aroska 18.03.04, 09:59 Hej....właśnie się dowiedziałam, że wykryto u mnie chlamydię (w wymazie z szyjki macicy)(( Wiem, że może ona być przyczyną niepłodności. Czy miał ktoś może podobne problemy i jak to się skończyło....proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: Chlamydia - czy ciąża możliwa? 18.03.04, 11:06 Chlamydia jest do wyleczenia,najczęściej stosuje się antybiotyki(doksycyklinę) przez okres ok 10 dni najlepiej jak ty i partner podejmiecie leczenie chlamydie mogą być przyczyną stanow zapalnych,poronień Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: Chlamydia - czy ciąża możliwa? 19.03.04, 07:44 tak, wiem o doxycyklinie...obawiam się, że w moim przypadku trzeba będzie spróbować czegoś innego, bo doxycyklinę brałam niedawno na coś zupełnie innego i to przez długi czas...a teraz wyszła ta chlamydia...to chyba nie podziałało( Odpowiedz Link Zgłoś
muziek Re: Chlamydia - czy ciąża możliwa? 21.03.04, 17:21 A moze na ciebie działało ale zaraz z powrotem zaraził cie twój partner. Trzeba razem sie leczyć.Ja po kilku miesiacach od wyleczenia chlamydii jestem teraz w 20 tyg ciąży naturalnej a wczesniej przez 2 lata nam naie wychodziło.Pozdrawiam serdecznie!Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: Chlamydia - czy ciąża możliwa? 24.03.04, 08:44 Masz rację...mogło tak być. Ale tym razem lekarz przepisał nam (obojgu) azytromycynę, czytałam, że daje prawie 100% wyleczenia, a bierze się ją zazwyczaj tylko w jednorazowej dawce, więc zobaczymy. Efekty mam sprawdzić za jakieś 4-6 tygodni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkodnik1 Re: Chlamydia - czy ciąża możliwa? 24.03.04, 13:09 .....czy to ta aroska z wrocka o której myślę czy inna....????? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Chlamydia - czy ciąża możliwa? 23.03.04, 23:28 xchlamydia moze spowodować bezobjawowe zaplenie przydatkow i zrosty, uwaza sie ja za jedną z przycyznm ciąży pozamacicznej./ Najlepiej zastoswać leczenie doxycycliną on]bojga partnerow Odpowiedz Link Zgłoś