Dodaj do ulubionych

pieczenie odbytu

IP: *.cpe.marton.net.pl 23.05.11, 15:05
Od jakiś 3 dni pieką mnie okolice odbytu. Nie w samym środku tylko na zewnątrz. W górę od samego odbytu. Tak jak bym miała jakieś podrażnienie. Co może być tego przyczyną i jak się tego pozbyć?? Może ktoś mi pomoże??
Obserwuj wątek
    • Gość: Jamajka Re: pieczenie odbytu IP: *.cpe.marton.net.pl 23.05.11, 15:57
      Dokładniej nie sam odbyt tylko między pośladkami.
      • patria5 Re: pieczenie odbytu 24.05.11, 08:47
        na pierwsze podejście polecam krem na odparzenia dziecięce Sudocrem....
        jak nie pomoże to raczej do lekarza...
      • Gość: ewa Re: pieczenie odbytu IP: *.slupsk.hypnet.pl 08.06.11, 07:49
        Miałam taką samą dolegliwość trwało to 3 lata, aż powoli mi przechodzi sa to problemy jelitowe, nadwrażliwość jelita grubego szczególnie kiedy się zdenerwuje. Zaczełam od ścisłej diety przez okres 30 dni i brałam na czo probiotyki o nazwie biotyk, i po 1,5 miesiąca mam ulgę.
        • kasiak37 Re: pieczenie odbytu 08.06.11, 22:48
          po jelicie grubym jest jeszcze jelito proste i odbyt.Jak moze Cie piec miedzy posladkami z powodu jelita grubego,ktore nie wychodzi na zewnatrz?
          Do autorki watku:stawiam na odparzenie miedzy posladkami,wszak upaly sa.Zadbaj o higiene i przewiewna bielizne i ubranie.
    • Gość: colla Re: pieczenie odbytu IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 13:41
      być może to infekcja intymna, spróbuj clotrimazolum i zacznij przyjmować probiotyki-ale tylko doustnie-wtedy bakterie kolonizują też odbyt. Ja przy leczeniu grzybicy brałam provag. Można tez zrobić wymaz z odbytu.
    • Gość: Jamajka Re: pieczenie odbytu IP: *.cpe.marton.net.pl 24.05.11, 15:02
      A co będzie lepsze : Clotrimazol czy Pimafucort?? Branie probiotyku też może pomóc?? Polecacie jakiś tani i dobry??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka