25.11.10, 12:57
Czy któraś z Was przeszła może konizację szyjki macicy? Jak jest potem z dochodzeniem do formy? Będę miała wykonany ten zabieg w przyszłym miesiącu, ma potrwać kilka godzin i zaraz potem mam wyjść do domu. Nie wiem, jak to urządzić organizacyjnie, na ile dni załatwiać opiekę dzieciom, kiedy będę mogła wrócić do pracy.
Obserwuj wątek
    • azerus Re: Konizacja 25.11.10, 13:14
      miałam 2
      duzo zalezy od tego jak ten zabieg przeprowadzaja w szpitalu
      u mnie było tak że po konizacji od razu robili elektrokoagulacje żeby sie szybciej rana goiła
      wypuszczaja do domu wtedy po paru godzinach, po zabiegu jest sie troche słabym ale to nic takiego jesli wszystko przebiega prawidłowo. Ktos cie powinien odwieźć do domu. Na drugi dzień juz jest wszystko w porządku. Przez jakis czas zadnego dziwgania. Ale poza tym to czujesz sie normalnie.
    • azerus Re: Konizacja 25.11.10, 13:15
      aa po zabiegi dostajesz l4 ale ilosc dni wolnych tez zalezy od szpitala wystawiajacego zwolnienie, ja np miałam zwolnienie na 4 tyg a kolezanka tylko 2
    • echtom Re: Konizacja 25.11.10, 13:44
      Bardzo indywidualna sprawa. Zabieg miałam w piątek, w sobotę rano wyszłam ze szpitala i pojechałam 50 km na szkolenie, w poniedziałek poszłam do pracy, odmawiając zwolnienia poszpitalnego. Koleżanka, która miała zabieg wykonywany w tym samym szpitalu, dochodziła do siebie przez 2 tygodnie. Reasumując, lepiej nastawić się na tydzień-dwa wolnego. Btw. zastanowiło mnie, że zabieg ma potrwać kilka godzin - u mnie chyba jakieś pół godziny trwało.
      • rozamund Re: Konizacja 25.11.10, 15:48
        Kilka godzin ma potrwać pobyt w klinice, a sam zabieg, to nie mam pojęcia, jak długo.
        Dziękuję Wam za wskazówki smile
        • verdana Re: Konizacja 25.11.10, 15:59
          Mialam, w znieczuleniu ogolnym, ambulatoryjnie - wrociłam tramwajem do domu, w dobrej formie bylam wlasciwie od razu.
          • Gość: Karola Re: Konizacja IP: *.centertel.pl 11.04.15, 23:27
            Właśnie leżę w domu po zabiegu konizacji czytam wasze posty i mnie dziwią jakim cudem w ten sam dzień ktoś do domu wyszedł jak to jest operacja nie zabieg !!!! I jak można jechać na szkolenie lub do pracy po dniu lub dwóch lekarz mi zabronił dźwigać przemęczać sie dużo leżeć nie wspomnę o sportach lub sexie nawet syna 3 letniego nie mogłam podnosić zeby krwotoku nie dostać jesteście albo odważne albo głupie lub leczone przez konowałów którym nie zależy na waszym zdrowiu pozdrawiam wszystkie kobiety które dbają o siebie i nie robią Herosów z siebie na pokaz
    • Gość: Kasia Re: Konizacja IP: *.mtk-tv.pl 09.11.15, 20:37
      Konizacja to operacja a nie żaden zabieg...Ja trafiłam do szpitala o 7 rano w środę.Po 7 pobieranie krwi i mocz,o 9 ekg,o 10 lewatywa i przed 11 operacja.Znieczulenie narkoza,nic nie czułam,o niczym nie wiedziałam.Przed 12 byłam już na sali pozabiegowej.Leżałam pod kroplówkami do 17, o 20 wyjęli mi cewnik i mogłam chodzić.Podobno niektóre kobiety boli jak zaczynają chodzić,jednak ja nie czułam bólu.Wyszłam ze szpitala w piątek o 13. Plamiłam miesiąc,nawet miałam jeden krwotok. Generalnie nie ma się czego bać,bo żadnych boleści nie odnotowałam. Pozdrawiam smile
      • Gość: PATUSIA Re: Konizacja IP: *.ciechocinek24.eu 07.12.15, 22:52
        Witam tez postanowiłam opisać swój przypadek. Mam 29 lat. Co roku wykonywalam cytologie i nigdy problemu nie było do tego roku. Nagle wezwanie we wrześniu do ginekologa w sprawie wyniku podejrzenie hasil III grupa. Koniec wrzesnia w szpitalu pod narkoza pobieranie wycinkow i kolposkopia, następnie wyniki cin 3, konieczna konizacja data operacji koniec listopada operacja przebiegla bez problemu w szpitalu spędziłam 3 dni, wynik histopatologiczny wycinka szyjki potwierdza cin 3 zmiana usinieta w calosci z marginesem zdrowych tkanek. Dostalam zwolnienie na 2 tyg. Ale biore dalej ze wzgledu na dosc forsujaca prace. Wszystkim dziewczyna zycze, aby byly dzielne i sie nie zalamywaly to nie koniec swiata. Poprostu trzeba sie wyleczyc i juz. Ja teraz mam zamiar sie wykurowac i starac sie mezem o dziecko. Zycze zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka