Dodaj do ulubionych

Floxal w kroplach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 16:47
Hey, okulista " na oko " wypisał mi leki, bo mam długotrwałą infekcję oka, i dał mi floxal w kroplach i w maści, ale nie stać mnie na oba, a to przecież to samo, stosuje się 5 razy w ciągu doby, czy nie mozna kupić tylko kropli, skoro tam jest ten sam lek? W maści pisze też że jest na chlamydie, ale w sumie nie wiem czy ja mam bo nie mam posiewu, ale skoro to jest to samo w składzie to i krople powinny byc na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: elle Re: Floxal w kroplach IP: *.chello.pl 04.11.10, 22:13
      maść dziala dłuzej niż krople- to czasem robi różnicę
    • Gość: Marysia Re: Floxal w kroplach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 17:15
      Ale skoro skład jest ten sam to musi dzialać identycznie, w internecie przy maści wyczytałam że jest też na chlamydię ( ja nie wiem co mam , bo nie było posiewu), a przy kroplach nie ma tego w ulotce, ale dla mnie to niedorzeczne bo jest identyczny skład. Kupiła bym samą maść ale w dzień nic nie będę widziala, a pracuje w biurze, więc odpada. Wolałabym kupić jeden lek, skoro to jest to samo.
      • Gość: magdam Re: Floxal w kroplach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:10
        Sama odpowiedziałaś sobie na pytanie - krople na dzień, maść na noc.
        • Gość: Marysia Re: Floxal w kroplach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:20
          Nie lubie wywalać pieniędzy w błoto, ja nie widzę różnicy , skoro skład jest ten sam, to nie moga być na "coś innego", fakt że maść działałaby w nocy, aż do rana, ale co to za problem wstać raz w nocy i się zakropić.
          • Gość: justy Re: Floxal w kroplach IP: *.chello.pl 05.11.10, 19:57
            substancja aktywna taka sama, ale skład przecież nie jest w 100% identyczny. w kroplach masz powiedzmy antybiotyk i wodę, a w maści antybiotyk i wazeline. i to robi różnicę- w czasie działania.
            maść dłużej utrzymuje sie na gałce ocznej i dłużej działa. więc niby jest skuteczniejsza. ale z drugiej strony, maść powoduje zamglone widzenie i dlatego nadaje się do stosowania na noc, a w dzień krople.
            dlatego, żeby miec jak najlepsze efekty leczenia, należałoby używać obu wersji- i kropli i maści.
            • Gość: Marysia Re: Floxal w kroplach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 20:53
              Macie racje, nie ma co żałować pieniędzy, tylko że zdecydowałam że nie wykupię tych leków, ide w pon. do laboratorium i zrobię wymaz z oka, nie będę się leczyć "na oko" bo ja się męczę z tym już rok, ciągle mi lecą łzy i swędzą oczy, wole wydać na wymaz niż się prosić okuliście w nieskończoność, a ona będzie mi przepisywała tonę leków i będę zostawiała raz w miesiącu 200 zł w aptece, nie licząc tego że w ciemno w tych czasach się już nie leczy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka