Dodaj do ulubionych

Owłosiona twarz - co robić?

04.02.04, 12:13
Czy któraś z Was ma taki problem jak ja? Na twarzy wyrosły mi włoski. Są
jasne, ale na tyle długie, że widoczne. Gdy spojrzę na twarz pod określonym
kątem, twarz jest dosłownie włochata. Widzę, że mąż to zauważył, ale
oczywiście udaje że nie widzi. Te włosy czuć w dotyku, czy ktoś tak ma? Co ja
mam z tym zrobić? Niedawno nałożyłam na twarz krem depilujący i jakiś czas
czułam się jak normalna kobieta, ale włoski szybko odrosły. Przyglądam się
ostatnio kobietom i nikt tego nie ma.
Błagam o pomoc, gdyż jestem już w dużej depresji. Właśnie mam zamiar kupić
zaraz krem depilujący Sally Hansen bo już tego nie mogę znieść. Wstydzę się
swojej twarzy i nie chce mi się żyć.
Dodam że tak w ogóle to mam hirsutyzm, przyczyny jeszcze nie znam, mam już
skierowanie na badanie hormonalne i czekam na odpowiednie dni.
Błagam o radę, również panią doktor.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Owłosiona twarz - co robić? 04.02.04, 13:04
      zajrzj na forum hirsutyzm forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11944
      moze cos znajdziesz dla siebie!
      z tego co slyszalam, tez mam problemy z wloskami na twarzy, to tylko laser uncertain
      osobiscie czekam na dzieciatko, wtedy moze w trakcie urlopu macierzynskiego
      zdecyduje sie na zabieg... smile zobaczymy! do tych na twarzy sie przyzwyczailam,
      bardzo wana jest akceptacja partnera! jednak te na brodzie i w okolicy bikini
      wrr... nie moge na nie patrzec!!
      pozdrawiam
      piegoosek
      • arekk44 Re: Owłosiona twarz - co robić? 04.02.04, 17:15
        Każda kobieta ma włosy na twarzy.A jesli sa jasnego koloru to chyba dobrze.
        • venus22 Re: Owłosiona twarz - co robić? 04.02.04, 20:33
          Jezeli nadmiernego owlosienia nie da sie jakos leczyc to ja bym sprobowala
          dwoch rzeczy- albo regularnie usuwac dobrym woskiem, np GeGe Honey w dobrym
          gabinecie albo laserem.
          Po laserze zdaje sie nie nalezy sie opalac??
          Venus
    • leila10 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 01:33
      Witaj w klubie wlochatych.Tez mi to bardzo przeszkadz.U mnie jest tylko za
      wysoka prolaktyna i lekarz stwierdzil ze to moze byc powodem.Niebardzo moge je
      usowac woskiem poniewarz dostaje po nim uczulenia.Krem tez odpada.Ale
      zaciekawil mnie laser.Kto wie o tym cos wiecej.Ile kosztuje taki zabieg,czy
      trzeba go powtarzac,czy nie jest szkodliwy np na naczynka?A twoj maz napewno
      to zauwazyl jeszcze przed slubem!I z tym tez cie kocha!
      • oralhella Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 03:45
        leila10 napisała:

> Witaj w klubie wlochatych.Tez mi to bardzo przeszkadz.U mnie jest tylko za
        > wysoka prolaktyna i lekarz stwierdzil ze to moze byc powodem.Niebardzo moge
        je
        > usowac woskiem poniewarz dostaje po nim uczulenia.Krem tez odpada.Ale
        > zaciekawil mnie laser.Kto wie o tym cos wiecej.Ile kosztuje taki zabieg,czy
        > trzeba go powtarzac,czy nie jest szkodliwy np na naczynka?A twoj maz napewno
        > to zauwazyl jeszcze przed slubem!I z tym tez cie kocha!

Lepiej zainteresuj sie slownikiem ortograficznym a nie laserem.
        w/w slownik jest o wiele tanszy od zabiegu i wogole nie szkodliwy na naczynka.
        • jaga39 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 07:44
          Zanim zaproponujesz komuś słownik, sama do niego zajrzyj. Nie pisze się wogóle
          tylko w ogóle. Nie razem, a osobno.
          • oralhella Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 14:49
            buaaaaaaahaaaaaaaahaaaaa nie rob z siebie blazna
            • lilith76 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 15:12
              W OGÓLE! nie wogóle...
              • oralhella Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 15:16
                Jedno i drugie jest poprawnie
                • czanya Re: Owłosiona twarz - co robić? 06.02.04, 21:14
                  A co Ci do tego, w jakiej formie gramatycznej to zostało napisane, to nie
                  szkoła, ani klasówka. To czy jest poprawne, czy nie, to nie sprawa tego forum,
                  które jest od udzielania porad w kwestiach "zdrowia kobiety", a nie gramatyki.
                  Chyba więc moja droga pomyliłaś miejsce...a może czytać nie umiesz ??
                • monikaj1 Re: Owłosiona twarz - co robić? 09.02.04, 10:55
                  Poprawna jest tylko jedna forma - "w ogóle". A nieszkodliwy pisze się razem.
          • venus22 Re: Owłosiona twarz - co robić? 07.02.04, 05:44
            a nieszkodliwy- razem..
            Venus
        • wasza_bogini nieszkodliwy pisze sie razem, glabie!!!!! 09.02.04, 13:17
          oralhella napisała:
          >
          > Lepiej zainteresuj sie slownikiem ortograficznym a nie laserem.
          > w/w slownik jest o wiele tanszy od zabiegu i wogole nie szkodliwy na naczynka.
    • kapy1 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 09:00
      Laser daje bardzo dobre efekty, zwłaszcza jeżeli włoski są ciemne i grube. Na
      pierwszej wizycie ocenia się czy zabieg będzie skuteczny - przy jasnych
      włoskach rokowania są nie najlepsze. Czasami zalecane jest golenie przez jakiś
      czas włosków aby je wzmocnić - wtedy łatwiej je usunąć. Co do cen - zależą od
      wielkości powierzchni skóry która jest poddawana zabiegowi i której części
      ciała dotyczy. Moja koleżanka za brodę płaciła 400 zł. Oczywiście są zniżki dla
      stałych klientów. Nie wiem gdzie mieszkasz - dysponuję dwoma adresami w
      Krakowie. Adresy gabinetów w wielu miastach znajdziesz w sobotnim dodatku do
      GW "Wysokie Obcasy" - na ostatnich stronach są reklamy. Poza tym w poszukaj w
      forach prywatnych, chyba na zdrowiu jest "Hirsutyzm".
      Pozdrawiam - Katarzyna
      • kaladia Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 13:04
        Dzięki za rady.
        U mnie laser odpada, chociażby z powodu ceny. Poza tym chodzi mi o żółte
        włoski, a takich podobno laser nie usuwa. Wzmocnienie włosków goleniem aby
        potem usuwać laserem również odpada. Ja bym wolała raczej jakoś je osłabić.
        Przed ślubem mąż nie mógł zauważyć moich włosków, bo jeszcze takowych nie
        miałam. Mam je od paru miesiecy, a jestem 3 lata po ślubie.
        Przyglądanie się kobietom w telewizji, w gazetach i na żywo stało się moją
        obsesją. Niestety, to nie prawda że wszystkie kobiety mają włosy na twarzy.
        Na pewno nie takie jak ja.
        Ale dziękuję bardzo za rady i próby pocieszenia.
        • misia_pysia1 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 13:31
          Skoro masz nie za ciemne włosy, to laser rzeczywiście odpada. Ja bym sie
          natomiast na twoim miejscu zainteresowała czymś takim jak płyn do rozjaśniania
          włosów (na ciele), o czym niedawno czytałam na forum kosmetycznym na
          www.wizaz.pl
          Kto wie, może to pomoże.
          Pozdrawiam smile
          • misia_pysia1 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 13:36
            Dokładnie chodzi o "płynem do rozjasniania włosków na ciele Sally Hansen albo
            Urody".
            Zresztą masz tutaj link do tego wpisu:
            www.wizaz.pl/w-agora/download_thread.php?site=ogloszenia&bn=ogloszenia_kosmetyczka&thread=1075232573
            • madziulaz Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 14:11
              Nie przygladaj sie kobietom w telewizji ani w gazetach...to wszytko makeup i
              retusz..
              Przygladnij sie kobietom w sklepie lub w komunikacji miejskiej...napewno u
              wielu zobaczysz włoski na twarzy..
              A tak wogole, to jesli az tak ci przeszkadzaja to wybierz sie do endokrynologa,
              bo skoro sie te wlosy pojawily niedawno to moze to byc problem hormonow i mozna
              je oslabic..
              Tzn..stostujac tabletki hormonalne wlosy przestana rosnac, a te ktore masz
              bedziesz musiala wyrwac..lub polubicsmile)
              pozdrowki
              Magda
              • arekk44 Re: Owłosiona twarz - co robić? 05.02.04, 16:44
                No własnie nie warto przygladac sie kobietom w telewizji.To robienie mlodym
                laskom wody z mózgu.Kazda dziewczyna w filmie i w jakimkolwiek programie jest
                poddawana kosmetyc e w ktorej tuszuje sie jej niedoskonalosci.Nie wierzcie
                telewizji bo kłamie!!!!
    • mroczna2 Re: Owłosiona twarz - co robić? 06.02.04, 21:23
      Sluchajcie, ja mam ten sam problem, ale mnie co innego martwi. Oczywiscie te
      wlosy widac tylko z bliska w zaleznosci od swiatla raz wiecej, raz mniej.
      Kiedys sie tym bardziej przejmowalam, teraz w zasadzie mi przeszlo, jednak co
      innego mnie martwi w zwiazku z tymi wlosami. To przeciez zapewne jakies
      zaburzenia hormonalne, a ja bym chciala juz wkrotce zaczac starania o dziecko.
      Skoro ma sie prawdopodobnie namiar meskich hormonow, to czy to nie ma wplywu
      na mozliwosc poczecia?
      • nglka Re: Owłosiona twarz - co robić? 07.02.04, 05:57
        mroczna2 - zapraszam tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11944&w=7372702
    • wolanka Re: Owłosiona twarz - co robić? 07.02.04, 13:30
      Mam ten sam problem ,dwa razy zaszłam w ciąże bez problemu ale problem miałam
      z utrzymaniem obu. Przez pierwsze miesiące brałam hormony .Po drugiej ciąży na
      brodzie wyrosły mi jasne włoski które zaczęłam wyrywać pensetką no i
      następstwem tego są nowe twarde i coraz ciemniejsze . To mnie przeraża ! Czy
      są przeciwskazania do użycia laseru jeżeli tak to jakie . Jestem z Krakowa
      Kapy1 pisze , że ma namiary na gabinety , czy mogłabym prosić o kontakt . Z
      góry dziękuję .
      • kapy1 Re: Owłosiona twarz - co robić? - do Wolanki 09.02.04, 10:41
        Już służę: Consensus - pl. Szczepański, tel.431 21 81, 431 06 13; Estetica -
        Sławkowska 6, tel. 422 80 30.
        Z perwszego korzystam ja, z drugiego koleżanka - obie jesteśmy zadowolone.
        Obydwa gabinety mają swoje strony internetowe, uwaga - Consensus w necie podaje
        stary adres (przy Zygmunta Augusta), teraz na pewno pl. Szczepański. Ceny
        bardzo zbliżone.
        A co do efektów - jestem b. zadowolona.
        Pozdrawiam, Kasia.
        • wolanka Re: Owłosiona twarz - co robić? - do Wolanki 09.02.04, 11:53
          Kasiu dziękuję za adresy ,mam jeszcze prośbe jakbyś mogła przybliżyć mi cenę i
          pytanko :ile razy należy powtarzać taki zabieg ? Mam nadzieję że jestem
          zdrowa ,bo wypowiedż p doktor mnie zaniepokoiła . Jajniki są ok ,ale nadnercza
          tego nie badałam .pa
          • wolanka Re: Owłosiona twarz - co robić? - do Wolanki 09.02.04, 12:02
            Jeszcz raz ja .Kasiu uradowana ,ża mam namiary od razu zaczęłam od pytania o
            cenę a póżniej zerknęłam do netu i już wiem ,ale drugie pytanie pozostawiam
            aktualne . pozdrawiam
          • kapy1 Re: Owłosiona twarz - co robić? - do Wolanki 09.02.04, 12:26
            To zależy od predyspozycji "osobniczki". Ja w ogóle należę do "pluszaczków"
            więc powierzchnie duże poddaję zabiegom. Najlepsze efekty mam w okolicach
            bikini - zostały pojedyncze włoski, reszta wymaga jeszcze używania maszynki
            (nie mogę używać depilatorów mechanicznych, bo mam po nich zapalenie mieszków
            włosowych). Zabiegi zaczęłam 3 lata temu - zrobiłam po 3x bikini i uda, i 2x
            łydki. Potem byłam w ciąży i urodziłam córcię, więc miałam przerwę, a ponieważ
            moja przysadka czasami szaleje więc włosów przybyło (tylko trochę). W grudniu
            zrobiłam bikini i mam zamiar powtórzyć w najbliższym czasie - naprawdę włoski
            są nieliczne, a zaczęły odrastać po 6 tygodniach.
            Jeśli chodzi o twarz, to zabiegom na brodzie poddała się moja koleżanka - po
            dwóch turach efekty ma rewelacyjne. Za 2 m-ce czeka ją powtórzenie zabiegu, ale
            już nie wygląda jak swój własny wujek... We wszystkich gabinetach doradzają
            zabieg trzykrotny - ze względu na fazy wzrostu włosa. Poza tym na pierwszej
            wizycie jest konsultacja, wtedy powiedza Ci więcej co do ilości zabiegów i
            jakie są ich rokowania.
            • wolanka Re: Owłosiona twarz - co robić? - do Wolanki 09.02.04, 18:07
              Jestem umówiona na 17
            • wolanka Re: Owłosiona twarz - co robić? - do Wolanki 09.02.04, 18:12
              Jestem umówiona na 17 II na konsultację dermatologiczną a w razie wątpliwości
              będę musiała się wybrać do endokrynologa. Najważniejsze , że się odważyłam mam
              nadzieję na dobry skutek . Pani w gabinecie była b miła irozwiała niektóre
              wątpliwości . Jeszcze raz dziękuję za namiary . Cześc
    • monika.antepowicz Re: Owłosiona twarz - co robić? 08.02.04, 00:12
      Zaczęłabym od drugiej strony- nagłe pojawienie sie nieprawidłowego owłosienia
      moze byc objawem guza lub torbieli jajnika wytwarzajacych męskie hormony lub
      patologii nadnerczy- dlatego konieczna jest konsultacja jak najszybsza
      ginekologa i endokrynologa, wykonanie odpowiednich badań
    • bozenolek Re: Owłosiona twarz - co robić? 13.02.04, 13:40
      Mam podobny problem tylko ja mam te włoski na twarzy ciemne. Lekarz ginekolog
      stwierdził u mnie hirsutyzm i prawdopodobnie PCOS (zespół policystycznych
      jajników). Od razu powiedział mi że jest to schorzenie trudne do wyleczenia.
      Dał mi skierowanie na badanie hormonów we krwi. Na razie nie wiem jakie będę
      miała wyniki, ale jestem tym faktem załamana. Te włoski które mam na twarzy
      depiluje sobie sama pensetą ale nie daje to żednych rezultatów ponieważ bardzo
      szybko odrastają. Nie wiem co mam z tym dalej robić. Słyszałam o zabiegach
      laserowych jednak nie jestem pewna czy sa one skuteczne. Poza tym sa chyba dość
      drogie.
      • savena Re: Owłosiona twarz - co robić? 13.02.04, 14:26
        Firma VEET prodykujaca kremy depilacyjne , produkuje rowniez krem, ktory
        stosuje sie po depilacji , a ktory powstrzymuje odrastanie wloskow.
        trzeba go codziennie wmasowywac w wydepilowane miejsca. wloski po jakims czasie
        odrastaja ale nie tak szybko i sa slabsze.
        niestety nie znam polskiej nazwy tego kremu, jego francuska nazwa to:
        ,,SOIN HYDRATANT PREVIENT LA FORMATION DES POILS SOUS LA PEAU,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka