tad9 21.06.06, 16:26 czy istnieje w ogóle coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasza_bogini Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:28 ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha ::::::::::::::))))))))))))))))))))))) tad lepiej rozwiaz sobie test czy bardziej boisz sie weza czy rekina, bo moze sie okazac, ze weza i co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:30 wasza_bogini napisała: > ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha ::::::::::::::))))))))))))))))))))))) Proszę o wypowiedzi merytoryczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:31 Śmiech też może być merytoryczny Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:34 Wypowiedzi merytoryczne? w wątku tada? hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:34 Po raz kolejny zapytam - czemu tak bardzo Cię to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:38 bri napisała: > Po raz kolejny zapytam - czemu tak bardzo Cię to interesuje? Żeby udowodnić raz na zawsze i dla każdego przypadku, że jak jest gwałt, to go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:50 bri napisała: > Ale dlaczego chce to udowodnić? Żeby mieć komfort psychiczny i poczucie niezmąconej wyższości nad kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:46 tak,jak wsiadam na rower to sprzyjam upadkowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 16:53 A czy to prawda co mowia na miescie - ze 3/4 swoich linkow w ulubionych znalazles, wstukujac 'rape' w wyszukiwarke? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 raz jeszcze wzywam! 21.06.06, 17:32 Wzywam do wypowiedzi merytorycznych! Przecież nie padło tu z mojej strony słowo "gwałt", tylko pytanie o to, czy istnieje coś takiego jak "sytuacja sprzyjająca"! Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: raz jeszcze wzywam! 21.06.06, 17:37 Tad,ale ty nie stwarzasz sytuacji sprzyjajacej do merytorycznych wypowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: raz jeszcze wzywam! 21.06.06, 17:38 Umowmy sie tak: jesli w przyszlosci staniesz sie ofiara homoseksualnego gwaltu, to zgodze sie, ze sie sam o prosiles. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: raz jeszcze wzywam! 21.06.06, 17:41 A jeśli tad stanie się ofiarą gwałtu heteroseksualnego? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: raz jeszcze wzywam! 21.06.06, 17:49 Taki wypadek proponuje gremialnie rozwazyc na forum. Wydamy orzeczenie, bazujac na przypadkach, ktore tad wlasna raczka opisal jako 'wystepowanie sytuacji sprzyjajacej'. Oki? Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 17:51 Pytam po prostu o "sytuację sprzyjającą". Skąd tu gwałt? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 17:52 Musze z przykroscia Cie tad powiadomic, ze wspoltworzysz sytuacje sprzyjajaca rozmowie o gwalcie. Sam sie prosiles i teraz masz pretensje ;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 17:54 illiterate napisała: > Musze z przykroscia Cie tad powiadomic, ze wspoltworzysz sytuacje sprzyjajaca > rozmowie o gwalcie. Sam sie prosiles i teraz masz pretensje ;(((( Czy mam z tego wnosić, że uważasz iż coś takiego jak "sytuacja sprzyjająca" istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 17:55 Tak! Tak uwazam! W Twoim przypadku to jest najprawdziwsza prawda. Dziwne, ale w innych tej pewnosci jestem zupelnie pozbawiona :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 17:56 illiterate napisała: > Tak! Tak uwazam! W Twoim przypadku to jest najprawdziwsza prawda. Dziwne, ale >w innych tej pewnosci jestem zupelnie pozbawiona :(((( Pewności pozbawiona jesteś, ale wykluczyć nie możesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 18:00 Tad, a czy to prawda z tym haslem 'rape', ze tylko takie ero Cie interesuje? Bo to, rozumiesz, bardzo ciekawe. I czy to prawda, ze ostatnio masz coraz wiecej marzen o homoseksualnym gwalcie na Twojej osobie? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Dajecie spokój z tym gwałtem!! 21.06.06, 17:53 Gdybyś, Tadzie, czytał klasyków, tobyś wiedział, że gwałt się gwałtem odciska. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza A wzywaj se 21.06.06, 22:29 i tak wiadomo, do czego prowadzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: raz jeszcze wzywam! 22.06.06, 09:41 Nie rób z siebie większego debila niż jesteś naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 19:33 Czy istnieje cos takiego jak sytuacja, czym jest sytuacja. Powiedzmy ogolnikowo ze to jakis stan, stan czego? Ano stan umyslu, pewna konfiguracja zdarzen. co oznacza przymiotnik (KF imieslow?) sprzyjajaca... Sprzyjajaca- pomocna, korzystna, dobra nawet. Czy mozna mowic o sytuacji sprzyjajacej. Na pewno tak, sytuacja sprzyjajaca jest sytuacja w ktorej moze wydarzyc sie cos dobrego, na korzysc osob, ktore w sytuacji sie znajduja. PS. jesli zamierzasz pisac o sytuacji sprzyjajacej gwaltowi to od razu mowie, ze tylko gwalciciel moze myslec takimi kategoriami. Nie bede tego tolerowac Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk Gdy suczka z cieczką wystawia d.pe psu 21.06.06, 19:35 to jest sytuacja sprzyjająca i pies ma prawo do jej d.py. Odwieczne prawo natury. A człowiek? Człowiek potrafi mysleć i to go odróżnia od zwierzęcia, że powinien nawet w gdy blondyna o cudownym ciele bez majtek wychyla w się w nocy na pustym molo za barierkę opanować swe żądze. Jesli tego nie zrobi to jest zwierzęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 19:43 Ja uwazam ze jak najbardziej ludzka. Jednak sam fakt ze kogos, albo czegos, sie pragnie nie oznacza ze trzeba kogos krzywdzic z tego powodu. Luidzi od zwierzat odroznia to ze potrafia sie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 19:46 Prawie to chciałem powiedzieć. Uważam tylko że pożądanie to przypomnienie natury o naszej zwierzęcości. Dla mnie temat pożądania to jak dla Tada temat gwałtu bo uważam że (nie tylko w kategoriach seksualnych) pożadanie jest przyczyną wszelkiego zła na swiecie i jego historii. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 19:49 Patrzysz na to z negatywnej perspektywy. Jest tez sprawca olbrzymiego dobra. Problem w tym, ze w naszej kulturze za bardzo zwraca sie uwage na zla strone tego, demonizuje sie. Nie doceniajac dobrych strony. Tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 19:53 Ja widze tylko dobrą stronę pożądania w świetle marketingu ale absolutnie nie w miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 20:01 tomekpk napisał: > Ja widze tylko dobrą stronę pożądania w świetle marketingu ale absolutnie nie w > > miłości. Nie chce zabrzmiec moralizatorsko, ale chyba dlugo byles sam a teraz jesli nawet masz kogos tpo za krotko, zeby ocenic. Moim zdaniem w milosci pozadanie dopelnia i zbliza. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 22.06.06, 00:21 Miłośc bez pożadania...No to nie ma prawa cie w ogóle być na świecie, wg tej teorii - miłość bez pożadania, to miłosć bez seksu, ani razu, - nazwijmy to po imieniu. Podział na Erosa i Agape tak cholernie dużo napsuł w kulturze, ze nawet tutaj sie pałeta...i psuje co sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle123 Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 19:53 Gdyby nie pożądanie większości z nas nie byłoby na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 19:54 Nie prawda bo miłość a pożądanie to dwie odmienne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
tomekpk To wygodna odpowiedź na usprawiedliwienie 21.06.06, 19:55 swojego pożądania Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle123 Re: To wygodna odpowiedź na usprawiedliwienie 21.06.06, 20:22 tomekpk napisał: > swojego pożądania Dlaczego miałabym usprawiedliwiać pożądanie? Pożądanie jest piękne (nie mylić z pożądliwością) Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle123 Re: Wniosek: Pożadanie to zwierzęca cecha 21.06.06, 20:21 tomekpk napisał: > Nie prawda bo miłość a pożądanie to dwie odmienne sprawy Jasne, istnieje miłość bez pożądania - np miłość do Boga;) Jednak podtrzymuję opinię, ze gdyby twój tata nie pożądał twojej mamy to nie byłoby cię na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle123 Re: sytuacja sprzyjająca 21.06.06, 20:24 Tadek, polecam ci grupę prawniczą pl.soc.prawo Opisz szczerze co tam nabroiłeś i z pewnością ktoś ci doradzi co z tym zrobic. A feministkom już d... nie zawracaj bo ten temat jest całkowicie wyeksploatowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Dobra, poudawajmy przez chwilę 21.06.06, 23:15 że nie o gwałt tadowi chodzi. A o co? Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle123 Re: Dobra, poudawajmy przez chwilę 22.06.06, 08:25 kochanica-francuza napisała: > że nie o gwałt tadowi chodzi. > > A o co? Jak nie o gwałt, to chyba o pieniądze. Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze. Chce żebyśmy mu zapłaciły żeby przestał pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Dobra, poudawajmy przez chwilę 22.06.06, 12:12 Zrobmy tak, zeby to on nam chcial placic za to, zebysmy MY przestaly pisac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 więc jak to jest? 22.06.06, 17:32 Dziwna rzecz - jestem chyba jedyny w tym wątku, który nie mówi o gwałcie... Najciekawsza -póki co- koncepcja, że "sytuacja sprzyjająca" dotyczy tylko żeczy pozytywnych. Weźmy coś takiego: wyjeżdzam z domu zostawiając szeroko otwarte drzwi. Stwarzam w ten sposób "sytuację sprzyjającą", bo ktoś może wejść i np. podlać mi kwiatki. W żadnym jednak razie nie można powiedzieć, że stwarzam sytuację sprzyjającą złodziejowi, bo to byłoby coś dla mnie przykrego... Chm.... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: więc jak to jest? 22.06.06, 17:37 tad9 napisał: > Dziwna rzecz - jestem chyba jedyny w tym wątku, który nie mówi o gwałcie... Jak to nie mówi? To już trzeci Twój post w tym wątku, w którym użyłeś słowa "gwałt". Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: więc jak to jest? 22.06.06, 17:53 Jak to ostatnio gdzies przeczytalam - 'strategia zaprzeczania swiadczy o niedojrzalosci; prawda natomiast wymaga dojrzalej konfrontacji, nie zaprzeczania, ucieczki czy znajdowania innych winnych.' Odpowiedz Link Zgłoś