Dodaj do ulubionych

Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:14
wielki mi sołtbicz
normalny Dukan z małym pokręceniem tu i tam
Obserwuj wątek
    • Gość: ka-bat1 Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 13:31
      A WYSTARCZY TYLKO JEŚĆ A NIE ŻREĆ
      • q-ku ba 08.01.11, 13:39
        to nie takie proste
        po czterdziestce ma sie inny metabolizm i w zasadzie każda przesada od razu sie mści

a przecież trudno w tych poj..anych czasach żyć bez przyjemności
        dobra kuchnia to przyjemność
        • Gość: kos Jarmuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 15:56
          Jarmuż jest faktycznie świetny tylko praktycznie niemożliwy do dostania - w Warszawie nie ma na żadnym bazarku ani sklepie. Teoretycznie można zamówić - w sezonie (wrzesień/październik) próbowałem zamówić w "dobrej" budzie na bazarku przy Halach Banacha - zamówić się udało, ale nie udało się zrealizować...

Ktoś kto tłumaczył ten tekst w życiu prawdopodobnie w ogóle nie jadł jarmużu ani nie stosował tej diety tylko po prostu przetłumaczył słowo w słowo. A wystarczyło napisać szpinak (praktycznie to samo z punktu widzenia żywieniowego).
    • Gość: aldi Re: Dieta plaż południa na podstawie diety South IP: *.internetia.net.pl 08.01.11, 13:47
      Uwielbiam takie "porady" jak "Nie jeść po 18". A jak chodzę spać o pierwszej w nocy to mam żyć do tego czasu powietrzem ??.
      Ponadto - jest to artykuł z polskiej (chyba) edycji i jest przeznaczony dla Polaków (chyba). Biorąc pod uwagę dostępność oraz cenę wymienionych jako zalecane produktów, taka dieta szybko zacznie działać bo pieniądze skończą się w połowie miesiąca.
      • Gość: domino Re: Dieta plaż południa na podstawie diety South IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 15:31
        Właśnie to samo miałem napisać, bo nagminnie w takich dietach używa się oderwanego od rzeczywistości stwierdzenia: nie jeść po 18, czy nawet 19, tak jakby nie można było napisać: nie jeść 2h czy 3h przed snem. Ja też od jakiegoś czasu chodzę spać ok 3 w nocy (praca online, mogę robić kiedy chcę i najlepiej pracuję późnym wieczorem i nocą) i takie bzdury irytują mnie troszkę.
    • Gość: Znawca tematu Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:42
      Według pewnego Chińczyka żywność dzieli się na czworonożną (mięso zwierząt czworonożnych), dwunożną (mięso ptaków) i jednonożną (grzyby i inne rośliny). Właściwa dieta polega na równowadze między tymi rodzajami żywności. Ja od lat stosuję moja własną dietę i dzięki niej czuję się doskonale i nie tyję. Oto jej założenia:
      1) Nigdy nie jem dwudaniowych obiadów tylko jednodaniowe
      2) Nie jem kolacji
      3) Unikam wieprzowiny a szczególnie peklowanej szynki
      4) Po obiedzie jem zawsze żółty ser i piję kieliszek białego wina
      5) Podczas obiadu zawsze piję bulion lub barszcz
      6) Jem dużo chleba odpowiednio dobranego do potrawy
      7) Nie unikam ziemniaków ale często zastępuję je chlebem
      8) Zawsze jem dość obfite śniadania
      9) Nie jem masła, zastępuję je majonezem lub miksem
      10) Mięso jem najwyżej raz dziennie lub wcale
      11) Nie jadam potraw zabielanych śmietaną
      Spróbuj tej diety a nie pożałujesz.
      • Gość: Znawca tematu Re: Dieta plaż południa na podstawie diety South IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 17:53
        Moim ulubionym daniem jest rosół na skrzydełkach z kurczaka z makaronem. Mięso zjadają głównie moje koty a ja konsumuję chrząstki i końcówki kości. Dzięki temu pozbyłem się problemów ze stawami (mam 55 lat). Potrawy często przyprawiam ostrą papryką. Polecam też ostro przyprawiony gulasz wołowy z czerwoną fasolą. Je się go z drożdżowym białym chlebem. Tę potrawę nazywają czasem "chili con carne".
    • Gość: zosia Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 18:09
      A co jest do cholery na tych zdjęciach? Szlag mnie trafia gdy widzę u was na zdjęciach piękne dania- a są one bez opisu. To po co są?
    • sylwia.forum Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach 08.01.11, 23:03
      Hej, ale czy my żyjemy na plażach południowych? Chyba powinniśmy stosować dietę odpowiednią do naszego klimatu, uwzględniając fakt, że zimą chce się jeść bardziej.
    • marek.zak1 Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach 09.01.11, 09:16
      W Stanach porcje sa tak ogromne, że każda ich dieta powinna sprowadzić sie do jedzenia połowy.
      A tak poza tym sałatki i jeszcze raz sałatki. Pozdrawiam
      Marek Żak
      www.marek-zak.blog.onet.pl
    • rommoc39 Dieta plaż południa na podstawie diety South Beach 09.01.11, 10:57
      Ta dieta przypomina mi dietę dla cukrzyków: ograniczenie węglowodanów.
      Polecam darmowe programy komputerowe poprzez moją stronę:
      www.cukrzycaseniora.szablon.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka