Dodaj do ulubionych

prasa kobieca - żenada po prostu

12.07.06, 09:55
Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu redaktorzy pism kobiecych obniżają sobie
(i nam) poprzeczkę. O ile zawsze istniała tzw. prasa "kuchenna" (Naj, Tina,
Życie na Gorąco i takie tam inne podobne), to stanowiła ona mimo wszystko
mniejszość na rynku. Tymczasem co ambitniejsze kiedyś tytuły, starają się
obecnie zrównać w poziomie z dnem. Płacisz 4 zł i dostajesz w zamian serię
zdjęć modelek, "rady" kosmetyczne, które i tak wiadomo, że są kryptoreklamą,
fuuuull reklam i jakiś nędzny artykuł serwujący "rewelacje", o których od
dawna już wszyscy wiedzą. Czasem na dokładkę jest wywiad i horoskop...a i
jeszcze krzyżówka.
Płacisz 10 zł i dostajesz właściwie to samo tylko wzbogacone o 2-3 artykuły,
z czego może jeden jest ciekawy.
Paradoksalnie czytam już tylko Wysokie Obcasy, które i tak są za darmo z GW,
bo to jedyny magazyn, który mnie nie obraża.
Wychodzi na to, że cena magazynu zależy już nie tyle od treści
merytorycznych, ile od ilości zużytego papieru.
Obserwuj wątek
    • pavvka Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 09:59
      A prasa męska jest lepsza?
      • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:03
        Prasa męska właściwie nie istnieje, a tytuły, które mamy obecnie na rynku
        pojawiły się stosunkowo niedawno. Nawet nie mają do czego równać, od razu
        przejęły wzorce rodem z Playboya.
        Mnie martwi to, że czasopisma dla kobiet, które kiedyś trzymały jakiś poziom,
        powoli schodzą na psy.
        • pavvka Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:33
          Może i pojawiły się niedawno, tym niemniej istnieją w całkiem dużej liczbie.
    • bri Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:04
      To po co kupujesz takie gazety?
      • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:12
        Otóż nie kupuję już, choć czasem poczytałabym coś co nie jest książką ani
        tygodnikiem o polityce.
        • bri Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:23
          Ja czytam Charaktery, Fantastykę i Cztery Kąty. Moim zdaniej jest dużo
          ciekawych tytułów prasowych. Dla mnie problemem jest raczej brak czasu na
          czytanie a nie brak rzeczy do czytania.
          • pavvka Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:39
            Istnienie prasy kobiecej opiera się na stereotypie, że kobiety chcą czytać o
            czymś innym niż mężczyźni (tzn. o kosmetykach, ciuchach, dzieciach, gotowaniu i
            jak doprowadzić mężczyznę do szaleństwa), więc nic dziwnego, że są w tym
            gazetach same głupie i stereotypowe tematy. Tematy sensowne są zwykle
            interesujące dla obu płci, więc nie należy ich szukać w magazynach
            ukierunkowanych płciowo.
            • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:46
              A dlaczego? Mnie się tam Wysokie Obcasy bardzo podobają, choć są ukierunkowane
              na damską publiczność.
              Ja, pavvka, chętnie poczytam i o gotowaniu i o dzieciach i o ciuchach, ale na
              Boga, niech to ma jakąś formę.
              Przyjemny był kiedyś Poradnik Domowy, Twój Styl się nawet fajnie czytało, nawet
              Claudia miała większe aspiracje.
              A teraz co? Społeczeństwo zgłupiało czy jak?
              • pavvka Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:48
                turbomini napisała:

> A teraz co? Społeczeństwo zgłupiało czy jak?

Społeczeństwo zawsze było głupie, tylko prasa z czasem nauczyła się
                dostosowywać do niego poziomem :-)
                • illiterate Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 10:50
                  E tam, prasa - kobieca zwlaszcza - mieli te same tematy co dwa - trzy lata, nic
                  sie nie zmienia, waz zjada caly czas wlasny ogon.

Sa wakacje po prostu, upaly, ogorki i stad ten kryzys. We wrzesniu prasa
                  kobieca wroci do zwyklego, wysokiego poziomu - na nastepnych 10 miesiecy.
                  • bleman Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 14:27
                    czytelnikow. ;-)

> E tam, prasa - kobieca zwlaszcza - mieli te same tematy co dwa - trzy lata, nic
                    >
                    > sie nie zmienia, waz zjada caly czas wlasny ogon.
                    • bitch.with.a.brain Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 14:30
                      W liceum miałam zajęciea o tym jak tworzy sie taki magazyn dla kobiet. te
                      powtarzajace sie tematy sa niezbedne. Inaczej magazyn by sie nie sprzedawał. Tak
                      samo jak uklad wewnątrz: drobne informacje, potem duże artykuły obyczajowe,
                      społeczne,reportaże, potem moda, uroda, porady seksualne, na koniec horoskop i
                      krzyżówka:)
                      I zasada tworzenia okładki: Musi być coś o seksie, znane nazwisko, jakaś liczba.
                      • pavvka Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 14:34
                        No tak, wszystkie panie redaktor pewnie przeszły podobne zajęcia i dlatego
                        wszystkie magazyny dla kobiet wyglądają tak samo. I teraz sukces mógłby odnieść
                        magazyn, który z tego wszechwładnego schematu się wyłamie.
                        • turbomini Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 14:37
                          A żebyście wiedzieli.
                          • bleman Odniusl by sukces, ale nie wsrod stalych 12.07.06, 14:40
                            czytelniczek "starych" czasopism.
                            • pavvka Re: Odniusl by sukces, ale nie wsrod stalych 12.07.06, 14:46
                              Być może miłośniczek tego jedynego słusznego schematu jest więcej, ale jeśli
                              jest 50 tytułów podobnych, a każda tych kobiet kupi tylko 1 czy 2 z nich, to
                              żaden tytuł z osobna nie sprzeda się w superdużej liczbie egzemplarzy. A ten
                              jeden wyłamujący się ze schematu mógłby przyciągnąć dużą grupę tych, którym
                              schemat nie odpowiada.
                              Ale oczywiście taki sukces przyciągnąłby naśladowców i powstałby nowy schemat...
                              • illiterate Re: Odniusl by sukces, ale nie wsrod stalych 12.07.06, 15:08
                                I dlatego trwa wojna na gadzety.
                                No i - gazety w rozny sposob zyskuja lojalnosc czytelniczek. Ostatnie kilka lat
                                uplynelo na tworzeniu roznorakich fundacji - najlepiej, zeby zajmowaly sie one
                                chorymi, ladnymi dziecmi. To sie dobrze sprzedawalo.
                        • bitch.with.a.brain Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 14:42
                          jest Zadra:)
                          • pavvka Zbyt niszowa n/t 12.07.06, 14:47
                          • bleman sadze ze o zadrze slyszalo z 10% kobiet w polsce 12.07.06, 14:50

• illiterate Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:10
                            Jest "Zadra" i dzieki niej widac, ze 'inne' czasopismo ma niewielkie szanse.
                            • pavvka Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:11
                              Bo jest zbyt inna :-)
                              • bitch.with.a.brain Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:13
                                poza tym wychodzi tylko 4 razy w roku a to zdecydowanie za mało. I nie ma gadżetów:)
                                • pavvka Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:14
                                  A jakie gadżety chciałabyś widzieć w "Zadrze"?
                                  • bitch.with.a.brain Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:23
                                    np jakas fajna feministyczna przypinke,plakat, zdjecie Kazi w ramce z różowym
                                    futekiem:)
                                    • pavvka Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:31
                                      A może tarczę do strzelania ze zdjęciem Romana Giertycha?
                                      • bitch.with.a.brain Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:32
                                        wolalabym rozkładowkę z romanem:)
                                        • pavvka Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:34
                                          To by już była perwersja
                                          • bitch.with.a.brain Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:38
                                            Nie, perwersja to jakby byl razem z Wierzejskim:)
                                            • pavvka Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 12.07.06, 15:39
                                              Zależy w jakiej pozycji
                                        • kocia_noga Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 23.09.06, 19:33
                                          bitch.with.a.brain napisała:

> wolalabym rozkładowkę z romanem:)

:))))))))) ale się posmiałam!
                                  • johnny-kalesony Re: Widocznie to wystarczy zeby przyciagnac 22.09.06, 21:36
                                    pavvka napisał:

> A jakie gadżety chciałabyś widzieć w "Zadrze"?

Diabli wiedzą ... może rękawice bokserskie, klucz (uwaga KF!) francuski,
                                    szwajcarski scyzoryk, nóż izraelskich komandosów ...

Pozdrawiam
                                    Keep Rockin'
                • johnny-kalesony Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 11:45
                  Trafna obserwacja. Tzw. media aspiracji, czyli wśród nich gazety opinii zarówno
                  jak i te wyznaczające trendy w dziedzinach stylu życia, odnotowały ostatnio
                  spadki sprzedaży. Można to łączyć z pogorszeniem się sytuacji gospodarczej i
                  spadkiem optymizmu konsumentów w porównaniu z latami 90'.
                  Stąd też zupełnie rozsądnym posunięciem wydawców jest ratowanie bilansu przy
                  pomocy mniej ambitnych, za to tańszych i bardziej masowych tytułów.

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                  • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 11:56
                    I tak oto powstaje nam nisza, która obejmuje całkiem sporą grupę odbiorców,
                    pytanie tylko czy ktoś to zapełni, czy zostanie taka otwarta dziura.
                    • bleman A o jaka konkretnie ci nisze chodzi ? 12.07.06, 14:29
                      Bo o ile mi wiadomo gazety opiniotworcze jak i specjalistyczne nadal istnieja.
                      Poprostu maja sie gorzej.
                      • turbomini Re: A o jaka konkretnie ci nisze chodzi ? 12.07.06, 15:20
                        O niszę, w której znajduje się pani Kowalska, która nie jest gospodynią domową
                        łasą na historie o rodzinnych tragediach, ale nie jest też Ireną Eris
                        posiadającą sieć własnych laboratoriów i potężną firmę obecnie. Takich "pań
                        Kowalskich" jest w Polsce, jak podejrzewam, wiele.
                        • pavvka Re: A o jaka konkretnie ci nisze chodzi ? 12.07.06, 15:22
                          turbomini napisała:

> Takich "pań
                          > Kowalskich" jest w Polsce, jak podejrzewam, wiele.

To niech się skrzykną i same założą taką gazetę.
                        • bitch.with.a.brain Re: A o jaka konkretnie ci nisze chodzi ? 12.07.06, 15:24
                          ja nie jestem ani gospodynią domowa ani Ireną Eris a lubie TS, Elle, Cosmo
          • bleman Fantastyka nie istnieje od 20 lat ;-) teraz jestNF 12.07.06, 14:26
            :PPPPPPP
            • bri Re: Fantastyka nie istnieje od 20 lat ;-) teraz j 12.07.06, 14:50
              Jeszcze się nie przyzwyczaiłam do nowej nazwy ;)
    • bitch.with.a.brain Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 13:59
      "Twój Styl" jest na przyzwoitym poziomie.W kazdym numerze jest kilka wiekszych
      artykułow, reportaż, wywiad, jakies artykuly o sytuacji kobiet. Oczywiscie jest
      to na poziomie prasy popularnej,ale przynajmniej dopracowane w formie i dobrze
      się czyta.
      • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 14:36
        bitch.with.a.brain napisała:

> "Twój Styl" jest na przyzwoitym poziomie.W kazdym numerze jest kilka wiekszych
        > artykułow, reportaż, wywiad, jakies artykuly o sytuacji kobiet. Oczywiscie
        jest
        > to na poziomie prasy popularnej,ale przynajmniej dopracowane w formie i dobrze
        > się czyta.

Zmniejszyli tylko liczbę artykułów, zwiększyli liczbę stron, no i podnieśli
        cenę oczywiście, bo za papier się płaci.
        • bitch.with.a.brain Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 14:37
          Płaci sie też za badziewne torebki dołączone "gratis":)Ale i tak TS jest nadal nizła
          • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 14:45
            Fakt, ma zawsze parę fajnych artykułów, kilka felietonów...za to cała reszta
            adresowana jest nie wiadomo do kogo. Bo chyba to jest właśnie problem. Do kogo
            obecnie adresowane są te magazyny? Do nadzianych businesswomen, których w
            Polsce praktycznie nie ma? To mam właśnie za złe TS, że po drodze zapomniał o
            całkiem sporej rzeszy czytelniczek. Dla zasady - nie kupuję.
            • bitch.with.a.brain Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 14:47
              TS ma swój target,nie ma być gazeta dla wszystkich. Nie chce przyciagac
              czytelniczek Naj czy Tiny.
              Ja lubie TS za reportaże i artykuły obyczajowe. I informacje o kosmetycznych
              nowościach
              • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 14:52
                Mnie się marzy taki magazyn, który łączyłby taki TS, Poradnik Domowy, Cztery
                Kąty, Dziecko, Shape, Newsweek i Krzyżówki Panoramiczne w jednym.
                No, kto się czuje na siłach?;-)
                • bleman Shape ? 12.07.06, 14:53
                  PO cholere wam te krzyzowki!
                  nie lepsze np. sudoku :) ?
                  • bitch.with.a.brain Re: Shape ? 12.07.06, 14:54
                    Sudoku jest ekstra.ale co ma Shape do krzyżówek?
                    • bleman O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 14:55

• bitch.with.a.brain Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 14:56
                        a wyguglac nie łaska?:)
                        Shape to gazeta o utrzymywaniu dobrej formy:) Ćwiczenia, ciuchy treningowe, diety
                        • totalna_apokalipsa Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 16:56
                          Shape to gazeta , której neinawidzę . Autentycznie neinawidze. Gdyby ona była
                          o utrzymaniu dobrej formy, to by było ekstra, ale to jest reklamówka jakiejś
                          jednej, drugiej, tzrecej , ósmej modelki w ciuchach za 170 (koszulka ),240
                          (spodenki z logo), 350(buty), 60 skarpetki cwiczącej bardzo modny sport
                          (pilates, siłownia, jogging na jakichś bajborach do podskokow) itp w bardzo
                          modnym klubie i pijącej po treningu bardzo dobrą wodę mineralną zaledwie za 5
                          zl 0,5 litra.

To ejst gazeta najgorszego snoba. Nie cierpie tej szmiry.
                          • wasza_bogini Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 18:08

> Shape to gazeta , której neinawidzę . Autentycznie neinawidze.

apokalipsa alez Ty bojowa jetses;)
                            • totalna_apokalipsa Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 18:35
                              Te upały tak na mnie działają, ze mam ochotę kogos zabić! :)
                              • wasza_bogini Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 18:45
                                totalna_apokalipsa napisała:

> Te upały tak na mnie działają, ze mam ochotę kogos zabić! :)

i tym samym zniszczysz wizje jasia o tym, ze kobiety sa z wenus;)
                              • bleman Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 19:02
                                > Te upały tak na mnie działają, ze mam ochotę kogos zabić! :)

Profesjonalne zdjecia, wysportowanych dziewwczyn.
                                Pewnie w miare sensowne porady.

A to ze obecnie modna jest wysportowana ale nie umiesniona sylwetka to nie
                                koniecznie wina jednego czasopisma.
                                • totalna_apokalipsa Re: Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 21:56
                                  Bleman, ty rozumiesz, co czytasz, bo chyba jednak nie. Napisałam wyrażnie, co
                                  mi przeszkadza powyżej i nei było tam ani słowa na temat sylwetki. Gdybym
                                  chciał pooglądac sobie profesionalne zdjecia wysportowanych dziewczyn to
                                  kupiłabym sobie kalendarz na ścianę z kobietami w neglizu, a nie pisemko o
                                  sporcie. Posiadanie natomiast sylwestki wysportowanej, ale nie umiesnionej , to
                                  mniej więcej taki zestaw jak mleko prawie od krowy.
                                  • bitch.with.a.brain Re: Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 21:56
                                    ale w Shape w każdym numerze pisza jak sobie wyrzeźbić rózne mięśnie. a brzuchy
                                    i uda modelek są zachwycające!
                                    • totalna_apokalipsa Re: Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 22:02
                                      Nie zapominaja też dodać, za ile sobie wyrzezbisz i zebyś nie przesadzała, bo
                                      masz sie pzrecież odchudzić (zawsze!), a nie umięsnić. Pamiętajmy, ze sport
                                      kobiet to zawsze odchudzanie ;/
                                      I modelki oczywiście są tak pzrejęte ćwiczeniami, ze nei zapminja w pisemku
                                      dla kobiet wydymać warg w typowego karpia z rozkładówki "Playboya" .
                                      • bitch.with.a.brain Re: Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 22:06
                                        chyba czytamy inną gazetę:/
                                        Tam zawsze pisza,że wazne jest żeby być sprawna i wysportowana a nie wychudzoną.
                                        I że mięsnie ważą więcej niż tłuszcz i nie nalezy sie przejmowac za bardzo wagą.
                                        Chyba,że chodzi o te panie, które waża 90 kg przy wzroscie 160 i naprawde
                                        lepiej,żeby sie odchudziły.
                                        A co do modelek,to właśnie widac,ze nie da sie dogodzić każdemu. Mnie sie
                                        dziewczyny podobaja,są świeże i naturalne.
                                        • totalna_apokalipsa Re: Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 22:12
                                          I własnie dlatego, ze mnie to wkurzało przestałam je nawet ogladać. Lepiej iść
                                          sie przejść niż kisić w siłowniach.
                                      • bleman Ale mi chodzilo o przerosniete miesnie 12.07.06, 22:07
                                        > Nie zapominaja też dodać, za ile sobie wyrzezbisz i zebyś nie przesadzała, bo
                                        > masz sie pzrecież odchudzić (zawsze!), a nie umięsnić. Pamiętajmy, ze sport
                                        > kobiet to zawsze odchudzanie ;/
                                        > I modelki oczywiście są tak pzrejęte ćwiczeniami, ze nei zapminja w pisemku
                                        > dla kobiet wydymać warg w typowego karpia z rozkładówki "Playboya" .

A nie ladny, plaski brzuch, z zarysowanymi miesniami :P

Domyslam, sie ze to magazyn pokazujacy jak osiagnac atrakcyjna wysportowana
                                        sylwetke, a nie cialo jak zawodowa kulturystka czy inna "sportsmanka" ;-)
                                      • bleman Fajne brzuchy :) 12.07.06, 22:15
                                        stores.justaboutfitness.com/catalog/Shape%20Abs%20L.jpg
                                        www.collagevideo.com/DVD-covers/7332.jpg
                                        www.shapemag.co.za/images/articles/abs.jpg
                                        alizee ma fajny brzuch :)
                                        votalafoto.fonzito.com/cantanti/images/Alizee.jpg !!
                                        danielreinhardt.net.s129.evanzo-server.de/neu/Bilder/Hintergrund/alizee%20handy.jpg
                                        alizeenet.free.fr/alizee%20chante.jpg
                                        • bitch.with.a.brain Re: Fajne brzuchy :) 12.07.06, 22:18
                                          www.shapemag.co.za/images/articles/abs.jpg
                                          Tak bym chciała wygladać!
                                          • bleman To popracuj nad swoim abs ;-) 12.07.06, 22:19
                                            bo nogi masz wysporotowane
                                            • bitch.with.a.brain Re: To popracuj nad swoim abs ;-) 12.07.06, 22:22
                                              Ostatnio nie bardzo, uda mi sie galaretowate zrobiły:/
                                              Ale 2 tygodnie na rowerze zrobią swoje. I zamierzam l karnityne kupić,żeby
                                              lepiej tluszcz spalać. Zreszta jazda na rowerze na brzuch też wpływa,a na
                                              wyjazdach mam zawsze wiecej motywacji żeby ćwiczyć.
                                              • bleman Re: To popracuj nad swoim abs ;-) 12.07.06, 22:30
                                                Ja tam nie wierze w te rozne suplementy.
                                                • bitch.with.a.brain Re: To popracuj nad swoim abs ;-) 12.07.06, 22:31
                                                  Sprobuje,co mi szkodzi. Potem jade nad morze i chce sie dobrze prezentowac w
                                                  kostiumie
                                                  • bleman Taaa, jeszcze sobie kreatyne kup ;-) 12.07.06, 22:34

• bitch.with.a.brain Re: Taaa, jeszcze sobie kreatyne kup ;-) 12.07.06, 22:36
                                                    Tego raczej nie potrzebuję.wystarczy mi kombinacja LKarnityna+Chrom. Zresztą
                                                    wada takich wyjazdów jest problem z dbaniem o dietę. No i wieczorne libacje:)
                                                  • bleman Re: Taaa, jeszcze sobie kreatyne kup ;-) 12.07.06, 22:37
                                                    > Tego raczej nie potrzebuję.wystarczy mi kombinacja LKarnityna+Chrom. Zresztą
                                                    > wada takich wyjazdów jest problem z dbaniem o dietę. No i wieczorne libacje:)

łorany to gdzie ty jedziesz ?
                                                    na ukraine wóde i bimber calymi dniami walic ? ;-)
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Taaa, jeszcze sobie kreatyne kup ;-) 12.07.06, 22:40
                                                    Na Ukrainę:) Już w sobote rano jadę.
                                                    2 tygodnie na rowerze.A wieczorami tak bywa że coś sie kupuje.
                                                    A ja jako jedyna kobieta mam przywileje i zawsze mi coś kupią:)
                                                  • bleman Re: Taaa, jeszcze sobie kreatyne kup ;-) 12.07.06, 22:43
                                                    > Na Ukrainę:) Już w sobote rano jadę.
                                                    > 2 tygodnie na rowerze.A wieczorami tak bywa że coś sie kupuje.
                                                    > A ja jako jedyna kobieta mam przywileje i zawsze mi coś kupią:)

No tak, a ty chyba lubisz miec przywileje ;-) z racji swojej plci ;-) ?
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Taaa, jeszcze sobie kreatyne kup ;-) 12.07.06, 22:44
                                                    Jak mi kupują alkohol?:) To akurat lubie. Innych przywilejów na takich
                                                    wyjazdach nie mam.
                                                  • bleman A jaki alko. ci kupuja ? 12.07.06, 22:53

• bitch.with.a.brain Re: A jaki alko. ci kupuja ? 12.07.06, 22:58
                                                    to zależy od kraju:)
                                                    Zresztą wiedzą,ze ja wypije wszystko:)
                                                    Nie no,nie zawsze mi kupuja,bore udział w skladkowych zakupach.
                                                    Czasem wodkę, nieraz jakieś wino,róznie.
                                                  • bleman Co ty widzisz w wycieszkach do takich 12.07.06, 23:02
                                                    biednych krajow ?

;-))
                                                  • bitch.with.a.brain Re: Co ty widzisz w wycieszkach do takich 12.07.06, 23:06
                                                    Czuję sie tam jak w Polsce:)
                                                    a tak serio to wcale nie sa takie biedne.A jak troche biedniejsze to sa również
                                                    tańsze.Każdy kraj w ktorym jeszcze nie bylam mnie ciekawi.ale nie byłoby mnie
                                                    stać na jeżdzenie 2 tyg po jakimś zachodnim kraju
                                                  • bleman Moze chca cie upic ? ;-) 12.07.06, 22:53

• bleman Mniej piwa wiecej ruchu ;-) 12.07.06, 22:21

• bleman Re: Ale , co ci przeszkadza w szejp ? 12.07.06, 22:03
                                      > ale w Shape w każdym numerze pisza jak sobie wyrzeźbić rózne mięśnie. a brzuchy
                                      > i uda modelek są zachwycające!

mi raczej chodzilo o przrosniete miesnie, ala kulturystka ;-)
                                  • bleman Ale mozna miec w roznym stopniu te miesnie 12.07.06, 22:04
                                    "rozbudowane"
                          • bitch.with.a.brain Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 19:54
                            Jesto o utrzymaniu dobrej formy. Sa programy treningowe, diety, informacje o
                            imprezach sportowych. Moda zajmuje 2-3 strony
                            • totalna_apokalipsa Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 21:58
                              Programy treningowe opracowane non stop na siłownię. Uwazasz, ze kazda kobieta
                              ma dostep do siłowni ? Nawet w Wąchocku? A w ramach diety może sobie pozwolić
                              na łososia z kaparami? To mnie właśnie cięzko "wku..a " w tym pisemku -
                              adresowane jest do 20-latek z kieszenia Ireny Eris;/
                              • bitch.with.a.brain Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 22:00
                                Nie wiem czy w Wąchocku jest siłownia:)
                                ale często sa w Shape zestawy cwiczeń do wykonywania w domu. A w wielu miejscach
                                teraz powstaja siłownie.Zreszta było kiedyś o kobiecie z jakiejs małej
                                miejscowości, ktora skrzyknela koleżanki, wziela kase unijna i założyła siłownię.
                                Nie ma gazet dla wszystkich. jesli ktoś nie ma dostepu do siłowni i Shape mu sie
                                nei przyda to nie kupuje.
                                • totalna_apokalipsa Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 22:08
                                  Tak, tylko pytanie brzmi - co wtedy kupuje o sporcie,jesli chce sie czegoś
                                  dowiedzieć, bo chyba nie "Kulturystykę";/
                                  • bleman Moze cos wygooglac ;-)) 12.07.06, 22:09

• bitch.with.a.brain Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 22:12
                                    "Naszą Legię" proponuję:)
                                    A tak serio to jak ktoś chce to zawsze sie czegoś dowie. A naprawde nie da sie
                                    zrobić gazety, która będzie odpowiadała kazdemu
                      • turbomini Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 14:57
                        Shape to magazyn o ćwiczeniach i zachowaniu sylwetki. Taki przewodnik dla
                        nadgorliwych.
                        Mimo to, widziałabym choć jeden artykuł z cyklu "Ćwicz z Kimśtam" w takim
                        perfekcyjnie zrobionym pisemku.
                        • bitch.with.a.brain Re: O rany.... pytalem "co je szejp?" 12.07.06, 14:59
                          najfajniejszy był w Shape :" Ćwicz z Saletą":) Niekoniecznie motywowal do
                          ćwiczeń ale mogłabym fotki na ścianie nakleić:)
                • bitch.with.a.brain Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 14:54
                  To byłoby beznadziejne:)
                  Shape jest wystarczajaco dobry własnie przez to,że ma sprecyzowaną tematykę i
                  tego sie trzyma.
                  • totalna_apokalipsa Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 17:01
                    Ja uwazam wręcz pzreciwnie. Ma kompletnie niesprecyzowaną tematykę - jest to
                    coś w stylu "poćwicz i pokaz sie leseczko, ale nei za bardzo, bo jeszcze
                    bedziesz mieć jakieś mięsnie" ;/ Jakby można było ćwiczyć i nei mieć zadnych
                    mięsni;/ Sorry, ale ja tego pisemka nie lubie tak, jak nie lubie "Faktu" , choc
                    za coś innego.
                • pavvka Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 15:10
                  turbomini napisała:

> Mnie się marzy taki magazyn, który łączyłby taki TS, Poradnik Domowy, Cztery
                  > Kąty, Dziecko, Shape, Newsweek i Krzyżówki Panoramiczne w jednym.
                  > No, kto się czuje na siłach?;-)

Bo Ty masz akurat taki zestaw zainteresowań, więc tego byś chciała. Ale u
                  każdego ten zestaw jest trochę inny. Większy sens mają magazyny tematyczne -
                  może będziesz musiała kupić kilka, żeby mieć wszystko co zechcesz, ale za to
                  każdy z nich będzie miał określony target i będzie oferował bardziej dogłębne
                  informacje ze swojej działki. Mnie np. interesuje lekkoatletyka i scrabble, ale
                  nie domagam się powstania czasopisma, które zajmowałoby się w połowie tym, w
                  połowie tym. Wolałbym dwa różne.
                  • bri Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 15:28
                    Rynek prasy jest już dogłębnie wyspecjalizowany. Istnieje nawet magazyn
                    poświęcony tylko czyszczeniu racic, dla hodowców bydła.
                  • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 19:36
                    E tam, już od razu zestaw zainteresowań. "Niegdysiejsze" czasopisma składały się
                    z bardzo różnych tematycznie kolumn, od mody, felietonów, po szydełkowanie i
                    krzyżówki. Było ok, a potem przyszedł papier kredowy i dokonał apokalipsy.

Jeśli chodzi o hobby, to raczej nie podciągnę tu dzieci, mody, ćwiczeń czy
                    urządzenia mieszkania - na szczęście stać mnie na więcej :).
                    • pavvka Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 19:41
                      Bo kiedyś było 10 czasopism, a teraz jest 10000. Normalne jest w tej sytuacji,
                      że się bardziej specjalizują. Podobnie jest z kanałami tv.
            • bleman LOL przeczytalem ze Fakt ma pare fajnych art. ;-)) 12.07.06, 14:49

• turbomini Hahaha! nie miałam na myśli gazety 12.07.06, 14:54
                Hahaha!!!

Pisząc "Fakt, ma parę fajnych artykułów (...)", nie miałam na myśli
                gazety "Fakt". Pisałam o TS. Hahaha, dobre!
            • wasza_bogini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 16:44
              Twoj Styl jest nudny- malo info praktycznych, tworzenie wzorcow dla Polek a la
              slub ksieznej jakiejs tam, nic do przodu, bawimy sie w tym samym sosie.

jest nam dobrze bo kupujemy buty za 350 PLN.
              • turbomini Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 19:32
                Toteż właśnie dlatego napisałam, że jest dla nadzianej businesswoman, która w
                Polsce nie istnieje. Oczywiście businesswomen w Polsce prawie nie istnieją,
                dlatego kupują je "zwykli śmiertelnicy".
    • wasza_bogini za malo prasy dla riot girls ;) 12.07.06, 16:41
    • stephen_s A co sądzicie o "Cosmo"? :))))) 12.07.06, 17:17
      Zajrzałem tam kiedyś i były same artykuły o seksie... :))))
      • pavvka Re: A co sądzicie o "Cosmo"? :))))) 12.07.06, 17:21
        stephen_s napisał:

> Zajrzałem tam kiedyś i były same artykuły o seksie... :))))

To źle czy dobrze?
        • stephen_s Re: A co sądzicie o "Cosmo"? :))))) 12.07.06, 17:32
          Wg mnie - bez sensu co nieco ;)
      • bleman Powaznie ? 12.07.06, 17:33
        Ale jakies fajne czy raczej malo fachowe ? :)
        • stephen_s Re: Powaznie ? 12.07.06, 17:34
          Generalnie w stylu "Jak przeżyć jeszze bardziej boski seks ze swoim mężczyzną" :)

To chyba też w "Cosmo" leciał też kiedyś tekst o tym, że "w seksie też są
          trendy" (w domyśle: uważaj, kobieto, bo może uprawiasz seks w niemodny sposób)

Generalnie - żenada :)
          • bleman hmmm 12.07.06, 17:36
            > To chyba też w "Cosmo" leciał też kiedyś tekst o tym, że "w seksie też są
            > trendy" (w domyśle: uważaj, kobieto, bo może uprawiasz seks w niemodny sposób)

no tak, bo nawet w lozku trzeba byc modnym ;-)

A jakie to sa niemodne sposoby ? ;-)
            • stephen_s Re: hmmm 12.07.06, 17:38
              Nie wiem, nie czytałem tego tekstu :) Ale do dziś pamietam napis na okładce: "W
              seksie też są trendy! Poznaj je wszystkie!" :)
              • wasza_bogini Re: hmmm 12.07.06, 18:06
                te trendy zaczynaja sie od przesylania fotek facetom w mini tudziez bez;)
                • bleman LOL, a ta jak chwycilo i nie chce puscic ;o) 12.07.06, 18:08

• wasza_bogini to sa wlasnie trendy, co mnie chwycilo? 12.07.06, 18:11
                    jakas babka pisala na forum mezczyzna o swoim mezu, ktoremu laski przesylaja
                    swoje foty.

to sa nowe trendy.
                    nowym trendem tez jest oglaszanie sie w portalach randkowych ludzi zameznych i
                    zonatych.
                    • bleman Re: to sa wlasnie trendy, co mnie chwycilo? 12.07.06, 18:50
                      > nowym trendem tez jest oglaszanie sie w portalach randkowych ludzi zameznych i
                      > zonatych.

To jest wykorzystanie nowego medium :], jesli ktos chce zdradzic, albo sie nudzi
                      w zwiazku, to poprostu szuka w internecie potencjalnego kochanka.
                      • wasza_bogini Re: to sa wlasnie trendy, co mnie chwycilo? 12.07.06, 18:54
                        nie szuka. wystarczy sie zalogowac ;)

nuda w zwiakzu tez jest trendy.
                        • bleman Re: to sa wlasnie trendy, co mnie chwycilo? 12.07.06, 18:56
                          > nuda w zwiakzu tez jest trendy.

bo aktualna kultura promuje model zwiazkow, rozrywki...(wszystkeigo) w ktorym
                          bez przerwyc zerpoie sie maksymalna przyjemnosc.

Jestem ciekawy jak to jest nudzic sie w zwiazku ;-)
                          • wasza_bogini Re: to sa wlasnie trendy, co mnie chwycilo? 12.07.06, 18:59
                            dlatego wiele zwiazkow sie rozpada.
                            • bleman Ale to ich problem. 12.07.06, 19:00
                              Mam nadzieje ze kiedys bede mial okazje nienudzic sie w zwiazku ;-)
                              albo powalczyc z nuda w zwiazku ;-)
                              • wasza_bogini ja nie mowie, ze to moj problem;) 12.07.06, 19:04

• bleman A juz sie wystraszylem ze skoro 12.07.06, 19:05
                                  interesujesz sie cudza pupa w majtkach to nuda w cudzych zwiazkach tez ejstes
                                  zafrapowana ;-)
                                  • wasza_bogini Re: A juz sie wystraszylem ze skoro 12.07.06, 19:08
                                    interesuje sie trendami ;)

a co do cudzej pupy w majtkach to zaloze sie, ze bardziej Cie to interesuje niz
                                    mnie;).
                                    • bleman Re: A juz sie wystraszylem ze skoro 12.07.06, 19:11
                                      > a co do cudzej pupy w majtkach to zaloze sie, ze bardziej Cie to interesuje niz
                                      > mnie;).

Zalezy o jaka pupe w jakich majtkach chodzi ;-)
                    • bitch.with.a.brain Re: to sa wlasnie trendy, co mnie chwycilo? 12.07.06, 19:58
                      Ciekawe czy chodziło o moje zdjęcia:)
                      • bleman eee, wątpie ;-) 12.07.06, 21:16

• bitch.with.a.brain Re: hmmm 12.07.06, 19:57
                  To już jest passe.Najnowszym trendem jest posiadanie kilku nicków w zależności
                  od tego na jakim forum sie pisze
            • pavvka Re: hmmm 12.07.06, 18:09

bleman napisał:

> > To chyba też w "Cosmo" leciał też kiedyś tekst o tym, że "w seksie też są
              > > trendy" (w domyśle: uważaj, kobieto, bo może uprawiasz seks w niemodny sp
              > osób)
              >
              > no tak, bo nawet w lozku trzeba byc modnym ;-)

No tak, pomyśl sobie, że taka kobieta nieczytająca Cosmo opowiada koleżankom o
              swoich ostatnich doświadczeniach łóżkowych i okazuje się, że uprawiała seks
              jaki był modny w zeszłym roku. Niezła wtopa :-o
              • wasza_bogini Re: hmmm 12.07.06, 18:12
                a jeszcze gorzej jak maz czyta cosmo.
                okazuje sie, ze zona jest nietrendy.
        • bitch.with.a.brain Re: Powaznie ? 12.07.06, 19:56
          Fachowe, np sposoby na seks w jaccuzi:)
          • bleman A to nie wystaczy obejrzec, showgirls ? ;-) 12.07.06, 21:10

• bleman A tak na powaznie , to seks w jacuzzi 12.07.06, 21:11
            jest trudny technicznie ? ;-)
            • wasza_bogini ale nie niewykonalny ;) 12.07.06, 21:15

• bleman No, z ciekawosci sie pytam 12.07.06, 21:17
                A co jest w nim trudnego ?

Trudniejszy niz np. w zwyklej wannie ? albow basenie ?
                • bitch.with.a.brain Re: No, z ciekawosci sie pytam 12.07.06, 21:30
                  nie probowalam,bo sie ratownicy za bardzo gapią:)
                  • bleman Ratownicy w jacuzzi ? ;-))))) 12.07.06, 21:45

• bitch.with.a.brain Re: Ratownicy w jacuzzi ? ;-))))) 12.07.06, 21:53
                      Obok:) Bo to zwykły, publiczny basen. wiec sie tam kręcą.
                      • bleman Cos w tym stylu ? 12.07.06, 21:57
                        youtube.com/watch?v=lr1BvDuTAfw&search=life%20guard%20carrey
                        • bitch.with.a.brain Re: Cos w tym stylu ? 12.07.06, 22:01
                          mniej ekstremalnie:)
      • bitch.with.a.brain Re: A co sądzicie o "Cosmo"? :))))) 12.07.06, 19:55
        Cosmo zapewnia mi coemiesięczną dawkę śmiechu:)
        • bleman Tylko tyle smiechu masz w ciagu miesiaca ? ;-) 12.07.06, 21:11

• kucykpony Re: A co sądzicie o "Cosmo"? :))))) 22.09.06, 20:48
        Daremna gazetka jak większość tzn. "kobiecych" magazynów. &0% treści do
        artykuły o pozycjach seksualnych. Tak jaby kobiety wyłąćznie podrywały facetów
        i spędzały większość czasu w sypialni.
    • stephen_s Prasa męska 12.07.06, 17:40
      "Prasa męska" też nie jest za dobra... Nie pojmuję, co ciekawego może być w
      czytaniu kolejnych porównań samochodów (przejrzałem raz "Wysokie obroty" i
      odłożyłem z niesmakiem). Zaś "Playboy" pozostawia mnie idealnie obojętnym :)
      • bleman Ja teznie pojmuje 12.07.06, 18:49
        Ale ja jestem ograniczony.
        Ograniczam sie do NF, Polityki, Wprost, Newsweek i Przekroju :(
        • pavvka Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 18:53
          bleman napisał:

> Ale ja jestem ograniczony.
          > Ograniczam sie do NF, Polityki, Wprost, Newsweek i Przekroju :(

Nie ograniczony, tylko mało męski. Chociaż może po prostu jeszcze nie dojrzałeś
          płciowo (to by tłumaczyło małą ilość włosów pod pachami :-)
          • bleman Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 18:54
            > Nie ograniczony, tylko mało męski. Chociaż może po prostu jeszcze nie dojrzałeś
            > płciowo (to by tłumaczyło małą ilość włosów pod pachami :-)

I na klacie ;-)

Myslisz ze jak dojrzeje to nagle zainteresuje sie samochodami ? :(
            • wasza_bogini Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 18:55
              jak sie bardziej zainteresujesz laskami to automatycznie wzrosnie Twoje
              zainteresowanie samochodami.

taki trend;)
              • bleman Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 18:57
                > jak sie bardziej zainteresujesz laskami to automatycznie wzrosnie Twoje
                > zainteresowanie samochodami.
                >
                > taki trend;)

eee ?
                Chyba rpzesadzasz...
                • wasza_bogini Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 18:58
                  zobaczysz za pare lat ;)
                  • bleman Nie bardzo rozumiem... 12.07.06, 18:59
                    > zobaczysz za pare lat ;)

W mojej rodzinie nikt sie samochodami nie interesuje.
                    Ja tez nigdy sie nie interesowalem.

A jesli rpzez "laski" rozumiesz atrakcyjne mlode kobiety, to interesuje sie nimi
                    od kad skonczylem 13 lat ;-)
                    • wasza_bogini a laski interesuja sie jaki masz samochod 12.07.06, 21:17
                      Twoj samochod Twoje "ja".
                      • bleman No wlansie zalezy co rozumiesz poprzez slowo 12.07.06, 21:19
                        "laska"
                        Czy laska=blachara ?
        • stephen_s Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 21:09
          Czytasz jednocześnie "Politykę", "Wprost", "Przekrój" i "Newsweek"?

Dorzuć "Przegląd" i uznam, że robisz sobie fachowy przegląd prasy :)
          • bleman Miewam tygodnie kiedy kupuje np. 3 z nich 12.07.06, 21:12

• stephen_s Re: Miewam tygodnie kiedy kupuje np. 3 z nich 12.07.06, 21:16
              No nieźle, nieźle...

Ja czytałem tylko "Politykę". Raz na wakacjach pożyczyłem "Wprost" od kumpla,
              ale mnie odrzuciło :)

Potem do pociągu kupilismy sobie z ciekawości "Przegląd" i zgodnie uznaliśmy, że
              jest to jakaś żałosna tuba SLD :)
              • bleman Ja najbardziej lubie Polityke i Przekrój 12.07.06, 21:18
                Przegladu nawet nie przegladam.

A wprost i newsweek maja od czasu do czasu pare ciekawych artykulow.
                • stephen_s Re: Ja najbardziej lubie Polityke i Przekrój 12.07.06, 21:19
                  "Przekroju" nie znam, ale kumpel narzekał swojego czasu, że Najsztub go popsuł...
                  • bleman Pewna foremka, twierdzi ze przekroj jest 12.07.06, 21:21
                    podskornie seksistowski ;-)
          • bitch.with.a.brain Re: Ja teznie pojmuje 12.07.06, 21:31
            Ja czytam Polityke, Wprost, Newsweek i Przegląd:)z tym,że Polityke na bieżąco a
            pozostale dostaje z tygodniowym opóźnieniem. I czasem czytam Ozon w necie
            • bleman Juz sie nie chwal :P 12.07.06, 21:46

• bitch.with.a.brain Re: Juz sie nie chwal :P 12.07.06, 21:54
                Boisz się,że twoje chwalenie sie nei zostanie dostrzezone?:)
                • bleman Tak ;-) 12.07.06, 21:55

• bitch.with.a.brain Re: Prasa męska 12.07.06, 20:01
        Samochody sa nudne ale gdyby istniała gazeta np "Twoje pedały" to bym chetnie
        poczytała:)
        • turbomini Re: Prasa męska 12.07.06, 20:18
          No nie istnieje niestety, musisz jeszcze poczekać do zmiany rządu :)))).
          Ale jeśli to Cię pocieszy, to istnieje gazeta "Szprycha", dotyczy tego samego, a
          tytuł też dwuznaczny;).
          • bitch.with.a.brain Re: Prasa męska 12.07.06, 20:20
            ale "Szprycha" jest o takich wypasionych, wyczynowych czy nie tylko?Mnie
            najbardziej kreca takie retro
            • turbomini Re: Prasa męska 12.07.06, 20:43
              Jest o wszystkich, o tych retro też. Niestety, tu smutna wiadomość, też jest
              niszowa - czyt. kupisz tylko w wybranych punktach sprzedaży.
              • bitch.with.a.brain Re: Prasa męska 12.07.06, 21:34
                Czy ma to jakiś związek z: www.szprycha.com/
    • misiakisia Re: prasa kobieca - żenada po prostu 12.07.06, 19:30
      smutne ale prawdziwe

oni po prostu piszą to co ma się sprzedac. I tak się dzieje

w końcu ktoś to musi kupowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka