Dodaj do ulubionych

jestem za chuda

22.05.11, 14:03
mam problem. nie wiem dlaczego nie mogę przytyć.
Jem witaminy ,robiłam badanie i nic nie wyszło.Schudłam po ciąży.W ogóle nie mam piersi.
Mam 21lat ważę 51kg wzrost 168. bardzo chcę przytyć! co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: jestem za chuda IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 22.05.11, 15:45
      Może za mało jesz?
      • chudzina2 Re: jestem za chuda 22.05.11, 20:48
        jem bardzo dużo nawet w nocy
    • Gość: misia Re: jestem za chuda IP: *.home.aster.pl 22.05.11, 16:02
      ja mam podobny problem też nie mogę przytyć. Mam 31 lat, wrost 170, a waże tylko 48 kg, czyli 12 kg niedowagi. Jem wszystko i dość dużo przynajmniej tak mówią moi znajomi i rodzina. Do tego nie mogę zajść w ciąze i własnie w tej za niskiej wadze mój gin upatruje przyczynę. Byłam nawet u dietetyka mówił żebym jadła więcej mącznych rzeczy, ale to nic nie pomogło. Także znam Twój problem i szczerze ci wspłczuje, ja probuje od wielu lat coś z tym zrobić chodzę po lekarzach wszyscy po obejrzeniu badań, które są książkowe mówią: "taką ma pani naturę, proszę się cieszyć" . Tylko jak??
      • Gość: justyna Re: jestem za chuda IP: 195.117.8.* 22.05.11, 17:36
        a badałaś jajniki dokładnie? mnie lekarz powiedzłał że to one są problemem tylko ze ja mam oprucz hudości jescze ogólne bardzo złe samopoczucie.
        • chudzina2 Re: jestem za chuda 22.05.11, 20:51
          nie nie badałam jajników. do ginekologa chodzę regularnie nawet zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne i nic.
      • chudzina2 Re: jestem za chuda 22.05.11, 20:50
        tak właśnie wina genów .
    • Gość: easy za chuda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.11, 16:49
      Mam 10 cm więcej i tylko 2-3 kg więcej od Ciebie. Nie czuje się chudasmile
      • chudzina2 Re: za chuda?? 22.05.11, 20:55
        chcę tylko te marne 6 kg przytyć. ogólnie to ani piersi ani pupy. śmieją się ze mnie. Mąż tez narzeka że jestem taka chuda,że chciałby żebym troszkę przytyła głównie to chodzi mu o piersi jak każdemu facetowi.
        • promyk4884 Re: za chuda?? 22.05.11, 21:44
          ja tez mam podobny problem.Jestem po drugiej ciązy.Waze 51-52kg i mam 173 wzrostu.Wszyscy mi wmawiaja ze nic nie jem ze sie odchudza.Mam dosc juz tych glupich gadan.Ale ani tluczace rzeczy ani wielkie ilosci slodyczy nic nie daja.Zle sie czuje z ta waga bo wszystko na mnie wisi i tak jak napisalas ani pupy ani piersi.
          • chudzina2 Re: za chuda?? 23.05.11, 09:39
            dokładanie. jeździłam na basen z mężem i dzieckiem a gdy tylko zobaczył inną zgrabniejszą to był dąs.a robiłaś badania? bo ja tak i nic wszystko jest w porządku. też zastanawialiśmy się nad drugim dzieckiem ale raczej nic z tego
            • Gość: ea Re: za chuda?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 22:41
              Mój też w pewnym okresie narzekał, ze jestem za chuda. Ale to nie mój problem, a jego. Przytyć nie przytyję i tyle. Musiałabym chyba sobie ten tluszcz wstrzyknactongue_out
              Był czas, gdy wiele ludzi wzdychało na mój widok: bo nic nie jesz, musisz przytyć i inne podobne debilne teksty. Ciekawe, ze grubemu nikt nie powie: nie żryj jak świnia tylko schudnij. Za to każdy sie czuje w obowiazku zwrócić uwagę chudemu.
              A mężowi powiedz, że jak chce grubszą to niech sobie poszuka jakiegoś pasztetutongue_outPP Albo niech Ci zafunduje operację powiększania biustu! A co!
    • deodyma Re: jestem za chuda 23.05.11, 09:50
      a przed ciaza jak bylo?
      • Gość: chudaaaaaa26 Re: jestem za chuda IP: *.in-net.pl 23.05.11, 10:34
        Wiem, że marna to dla Ciebie pociecha, ale ja przy Twoim wzroście ważę 45 kguncertain
        Mam 26 lat, jestem nauczycielką i przez to, że wyglądam na młodszą uczniowie nie traktują mnie seriouncertain
        • chudzina2 Re: jestem za chuda 23.05.11, 12:34
          wiem bo jak chodziłam do szkoły to też mieliśmy taką drobną nauczycielkę i wiem co i jak ją traktowali. mówią że lepiej być chudym bo z odchudzaniem jest najgorzej.
        • Gość: Ania Re: jestem za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 12:10
          Wiesz, ja też jestem nauczycielką, jestem chuda, ale to nie ma żadnego wpływu na traktowanie mnie przez moich uczniów...Uczniowie mają do mnie szacunek, ponieważ ja też ich szanuję. Chudość czy grubość nie ma nic wspólnego z tym, jak traktują Cię uczniowie. Uważasz, że gdybyś była piękna jak Angelina Jolie traktowaliby Cię serio??? Poszukaj lepiej przyczyny w swoim zachowaniu wobec nich.
    • Gość: g Re: jestem za chuda IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 23.05.11, 13:18
      a robiłaś badania w kierunku tarczycy?nadczynność tarczycy też objawia się nadmiernym chudnięciem.przyczyn może być wiele nawet tasiemiec,który objawia sie między innymi właśnie spadkiem masy ciała pomimo odpowiedniej podaży kalorii.może byc to też spowodowane cukrzycą,czy choroba żołądka.
      • chudzina2 Re: jestem za chuda 23.05.11, 15:31
        nawet ni mów. a ty robiłaś?
        • Gość: g Re: jestem za chuda IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 23.05.11, 16:01
          nie chciałam cie przestraszyćsmileja zamierzam zrobić obecnie przebywam za granicą a tu to troche inaczej wygląda.
          • chudzina2 Re: jestem za chuda 23.05.11, 16:07
            no wiem ze za granica to jest jak jest. nie przestraszyłaś mnie. jutro pójdę do lekarza. bo przez to wszystko to ciągle są same kłótnie z mężem
            • Gość: g Re: jestem za chuda IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 23.05.11, 16:12
              no pewnie nie czekaj tylko idź i zdrowia życze i oczywiście dużo kilogramówsmilepozdrawiam
              • chudzina2 Re: jestem za chuda 23.05.11, 16:22
                nawzajem
                • ambrozja08 Re: jestem za chuda 23.05.11, 17:04
                  oj dziewczyny..ja mam 160 a waze niecałe 40. obecnie 38. zawsze byłam szczupła ważyłam około 40-42 kg i wyglądałam szczupło ale ok. po urodzeniu dziecka schudłam do 35! był dramat...badania wszysciutkie zrobione i wszystko dobrze. heh z synkiem wyglądam jak nastolatka albo jak jego siostra a nie mama...piersi znikają coraz bardziej-nawet nie wiedziałam ze tak się da;D a mąż chudziny powinien bardziej wspierać a nie porównywać! sprowadź go na ziemie szybciutko!! Mój mąż też chce żbeym przytyła ale wiem ze uwielbia mnie taką jaką jestem i bardzo mnie wspiera i pociesza w tej nieszczęsnej chudości..
                  • chudzina2 Re: jestem za chuda 23.05.11, 19:34
                    też wspiera ale widzę po nim że ciężko mu jest.
                    • brak.slow Re: jestem za chuda 27.05.11, 20:32
                      masz męża do dupy, ze tak powiem. myslałam, że kocha się mimo wszystko, a nie za cos, a tu widzę-pretensje, bo żona jest zbyt szczupła. jesteś jeszcze bardzo młoda i chyba nie radzisz sobie z egzekwowaniem szacunku do samej siebie.. za jakies fochy i komentarze nt wyglądu, który od Ciebie nie zależy, to on lecieć powinien przez okno.
                      wzrost 168 i 51 kg to akurat moim zdaniem bdb waga, zgrabna musisz być...
                      no ale skoro chcesz się roztyć...

pare pytań:
                      -karmisz jeszcze piersią? to moze byc przyczyna wychudzenia
                      -przebadaj tarczycę
                      -badania w kierunku pasożytów też by nie zaskoczyły, jesli waga nie drgnie nawet o 2 kg w przypadku opychania się do granic możliwości.
                      -być może jesteś wykonczona opieką nad dzieckiem, moze zaangażuj bardziej jaśnie pana tatusia, niech pobiega za potomstwem, zamiast wypatrywać co zgrabniejszych pań na basenach i ulicach.
                      pozdrawiam
                      • chudzina2 Re: jestem za chuda 27.05.11, 22:40
                        badania w trakcie nie karmie piersią już. a mąż jako tata to muszę powiedzieć że jest bardzo dobrym ojcem. zgrabna to może a mi w swoim wyglądzie to tylko to przeszkadza że mam krzywe nogi i małe piersi. To bym chciała zmienić.
                      • Gość: Mąż chudziny Re: jestem za chuda IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 12.06.11, 09:48
                        Do dupy to jesteś TY! Co ty sobie myślisz? Że po paru komentarzach wiesz jakim jestem ojcem? Wysłuchałaś obu stron żeby wiedzieć jak jest? 3 lata prosiłem żone żeby się ruszyła do jakiegokolwiek lekarza bo to moim zdaniem nie jest normalne żeby tak chudo wyglądać... Ale dopiero pożadna awantrua ją ruszyła do lekarza. Po 3 latach!!! Więc nie obrażaj mnie tutaj. Jeżeli ktoś się nie chce zmienić to nie wiem...
                        A poza tym zgrabna jest tylko co z tego że chuda... Nawet moje prośby o ubieranie się bardziej kobieco a nie dziecięco nic nie dały... Więc się odczep...
                        • asiek334 Re: jestem za chuda 13.06.11, 12:40
                          Do autorki tego wątki- doskonale Cie rozumiem, miałam ten sam problem po urodzeniu syna. Moja waga spadła do 49 kg, z płaczem schodziłam z wagi. Przyjmowałam nawet anty by choc odrobine przytyć, niestety bez efektu. Wkoncu jak mi radzono zbadałam poziom hormonów odpowiedzialnych za tarczycę włacznie z usg i nic. wszystko ok. Nie wiem czy cię to pocieszy,ale męczyłąm sie jakies 7 lat, walczyłam o kazde kg . Wkoncu kiedy wyladowałam w szpitalu z cystą i po seri leków i zastrzykow na wywołanie okresu i likwidacji cysty zaczełam nabierac na wadze. Wówczas przytyłam plus minus 13 kg <szok>, pózniej waga zaczeła stopniowo spadac i zatrzymała sie na 58 kg przy wzroście 158. to był mój sukces, poniewaz waga utrzymywała sie na tym poziomie. Oczywiscie nie polecam ten metody, ale to w zasadzie mi pomogło. Myślę, że to sprawa genów, że tak po prostu musi byc
                          • chudzina2 Re: jestem za chuda 15.06.11, 13:39
                            tak tylko na ciebie nikt nie naciskał mąż pewnie cię akceptował. robiłam badania na tarczycę i wyszło jakieś zapalenie i nic więcej. ja sobie samej się nie podobam często mam doła z tego powodu jak patrze do lusterka. wystarczyło by tylko wsparcie i akceptacja a ja niestety tego nie mam. wiem że mąż chciałby żebym była zgrabna sama tego chcę.wszystko bym zrobiła żeby przytyć wszystko.
                            • asiek334 Re: jestem za chuda 15.06.11, 14:51
                              Chudzinko, mąz nie ale otoczenie tak... wmawiano mi różne choroby w tym nowotwór. Takie teksty potrawią nieżle wpynąc na psychikę, latałam po różnych lekarzach. A mąz no cóż, nie moge oceniac ale wydaje mi sie ze odrobina wsparcia by sie przydała z jego strony, przeciez akurat nie masz na to wpływu, byc moze taka Twoja natura.
                              • chudzina2 Re: jestem za chuda 15.06.11, 16:03
                                ja go rozumie że on też chce żebym była ładną zgrabną i kobiecą laską. nie chodziłam do doktora z początku bo wiedziałam że nic z tego nie będzie ale poszłam i co wyszło mi że mam coś z tarczycą a sami nie wiedzą co. obiecałam mu że będę chodzić do oporu do tych doktorów i słowa dotrzymam.
                                • tesknietroche Re: jestem za chuda 16.06.11, 17:42
                                  chudzina2 napisała:
                                  > ja go rozumie że on też chce żebym była ładną zgrabną i kobiecą laską. nie chod
                                  > ziłam do doktora z początku bo wiedziałam że nic z tego nie będzie ale poszłam
                                  > i co wyszło mi że mam coś z tarczycą a sami nie wiedzą co. obiecałam mu że bę
                                  > dę chodzić do oporu do tych doktorów i słowa dotrzymam.

No bo zaraz padnę i nie wstanę o własnych siłach. No co Ty opowiadasz? Ładną i zgrabną laską albo się czujesz albo nie i nie jest to kwestia fizjonomi tylko tego jak o sobie myślisz. Zacznij myśleć o sobie dobrze a sama zobaczysz jak to wpłynie na otocznie. Swoją drogą sprawdź co z tą tarczycą ale na zdrowiu się skup a nie na kilogramach. I pamiętaj - najpiękniejsze jest zadbane ciało, niezależnie czy chude czy bardziej kobiece wink
                                  • chudzina2 Re: jestem za chuda 18.06.11, 19:52
                                    no nie wszyscy tak myślą jak ty. chce się ubierać modnie ale mam z tym problem bo nie wiem co do czego pasuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka