Dodaj do ulubionych

wybite palce /reka

IP: *.ikoula.com 08.03.12, 12:52
upadek i wybite ze stawow srodkowych 2 palce dloni - po 12 dniach nadal opuchniete palce a w tych stawach doslownie 2 razy grubsze ...najgorsze ,ze NIE ZGINAJA sie w tych feralnych stawach !!! czy mialyscie kiedys cos podobnego ,ile trwa dojscie do zdrowia ?
bylam u ortopedy ,mam unieruchomienie -na szczescie nie w gipsie -ale nic poza tym nie zrobil
i nic sie nie polepsza sad((
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: wybite palce /reka 08.03.12, 13:27
      Skoro lekarz nic z tym nie zrobił oprócz unieruchomienia, to nie sądzę, żeby były wybite ze stawów. Musiałby to ponastawiać przed uruchomieniem. Zatem pewnie jest to zwykłe stłuczenie, może skręcenie jak w przypadku kostki, które musi samo się wykurować. Możesz jeszcze to skonsultować z kimś innym jak podejrzewasz, że to jednak coś poważniejszego a poprzedni lekarz był niekompetentny.
      • Gość: pomoc Re: wybite palce /reka IP: *.ikoula.com 08.03.12, 13:54
        -byly wybite i zwichniete !!! zgiete na bok ,poziomo , wygladaly jak opuszczone semafory ...
        straszny bol , sama nastawilam -jeszcze lezac na ziemi !!! w takim stanie nie wytrzyma sie 5 minut a co dopiero czekac na lekarza ...poszlam juz oblozona lodem ,ale ciage po prawie 2 tyg .opuchniete i sie nie zginaja!!!
        • lidek0 Re: wybite palce /reka 10.03.12, 14:36
          rtg i wizyta u lekarza
    • aaaniula Re: wybite palce /reka 08.03.12, 13:53
      miałaś rtg?
      • paulag24 Re: wybite palce /reka 08.03.12, 14:42
        Nie pocieszę cie, ja mam tak dwa miesiące!!złamania nie widać, a palce w kostkach nadal opuchnięte i bardzo bolące
        • Gość: pomoc Re: wybite palce /reka IP: *.ikoula.com 18.03.12, 13:31
          tak ,zrobilam przeswietlenie i bylam u ortopedy -nie widac zlamania ani przesuniecia kosci ,
          ale widocznie takie zgiecie do poziomu i po chwili przywrocenie palcow do pionu to nie jest
          cos co sie latwo przechodzi -
          do - paula24 - czy Ty mialas to samo ?? /przeczytaj moje wpisy /
          jak to dochodzi do normy ?co robisz jako rehabilitacje ?? ja na razie cwicze zginanie w wodzie -nadal grube stawy i nadal nie zginaja sie /nie moge zacisnac !!!
          napisz cos jeszcze -pozdrawiam
          • berta-death Re: wybite palce /reka 18.03.12, 14:22
            Może o jakiejś fizjoterapii pomyśl. Jakieś naświetlania, ultradźwięki czy cokolwiek co tam mają w ofercie. Sportowcy przecież dość szybko dochodzą do sprawności, a zapewne nie takich urazów doświadczają.
        • Gość: esti Re: wybite palce /reka IP: *.play-internet.pl 22.05.12, 16:39
          i co, znalazłaś jakiś sposób? bo mam podobny problem uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka