31.03.06, 05:14
Nie wiem jak u was, ale u mnie po poscie Tomkapk zapanowala pewna euforia. Mam
nadzieje ze zadna feministka go nie zburzy w najblizszym czasie :).
Mysle ze potrzebna jest spoleczna edukacja. Etyczna. Potencjal jak widac jest
spory. Ciezko bedzie porozumiec sie kobieta i mezczyzna. Ale mysle ze to
mozliwe. Musimy nauczyc sie na wzajem szanowac!!! Mezczyzni powinni nauczyc
sie sluchac kobiet. Za to feministki powinny przestac obwiniac o wszystko
facetow. I tak dalej. Mysle ze da sie to wszystko osiagnac stopniowo. Naprawic
nasz kraj :).

Powinnismy przestac probowac udowodnic innym ze nasze zdanie jest najlepsze i
zaczac szukac nie tyle kompromisow co prawdy. Mysle ze natura jest nieomylna.
(tak nawiasem czy widzieliscie kiedys zwierze zeby sie urodzilo
niepelnosprawne?) Trzeba wiec odnalesc porozumienie bo skoro jestesmy na Ziemi
i mamy rozne plcie to musi to miec jakis sens skoro jeszcze sie nie
pozabijalismy hehehe (niektory uwazaja ze ludzie maja dwie plcie zeby sprawiac
sobie na wzajem przyjemnosc :) Nie powinnismy wiec i my walczyc. W naszej
kulturze podzial na plcie oznacza walke ktora rozpoczely feministki. Nie mowie
ze nie slusznie. Ale z roznicy plci robicie wielka wojne o wplywy czy to
pieniezne czy to o wladze. To robie tez feministki i za to je karce na tym
forum! Jestem za rownouprawnieniem jak pisalem nie raz ale prawdziwym
sprawiedliwym a nie faceci chronia kobiety w policji a dziwki zarabiaja na
ulicy. Jesli kobieta moze uzywac ciala zeby zarabiac to zlodziej tez moze
uzywac ciala zeby jej pieniadze zabrac... Dopoki nie zrozumiecie co wam chce
powiedziec bedzie syf!) Problemy sie zaczynaja gdy ktos chce wiecej niz go na
to stac...a gdy nie dostaje to zaczyna walczyc. Trudno... Jego problem. W
koncu sie nauczy.

Trzeba przestac walczyc i zaczac rozmawiac.
Obserwuj wątek
    • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 09:30
      ...założenia Feminizmu można przeniaść także na inne grunta...Czymże bowiem jest kwestia dyskryminacji czarnych lub niepełnosprawnych....

Ot kwestia braku możliwości podejmowania wolnych wyborów i samostanowienia o sobie...Bo w społeczności pełno stereotypów i błędów w wychowaniu...

Piszesz czy zna ktoś przypadki niepełnosprawnych zwierząt..Biologia i weterynaria- dzień dobry. Ale nie ma Cię co winić za to...

Musimy się nawzajem szanować napisałeś. Chodzi Ci zatem o utrwalenie "Status quo" dZisiejszych relacji: Mężczyzna Pani władca/ Opiekun i Kobieta- Rodzicielka...

Wczoraj pisałem o ciekawym zjawisku w świecie zwierząt: Samica mająca młode w obronie tychże- dokonuje rzeczy, niemożliwych nawet dla samców. Gdyby ten stan utrzymać ale zabierając czynnik determinujący czyli walka o potomstwo- mielibyśmy najpotężniejszą armię świata! ... ale to tylko luźny pomysł...humanisty....

Oto przyszły bowiem czasy kiedy kiedy na stereotypy z podziałem ról damsko/męskich przyszedł już kres. I zgadzam się że należy się szanować, ale nie na Twoich warunkach zachowania dawnego "status quo". Zrozumiesznie i szacunek ale na warunkach które determinują dzisiejsze realia!

--------------------
      "Ciurlać się Wam zachciewa! Ot, co!"

• kocia_noga Re: Szacunek 31.03.06, 11:51
        Obawiam się tgmen, że niedokładnie zapoznałes się z pzremysleniami
        forum101.Otóz chodzi o to,ze kobiety sa chronione przez poliocję,żeby ich
        spragnieni seksu faceci nie gwałcili.To jest krzywda dla facetów.Z drugiej
        strony chodzą po ulicach prostytutki i spzredaja usługi seksualne za
        pieniądze.To krzywda facetów do potęgi! Forum101 nie może zgwałcić, bo mu
        policjant zabrania,a skozrystać z usług zabrania mu brak pieniędzy.
        Więc najlepiej żeby kobiety zaczęły, zamiast się kłócić , słuchac facetów, a
        facet wzamian posłucha kobiety (?) oczywiście jeśli mówi coś z sensem.
        Problemy dyskryminacji sa ,ze tak powiem poza polem widzenia forum101.Na p
        [ierwszym i jedynym planie jest męska krzywda posypywana, jak otwarta rana
        solą,pretensjami i wymaganiami feministek adresowanymi do mężczyzn.Podobnie
        widzi to tomekpk i tez powołuje się na rozmyslania o Naturze i jej niewiadomych
        prawidłach.Niewiadomych i w gruncie rzeczy mało interesujących poza tym jednym -
        żeby samiec i samica połączyli się wreszcie.
        • nihiru Re: Szacunek 31.03.06, 11:55
          > żeby samiec i samica połączyli się wreszcie.
          >
          otóż to.

a mówią że to feministkom "chłopa brak" i dlatego takie zgorzkniałe i zapiekłe:)
          • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 12:05
            ...ale to jest w takim razie problem indywidualny piszącego ten wątek...

Nie można tłumaczyć niepowodzeń w kontaktach ogólnymi tendencjami feministycznymi. Przeciez w naturze każdego człowieka jest potrzeba zbliżenia i kontaktu. Jak komuś nie wychodzi to nie zrzuca się wyłącznie winy na druga stronę...

Tzn. Jak się metoda nie sprawdza to się zmienia ludzi. I odwrotnie....

i tyle!

----------------------
            • nihiru Re: Szacunek 31.03.06, 13:30
              tłumacz to założycielowi wątka:)
              • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 13:31
                ...DO NIEGO TO PISAŁEM ANIELE...

----------------
                • nihiru Re: Szacunek 31.03.06, 13:33
                  ale pod moim postem - może nie zauwazyć:)
                  • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 13:37
                    ...zobaczy! To stary krzykacz jest...zaraz da mnie do skasowania....albo coś jeszcze strrrrrrrraszniejszego. Juz się przygotowuje na cios!

Nie lubię ludzi, którzy myślą jednokierunkowo i nawet jak po zadaniu pytania słuchają odpowiedzi...to tylko po to aby znaleźć w nim potwierdzenie swojej tezy...

Są osoby otwarte i takie w skorupce- zamknięte na argumenty- a za argumentami idzie zrozumienie- a za zrozumieniem rozwój...a rozwój to przyszłość...

I ciągle uważam że dużo zależy od wychowania i wyuczonych standardów czy też mówiąc bardziej naukowo "systemów normatywno- dyrektywalnych"...

:)
                    ------------
                    • nihiru Re: Szacunek 31.03.06, 13:47
                      mnie również kiedyś takie osoby denerwowały, ale po dłuższym czasie na forum
                      przyzwyczaiłam się.

Teraz raczej czerpię rozrywkę z obserwowania ekwilibrystyki myślowej jakiej te
                      osoby muszą dokowywac po to, żeby niezaleznie od argumentów rozmówcy móc sobie
                      wytłumaczyć że mają rację:)
                      • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 14:42
                        ciekawe jak się wciągają ludzie w bezsensowne próby wytłumaczenia ewidentnym paranoikom zasad rozsądku i logiki...

----------------
                        • nihiru Re: Szacunek 31.03.06, 14:48
                          eee, stali bywalcy szybko rezygnują, bo wiedzą że to walka z wiatrakami.

tylko "młody narybek" daje się nabierać na te prowokacje:)
                    • forum101 Re: Szacunek 31.03.06, 16:05
                      > Nie lubię ludzi, którzy myślą jednokierunkowo i nawet jak po zadaniu pytania sł
                      > uchają odpowiedzi...to tylko po to aby znaleźć w nim potwierdzenie swojej tezy.

Powiedz to tym co nie lubia PiS!!!! Zobacz ile tego w mediach... Co Kaczor nie
                      powie to Kaczor zly. A powiedz ze to wina Tuska ze nie moga rzadzic w odpowiedzi
                      uslyszysz e gdzie tam to PiS nie umie. Tyle ze Marcinkiewicz nadal najwieksze
                      poparcie wsrod politykow ma :).

> Są osoby otwarte i takie w skorupce- zamknięte na argumenty- a za argumentami i
                      > dzie zrozumienie- a za zrozumieniem rozwój...a rozwój to przyszłość...

Wlasnie... Np feministki sa tak zamkniete jak twierdza w skorupce.
                      I zwolennicy PO tez :) W mediach szczegolnie. CI dziennikarze ukazujacy fakty w
                      niekorzysnym swietle dla Kaczora...
                      • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 16:09
                        Zachowaj dystans chłopie!

Jak PO będzie mi wycinać strony z wydawnictw albo walic mi kary za kabarety to i po nich pojeżdżę...

Co do skorupek...Moja żona jest Feministką. Jest też Dobrą Matką i Kochającą Żoną...Masz coś do niej?

-----------------
                        puk puk w czólko dzięcioł puka...
                        • forum101 Re: Szacunek 31.03.06, 16:49
                          > Masz coś do niej?

numer telefonu 0700zonka1

widocznie nazywa sie feministka a nia nie jest... albo inne nazywaja sie
                          feministkami a chca sie nachapac
      • forum101 Re: Szacunek 31.03.06, 15:53
        > Oto przyszły bowiem czasy kiedy kiedy na stereotypy z podziałem ról damsko/męsk
        > ich przyszedł już kres. I zgadzam się że należy się szanować, ale nie na Twoich
        > warunkach zachowania dawnego "status quo". Zrozumiesznie i szacunek ale na war
        > unkach które determinują dzisiejsze realia!

Mialem zapytac dlaczego feministki w takim razie nie chca sie dogadac tylko
        ciagna jak nawiecej dla siebie? Nie chodzi im o sprawiedliwosc tylko jak
        naajwiecej dla nich samych. Wiec skoro nie chcecie gadac to niech wojna toczy
        sie dalej. Jak na razie PiS przy wladzy... Powodzenia :)
        • tgmen Re: Szacunek 31.03.06, 16:12
          ...to nie jest kwestia słów. To jest kwestia zmiany moralności i etyczności ludzi...to jest zmiana kultury bycia i współżycia ze sobą. To jest w końcu wzrost kultury osobistej ludzi a co d za tym idzie wzrostu zrozumienia swoich racjii...

Jak się nie nauczysz szacunku do matki to kobiety nie poszanujesz! Proste! Przełóż to teraz na całą populację i masz receptę...
    • krwawabestia Re: Szacunek 31.03.06, 11:59
      a moze mi wyjasnicie co forum napisał bo dla mnie to bełkot i nic nie rozumiem
      • nihiru Re: Szacunek 31.03.06, 12:03
        nie jesteś sam:)
        • kocia_noga Re: Szacunek 31.03.06, 12:07
          Bo to wymaga studiów.Trzeba wrzucić w wyszukiwarkę jego posty i je
          przemysleć.Ja je po prostu pamiętam, bo mam dobrą pamięc.
    • dokowski To oczywista nieprawda. Pewnie wierzysz w Boga. 31.03.06, 12:32
      forum101 napisał:

> natura jest nieomylna. (tak nawiasem czy widzieliscie kiedys zwierze
      > zeby sie urodzilo niepelnosprawne?)

Niestety, Twoja wiara jest fałszywa. Natura jest omylna, a wśród zwierząt rodzą
      się kalekie.
      • forum101 Re: To oczywista nieprawda. Pewnie wierzysz w Bog 31.03.06, 16:10
        > Niestety, Twoja wiara jest fałszywa. Natura jest omylna, a wśród zwierząt rodzą
        > się kalekie.

Ok. Ale potem sa odsiane przez nature. Selekcja.
        • tgmen Re: To oczywista nieprawda. Pewnie wierzysz w Bog 31.03.06, 16:15
          Małpy opiekują się CHromym potomstwem...
          Gołębie latają bez jednej nogi...
          Ryuby z odgryzionym ogonem pływają

Chłopie! Ta teoria sie czasem nie sprawdza!

Poza tym jest coś takiego jak ewolucja!

Widziałem 7kg. szczupaka dł. 53 cm. Tylko dlatego że utknął w łąkowym "stawku" i żywił sie myszami...

Nie lekceważ marginesu bo czasem on determinuje ogół...

Poza tym jednostki psychicznie skrzywione np. paranoicy wyznaczali kierunki w sztuce, rządzili krajami odwracając losy świata i takie tam...
          • forum101 Re: To oczywista nieprawda. Pewnie wierzysz w Bog 31.03.06, 16:51
            > Nie lekceważ marginesu bo czasem on determinuje ogół...
            >
            > Poza tym jednostki psychicznie skrzywione np. paranoicy wyznaczali kierunki w s
            > ztuce, rządzili krajami odwracając losy świata i takie tam...

Cyzli przyznajesz ze feministki to margines i paranoiczki?
            • tgmen Re: To oczywista nieprawda. Pewnie wierzysz w Bog 31.03.06, 22:18
              > Nie lekceważ marginesu bo czasem on determinuje ogół..

Forum napisał:
              > Cyzli przyznajesz ze feministki to margines i paranoiczki?

...nie myslałem raczej o tym że może masz rodzinę i wiele dzieci...

tego się boję...

---------------------
              puk puk- zapukał dzięcioł w czoło...
    • gytha_ogg Re: Szacunek 31.03.06, 14:24
      to rzeczywiscie jakis belkot.
      kwestia zwierzat juz zostala wyjasniona, ale chyba jeszcze mniej sensu ma
      ponizsze stwierdzenie:

> Jesli kobieta moze uzywac ciala zeby zarabiac to zlodziej tez moze
      > uzywac ciala zeby jej pieniadze zabrac...

rozumiem, ze dla autora kradziez i prostytucja to jedno i to samo. tylko jak
      pogodzic to z faktem, ze klienci prostytutek korzystaja z ich uslug z wlasnej
      nieprzymuszonej woli, podczas, gdy "klientem" zlodzieja nikt nie chce byc?
    • bri Re: Szacunek 31.03.06, 16:31
      Jak najbardziej jeśli chodzi o zwierzę. Odebrałam w życiu wiele kocich i psich
      porodów i zapewniam Cię, że rodzą się zwierzęta niepełnosprawne. Ty miastowy
      pewnie jesteś, kaczki od gęsi nie odróżniasz, i stąd ta niewiedza ;)
    • kochanica-francuza porozumieć się kobietOM i mężczyznOM 31.03.06, 16:35
      kobietą i mężczyzną - to narzędnik liczby pojedynczej

znudziłem się kim? czym? kobietą/mężczyzną
      • niedowiarek1 Re: porozumieć się kobietOM i mężczyznOM 31.03.06, 18:39
        kochanica-francuza napisała:

> kobietą i mężczyzną - to narzędnik liczby pojedynczej
        >
        > znudziłem się kim? czym? kobietą/mężczyzną

Jeśli dobrze rozumiem podstawową sprawą jest znać nadrzędniki liczby
        pojedyńczej.Tu jest pies pogrzebany według Ciebie.To są podwaliny szacunku
        kobiety do mężczyzny.Widocznie jak tego uczyli w szkole stałem za karę na
        korytarzu.Z partyjnym pozdrowieniem KF.
        • kochanica-francuza Re: porozumieć się kobietOM i mężczyznOM 31.03.06, 20:24
          >
          >
          > Jeśli dobrze rozumiem podstawową sprawą jest znać nadrzędniki liczby
          > pojedynczej.Tu jest pies pogrzebany według Ciebie.

Źle rozumiesz.

To są podwaliny szacunku
          > kobiety do mężczyzny.Widocznie jak tego uczyli w szkole stałem za karę na
          > korytarzu.Z partyjnym pozdrowieniem KF.

Nie byłam w żadnej partii, jeśli ty byłeś, to pozdrawiaj swoich partyjnych
          kolegów.
          • tgmen Re: porozumieć się kobietOM i mężczyznOM 31.03.06, 22:22
            Ale kiedy stoisz u wrót miłości spełnionej i ju.ż chcesz zatopić w jej ustach swe usta Niedowiarku...to piszesz do niej list i mówisz w nim...Chcę być z Tobą...bądź MOJOM...

...i czar PRYSŁ!!!

Więc Kochanica wie więcej o miłości niż Ci się zdaje...

-------
            puk puk- zapukał dzięcioł w czoło...
            • niedowiarek1 Re: porozumieć się kobietOM i mężczyznOM 31.03.06, 22:30
              a za szto Ty mnienia .ot maładiec.
          • niedowiarek1 Do KF 31.03.06, 22:35

• kochanica-francuza Re: Do KF 31.03.06, 23:08
              • niedowiarek1 Re: Do KF 31.03.06, 23:12
                Nikt nie jest doskonały.
                • kochanica-francuza Re: Do KF 31.03.06, 23:13
                  niedowiarek1 napisał:

> Nikt nie jest doskonały.
                  No i co z tego?
                  • kochanica-francuza a poza tym, niedowiarek 31.03.06, 23:16
                    proponowałam ci słownik ortograficzny z 1999 r. ... nie chciałeś.
                    • zlotoslanos Re: a poza tym, niedowiarek 02.04.06, 14:43
                      Daj tę encyklopedię z 1904 przekonam go by wziął :D
                      • kochanica-francuza Re: a poza tym, niedowiarek 02.04.06, 15:09
                        zlotoslanos napisała:

Nie dam. Pamiątka rodzinna . Oraz o wartości antykwarycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka