IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 09:22
czy to normalne ze przy pierwszym opakowaiu logestu piersi mnie bola juz chyba 10 dzien? strasznie dziwnie sie z tym czuje
Obserwuj wątek
    • annuczek Re: piersi!!! 27.06.04, 09:38
      W pierwszym cyklu z pigułkami dziać się mogą różne rzeczy, w tym mogą boleć
      piersi. Jeżeli jednak bolesność ta nie zacznie Ci stopniowo ustępować i przy
      trzecim opakowaniu nadal będzie się utrzymywać, to na pewno powinnaś zmienić
      pigułki albo z nich w ogóle zrezygnować (lub zażywać razem z nimi Mastodynon).
      Pigułki lubią podnosić poziom prolaktyny, co właśnie może objawiać się taką
      tkliwością.

U mnie ten sam problem pojawił się właśnie przy pierwszych opakowaniach
      Logestu, tylko że z miesiąca na miesiąc się nasilał. Po kilku miesiącach
      zmieniłam pigułki (Minulet - było gorzej), potem jeszcze raz (równie źle -
      Cilest), zażywałam Bromergon (z piersiami lepiej, natomiast inne skutki uboczne
      nie za miłe), wreszcie Triquilar, przy którym przez jakiś czas miałam spokój i
      nadzieję, że to wreszcie 'dobre' pigułki, ale potem się znów zaczęło.
      Ostatecznie od pół roku jestem bez pigułek i czuję się wreszcie normalnie i nic
      mnie nie boli.

Nie mniej - Ty powinnaś poczekać, taka bolesność może być objawem
      przystosowywania się organizmu do hormonów (do trzech cykli powinno wszystko
      przejść). Dopiero gdy takie objawy nie zaczną słabnąć i zanikać - wówczas
      zmiana pigułek konieczna o ile nie ich odstawienie (tj. co wolisz - bolące
      piersi czy takie zabezpiecznie - bo też sama musisz tu podjąć decyzję).
    • tygrysica_krakow Re: piersi!!! 28.06.04, 09:14
      Do trzeciego opakowania różne rzeczy się zdażają. To o czym piszesz jest jak
      najbardziej normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka