Dodaj do ulubionych

ból pod kolanem

IP: *.internetia.net.pl 04.05.11, 07:59
Co to może być, boli mnie pod kolanem od zewnętrznej strony, głównie przy wyprostowywaniu nogi, coś wtedy jakby szczyka, nie mogłam spać, bo co zmiana pozycji to pewnie trochę wyprostowywuję nogi i wtedy ból.
Obserwuj wątek
    • Gość: P.o.T.w.O.r.E.k Re: ból pod kolanem IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 18:31
      Mam tak samo od trzech dni ale ja spać mogę, bo w nocy praktycznie nie zmieniam pozycji...to miejsce pod kolanem boli przy schodzeniu i wchodzeniu po schodach oraz przy zginaniu nogi...także tez dołączam się do pytania co to może być? i czy udać się może z tym do lekarza czy poczekać jeszcze trochę?
      • Gość: kamila Re: ból pod kolanem IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.12, 12:23
        takie bole mialam przy uszkodzeniu łąkotki.
        Uszkodzilam ja w dosc prowizoryczny sposob-kucajac calym ciezarem ciala osiadlam na kolanach-nie bylo to uderzenie, bardziej mocne oparcie,klekniecie i jak sie pozniej okazalo na tyle niefortunne ze az lakotka sie uszkodzila.
        I bolalo dokladnie tak samo-zginanie, wchodzenie na schody, przykucanie i ten charakterystyczny strzal, brrrr...
    • Gość: anka Re: ból pod kolanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 21:52
      Można poczekać, można iść do lekarza. Przy kolanach (i innych stawach) bez szczegółowych badań ciężko o diagnozę. A nawet wtedy nie zawsze jest trafna.
      Warto odwiedzić ortopedę.
    • Gość: zosia131 Re: ból pod kolanem IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 14:54
      Miałam tak samo, ortopeda zlecił usg - wyszła maleńka torbiel pod kolanem i początki chondromalacji rzepki. Zalecenia - nie obciażać kolana - nie klękać, nie zginać, nie kucać, nie chodzić na obcasach, łykać glukozaminę wink
      Warto wybrać sie do ortopedy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka