16.02.02, 19:15
Bardzo proszę o odpowiedź w jakich przypadkach mozliwe jest plamienie w czasie
całego cyklu? Wiem, że może się zdarzyć w okolicach owulacji, w przypadku ciąży
(jako plamienie inplantacyjne). Kiedy jeszcze? Kiedy Wam- dziewczyny zdarzało
się plamienie? Może kiedy cykl jest bezowulacyjny? Może jakieś schorzenia?
Obserwuj wątek
    • bogibogi Re: plamienie 16.02.02, 20:08
      Co to jest plamienie implantacyjne? I kiedy występuje? Czy towarzyszy mu coś
      jeszcze?
      • niedziolka45 Re: plamienie 16.02.02, 20:52
        Podobno (piszę tak, bo znam to tylko z opowieści, sama mimo trzech ciąż nie
        miałam tego) jest to niewielkie plamienie w momencie wnikania zarodka w ścianę
        macicy.....
        • alina1 Re: plamienie 16.02.02, 22:56
          Ja mam plamienia kilka dni przed okresem. Kiedyś na taki widok odczuwałam ulgę,
          dziś to koszmar, bo znów nie jestem w ciąży. Plamienia przed okresem to oznaka
          niedomogi lutealnej czyli niewłaściwy poziom progesteronu (właśnie jestem w
          trakcie badania go). Jajeczko nie może się zagnieździć.
          • bogibogi Re: plamienie 16.02.02, 23:02
            Czy to może oznaczać, że było zapłodnienie, ale nie doszło do zagnieżdzenia?
            • niedziolka45 Re: plamienie 16.02.02, 23:11
              nie- to właśnie znaczy, że zarodek "się implantuje"- właśnie się zagnieżdża smile
    • monika.antepowicz Re: plamienie 18.02.02, 18:04
      Plamienie okołoowulacyjne swiadczy o przejściowym obniżeniu się poziomu
      estrogenów, raczej traktowane jako fizjologiczne. Natomiast plamienia przed
      miesiączką lub tuż po niej mogą świadczyć o defekcie fazy lutealnej (=
      niewydolność ciałak żółtego, a więc niedostateczna produkcja progesteronu przez
      cia łko żółte miesiączkowe.MA
      • niedziolka45 Re: plamienie 19.02.02, 20:35
        A takie plamienie, które trwa miesiąc? Kiedyś miałam takie, byłam u lekarza,
        robił różne badania, nic nie znalazł......, Albo takie, gdzie w cyklu nie było
        skoku, a po 24 dniach pojawiło się takie palamienie, potem się skończyło, i tak
        jest do dzisiaj...... a temp. ciągle niska.......
        • gasia78 Re: plamienie 20.02.02, 14:31
          Czy to prawda ze powtarzajace się plamienie po stosunku moze swiadczyc o
          nowotworze?
        • monika.antepowicz Re: plamienie 24.02.02, 09:20
          To mogą być zaburzenia hormonalne prowadzace do cykli bezowulacyjnych. prosze
          na razie stosować preparat Castagnus i wykonać badania hormonalne 7 dc- FSH i
          LH, a w 21 dniu -PRL , Testosteron i progesteron>MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka