Dodaj do ulubionych

przełom nadnerczowy

IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.10, 13:39
Proszę o podzielenie się doświadczeniem te osoby, które maiały styczność z tą chorobą. Ze względu na podejrzenie niedoczynności kory nadnerczy dostałam skierowanie do szpitala. Podobno grozi mi przełom nadnerczowy. Sytuacja życiowa nie pozwala mi na to, aby leczyć się w szpitalu. Czy ktoś wyleczył się z tej choroby bez hospitalizacji? Jak można spobie pomóc bez stosowania ostrej terapii?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: przełom nadnerczowy 15.09.10, 14:34
      nie rób sobie jaj. Wystarczy wpisać w google przełom nadnerczowy i już wiesz co się z tym wiąże. Trudna sytuacja życiowa może stać się jeszcze trudniejsza gdy będzie Cie trzeba pochować....
      • Gość: Beata Re: przełom nadnerczowy IP: *.wroclaw.mm.pl 15.09.10, 16:45
        Wiem, ale teoretycznie. Teorie nie zawsze się sprawdzają. Chciałam poznać kogoś, kto ma podobny problem, a to zupełnie coś innego niż czytanie suchych formułek medycznych.
        • aaaniula Re: przełom nadnerczowy 15.09.10, 17:46
          mam wrażenie, że nie zdajesz sobie sprawy z tego z czym masz do czynienia... Teorie czasem się też sprawdzają i możesz za to słono zapłacić- własnym zdrowiem i życiem.
    • zagadka_78 Rodziny nie masz, przyjaciół? 15.09.10, 21:57
      Tu nie ma "sytuacja mi nie pozwala". Robisz wszystko, by móc iść do szpitala.
      Praca, dzieci, babcia nie uciekną. Trzeba po prostu zaprząc rodzinę czy znajomych do pomocy.
    • Gość: mama Re: przełom nadnerczowy IP: 87.204.188.* 28.09.10, 08:05
      Pobyt w szpitalu będzie krótki. Chodzi pewnie o wykonanie tylko badań, aby ocenić stężenia hormonów: kortyzolu (dwukrotnie w ciągu doby) oraz ACTH we krwi Test z Synacthenem (syntetyczny ACTH) w celu oceny funkcji nadnerczy.
      Później dobiorą odpowiednią dawkę sterydów i do domu.
      Mój syn jest na sterydach od ponad 5-ciu lat. W tym czasie przełom wystąpił dwa razy (ostatni 23.09.2010). Wcześniej zdarzał się nawet co dwa tygodnie.
      Powodzenia w leczeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka