Dodaj do ulubionych

Bol cewki moczowej

20.04.11, 12:20
Witam,

Mam pewien problem, 7 miesięcy temu miałam cesarskie cięcie, podczas którego założono mi cewnik do pęcherza. Po wyjęciu niby wszystko było ok. Po ok 2 miesiącach zaczełam współżyc z mężem. Podczas stosunków czułam duży dyskomfort a nawet ból, początkowo myślałam że to brak nawilżenia w pochwie ale tu wszystko jest ok. Niedługo potem doszedł kolejny objaw ( a moze był od początku ale ja nie wiedziałam, ze to to) - ból cewki moczowej podczas i po stosunku. Byłam u ginekologa powiedział że wszystko ok, a problem jest nadal. Czy to może być zapalenie cewki moczowej od cewnika?? Jesli tak to czym mozna to leczyć?
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Bol cewki moczowej 20.04.11, 19:46
      Badanie moczu i posiew + wymaz, no i oczywiście wizyta u rodzinnego. Jeżeli to jakies zakażenie bakteryjne, to powinno wyjść w badaniach, wtedy antybiotyk.
      • Gość: anka Re: Bol cewki moczowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 22:48
        dokładnie tak! ja po cewnikowaniu przez 2 lata się bujałam z lekarzami, bo ciągle miałam zakażenia cewki (nie wiem, skąd to sie bierze). po posiewie, bakteriowrażliwości i leczeniu antybiotykami jest ok. polecam oddanie moczu od razu po stosunku, nawet podmycie się tantum rosa (ja czasem przemywałam cewkę sokiem z cytryny, ale nie wiem czy to wskazane-tak rozumowałam, zeby zakwasic środowisko), i prouro polecam do lykania, u mnie się żurawina sprawdza
    • Gość: sandra Re: Bol cewki moczowej IP: *.chelmnet.pl 05.11.11, 15:21
      Witam!! dosyć dawno umieściła Pani swój post, ale mam nadzieję , że czasem jeszcze tu ktoś zaglądasmile mam dokładnie to samo!!! tzn. nigdy nie rodziłam i nie byłam cewnikowana,ale mam te same co pani objawy od ponad pół roku,,co najgorsze w posiewie moczu jak i w badaniu ogólnym nic nie wyszło.Lakarz rodzinnny zalecil wizyte u ginekologa a ten znowu zbagatelizował mój problem twierdząc ,że stan zapalny przy mojej nadżerce to normalne,,,,,nie mam pojęcia co robić, wiem ze potrzebuje jakis leków, bo to jest nie do wytrzmania,,,jak zakończyłą sie pani sytucja?czy ktos ma podobny problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka