Dodaj do ulubionych

Niecodzienny kalendarz

12.08.08, 23:46
www.polskatimes.pl/rozmaitosci/33064,kobiety-z-kopalni-pozuja-do-kalendarza,id,t.html
Ciekawy pomysł z kalendarzem. Chyba podobny był na początku tego
roku z górnikami i ten kalendarz nawet wyszedł. Kobiety ukazane
podczas codziennej pracy w przedsiębiorstwie węglowym. Kalendarz
przy okazji pokaże, że kobiety mogą też pracować w firmie węglowej.
Obserwuj wątek
    • magda27nov Re: Niecodzienny kalendarz 01.09.08, 00:28
      Skoro mowa o czasie to tu masz niecodzienny zegar do kompletu:P

www.rudefood.pl/Prezenty/Niegrzeczne-prezenty/Zegarek-milosci.html
    • facio84 Re: Niecodzienny kalendarz 01.09.08, 13:47
      I że niby będzie, że kobiety pracują tak samo ciężko jak mężczyźni? Przecież to wykrzywianie rzeczywistości.

Kobieta - pracownik biurowy może pracować w firmie telekomunikacyjnej, spółce giełdowej i spółce węglowej też. Jakie to wielkie osiągnięcie?

Wolałbym kalendarz matek wielu dzieci, które zajmują się domem i nie pieprzą o tym, jak im ciężko. A nie bezdzietnych biznes-babochłopów, których największym utrapieniem jest to, czy dostanie awans w tym roku.
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Niecodzienny kalendarz 01.09.08, 15:01
        Drogi Facio,

istnieje podzial na prace fizyczna i umyslowa i dotyczy on zarowno kobiet jak i
        mezczyzn.

Widze, ze Ty promujesz te pierwsza i wynosisz ja ponad ta druga. To juz bylo
        przerabiane w zeszlym systemie za PRL-u, kiedy to robotnicy byli bardziej
        cenieni niz intelektualisci. Tak sie jednak sklada, ze ta epoka jest miniona, i
        nie tylko w POlsce, ale generalnie trend swiatowy to transformacja i ewolucja ze
        spoleczestw rolniczych, przez industrailne do post-industrialne. Jako kraj w
        miare rozwiniety aspirujemy do tej trzeciej kategorii, co oznacza, ze
        najbardziej potrzeba ludzi pracujacych glowa, nie jedynie sila miesni.

• facio84 Re: Niecodzienny kalendarz 01.09.08, 20:22
          Dziewczynko nie wmawiaj mi czegoś, co wydumałaś sobie pobieżnie czytając mój post.

Myślę, że przedstawiłem swoje poglądy dość jasno i nie będę ich dodatkowo tłumaczył.
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Niecodzienny kalendarz 01.09.08, 21:53
            PO chamsku nie oznacza jasno
      • gotlama Re: Niecodzienny kalendarz 01.09.08, 22:35
        Masz rację - kobiety nie pracują TAK SAMO CIĘŻKO i efektownie jak mężczyźni za
        to wytrwalej i efektywniej.
        Faciu - coś cię boli, awansik cię ominął?
        • facio84 Re: Niecodzienny kalendarz 02.09.08, 09:18
          Dzięki, że się ze mną zgadzasz.

Jeśli następnym razem będziesz bronić faktów, to też zapytam, czy jesteś niedo...pieszczona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka