Dodaj do ulubionych

wykańczająca biegunka

01.10.11, 14:56
Już nie mam pomysłów na to co mi jest. Lekarze też nie mają pomysłu... Co jakiś czas dopadają mnie biegunki początkowo trwały rzadko teraz coraz częściej i dłużej nawet dwa tygodnie, raz podejrzewam rotawirusa, ostatnio trzy tygodnie temu mnie wzięło i trwało 2 tygodnie jestem chuda więc zaraz lecę z wagi nic mi nie smakuje, serce wali jak oszalałe, jestem słaba jak mucha i dzisiaj znowu się zaczęło... ledwo żyję . Badania dwukrotnie robiłam łącznie z pasożytami, krwią utajoną, morfologię, pasożyty cuda niewidy wszystko w porządku podejrzewają jelito drażliwe, tylko ja jestem słaba jak mucha mama ma jelito drażliwe i nie ma non stop trwającej sraczki a ja nie mogę jej mieć dwa tygodnie bo jestem jak szkapa. Może ktoś wpadnie na jakiś pomysł co mi może być. Chyba za niedługo pozostanie mi psychiatra do którego zgłoszę się ze...sraczką ...
Obserwuj wątek
    • devilyn Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 15:14
      To, że robiłaś wyniki na pasożyty i wyszły ujemne wcale nie oznacza, że ich nie masz. Spróbuj nalewki na robaki Vernicadis.
      • mrufka100 Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 15:54
        miałaś robale? jakie są obajwy? ja mam jeszcze niesamowitą suchość w ustach picie przelatuje o reszcie nie wspomnę, niedobrze mi choć nie wymiotuję trzy próbki kału czyste
        • nglka Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 16:29
          mrufka100 napisała:

> miałaś robale? jakie są obajwy? ja mam jeszcze niesamowitą suchość w ustach pic
          > ie przelatuje o reszcie nie wspomnę, niedobrze mi choć nie wymiotuję trzy próbk
          > i kału czyste

Ale w kierunku jakich robaków konkretnie robiłaś? Np lamblie potrafią nie wychodzić z więcej jak 3 próbek - znajomej dopiero w szpitalu lamblie zdiagnozowali, po 3 tyg pobierania kału dzień w dzień.
          • mrufka100 Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 16:36
            na lamblie test ELISA potrójnie ujemny salmonella shigelle escherichia, brak a to u mnie jest takie cykliczne tylko teraz coraz częściej i jak mnie zaatakuje to jestem słaba że ledwo człapię a do pracy trza chodzić
            • iwona402 Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 17:30
              Może to choroba Leśniowskiego-Crohna. U mojej znajomej ta choroba rozpoczęła się właśnie od biegunek, gdy miała 17 lat. Przez te biegunki była przeraźliwie chuda, więc zaczęto ją leczyć na anoreksję. Spędziła w psychiatryku wiele miesięcy, oczywiście bez skutku. Dopiero po kilku latach postawiono prawidłową diagnozę- choroba Crohna. Od tego czasu jest na ścisłej diecie bezglutenowej i bezmlecznej, oraz ma dużo różnych ograniczeń dietetycznych. W międzyczasie urodziła zdrowe dziecko i o dziwo w ciąży czuła się świetnie, nawet pozwoliła sobie na rezygnację z diety i niestety choroba wróciła. Nie obyło się bez częściowej resekcji jelita.
      • Gość: Ania Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 08:07
        devilyn, gdzie kupujesz tę nalewkę? Nie mogę jej nigdzie znaleźć na stronach internetowych, a chętnie bym spróbowała. Swoją drogą odrobaczanie psów to święty obowiązek ich właścicieli, ale o sobie już nie myślimy, a przecież robaki ma pewnie co drugi człek na ziemi smile
        • Gość: scholastyka Re: paskudztwo fruwa i pływa... IP: *.31.83.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.12.13, 10:45
          raczej u każdego człowieczka coś pełza i na zewnątrz i w środku....niestety...! też podróże, niedomyte produkty tudzież łapki i swoje kucharzy i kelnerów, głaskanie całowanie i jedzenie z misek piesków i kotków (też inne zwierzątka) wdychanie- jajeczka łatwo się przenoszą w powietrzu, pływanie w bajorkach i zwykłych akwenach (kiedyś kolega pławił się w miejscowym zalewie i wypłynął z wielkim długim robalem/glistą? w ustach...fuj!)
    • Gość: wiejska kobieta Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 19:31
      zrob badania tarczycy TSH, objawy jak przy nadczynnosci
      • Gość: mrufka100 Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 21:21
        tarczyca dwa razy sprawdzana oki
    • ania.rene Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 20:52
      kolonoskopie mialas??
      • Gość: mrufka100 Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 21:03
        czekam ale test na krew utajoną ujemny no i to po jakimś czasie mija i znowu żyję normalnie mija potworne zmęczenie i senność w ciągu dnia i staję się znowu bardzo aktywną uprawiającą sport osobą aż do następnego ataku
        • ania.rene Re: wykańczająca biegunka 02.10.11, 12:31
          znajdź dobrego gastrologa, zrób kolonoskopię, może testy na alergię

zapisuj co wcześniej jadłaś - może to być pomocne
    • lidek0 Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 21:34
      a zespół jelita wrażliwego?
      • mrufka100 Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 22:14
        tylko czy on aż tak wykańcza? że musiałabym leżeć dwa tygodnie w łóżku?chyba nie wie wiem...
    • rotkaeppchen1 Re: wykańczająca biegunka 01.10.11, 23:10
      Nie masz nadczynnosci tarczycy?
    • Gość: Anna Re: wykańczająca biegunka IP: *.nyc.res.rr.com 02.10.11, 00:46
      A kolonoskopia-KONIECZNIE ze znieczuleniem. Moj Tato mial tak od mlodosci; dopiero gdy byl po 50-tce dobrze go przebadano i zdiagnozowano (oczywiscie prywatnie). Obecnie stale przyjmuje tabletki i bedzie je bral do konca zycia (nierefundowane-bo podobno choroba nie jest przewlekla) i normalnie funkcjonuje. Ma dobry apetyt i stabilna wage.
      W nasileniach choroby jelit -bywal w lazience i kilkanascie razy dziennie. Byl blady i chudy. Wykonczony-co cokolwiek zjadl to za chwile byl juz w lazience.
      Tekst linka

Ja -mialam podobne problemy-ale pod wplywem stresu. Kazdy zwyczajny stres (egzamin, wizyta u lekarza, rozmowa o prace) wywolywal biegunke. Bylam chuda jak szczypior i oczywiscie kazdy uwazal, ze mialam anoreksje.
      Teraz, gdy moje zycie jest duzo stabilniejsze-nie mam zadnych takich objawow i normalna figure.
      • Gość: gghgd Re: wykańczająca biegunka IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.11, 01:42
        Dlatego ten tekst z pojsciem do psychiatry nie jest dowcipny. Powinnas tam sie udac i porozmawiac, bo przy nerwicach tez ma sie rozwolnienie. Skoro niczego u ciebie nie wykryli to trzeba bylo juz dawno isc do psychiatry
      • Gość: mrufka100 Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 08:27
        a co wykryli u Twojego ojca? co to za choroba?
    • Gość: w Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 11:07
      Nie sadze zeby to bylo jelito drazliwe..moj chlopak to ma i sa to nagłe napady, ktore koncza sie po kilku minutach..tez z niego leci, ale to chwila moment i wszystko wraca do porzadku dziennego..
    • Gość: super-kinia Re: wykańczająca biegunka IP: *.aster.pl 02.10.11, 19:17
      Miałam podobne objawy ,okazało się ,że jestem uczulona na gluten,odpowiednia dieta i funkcjonujesz normalnie.
      • Gość: mrufka100 Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:46
        jakie zrobić badanie żeby to wyszło? z czego zrezygnować chodzi mi o jedzenie?
        • minniemouse Re: wykańczająca biegunka 03.10.11, 03:13
          a czy ty masz je glownie po jedzeniu, czy to nie ma zwiazku?
          bo jesli po jedzeniu to moze byc zespol Habba - problem woreczka zolciowego..
          pl.ogdeo.com/co-to-jest-syndrom-habba.html
          sorry, ale polski google.. sad

jak znasz angielski
          www.ibs-life.com/habba-syndrome.html
          Minnie
    • exit110 Re: wykańczająca biegunka 24.02.12, 07:24
      Też lekarze próbowali mi wmówić wrażliwe jelito. Sama upomniałam się o skierowanie na helicobacter i to był strzał w 10. Po 6 latach uwolniłam sie od bólu brzucha i do tego mogą byc pasozty

Sok na odrobaczenie

Czosnek POLSKI. 10 główek – nie ząbków, jeśli dla większej ilości osób to wiecej. Pokroić/ zmiażdżyć i zalac sokiem z kiszonych ogórków. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce na 10 dni i później również tak przechowywać. Sok podawać dzieciom przed snem 5 ml – można trochę rozcieńczyć (niedobre paskudztwo wink, dorosłym 10 ml. Można zjadać również czosnek z tej mikstury( dorośli). Stosować miesiąc. Nie więcej niż 2 razy w roku. Sok może mieć różną barwę, zależy to od czosnku w której porze roku robimy miksturkę. Sok nie może Wam sfermentować, bo zdarzył mi się i taki przypadek, ale chyba było wtedy za ciepło. Cały czas obserwować kał,a jak coś znajdziecie to oddać do badania...

Po kilku latch obserwacji mojej dzieci siebie i męża wiem, że nadpobudliwość u dzieci , nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Nie wszystke te obajwy muszą występowac jednocześnie. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST, krosty, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy...
      Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....Lekarze próbuja wmówic nam rózne choroby, nie wierzcie we wszystko co usłyszycie.

Nieświeży oddech prawdopodobnie = TAsiemiec. Kupcie Niclosamide / Yomesan najlepiej 2 opakowania bo nie zawsze jedno wystarcza. Poczytajcie o tym leku w necie. Kupcie w aptece on line, za granicą, holandia, niemcy, belgia. Chyba, ze macie kogoś znajomego za granicą. Dobrze tez podac pozostałym członkom rodziny...W Polsce lek nie jest dostępny, zakazany przez Ministerstwo Zdrarowia. A ludzie chodzą do lekarzy. Ci diagnozują coraz to nowsze jednostki chorobowe (wrażliwe jelito, Halitoza itp.) tylko nikogo nie mogą wyleczyć i tak dorabiamy koncerny farmaceutyczne dokupując kolejne dawki leków które zamiast leczyć czyszczą nam portwel i powodują kolejne dolegliwości. Jaki mieliby z nas pożytek gdyby szybko nas wyleczyli !??
      Mi pomogła w diagnozie Wega Medica w Warszawie, ale od dawna podejrzewałem, że to moze być tasiemiec. Powiedzieli, jaki lek kupić....

dodatkowo, w bardzo wielu przypadkach u dzieci ale nie tylko występuje włosogłówka. To nie prawda, że bytyje tylko w jelicie. Potrafi je przebijać i przenikac do tkanki podskórnej.Powoduje bóle nóg (w szczególności na odcinku między kolanem a stopą, "popękane" naczynka, rozdrażnienie, "złe" sny, niespokojny sen, bladość - powoduje anemię, szczekający kaszel, swędzenie skóry. Lek np. Vermox najlepiej podać w nów (faza księżyca) i robić kąpiele przeciwpasożytnicze z miodu i mąki, po lekach lub w pełni... Trudno ją usunąć samymi lekami bo przenika do organizmu. Nie słuchajcie, że to zabobony, bo tak piszą ludzie których poważne problemy zdrowotne nie dotyczą. Toksokaroza (glista psia, kocia) też może dawać podobne objawy. Choroba z piaskownic. Na to można zrobić badanie krwii w lepszym labolatorium. Pomagajcie SWOIM DZIECIOM bo nikt za Was tego nie zrobi...chyba, że wolicie aby lekarze faszerowali je sterydami, antybiotykami, itd, itd...
      • Gość: nin123 Re: wykańczająca biegunka IP: *.150.141.133.internetia.net.pl 12.04.12, 14:29
        Witam , proszę o informację jaką ilości a soku zalać czosnek
        • exit110 Re: wykańczająca biegunka 12.04.12, 18:30
          ja robiłam cały słoik czosnku i to zalewałam sokiem, ale na innym forum podniosły się głosy, że to za mocne stężenie. Być może... mikstura jest bardzo mocna. Wtedy dzieciom na pewno trzeba rozcieńczyć. Proponuję pół słoika czosnku izalać do pełna sokiem....
      • Gość: scholastyka pasożyty IP: *.31.71.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.12.13, 10:52
        ostatnio lekarz wyśmiał mnie i powiedział że człowiek nie może zarazić się glistą psią i kocią a także tasiemcem karłowatym o zwierząt...niestety szkoda słów na to niedouczone towarzystwo myślą że wszystko jest idealnie sterylne i nie ma chorób pasożytniczych w naszym dzisiejszym świecie
    • asdaa Re: wykańczająca biegunka 05.03.12, 16:46
      może to helicobacter?
    • headvig Re: wykańczająca biegunka 12.04.12, 15:20
      może to jakaś nerwica? spróbuj kurację magnezową. nie dość że serce przestanie ci walić, to magnez, jeśli się nie przedawkuje to lekko zatwardza (przynajmniej mnie).
      • Gość: Maja Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 21:54
        Od 5 lat leczę się na biegunkę, zrobiłam 2 kolonoskopie, masę badań i nic.
        Myślę że to na tle nerwowym sad
        • headvig Re: wykańczająca biegunka 20.04.12, 13:49
          Gość portalu: Maja napisał(a):

> Od 5 lat leczę się na biegunkę, zrobiłam 2 kolonoskopie, masę badań i nic.
          > Myślę że to na tle nerwowym sad

skoro to trwa 5 lat, to faktycznie. spróbuj ten magnez, nie zaszkodzi - trochę nerwy ukoi... albo raczej psychologa
          • Gość: Maja Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 17:15
            headvig napisała:

> skoro to trwa 5 lat, to faktycznie. spróbuj ten magnez, nie zaszkodzi - trochę
            > nerwy ukoi... albo raczej psychologa

Ech ja mam już wszystko przerobione smile
            Jedynie antydepresanty dawały jako taką poprawę ale ile można na tym jechać.
            Ale dzięki za radę kiss
      • minniemouse Re: wykańczająca biegunka 21.04.12, 02:01
        nie dość że serce przestanie
        > ci walić, to magnez, jeśli się nie przedawkuje to lekko zatwardza (przynajmniej

jest dokladnie odwrotnie, ,magnez przeczyszcza a mleczko magnezjowe stosuje sie wlasnie jako srodek przeczyszczajacy
        i zawsze zaleca sie stosowanie magnezu od malych dawek nawet jesli wieksze sa wciaz
        w normie
        bo nawet nie przedawkowujac moze przeczyscic.
        albo masz nietypowa reakcje na magez albo zwyczajnie nie zdajesz sobie sobie sprawy
        ze w ciagu dnia jesz cos co cie sie super "utwardza",

jedno i drugie nie nic wspolnego z faktami o magnezie,

a ty -jak nie masz pojecia o czym piszesz to nie pisz.

Minnie
        • kostruszka Re: wykańczająca biegunka 21.04.12, 21:37
          Moja mama miała takie biegunki - w końcu wykryto u niej chorobę Leśniowskiego - Crohna. Zbyt późna diagnoza o mało nie doprowadziła jej do śmierci. Sprawdź to koniecznie!
          • Gość: Maja Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 21:57
            Jakie inne objawy miała twoja mama oprócz biegunek? Badania coś wykazywały?
            • exit110 Re: wykańczająca biegunka 22.04.12, 22:16
              Myślę, że choroba Leśniewskiego-Chrona jest wymyślona na potrzeby dzisiejszych czasów. Mi też lekarze chcieli to wmówić, a okazało się, że bóle brzucha mam przez Helicobacter(oczywiście sama zażądałam skierowania nato badanie) - nie miałam biegunek. Te biegunki mogą być spowodowane dłuuugotrwałym zarażeniem Tęgoryjcem dwunastnicy/ włosień kręty. Prowadzi do wyniszczenia organizmu, a nawet do smierci. Pojawia się krew w kale. Poczytajcie o tym w necie. leczy się Vermoxem - 2 tabl rano/ 2 wieczorem przez kilka dni. Oczywiście nie sądźcie, ze wam wyjdzie to w labolatorium (chyba że macie kogoś znajomego). Łatwiej samemu kupić mikroskop i badać kał.
              • minniemouse Re: wykańczająca biegunka 24.04.12, 01:31
                exit110 napisała
                > Myślę, że choroba Leśniewskiego-Chrona jest wymyślona na potrzeby dzisiejszych
                > czasów. Mi też lekarze chcieli to wmówić, a okazało się, że bóle brzucha mam pr
                > zez Helicobacter(oczywiście sama zażądałam skierowania nato badanie) - nie mia
                > łam biegunek

widac, ze myslisz exitem. Kobieta pisze wyraznie ze u jej matki powodem BIEGUNEK byla choroba Crohna,
                Moja mama miała takie biegunki - w końcu wykryto u niej chorobę Leśniowskiego - Crohna.

a ty na to ze /wg ciebie to wymysl no bo TY mialas H. Pylori-
                a okazało się, że bóle brzucha mam przez Helicobacter(oczywiście sama zażądałam skierowania nato badanie) - nie miałam biegunek
                -
                no oczywscie, jaki exit wyciaga wnioski, to taki shit mu wychodzi.

Oczywiście nie sądźcie, ze wam wy
                > jdzie to w labolatorium (chyba że macie kogoś znajomego). Łatwiej samemu kupić
                > mikroskop i badać kał.

tiiiaaaa, bo w laboratorium nie wiedza jak uzywac mikroskopu albo uzywaja taki
                bez szkielek w srodku..

Te biegunki mogą być spowodowane dłuuugotrwałym zarażeniem Tęgory
                > jcem dwunastnicy/ włosień kręty.

Kolejna wielbicielka Huldy??

Minnie
    • Gość: Wacelek Re: Yomesan gdzie kupić IP: 91.232.191.* 29.06.12, 19:56
      A nie lepiej kupić Cestodin u weterynarza?
    • Gość: kuryłko Re: wykańczająca biegunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 22:18
      Ja miałam biegunkę bo zaraziłam się pasożytami i walczę z nimi od roku . Jest lepiej niż było , ale jeszcze dużo do usunięcia . Kupiłam urządzonko do fal milimetrowych i to ratuje mi skórę - zamiast biegać co 2-3 godz. do kibelka wypróżniam się raz , dwa razy na dzień - fajnie reguluje funkcję w organiżmie , mimo to robaki dają popalić .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka