Dodaj do ulubionych

Wiele objawów chorobowych

IP: *.starachowice.vectranet.pl 19.11.10, 21:00
Witam.
Powiem szczerze , że nie bardzo wiem od czego zacząć. Mam 36 lat , a chwilami czuje się jakbym miała 66 co najmniej. Więc (wiem , że nie zaczyna się zdania od więc) po pierwsze bolą mnie plecy. Wiele lat temu doznałam urazu kręgosłupa lędźwiowego i od tamtej pory dokucza mi ból pleców. Z tym , że ostatnio ból jest praktycznie ciągły. Nie mogę siedzieć , stać , a nawet leżeć. Kolejna rzecz , która mi dokucza już od dzieciństwa , to ból nogi. Mam lekkie zgrubienie nad kostką , które objawiało się bólem szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Nie był to jakiś ostry ból ale był dokuczliwy. Ale ostatnio ból był nie do zniesienia , jakby mi nogę rozrywało od środka. Poza tym bolą mnie zęby, dziąsło , jestem zmęczona , płaczliwa , rozdrażniona. Najchętniej nie wychodziłabym w ogóle z domu. Jak muszę wyjść do sklepu czy na spacer z dzieckiem , to normalnie jakbym za karę musiała wyjść z domu.
A na dodatek tego wszystkiego dziś doszedł jeszcze jeden ból , a mianowicie jakies 4 godz. temu poczułam ostry ból w prawym boku , który trwa do tej pory. Właściwie to nie ból , tylko kłucie. Wzmacnia się przy głębokim oddechu i gdy się poruszam. Aha , byłabym zapomniała. Od paru lat mam kłopoty z oddawaniem moczu , a konkretnie ze zbyt częstym jego oddawaniem. Nie wiem czy o czymś nie zapomniałam.. Jeśli ktoś to przeczyta , to bardzo proszę o jakąś opinię. Naprawdę czasem mi się żyć odechciewa od tego wszystkiego. Tym bardziej , że moje życie osobiste od wielu lat nie należy do udanych. I los nie szczędził mi trosk i ekstremalnych przeżyć. Czasami zastanawiam się czy ja nie jestem tu za karę?
Jesli ktoś mógłby mi cos doradzić , w jakiejkolwiek sprawie , to będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Wiele objawów chorobowych 19.11.10, 21:28
      No a do lekarza nie poszłaś?
      Podstawowe badania: mocz, morfologia z rozmazem, RF /czynnik reumatoidalny z powodu bólu kości itp/., OB i CRP /pokażą ew. stan zapalny/, wizyta u dentysty /dobrze by było zrobić rtg całej szczęki a nie pojedynczych zębów - razem taniej no a przede wszystkim będzie widać ew. ropę pod zębami itd/, TK kręgosłupa /rtg często guzik daje - tego przekazu od rodzinnego raczej nie dostaniesz, wiec nalegaj na przekaz do neurologa, on powinien dać ci bez ceregieli/.
      Częste oddawanie moczu w Twoim przypadku /ponieważ ew. stan zapalny w ciągu paru lat doprowadził by raczej do mało optymistycznego zakońćzenia/ to raczej nadwrażliwy pęcherz, ale musisz to sprawdzić - stad badanie moczu.
      Ból z prawej strony to może byc kolka wątrobowa. aczej niegroźna rzecz /spróbuj no-spę/, ale też trzeba to sprawdzić, więc aspat i alat by się przydal. Ale jak boli Cię cały czas i jednostajnie, to najrozsądniej było by pojechać na IP albo pogotowie - niech Cię obejrzą, bo ból lubi promieniować i np. objawy chorych nerek to np. ból brzucha.
      I zastanów się, czy wskutek problemów osobistych nie nabawiłaś się depresji - to choroba polegająća także na obniżeniu nastroju, nie trzeba od razu mieć myśli samojczych i patrzeć w jeden punkt. Wtedy wskazana wizyta u psychiatry - ten określa czy potrzebna psychoterapia /więć psycholog/ czy wystarczą leki przepisywane co miesiąc przez niego.
      I nie poddawaj się, zobaczysz, ze będzie dobrzesmile Mooocno trzymam kciukismile
      • Gość: chora_aga Re: Wiele objawów chorobowych IP: *.starachowice.vectranet.pl 19.11.10, 21:40
        green dziękuję ci bardzo za obszerną odpowiedz , to miłe bardzo. Wiem , że powinnam w końcu iść do lekarza ale jak pomyślę o tym czekaniu w kolejkach , wstawaniu rano , to mi się odechciewa. Sama nie wiem od czego własciwie zacząć? Pójdę do lekarza i powiem , że mnie wszystko boli? Popatrzy na mnie jak na głupią. Wstydzę sie trochę tego , że czuję sie jak wrak człowieka. Ale dziekuję za odpowiedz. Muszę się w koncu zmobilizować i ruszyć tyłek. Tylko to takie strasznie trudne...
        • green_land Re: Wiele objawów chorobowych 19.11.10, 21:47
          To nie jest trudnesmile Po prostu pewnego dnia NIE MYŚLĄć dzwonisz do przychodni i rejestrujesz się. Bo jak zaczniesz się zastanawiać, kombinować, to nigdy się nie zdecydujesz - z autopsji wiemsmile
          • Gość: chora_aga Re: Wiele objawów chorobowych IP: *.starachowice.vectranet.pl 19.11.10, 22:01
            Obiecuje , że się postaram. Jeszcze raz dzięki wielkiesmile
        • kocio-kocio Re: Wiele objawów chorobowych 19.11.10, 22:01
          Ja też się irytuję czekając i mam podobne problemy z lekarzami: wydaje mi się nieustannie, że zawracam głowę.
          Rozwiązałam ostatnio prosto i średnio kosztownie: umówiłam się prywatnie, więc bez czekania i jakoś z innym podejściem.
          Już pierwsze badanie pokazało, że czuję się jak kupa od kilku miesięcy, bo mam cytomegalię. Ot i zagadka rozwiązana.
          Więc zaciskaj zęby i idź.
          • Gość: chora_aga Re: Wiele objawów chorobowych IP: *.starachowice.vectranet.pl 19.11.10, 22:10
            kocio dzieki za rade , prywatnie nie pojde , bo mnie po prostu nie stac , bede musiala swoje wyczekac i wychodzic ,
            wiec w przyszłym tygodniu zaciskam zęby i wyruszam
            mam nadzieje , ze jakos to przeżyję
    • Gość: chora_aga Re: Wiele objawów chorobowych IP: *.starachowice.vectranet.pl 19.11.10, 21:33
      Bardzo mi pomogłaśsmile
    • Gość: Małgosia Re: Wiele objawów chorobowych IP: *.acn.waw.pl 20.11.10, 23:44
      Miałam wszystkie z opisanych przez ciebie objawów. Przyczyną okazał się bezobjawowy stan zapalny zęba. On to wywołał zapalenie przydatków, bóle krzyża, bóle w prawym boku i kłopoty z pęcherzem. Po wyleczeniu zęba wszystkie dolegliwości stopniowo ustąpiły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka