illiterate 21.01.07, 08:38 Stanie gdzie? W zepsutej Holandii. Nie lubie pomnikow, ale ten pomysl mi sie podoba: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3863762.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiunia4 Re: Pomnik prostytutki 22.01.07, 17:50 w Dulinie z tego co pamietam juz stoi taki jeden pomnik. I wszystcy ją dotykają po piersiach bo ma dosyć wydatni biust. Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 23.01.07, 08:35 a znacie jakis pomnik feministki? Odpowiedz Link Zgłoś
planicjuszniewypal Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 17:25 Ja jeszcze nie widziałem, może dlatego że pomniki stawia się ludziom zasłużonym w danej społeczności...;P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:12 planicjuszniewypal napisał: > Ja jeszcze nie widziałem, może dlatego że pomniki stawia się ludziom zasłużonym > w danej społeczności...;P To dlaczego nie ma pomnika Kobiety Tradycyjnej, pętaku? Odpowiedz Link Zgłoś
planicjuszniewypal Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:15 Dlaczego nazywasz mnie pętakiem?? Jak to nie widziałem w naszym kraju kilka pomników "matki polki";P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:26 planicjuszniewypal napisał: > Dlaczego nazywasz mnie pętakiem?? Bo nim jesteś. > Jak to nie widziałem w naszym kraju kilka pomników "matki polki";P Co to za zdanie??? "Jak to nie widziałem". A gdzie je widziałeś, pętaku? Ty jesteś polakiem czy Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
planicjuszniewypal Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:31 Cóż brak znaku zapytania, niestety eliminuje mnie z dalszej dyskusji...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:35 planicjuszniewypal napisał: > Cóż brak znaku zapytania, niestety eliminuje mnie z dalszej dyskusji...hehehe Oooo widzę że jednak nie widziałeś i chcesz się wykręcić zwalając na mnie... A figę! Nikt się nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
planicjuszniewypal Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 21:56 W Raciborzu i ten widziałem osobiście, oprócz tego w okolicach Szczecina, w Łodzi(W formie szpitala), Kielcach i Opolu(w formie przedszkola)...Dalej nie chce mi się szukać... Ps. Napisz jeszcze "ty łajdaku", strasznie mnie kręci kiedy w taki delikatny sposób próbujesz mnie obrażać...serio;)<mruczy>. Fajne jest jeszcze "ty złośniku";) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:14 planicjuszniewypal napisał: > Ja jeszcze nie widziałem, może dlatego że pomniki stawia się ludziom zasłużonym > w danej społeczności...;P O tak, pisał o tym Norwid: Romantyzm Cyprian Kamil Norwid Coś ty Atenom zrobił Sokratesie... 1 Coś ty Atenom zrobił, Sokratesie, Że ci ze złota statuę1 lud niesie, Otruwszy pierwej... Coś ty Italii zrobił, Alighiery, Że ci dwa groby2 stawi lud nieszczery, Wygnawszy pierwej... Coś ty, Kolumbie, zrobił Europie, Że ci trzy groby we trzech miejscach3 kopie, Okuwszy pierwej... Coś ty uczynił swoim, Camoensie, Że po raz drugi4 grób twój grabarz trzęsie, Zgłodziwszy pierwej... Coś ty, Kościuszko, zawinił na świecie, Że dwa cię głazy we dwu stronach gniecie,5 Bez miejsca pierwej.... Coś ty uczynił światu, Napolionie, Że cię w dwa groby6 zamknięto po zgonie, Zamknąwszy pierwej..... Coś ty uczynił ludziom, Mickiewiczu?... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 Więc mniejsza o to, w jakiej spoczniesz urnie, Gdzie? kiedy? w jakim sensie i obliczu? Bo grób twój jeszcze odemkną powtórnie, Inaczej będą głosić twe zasługi I łez wylanych dziś będą się wstydzić, A lać ci będą łzy potęgi drugiej Ci, co człowiekiem nie mogli cię widzić... 3 Każdego z takich, jak ty, świat nie może Od razu przyjąć na spokojne łoże, I nie przyjmował nigdy, jak wiek wiekiem, Bo glina w glinę wtapia się bez przerwy, Gdy sprzeczne ciała zbija się aż ćwiekiem Później... lub pierwej... 1.Sokratesowi w kilka czasów po śmierci jego Ateńczycy statuę ze złota postawili. 2.Dante grzebany w Rawennie i we Florencji. 3.Krzysztof Kolumb jest grzebany w Hiszpanii, w St. Domingo i w Hawanie. 4. 4 lata temu szukano na cmentarzu komunalnym, gdzie był pochowany jednooki bez nogi żebrak, żeby Camoensa pochować. 5.Kościuszko leży w Solurze i w Krakowie. 6.Napoleona drugi pogrzeb niedawny. Miłej interpretacji utworu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:14 planicjuszniewypal napisał: > Ja jeszcze nie widziałem, może dlatego że pomniki stawia się ludziom zasłużonym > w danej społeczności...;P Ale nie wszystkim zasłużonym. Odpowiedz Link Zgłoś
planicjuszniewypal Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:27 Przeczytałem, lecz nie wiem czy zrozumiałem, w końcu górnikiem jestem i Norwidowe słowa, zbyt górnolotne są na me pojmowanie...;P A tak serio to "Pomnik trwalszy niż ze spiżu " wystawiacie sobie same na tym forum np. nazywaniem mnie pętakiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 20:36 planicjuszniewypal napisał: > Przeczytałem, lecz nie wiem czy zrozumiałem, w końcu górnikiem jestem i > Norwidowe słowa, zbyt górnolotne są na me pojmowanie...;P Nic ci nie poradzę, Norwid się najlepiej wypowiada o kwestii: bycie zasłużonym a pomnik. > A tak serio to "Pomnik trwalszy niż ze spiżu " wystawiacie sobie same na tym > forum np. nazywaniem mnie pętakiem;) Boś pętak. A co, tradycjonalistom to wszystko wolno, tylko feministkom nie? Chciałbyś, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
planicjuszniewypal Re: Stawianie pomnikow kobietom sluzebnym 27.01.07, 22:01 oj chciałbym, chciałbym...;) tylko wyślij wpierw fotkę... --------- "Tradycjonalista" to nie to samo co łajdak, ale też fajnie...;P Odpowiedz Link Zgłoś
prot4 Re: Pomnik prostytutki 26.01.07, 23:41 A to będzie ppomnik prostytutki kobiecej czy męskiej? Bardzo ciekawy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n [...] 25.02.07, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Pomnik prostytutki 25.02.07, 23:46 Głupota - stawianie pomnika za coś, co ani kobiecie, ani korzystającemu z jej usług mężczyźnie chwały nie przynosi. Przecież prostytucja to upokorzenie dla obu płci. Odpowiedz Link Zgłoś