.06, 12:33 Chodzi mi o te nasze rodzime siermiezne seriale;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman POlskich siermieznych nie ogladam, 20.02.06, 12:41 z reszta telewizora nie mam :) A jedyna "telenowele" jaka ogladalem to desperate housewifes, pierwsza serie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: POlskich siermieznych nie ogladam, 20.02.06, 12:44 no ja akurat tv posiadam ale staram sie urzywac pilota dosc selektywnie:) jednak słuchajac te wszystkie kobitki chociaz nie tyllko odnosze wrazenie ze bycie na biezaco w kwestii seriali jest teraz trendy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: POlskich siermieznych nie ogladam, 20.02.06, 12:45 A ja w TV nic nie oglądam, tylko namiętnie uprawiam zapping. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: POlskich siermieznych nie ogladam, 20.02.06, 13:17 ja namietnie zjmuje sie małym piesem;) tv wlaczam na fakty i olimpiade;) Odpowiedz Link Zgłoś
atropa_belladonna Re: fenomen durnych seriali:) 20.02.06, 16:44 Przyznaję się że oglądam Klan, ale tylko dla Rysia. A propos ostatni dowcip: Rysio z Klanu zawsze może pokonać Chucka Norrisa. Zawsze. Tylko że Chuck zawsze zdąży sp....ić, zanim Rysio umyje rączki :) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: fenomen durnych seriali:) 20.02.06, 16:44 Ja obejrzałem - i to kilka razy - "Stawkę większą niż życie"! Przyznaję się również do oglądania "Miasteczka Twin Peaks", "Archiwum X" oraz "Sex and the City" [koleżanki!:o)] Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Tylko 20.02.06, 16:48 stawka zww jest polska. Reszta to zagramaniczne. Ja tez sex ogladam choc nie ze wzgledu na kolezanki. Ona miniowek nie nosza johnny wiec co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Tylko 20.02.06, 16:53 Ale gacie też stosunkowo rzadko. Więc obejrzeć można, zwłaszcza, że wszystkie są niezwykle sympatyczne. Moją ulubioną bohaterką "Sexu" jest eteryczna, subtelna brunetka, która wychodzi za mąż za agenta Coopera z masteczka "Twin Peaks". Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Tylko 20.02.06, 17:05 johnny-kalesony napisał: > Ale gacie też stosunkowo rzadko. Więc obejrzeć można, zwłaszcza, że wszystkie s > ą > niezwykle sympatyczne. Moją ulubioną bohaterką "Sexu" jest eteryczna, subtelna > brunetka, która wychodzi za mąż za agenta Coopera z masteczka "Twin Peaks". > > Pozdrawiam > Keep Rockin' Ja ja akurat najmniej lubie. Wole Samanthe... A panowie z ktorymi sie umawia mniam Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Też chciałem kiedyś to zrozumieć, ale już po ... 22.02.06, 14:01 jasminar napisała: > m jak miłosc,a plebanie,a Magde jakas tam??? ... kilkunastu sekundach nie mogłem znieść prostactwa tych ludzi i amatorszczyzny aktorów. Z zażenowania ciarka pełzła mi po grzbiecie i wyłączałem to zanim mogłem dostrzec cokolwiek, co mogłoby kogokolwiek zatrzymać przed telewizorem. To dla mnie jedna z największych tajemnic natury ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Przyznam się... 22.02.06, 14:06 ... do oglądania "M jak miłość" :))))))))))))) Aczkolwiek zaznaczam, że oglądam ten serial z ironicznym dystansem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przyznam się... 22.02.06, 14:09 Moja siostra kiedyś namiętnie oglądała gale disco polo na Polsacie :-) Za to ja uwielbiam Telezakupy Mango :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Przyznam się... 22.02.06, 14:12 Wszystko tylko nie Telezakupy Mango!!! :))))))))) Z serialowych bzdur polecam "Pierwszą miłość" - serial jest wprost niewyobrażalnie głupi i absurdalny... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przyznam się... 22.02.06, 14:14 No jak możesz??? Telezakupy Mango to zdecydowanie najzabawniejszy kanał TV. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Przyznam się... 22.02.06, 14:21 O nie, mnie to doprowadza do szału. Czasem tylko oglądam, gdy trafię na kwiatki typu Gulczasa reklamującego Photoblocker (nieźle bezczelna reklama, swoją drogą)... Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Mnie totalnie zdegustowała Renata Mauer-Różańska 23.02.06, 01:36 stephen_s napisał: > O nie, mnie to doprowadza do szału. Czasem tylko oglądam, gdy trafię na > kwiatki typu Gulczasa reklamującego Photoblocker (nieźle bezczelna reklama, > swoją drogą).. ...reklamując dla militaria.pl "wyrób wiatrówkopodobny" produkcji chińskiej, z którego - przy odrobinie szczęścia - można trafić z 10m w drzwi od stodoły. I to najłatwiej cel osiągnąć rzucając tą "wiatrufką". No ale za to im płacą, żeby tam stali i czytali tekst z karteczki, a nie za mówienie prawdy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Przyznam się... 22.02.06, 14:21 Nie wiem jak polskie telezakupy, ale na przykład brytyjskie wydają mi się być wielce frapującymi: www.victorianpages.freeola.com/images/pics/SHendy/vp_SHendy2.jpg Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przyznam się... 22.02.06, 14:37 johnny-kalesony napisał: > Nie wiem jak polskie telezakupy, ale na przykład brytyjskie wydają mi się być > wielce frapującymi A co, sprzedają tam ceratowe miniówy? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Przyznam się... 23.02.06, 16:36 pavvka napisał: > Moja siostra kiedyś namiętnie oglądała gale disco polo na Polsacie :-) > Za to ja uwielbiam Telezakupy Mango :-))) Mango - uwielbiam! Zawsze dają się przekonać, i gdybym tylko wygrała w totolotka kupiłabym wszystkie bajery. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Przyznam się... 23.02.06, 16:58 kocia_noga napisała: > Mango - uwielbiam! Zawsze dają się przekonać, i gdybym tylko wygrała w > totolotka kupiłabym wszystkie bajery. Ja bym od nich w żadnym przypadku nic nie kupił - uwielbiam tylko oglądać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Przyznam się... 23.02.06, 18:43 pavvka napisał: >> > Mango - uwielbiam! Zawsze dają się przekonać, i gdybym tylko wygrała w > > totolotka kupiłabym wszystkie bajery. > > Ja bym od nich w żadnym przypadku nic nie kupił - uwielbiam tylko oglądać :-) Totez nie wygrałam w totolotka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Przyznam się... 23.02.06, 16:37 stephen_s napisał: > ... do oglądania "M jak miłość" :))))))))))))) > > Aczkolwiek zaznaczam, że oglądam ten serial z ironicznym dystansem ;) > A ja juz duzo dobrego słyszałam o tym serialu, podobno najlepszy, ale nie zaczynam nawet oglądactwa, bobym się uzalezniła. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Przyznam się... 23.02.06, 18:32 Powiem tak: w szczytowej formie "MjM" potrafił być naprawdę dobry. Ale częściej to takie telenowelowe pitu-pitu... No i moim zdaniem wyraźnie się już autorom skończyła inwencja, od wakacji nic bardzo ciekawego się nie dzieje chyba... Ale fakt, z polskich seriali jest jednym z bardziej profesjonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Powodów jest kilka 23.02.06, 01:23 jasminar napisała: > na czym polega??Bo mam wrazenie ze otaczaja nas sami pasjonaci ww.Ciagle ktos > mnie pyta a ogladałas ostatni odcinek m jak miłosc,a plebanie,a Magde jakas > tam??? Po pierwsze, seriale obyczajowe stanowią swego rodzaju protezę rzeczywistości. Jest to proteza o tyle wygodna, że zawsze dostarcza nowych wrażeń, z pominięciem całej nudy temu towarzyszącej (pomijając seriale latynoamerykańskie ;)). Po drugie, (mocno związane z pierwszym) już od dłuższego czasu, w obyczajowych serialach telewizyjnych, ponad rolę rozrywkową, przedkładana jest ich rola edukacyjna. Dlatego świat w nich przedstawiony jest zawsze taki przyjazny. Króluje tolerancja, polityczna poprawność i jedynie słuszne postawy. Dla nich też poświęcana jest czasem fabuła - nawet jednoznacznie złe charaktery z czasem się nawracają, łamacze serc stają się przykładnymi ojcami rodzin... Coraz częściej zaraza ta dotyka też seriali sensacyjnych czy SF. Bohater takiego serialu, zamiast walczyć z mafią, zajmuje się równouprawnieniem rasowym na posterunku, albo zamiast zapobiegać najazdom z kosmosu, nawiązuje pełen zrozumienia dialog rodzinny, mający służyć przekonaniu rodziców, że należy być dumnym z syna-geja. Po trzecie, seriale takie podane są w tak prosty w odbiorze sposób, że oglądanie ich nie wymaga praktycznie żadnego wysiłku umysłowego. Ilość istotnych wydarzeń na odcinek, jest dozowana bardzo skąpo, by widz w żadnym wypadku nie stracił obrazu fabuły. Pozorne skomplikowanie, po bliższym spojrzeniu, okazuje się być jedynie sprytnym powtórzeniem kilku doskonale znanych kombinacji, mającym na celu przykucie uwagi oglądającego, nie wywołując przy okazji uczucia zagubienia. Czy te seriale są więc głupie? Bynajmniej! Są niemal doskonale przystosowane do poziomu umysłowego i emocjonalnego swoich odbiorców. Mają bawić łatwo, prosto i przyjemnie, przy okazji wpajając założone wzorce zachowań czy postaw - i to właśnie robią. Jeżeli zaś kogoś nużą, to musi znaleźć sobie inną rozrywkę. Niewielka jest szansa na to, że znajdzie ją w telewizorze. Chyba, że lubi czekać do 2:40 na film Kurosawy, lub należy do grona 800 osób (przeciętna oglądalność wg oficjalnych badań), które bawi przeintelektualizowany ton TVP Kultura, która swoją drogą też ma idiotyczną ramówkę. "Cowboy Bebop" w piątek o 22:25. Kretyna, który to układał, należałoby rozstrzelać w jakiejś dogodnej chwili - np. w niedzielę, o 3 nad ranem. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Powodów jest kilka 23.02.06, 10:54 > Po drugie, (mocno związane z pierwszym) już od dłuższego czasu, w obyczajowych > serialach telewizyjnych, ponad rolę rozrywkową, przedkładana jest ich rola > edukacyjna. Zgadza się i dlatego serialowy pan komendant na Dworcu Centralnym - dostał nagrodę od Policji za kształtowanie wzorca dobrego Policjanta, podobnie twórcy serialu o szpitalu, co wszystkich leczy, nie pamiętam tytuły - w niedzielę ok. 16-tej na TVP2 też taką nagrodę dostali bodajże od dosyć poważnego gremium lekarzy - pisała o tym swego czasu Polityka. To są dopiero kurioza. Seriale są różne, jedne lepsze inne gorsze. Ja np. bardzo lubię Rodzinę Zastępczą. Kownacka i Fronczewski grają bardzo dobrze, pozostali aktorzy też, Gabriela Kownacka powinna tylko do zdrowia wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Powodów jest kilka 23.02.06, 11:08 Podpisuję się pod życzeniami zdrowia dla Kownackiej. Zbyt wcześnie to wszystko jak u Dusi Trafankowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Powodów jest kilka 23.02.06, 11:28 Za dużo na raz seriali w emisji. Poza tym myślę, że powodem rozmydlania fabuły jest zbyt duża ilość odcinków w serialu. Producenci jakby się ścigają teraz kto więcej wyciśnie. Każdy z tych krytykowanych seriali, gdyby go zamknąć w 10 odcinkowej serii byłby fajnym filmem. " Bonanza", " Pogoda dla bogaczy " czy nawet " Ptaki ciernistych krzewów" , żaden z tych seriali nie dotknął setnego odcinka. Trzeba po prostu wiedzieć , kiedy z godnością skończyć. Bo już taki przykład sagi rodzinnej " Dynastia" - tam scenarzyści poszli tak daleko w zaskakiwaniu widzów jak my na Tymczasie: Blake ma siostrę murzynkę , o której istnieniu nie wiedział to może i Harry Potter brata bliźniaka Tadzika ? :D Poważnie : nie lubię się przywiązywać do seriali z racji mojego cyklu pracy, poza tym być więźniem " muszę obejrzeć". Chociaż nawiasem mówiąc nieoglądając nic się nie traci, stale jest wrażenie,że krążą wokół tych samych tematów,że nic się nie dzieje, nic nie zmieniło , mimo, że ostatni raz zajrzeliśmy np 3 mieś temu. Może dlatego,że każdy odcinek stanowi oddzielny filmik, poza tym ta sceneria, ciepłota zaplecza kuchni, bardzo podoba mi się " Pensjonat pod różą" Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Powodów jest kilka 23.02.06, 11:33 > Trzeba po prostu wiedzieć , kiedy z godnością skończyć. DOkładnie. Dlatego m.in. moim ulubionym serialem z gatunku SF jest "Babylon 5" - serial był z założenia spójną historia rozpisaną na 5 lat emisji. A nie tasiemcem ciągniętym na improwizacji z sezonu na sezon i nadziei, że widzowie kolejne coraz bardziej absurdalne wątki zniosą... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman O tak !! babylon 5 , genialny serial:))))))))) 23.02.06, 11:36 A widziales serial ktory jest kontynuacja babilonu ? P.S. Widziales nowa wersje battlestar galactica ? (tez serail z jedna spujna fabula) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: O tak !! babylon 5 , genialny serial:)))))))) 23.02.06, 11:38 Mówisz o "Crusade"? Nie, nie widziałem... Fajne to było? Straczynski narzekał strasznie na ingerencję producenta - i że serial (tzn. te trochę odcinków, co powstało) nie wyszedł taki, jak miał być... A "B:G" widziałem pilot - faktycznie dorzeczne :) Chociaż ja jestem fanem "Farscape" ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 11:42 Farscape ? co to ... jakos nie kojarze Czy to moze ten serial w ktorego pilocie, glowni pohaterowie porywaja "organiczny" statek i uciekaj z planety rzadzonej przez takich kolesi w kapturach ? Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 11:46 > Czy to moze ten serial w ktorego pilocie, glowni pohaterowie porywaja > "organiczny" statek i uciekaj z planety rzadzonej przez takich kolesi w > kapturach ? Nie, tamto to "Lexx". Farscape to to: en.wikipedia.org/wiki/Farscape Był całkiem całkiem... Miał fajną atmosferę, wykręcone poczucie humoru... i fenomenalnie wykorzystywał kukiełki do tworzenia nietypowych postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 11:50 O wlasnie Lexx :> fajny klimat byl w tym pilotowym odcinku :) Widzialem tylko jakies pojedyncze odcinki farscape. Domyslam sie ze Stargate SG-1 i atlantis znasz :> ? JA Atlantis juz nie bylem w stanie ogladac, zbyt schematyczne to to... Zreszta najlepszy serial sci-fi to FUTURAMA :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: O matko z córką o czym wy piszecie? >:) 23.02.06, 12:30 Właśnie, panie tu o "Dynastii" i "Klanie", a ci tu jakieś dziwadła wymyślają... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: O matko z córką o czym wy piszecie? >:) 23.02.06, 18:51 O serialach SF :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Info :) 23.02.06, 19:53 O czym piszemy? Poczytaj :) en.wikipedia.org/wiki/Babylon_5 en.wikipedia.org/wiki/Farscape en.wikipedia.org/wiki/Lexx en.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica_%282003_miniseries%29 en.wikipedia.org/wiki/Dark_Skies en.wikipedia.org/wiki/Stargate_SG-1 en.wikipedia.org/wiki/Futurama Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Info :) 23.02.06, 19:59 Steph ale ja pisalem o serialbu battlestar galactica, a nie miniserialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 18:07 "Futurama" jest boska :))))))) Ale "Stargate" nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Futurama jest genialna!!!, a odcinek z fabryka 23.02.06, 18:22 Slurmu niszczy :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Futurama jest genialna!!!, a odcinek z fabryk 23.02.06, 18:30 Ja widziałem tylko parę odcinków. Ale rozwalił mnie odcinek, gdzie pojawia się Pac Man :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Futurama jest genialna!!!, a odcinek z fabryk 23.02.06, 18:35 Facet z packą? POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 16:52 A to ci dopiero! Okazuje się,że są seriale męskie i żeńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s BTW. Blem... 23.02.06, 18:06 ... którą postać z "B5" najbardziej lubisz? Bo mi chyba najbardziej podobał się G'Kar... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Ups, mialo byc Londo Mollari * 23.02.06, 18:21 Ten abasador z centaurii :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Ivanova była fajna, ale... 23.02.06, 18:30 ... z postaci kobiecych najbardziej podobała mi się Delenn... I strasznie szkoda mi było pod koniec Lyty Alexander - to zakończenie jej wątku, gdzie odlatuje z B5 i nikt jej nie żegna... smutne to było. Ale moje ulubioe postaci to G'Kar i Londo właśnie. To było niesamowite, jak ci bohaterowie zmienili się przez odcinki. G'Kar zaczynał jako wojowniczy intrygant, a skończył jako prorok religijny. Londo zaczyna jako radosny dyplomata - pijaczyna, a kończy jako upadły imperator... Niesamowite. No i ta relacja między tymi dwoma postaciami - od nienawiści do trudnej przyjaźni... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s A który moment podobał Ci się najbardziej? 23.02.06, 18:43 Bo ja do tej pory pamiętam, że ostatni odcinek 3 sezonu, gdy Sheridan poleciał na Zha'Dum, normalnie przyprawił mnie o opad szczęki... Ten odcinek był... totalny. Okazuje się w nim, że sporo z tego, co podawano jako oczywiste przez 3 sezony serialu, było kłamstwem. Sheridan, osaczony przez wroga, wywołuje termonuklearną eksplozję, w której znika... Garibaldi zostaje uprowadzony przez Cienie... Do tej pory pamiętam finałowy monolog G'Kara, wygłoszony drżącym, łamiącym się głosem... To "Nikt nie zna kształtu przyszłości, ani gdzie nas doprowadzi. Wiemy tylko, ze przyszłość zawsze rodzi się... w bólu...". Do tego to ostatnie ujęcie, z dymiącym kraterem na Zha'Dum, wyjącymi nad nim statkami Cieni i złowieszczym dzwiękiem "tik... tok... tik... tok"... Normalnie miałem po tym odcinku szczękę na podłodze. Drugi taki moment miałem w finale sezonu 2, gdzie Kosh wyłazi wreszcie ze swojego skafandra... i okazuje się, że jest aniołem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Moj ulubiony fragment 23.02.06, 18:55 to ten w ktorym lodo oszukuje cieni, i pieknie wysadza cała wyspe w powietrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Moj ulubiony fragment 23.02.06, 19:01 A, pamiętam :) W ogóle piękne było to zakończenie wojny Cieni z Vorlonami na początku sezonu 4. :)) Acha, strrraszliwie podobał mi się odcinek z sezonu 2, gdzie Kuba Rozpruwacz "testuje" moralnie Delenn. Świetne było właśnie to, jak subtelnie Rozpruwacza tam wykorzystano: przez cały odcinek nie jest powiedziane, kim ten gość w zasadzie jest, dopiero w ostatniej rozmowie z nim Sheridan mówi o tym, że chyba można go wiązać z pewnymi zabójstwami z XIX wieku... i kiedy on się żegna z Sheridanem, to mówi, że niestety z całego jego życia ludzie pamiętają to, co zrobił jako człowiek imieniem Kuba... Majsztertyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: A to cie dziwi ? 23.02.06, 18:46 bleman napisał: TAK !!!! Gdzie to dają? Po kanałach, po garażach, piwnicach, pod ziemią? Skad to znacie? jestem zszokowana, dziwi- to mało powiedziane.Okazuje się że jest podaz i chętny rynek jakby w drugim obiegu, bo w TV nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: A to cie dziwi ? 23.02.06, 18:52 stephen_s napisał: > Skąd znamy co? > No te seriale, o których mówicie, a ja pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: A to cie dziwi ? 23.02.06, 18:55 Z TV, a skąd? "Babylon 5" leciał na TVN (choć ja większą część widziałem na Pro Sieben), "Farscape" i "Lexx" widziałem na kanale z pakietu Wizja TV, "Stargate" nadawało bodajże RTL7, "Dark Skies" nadawał Polsat, "Futuramę" TV4. A "Battlestar Galactica" było parę tygodni temu na TVP1... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: A to cie dziwi ? 23.02.06, 18:57 stephen_s napisał: > Z TV, a skąd? > > "Babylon 5" leciał na TVN (choć ja większą część widziałem na Pro > Sieben), "Farscape" i "Lexx" widziałem na kanale z pakietu Wizja TV, "Stargate" > > nadawało bodajże RTL7, "Dark Skies" nadawał Polsat, "Futuramę" TV4. > A "Battlestar Galactica" było parę tygodni temu na TVP1... > A to ci heca. W takim razie ja przeglądając program automatycznie ignoruje takie tytuły, do tego stopnia,że byłam w stu procentach przekonana że tego nie ma w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: A to cie dziwi ? 23.02.06, 19:01 Fakt, że fantastyki ostatnio u nas mało... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Gdzies slyszalem plotke ze na jednej z platform 23.02.06, 19:02 cyfrowych ma byc sci-fi channel)tlumaczony na polski) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Gdzies slyszalem plotke ze na jednej z platfo 23.02.06, 19:03 Oooooooooooooooooo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Battlestar galctica, serial(nie miniserial) 23.02.06, 18:57 leci na angielskim sci-fi channel A ja mam to z tzw. 2 obiegu :) juz 2 serie ogladam :), doszla nowa postac, seksowna i brutalna pani admirał(kobieta w mundurze) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 17:44 kocia_noga napisała: > Okazuje się,że są seriale męskie i żeńskie. Są, ale najwięcej jest nijakich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 18:51 No to chyba oczywiste? Oczywiście unikajmy stereotypów, ale to chyba jasne, że dla typowego mężczyzny bardziej przemówi "Strażnik Teksasu" niż "Dr Quinn" :) Nie, żeby przemawiał do mnie... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 18:55 stephen_s napisał: > No to chyba oczywiste? Oczywiście unikajmy stereotypów, ale to chyba jasne, że > dla typowego mężczyzny bardziej przemówi "Strażnik Teksasu" niż "Dr Quinn" :) > > Nie, żeby przemawiał do mnie... ;))) > kiedy mój syn był "typowym mężczyzną" czyli jakies 10 lat temu, oglądałam z nim i Drużyne A , i Mac Gyvera, i Strażnika Teksasu i inne.I mnie się najbardziej podobał Mac Gyver, a jemu Druzyna A. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 18:55 Hehe, "MacGuyver" :))) "Drużyny A" specjalnie nie lubiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Crusade wlasnie nie widzialem :/ 23.02.06, 18:58 stephen_s napisał: > Hehe, "MacGuyver" :))) No co hehe? Nie używa przemocy, tylko geniuszu.Ten ideał jest mi bliski.:)) > > "Drużyny A" specjalnie nie lubiłem... Ja tez, ale syn nie wie do dziś. > Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stepch a pamietasz Space: Above and Beyond ? 23.02.06, 11:41 Pamiętam. Jakieś takie... dziwne było. Chciałbym obejrzeć to jeszcze raz... A oglądałeś kiedyś "Dark Skies"? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Stepch a pamietasz Space: Above and Beyond ? 23.02.06, 11:45 > A oglądałeś kiedyś "Dark Skies"? Jesli to to z madżestik ;-) To tak, bardzo fajny serial :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Powodów jest kilka 23.02.06, 16:47 feel_good_inc napisał: ..... Ech, pamietasz jeszcze ten kawałek zespołu Kury, łza się w oku kręci. Seriale spełniają tez inną rolę.Coraz mniej ludzi bierze udział w podstawowej grupie społecznej, jaką dawniej był klan, czy wioska.Plotkowanie,czyli wymiana informacji oraz element gry grupowej, strukturalizacji poziomej i pionowej - kto zwyżkuje, kto spada, kto jest zły , kto padnie ofiarą itp.Gdzie to znaleźć w blokowisku? Więcej wiemy o J.Lopez czy Rysiu z Klanu niż o sąsiadce z klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Powodów jest kilka 23.02.06, 17:16 kocia_noga napisała: > Seriale spełniają tez inną rolę.Coraz mniej ludzi bierze udział w podstawowej > grupie społecznej, jaką dawniej był klan, czy wioska.Plotkowanie,czyli wymiana > informacji oraz element gry grupowej, strukturalizacji poziomej i pionowej - > kto zwyżkuje, kto spada, kto jest zły , kto padnie ofiarą itp.Gdzie to znaleźć > w blokowisku? No pod tym względem forum też bije seriale. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: fenomen durnych seriali:) 23.02.06, 07:17 Włąsnie,niedługo druga seria Magdy M:)))) Mój mężczyzna oglada Klan wiec czasem oglądam z nim i mam ubaw.Lepsze od jakiejś komedii;) Lubię Na Wspólnej, nie ma tam takich smętów jak w innych serialach Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: fenomen durnych seriali:) 23.02.06, 14:35 Wszystkie polskie seriale pełne są smentów (oprócz Hansa Klossa rzecz jasna). Zastanawiam się, dlaczego nikt nie wspomniał jeszcze o - teraz będzie coś z zupełnie innej beczki - The Monty Python's Flying Circus. Już w pierwszym odcinku, w rozbudowanym skeczu o "Morderczym Kawale" postawiono niezwykle głęboki, skomplikowany problem, dotyczący do dziasiaj nie rozwiązanej zagadki współczesnej cywilizacji, które to zagadnienie w dużej mierze rzutowało na intelektualny profil i tożsamość kulturową tego serialu. Kwestia brzmiała i brzmi nadal, ponieważ nawet najlepiej wyposażone zespoły badawcze NASA bezradnie rozkładają ręce: "Dlaczego kura przebiegła przez szosę?" POzdrawiam Keep ROckin' Odpowiedz Link Zgłoś