30.05.03, 23:45
czy kucharze to sa jacys mutanci?????
Obserwuj wątek
    • Gość: tad Re: Kucharze IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 09:30
      sharon_stone napisała:

> czy kucharze to sa jacys mutanci?????

Kucharze (mam na myśli tych najlepszych) to artyści. Dlatego jest tak mało
      wybitnych kucharzy-kobiet (podobnie jak mało jest wybitnych kobiet -artystek).
      Jest za to sporo kucharek.
      • Gość: barbinator Re: Kucharze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 10:18
        Gość portalu: tad napisał(a):

> sharon_stone napisała:
        >
        > > czy kucharze to sa jacys mutanci?????
        >
        > Kucharze (mam na myśli tych najlepszych) to artyści. Dlatego jest tak mało
        > wybitnych kucharzy-kobiet (podobnie jak mało jest wybitnych kobiet -
        artystek).
        > Jest za to sporo kucharek.

Przypominam sobie wywiad z pewnym mistrzem kuchni francuskiej, który wyznał, że
        tak naprawdę to nie smakują mu jego własne potrawy i sam najchętniej jada
        proste dania, takie jakie gotowała jego matka. Dodał tez, że wielu jego kolegów
        myśli podobnie. A wniosek stąd taki, że kuchnia wyrafinowana i artystyczna
        niewiele ma wspónego z DOBRĄ kuchnią, jest raczej skrajnym objawem
        konsumpcjonizmu i schyłkowości naszej kultury. Kuchnia "mistrzowska" w męskim
        wykonaniu dobra jest dla bogatych snobów, natomiast ludzie naprawdę znający się
        na dobrym jedzeniu wolą "kuchnię kobiecą"...
        Gdyby paralele kuchenne zastosować do innych dziedzin życia, to wnioski byłyby
        dla mężczyzn raczej niemiłe: są dobrzy w tym co nikomu do niczego niepotrzebne,
        natomiast o faktycznej jakości życia i tak decydują kobiety...

Suplement.
        Ten tekst to taka malutka próba demagogii z mojej strony - ot, tak żeby pkazać,
        że ja TEŻ to potrafię. Pomyślałam sobie, że nigdzie nie jest napisane, że tylko
        stronie antyfeministycznej wolno używać takich tanich chwytów, a my zawsze
        musimy dyskutować rozsądnie i logicznie.
        Pozdr. B.
        • Gość: kolega kolegi Re: Kucharze IP: *.acn.pl / 10.69.5.* 31.05.03, 23:59
          > Suplement.
          > Ten tekst to taka malutka próba demagogii z mojej strony - ot, tak żeby
          pkazać,
          >
          > że ja TEŻ to potrafię. Pomyślałam sobie, że nigdzie nie jest napisane, że
          tylko
          >
          > stronie antyfeministycznej wolno używać takich tanich chwytów, a my zawsze
          > musimy dyskutować rozsądnie i logicznie.
          > Pozdr. B.
          Właśnie dlatego, że uznajecie się(feministki) za głosicielki równości,
          powinniście być zobligowane do tego, żeby nie stosować tanich chwytów.
          Inaczej należy taką ideologię ignorować i nie lansować, bo jest
          to marnotrastwo czasu.
          • Gość: barbinator Re: Kucharze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 21:15
            Gość portalu: kolega kolegi napisał(a):

> Właśnie dlatego, że uznajecie się(feministki) za głosicielki równości,
            > powinniście być zobligowane do tego, żeby nie stosować tanich chwytów.
            > Inaczej należy taką ideologię ignorować i nie lansować, bo jest
            > to marnotrastwo czasu.

Mnie raczej mało co dziwi, ale tym mnie zaskoczyłeś. Czy to ma oznaczać, że
            przeciwnicy równości mają z założenia prawo do stosowania tanich chwytów?
            A jeśli nie mają takiego prawa, a jednak tanich chwytów używają, czy to znaczy
            że należy ich ignorować i uznać ich ideologię za stratę czasu?
      • sharon_stone Re: Kucharze 31.05.03, 19:11
        twoja wypowiedz to czysta demagogia. osobiscie nie widze roznicy, w tym co
        gotuje moja babcia i tym co moge zjesc w najlepszej warszawskiej restauracji.
        co do kobiet artystek to jest ich coreaz wiecej, niestety czesto ich tworczosc
        jest palona na stosie np. wartosci chrzescijanskich itp.

swoja droga syszlam inne tlumaczenia na temat facetow kucharzy.
        • Gość: hot_dog Re: Kucharze IP: *.crowley.pl 31.05.03, 23:27
          To je zdradź. A tak w ogóle nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Mutant, to
          osobnik ze zmienionym materiałem genetycznym, co objawiać się różnego typu
          schorzeniami (tak można by określić upraszczając oczywiście). Jakiego typu
          zmiany genetyczne, według Ciebie są w jakiś sposób związane z zawodem
          kucharza???.Aby było jasne, nie jestem z zawodu kucharzem ani nie uważam sie za
          domorosłego mistrza patelni. Co innego e_wok.. :-))
          • sharon_stone Re: Kucharze 02.06.03, 20:05
            Gość portalu: hot_dog napisał(a):

> To je zdradź.
            moj dziadek stwierdzil,ze kobiety nie moga byc dobrymi kucharzami dlatego, ze
            maja okres i ich smak sie zmuienia, czyli ich smak nie jest neutralny,
            rzeczywisty.

A tak w ogóle nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Mutant, to
            > osobnik ze zmienionym materiałem genetycznym, co objawiać się różnego typu
            > schorzeniami (tak można by określić upraszczając oczywiście).

no wlansie, stad bylo moje pytanie, BO podobno mezczyzni nie umieja gotowac
            (tak twierdza niektorzy). jak mezczyzna gotuje to od razu musi byc artysta lub
            miec LEPSZY smak niz kobieta. Te dwie sprawy wydaja mi sei bzdurnymi i sa
            czysta antykobieca demagogia. ciekawe, ze w sprawie kucharzy faceci nie
            wypracowali jednoglosnego stanowiska.
            • Gość: soso Re: Kucharze IP: 195.41.66.* 03.06.03, 06:20

Z kucharzami jest pewnie jak z kierowcami. 90% mezczyzn powie, ze kobiety sa
              gorszymi kierowcami niz mezczyzni choc 100% statystyk wypadkowych mowi co
              innego. Kwestia kryteriow. Dla jednych dobry kierowca to ten, co to wyprzedzil
              na trzeciego, niemal otarl sie o jadacego z przeciwka ale nie wyladowal na
              drzewie tylko w rowie bo 'wyprowadzil maszyne z opresji'. Jest czym sie
              pochwalic. Podobnie z kucharzami. Facet zrobil kaczke w sosie mango posypana
              sproszkowanym lososiem i jest odlot. Naprawde. Tylko drugi raz w tej samej
              restauracji bedziecie sie rozgladac za schabowym z kapusta a nie za káczka a'la
              N'apoleon.

pzdrw

soso

¨¨

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka