ona19 23.01.04, 13:14 Mam nieregularne cykle nieraz miesiaczke mam anwet co 3 miesiace> czy jeżeli kocham sie z chłopakiem poprzez stosunek przerywany czy duza jest możliwośc zajścia w ciąże??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elpasso1 Re: PROSZZE O RADY !!! 23.01.04, 13:33 stosunek przerywany nie jest żadnym zabezpieczeniem przed ciążą!!!!a jeśli dodatkowo masz niereguralne cykle miesiączkowe i nie możesz w żadnym stopniu kontrolować swoich dni płodnych, i przebiegu cyklu to zapewne wkrótce będziesz miała okazję przekonać się o nieskuteczności tej metody polecam wizytę u lekarza, być może dobierze Ci odpowiednią metodę antykoncepcyjną, a przede wszystkim poradzi coś na nieregularne miesiączki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: PROSZZE O RADY !!! 23.01.04, 14:00 stosunek przerywany jest najbardziej zawodną metodą antykoncepcyjną i dość stresującą dla obu stron. lepiej się przekonać do prezerwatywy albo do pigułek. jeżeli miesiączkujesz dopiero od niedawna cykle mogą się jeszcze tak wydłużać, ale jeśli masz okres dłużej niż dwa lata skontaktuj się z ginekologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: PROSZZE O RADY !!! 29.01.04, 16:58 niemasz zadnj gwarancji jakby to byla antykoncepcja to by nikt tabl. i prezerwatyw nie kupowal,nie sadzisz? nawet jak nie dochodzi do pelnego stosunku to i tak jest sperma. masz okropnie rozchwiany cykl i nie da sie ustalic dni pl. i niepl. z reszta przynajmniej rok trzeba obserwowac wlasne cialo a i tak niedaje pewnosci. pomysl o antykoncepcji . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karinkulka Re: PROSZZE O RADY !!! 29.01.04, 17:40 Jest ryzyko zajscia w ciaze,poniewaz w plynie ktory wydziela sie u chlopaka przed wytryskiem,moga byc plemniki zdolne do zaplodnienia,takze nie musi dochodzic do wytrysku. Pomysl nad jakas inna metoda antykoncepcji. pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: PROSZZE O RADY !!! 30.01.04, 21:25 obawiam sie ze jakaś istnieje.. ale trudno ocenic, czy ma Pani cykle owulacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
ona19 Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 01:03 jak to ?? tzn ze moge nie miec cyklów owulacyjnych?? i byc bezpłodna????? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 09:07 Ryzyko zajscia w ciaze zawsze jest, zmniejsza sie w miare uzywania odpowiedniego zabezpieczenia. Nie martw sie na zapas, to ze masz nieregularne cykle i dlugie przerwy nie znaczy ze jestes bezplodna. Miesiaczka nastepuje po owulacji wiec czasem musisz "owulowac".. Doprawdy odpowiedzi pani doktor sa bardziej niz oszczedne.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ona19 Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 11:33 Dziekuje ci bardzo venus22 za odp Bo szczerze mówiac po odp pani doktor tylko sie zestresowałam. Pozdrawiam cie i jescze raz dziękuje !! Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 12:54 Same krwawienia i to nieregularne nie swiadcza jeszcze o tym, czy wystepije owulacja i czy faza ciałka zółtego ma prawidłowa długość. Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 13:05 Venus to nieprawda ze musi byc owulacja skoro jest miesiaczka a cykle co 30 dni znacza ze cos moze (ALE NIE MUSI) byc nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 19:58 Z tego co sie orientuje to miesiaczka nastepuje na wskutek zluszczania sie tego cale interesu ktory nie zostal zaplodniony, wiec zostaje "wydalony" bo juz niepotrzebny? W kazdym razie jako jedna z tych co mieli okres co trzy miesiace albo co 3o+ dni albo raz na piec mies - ma corke!!! Tak ze nie przejmuj sie, Ona, naprawde. Poza tym, niedawno nawet ktos wyglosil mi taka teorie ze jesli u kobiety nie znaleziono przyczyny nieregularnego cyklu i poza tym jest zdrowa to ma taki cykl i tyle. Kilka moich kolezanek z nieregularnym cyklem tez ma dzieci wiec naprawde na zaps nie am co sie przejmowac. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kait Re: PROSZZE O RADY !!! 31.01.04, 20:07 ten "caly interes"zluszcza sie bo tak dzialaja hormony, a nie dlatego,ze nie doszlo do zaplodnienia.inaczej nie bylo by okresu przy tabletkach.i jak najbardziej miesiaczka wystepuje przy cyklach bezowulacyjnych.przy czym u mnie np.trwaly one bardzo krotko,ok.17 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: PROSZZE O RADY !!! 01.02.04, 00:10 dziewczyny czy wy nie myslicie?! Wszystko jedno nie pisze sie komus lakonicznie "malo prawdopodobne ze jajeczkujesz". No jak to. Po piersze nawet jesli sie ma takie podejrzenie to nie przez internet po drugie dziewczyna pyta tylko czy 'zajdzie w ciaze przy stosowaniu stosunkow przerywanych majac nieregularny okres' - a tu taka odpowiedz, bez wytlumaczenia, badan id. kazdy by sie zdenerwowal. Wiec jeszcze raz mowie- ja dostalam okres pozno, zawsze nieregularnie, a mam dziecko, mam tez kolezanki ktore tez nieregularnie miesiaczkowaly i maja dziecko i to ni jedno, wiec nie ma oczym gadac. Bez badan. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ona19 Re: PROSZZE O RADY !!! 01.02.04, 00:13 venus22 dziękuje ci bardzo podnioslas mnie na duchu Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś