Dodaj do ulubionych

Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 16:46
Drogie Panie! Trafiłem na to forum przez przypadek i po raz pierwszy.
Myslałem do tej pory że feminizm to walka o równe prawa dla kobiet i
mężczyzna, ale widze ze byłem w błędzie. Feminizma to jak mozna się tu
przekonać zupełnie czasem pozbawiona podstaw nienawiść do kazdego kto nie
jest kobietą. Jstem za tym abyście zarabiały dokładnie tyle samo co mężczyżni
o tym samym wykształceniu, żebyście miały na całym świecie takie same prawa
co my. To jest uważam sprawiedliwe. Ale bez przesady, nie podawajcie nas do
sądu za molestowanie za to że chcemy Was w wyrazie szacunku pocałować w ręke.
Pozwulcie nam przepuszczać się w drzwiach, pozwólcie że to my będziemy
górnikami i tragarzami. To nie prawda że to tylko kwestja seksistowskiego
wychowania, gdyby na bezludnej wyspie wylądowało dwoje dzieci (chłopiec i
dziewczynka) to i tak ona przygotowywałaby jedzenie , a on chodził polować.
Natura pozwoliła nam się różnić i to jest piękne. Miałem zonę przez 11 lat,
niczego nam nie brakowało, mamy wspaniałą córke, a jednak wybrała jej zdaniem
łatwiejsze życie ze starszym panem za granicą ( nigdy jej nie obraziłem, nie
mówiąc o podniesieniu reki, nie jestem pijakiem, zawsze ja kochałem i
szanowałem,nna sprawa że potem chciała wrócić ale ja już nie potrafiłem
wybaczyć). czy w związku z tym mam prawo powiedzieć że wszystkie kobiety to
dziwki i materialistki?. Uważam że nie mam i nigdy nie używam takich
uogólnień. Dlaczego Wy to robicie drogie panie? Wszystkie te wyświechtane
frazesy że" wszyscy faceci to świnie". Możecie powiedzieć z czystym
sumieniem że każde nieudane małżeństwo to nasza, męska wina? Dlaczego macie
pretensje do nas że na brzuchu zrobił Wam sie wałeczek tłuszczu, że czas
niestety ucieka i nie robicie sie coraz młodsze? Powiecie że to nieprawda,
ale tak w skrytości ducha ile razy obwiniacie nas za swoje porazki na które
nie mamy wpływu. Miałyście chodzić na aerobik ale przecież nie możecie bo
trzeba gotować obiad? My sobie zrobimy jajecznice jeżeli w zamian za to
poprawi wam sie samopoczucie i wałek tłuszczu nie bedzie przyczyną Waszej
flustracji. Sąsiadka z naprzeciwka jest w waszym wieku ale wygląda 10 lat
młodziej? Tak wiemy, jej mąż dużo zarabia i ją stać na drogie kremy. A może
ona nie pali jak niektóre z Was 30 papierosów dziennie,i jak juz sobie
obiecała codzienną porcję gimnastyki to dotrzymuje słowa? Przejżyjcie na
oczy, my nie jesteśmy idiotami za jakich nas macie. My nie zostawimy
wspaniałego domu nawet dla 15 lat młodszej. My mamy czasami dość waszego
wiecznego marudzenia że życie już za Wami i nic już się nigdy nie uda.
Agresywnego feminizmu teą przeważnie mamy dość. Pozdrawiam Serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jędrek Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 16:48
      przepraszam za bład w pozwólcie, ale to przez pośpiech:))
    • Gość: doku To oszczerstwo IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 27.01.03, 17:01
      Gość portalu: Jędrek napisał(a):

> sądu za molestowanie za to że chcemy Was w wyrazie szacunku pocałować w ręke.

Ktoś Ci porządnie namieszał w główce. Feministki nie wsadzą Cię za to do
      więzienia, nie bój się.
      • agrafek Re: To oszczerstwo 27.01.03, 18:37
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: Jędrek napisał(a):
        >
        > > sądu za molestowanie za to że chcemy Was w wyrazie szacunku pocałować w rę
        > ke.
        >
        > Ktoś Ci porządnie namieszał w główce. Feministki nie wsadzą Cię za to do
        > więzienia, nie bój się.

... na razie;)
        • Gość: Jędrek Re: To oszczerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 19:19
          Nie, to nie jest oszczerstwo. W USA tczy się właśnie sprawa lekarza polskiego
          pochodzenia, oskarżonego właśnie o molestowanie seksualne ( facet ma 64 lata)
          które polegało na pocałowaniu w ręke dwóch pacjentek. One to biedulki
          przemyslały i doszły po roku do wniosku że to ich poniża. Wyrok jeszcze nie
          zapadł a szanowne powódki jak z dumą o sobie mówiły to właśnie "nowoczesne
          kobiety o przekonaniach feministycznych". Wyrok jeszcze nie zapadł ale
          poinformuje w miarę możliwości jak skończyła sie ta sprawa.
          • maciej.k1 to się nadaje do TV 28.01.03, 10:37
            Daj koniecznie jakieś namiary, linki, gdzie można o tym poczytać, albo sam
            napisz. Trzeba to upowszechnić. Niech Polacy wiedzą, co ich czeka, jeśli będą
            popierać feminizm.
            Pozdrawiam -
            • Gość: doku Moja odpowiedź obok widzę że jest też dla Ciebie IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 28.01.03, 12:01
              maciej.k1 napisał:

> Niech Polacy wiedzą, co ich czeka, jeśli będą popierać feminizm.

Albo z premedytacją i złą wolą próbujesz obrażać feministki, albo jesteś
              seksistą szczególnie tępym.
          • Gość: doku Nazywanie przestępcą człowieka przed wyrokiem... IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 28.01.03, 11:58

> W USA tczy się właśnie sprawa lekarza polskiego
            > pochodzenia, oskarżonego właśnie o molestowanie seksualne ( facet ma 64 lata)
            > które polegało na pocałowaniu w ręke dwóch pacjentek.

...i to takiego, który zostanie prawdopodobnie bezkarny, to oszczerstwo.
            Oszczerstwem jest też twierdzenie, że feministki chcą go wsadzić do więzienia.
            Zrozum też, że jest różnica pomiędzy przynależnością do jakiejś organizacji
            feministycznej, a stosowanie w sądzie takiej sztuczki retorycznej, że się ma
            niby poglądy feministyczne. Baby przegrywają sprawę, kłamią i plączą się coraz
            bardziej. To zwyczajne oszustki, które myślą tylko o forsie, a nie żadne
            feministki - dlatego nazywam to co piszesz oszczerstwem antyfeministycznym.
            • agrafek Re: Nazywanie przestępcą człowieka przed wyrokiem 28.01.03, 16:39
              A nie wydaje Ci się, że to może być całkiem wygodne, napisać - "to są prawdziwe
              feministki, natomiast tamte, tylko twierdzą, że nimi są, tak naprawdę to
              oszustki!". Jeżeli kobiety oskarżające faceta o molestowanie za to, że
              pocałował je w rękę nazywają same siebie feministkami i powołują się na
              feministyczne slogany, to jak mam odróżnić je od "prawdziwych"? Tylko na
              podstawie wyznacznika materialnego? Bo jedne chcą na tym zarobić, a inne robią
              wszystko dla idei?
              • Gość: doku Nie zrozumiałęś, to napiszę jaśniej IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 28.01.03, 18:03
                agrafek napisał:

> jak mam odróżnić je od "prawdziwych"?

Na podstawie tego, czy wspiera je jakaś organizacja feministyczna, albo czy są
                jej reprezentantkami. Informacja musi przyjść od istniejącej organizacji, a nie
                od bełkocącej w sądzie strony.
                • agrafek Re: Nie zrozumiałęś, to napiszę jaśniej 29.01.03, 11:59
                  Czyli jeśli cenię sobie np. liberalizm i utożsamiam się z jego filozofią, ale
                  nie należę do określonej partii to nie mogę nazwać siebie liberałem? Ejże...
    • goga.74 Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? 27.01.03, 19:30
      >Uważam że nie mam i nigdy nie używam takich
      > uogólnień. Dlaczego Wy to robicie drogie panie?

Hmm. A czy pytanie skad w kobietach tyle jadu nie jest przypadkiem takim
      wlasnie uogolnieniem?
      • Gość: Jędrek Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 19:36
        Zwracałem się do pań obecnych na forum gdzie jad tryska z wszystkich
        wypowiedzi,więc nie odnosi się to do kobiet jako ogółu.:))
        • goga.74 Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? 27.01.03, 19:55

> Zwracałem się do pań obecnych na forum gdzie jad tryska z wszystkich
          > wypowiedzi,więc nie odnosi się to do kobiet jako ogółu.:))

Tylko do wszystkich Pan z forum?
          • Gość: Jędrek Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 20:19
            Goga chyba trochę się czepiasz?:))Ok, może to lekkie uogólnienie ale nie bede
            wymieniał wszystkich nicków. Jeżeli Ty taka nie jesteś to przepraszam:))
            • goga.74 Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? 28.01.03, 10:40

> Goga chyba trochę się czepiasz?:))Ok, może to lekkie uogólnienie ale nie bede
              > wymieniał wszystkich nicków. Jeżeli Ty taka nie jesteś to przepraszam:))

Jedresk, nie poczulam sie osobiscie doknieta, nie o to chodzi. Chcialam Ci
              tylko pokazac, ze Twoj post nalezy do gatunku tych, ktore niepotrzebnie
              zasmiecaja forum.
              • Gość: Jędrek Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 20:22
                Rozumiem że Ty jako feministka masz monopol na mądrość i chciałabyś decydować
                co się nadaje na forum a co nie? Może poproś o funkcje admina, wtedy będzie Ci
                łatwiej odrzucić wszelkie śmiecie już na początku. Obiecuje nie zabierać już
                głosu, pogadam sobie ze swoją suką jamniczką. Ona nie czyta Vivy, jest więc
                szansa że rak feminizmu nie toczy jej mózgu i potrafi posłuchać kogoś kto ma
                inne zdanie.Założe się goga że jak coś napiszesz na forum to potem siedzisz i
                czytasz to 14 razy upajając się swoją bezgraniczna mądrością.
                Wszystkim "feministkom" życzę aby w najbilższym czasie ewolucja umożliwiła Wam
                (jak dżdżownicom) samowystarczalność seksualną, a wtedy ci głupi faceci nie
                będą już na nic potrzebni. No chyba że do sponsoringu, bo to jest to co
                króliczki lubią najbardziej. Wielkość "świadomości feministycznej" jest zwykle
                odwrotnie proporcjonalny do grubości portwela faceta który Was rwie w danej
                chwili:))
                Pozostaje z należnym szacunkiem.
                • goga.74 Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? 28.01.03, 22:01
                  Jedrek,swoim postem chcialam Ci zrowic uwage, ze jestes bardzo niekonsekswenty.
                  Piszesz, ze nie lubisz uogolnien po czym sam te uogolnienia stosujesz.
                  Zarzucasz blizej nieokreslonej grupie "drogich Pan" jad, podczas gdy i Twoj
                  post jest pelen i tego jadu i uogolnien. Nie widzisz w tym sprzecznosci?
                  Z mojej uwagi wysnules nastepujace wnioski:
                  - jestem feministka
                  - prawdopodobnie jestem czytelniczka "Vivy"
                  - kazda swoja forumowa wypowiedz czytam 14 razy
                  Gratuluje umiejetnosci wysuwania logicznych wnioskow.
                  Wypowiedz ponizej pozostawie bez kometarza. I jesli chodzi o mnie, mozesz mi
                  juz nie odpisywac.
                  > > Wszystkim "feministkom" życzę aby w najbilższym czasie ewolucja umożliwiła
                  Wam
                  > (jak dżdżownicom) samowystarczalność seksualną, a wtedy ci głupi faceci nie
                  > będą już na nic potrzebni. No chyba że do sponsoringu, bo to jest to co
                  > króliczki lubią najbardziej. Wielkość "świadomości feministycznej" jest
                  zwykle
                  > odwrotnie proporcjonalny do grubości portwela faceta który Was rwie w danej
                  > chwili:))

• Gość: barbinator Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 11:21

Jstem za tym abyście zarabiały dokładnie tyle samo co mężczyżni
      > o tym samym wykształceniu, żebyście miały na całym świecie takie same prawa
      > co my. To jest uważam sprawiedliwe.

To bardzo miło z twojej strony. Dlaczego w takim razie nie krytykujesz w
      ostrych słowach wypowiedzi antyfeministów na tynm forum, którzy w większości
      uważają, że właściwe jest właśnie by kobieta zarabiała MNIEJ od mężczyzny?
      Czy może tych wypowuiedzi jakoś nie zauważyłeś, natomiast te istniejące tylko w
      twojej wyobraźni "pełne jadu i nienawiści" widzisz wyraźnie?
      Ciekawe podejście...

Ale bez przesady, nie podawajcie nas do
      > sądu za molestowanie za to że chcemy Was w wyrazie szacunku pocałować w ręke.
      > Pozwulcie nam przepuszczać się w drzwiach,

Kto na forum napisał, że należy podawać do sądu za całowaniw w rękę? - nie
      obchodzi mnie jakiś amerykański lekarz i jego problemy, ty piszesz o forum,
      proszę o przykłady z forum.
      Która feministka napisała, że nienawidzi mężczyzn zaa przepuszczanie kobiet w
      drzwiach?

pozwólcie że to my będziemy
      > górnikami i tragarzami.

Która feministka napisała, że chce by kobiety były tragarzami i górnikami?

To nie prawda że to tylko kwestja seksistowskiego
      > wychowania, gdyby na bezludnej wyspie wylądowało dwoje dzieci (chłopiec i
      > dziewczynka) to i tak ona przygotowywałaby jedzenie , a on chodził polować.

No właśnie, na bezludnej wyspie...a w normalnym świecie na jakie to polowania
      chadzają mężczyźni? Nie uważasz, że skoro oboje pracują, to i gospodarstwem
      powinni zajmować się oboje?

> Natura pozwoliła nam się różnić i to jest piękne. Miałem zonę przez 11 lat,
      > niczego nam nie brakowało, mamy wspaniałą córke, a jednak wybrała jej zdaniem
      > łatwiejsze życie ze starszym panem za granicą ( nigdy jej nie obraziłem, nie
      > mówiąc o podniesieniu reki, nie jestem pijakiem, zawsze ja kochałem i
      > szanowałem,nna sprawa że potem chciała wrócić ale ja już nie potrafiłem
      > wybaczyć).

Współczuję, ale co ma do twoich problemów feminizm? Nawet nie napisałeś, że
      żona była feministką...

czy w związku z tym mam prawo powiedzieć że wszystkie kobiety to
      > dziwki i materialistki?. Uważam że nie mam i nigdy nie używam takich
      > uogólnień. Dlaczego Wy to robicie drogie panie? Wszystkie te wyświechtane
      > frazesy że" wszyscy faceci to świnie".

Kłamiesz, nikt tutaj nie używa takich określeń.

Możecie powiedzieć z czystym
      > sumieniem że każde nieudane małżeństwo to nasza, męska wina?

A kto na forum twierdzi, że tak jest?

Dlaczego macie
      > pretensje do nas że na brzuchu zrobił Wam sie wałeczek tłuszczu,

???????

że czas
      > niestety ucieka i nie robicie sie coraz młodsze? Powiecie że to nieprawda,
      > ale tak w skrytości ducha ile razy obwiniacie nas za swoje porazki na które
      > nie mamy wpływu.

??????????

Miałyście chodzić na aerobik ale przecież nie możecie bo
      > trzeba gotować obiad? My sobie zrobimy jajecznice jeżeli w zamian za to
      > poprawi wam sie samopoczucie i wałek tłuszczu nie bedzie przyczyną Waszej
      > flustracji. Sąsiadka z naprzeciwka jest w waszym wieku ale wygląda 10 lat
      > młodziej? Tak wiemy, jej mąż dużo zarabia i ją stać na drogie kremy. A może
      > ona nie pali jak niektóre z Was 30 papierosów dziennie,i jak juz sobie
      > obiecała codzienną porcję gimnastyki to dotrzymuje słowa? Przejżyjcie na
      > oczy, my nie jesteśmy idiotami za jakich nas macie. My nie zostawimy
      > wspaniałego domu nawet dla 15 lat młodszej. My mamy czasami dość waszego
      > wiecznego marudzenia że życie już za Wami i nic już się nigdy nie uda.

Wiesz co Jędrku - jeżeli twoja żona była taką głupią gęsią jak to wynika z
      twojego powuyższego opisu (no bo skądś to kuriozalne wyobrażenie o kobietach
      musiało ci się wziąść) to powinieneś być szczęśliwy, że się jej pozbyłeś.
      Ja bym była na twoim miejscu.
      Nadal jednak nie rozumiem związku między panią, której nie chce się
      gimnastykować i "ma za złe", z feminizmem

> Agresywnego feminizmu teą przeważnie mamy dość. Pozdrawiam Serdecznie.

Typowe - każda głupia i agresywna baba to musi koniecznie być feministka. A jak
      kiedyś napisałam, że większość mężczyzn jest antyfeministami tylko dlatego, że
      ma stereotypowe wyobrażenie o feministkach, to były dąsy...
      Zaś kobiety, nawet te o poglądach feministycznych nie chcą być kojarzone z
      feminizmwm, bo świat jest pełen takich jędrków, którzy nawet na tym forum widzą
      tylko jad i nienawiść zaś każdą kobietę o poglądach feministycznych z góry
      szufladkują.
      A efektem tego jest nasza rzeczywistość, w której rzeczywistych feministek jest
      znacznie więcej niż oficjalnych, natomiast rzeczywistych zwolenników
      patriarchatu znacznie mniej, niż mogłoby się wydawać. Zwróccie uwagę na fakt,
      że autor wątka jest za równymi płacami dla k. i m. co stawia go raczej po
      stronie feministek, niż antyfeministów w wersji forumowej.
      Pozdr. B.
    • maciej.k1 Do Jędrka 29.01.03, 11:58
      Podaj mi proszę źródło, lub opisz bliżej sprawę pozwania przed sąd na
      pocałowanie w rękę - to bardzo ciekawe.
      Pozdrawiam -
      • Gość: Jędrek Re: Do Jędrka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 12:44
        Maćku ta wiadomość była na Onecie ale juz jakiś czas temu.
    • Gość: mq Re: Skąd u Was tyle jadu Drogie Panie? IP: *.pl / 192.168.2.* 30.01.03, 13:32
      feministki jak wszystkie kobiety-potrzebuja troche rzniecia i od razu sie utemperuja
      • Gość: gosiak o mq IP: 212.158.75.* 30.01.03, 14:35
        Dlaczego ten palant tu się pęta?
        To się nazywa swoboda wypowiedzi.
        gosia
        • Gość: kris Re: o mq IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.01.03, 22:07
          dlaczego feministki to idiotki? bo nie moga se znalezc faceta co by ich czasem
          przetkal i musz sie zadowalac swoimi palcami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka