Dodaj do ulubionych

czy to ciąża

26.08.12, 16:40
Na początku chce sie przywitać bo jestem tu nowa
Mam wielki problem od 2 lat mam założoną wkładke domaciczna po pierwszym dziecku i nie planowałam nastepnego tym bardziej ze własnie przechodze trudny czas z moim partnerem i sie roztalismy.Od tygodnia nie spie i nie moge nic jesc jest mi słabo i niedobrze.Ostatnia miesiączke miałam 01.08 wiec jeszcze mi sie nie spóznił okres ale dzisiaj mnie cos natkło ze moze to byc to bo takie objawy miałam przy pierwszym dziecku i zrobiłam test ciążowy (musze tu dodac ze nie byl to tes z pierwszego moczu)ale pojawiła sie 2 linia bardzo słaba i mało widoczna ale tam była. Czy myslicie ze to może byc ciąza czy też test sie pomylił?bardzo prosze o rade bo jestem juz i tak na skraju załamania
z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • dragica Re: czy to ciąża 26.08.12, 17:02
      A kiedy ostatnio kontrolowalas polozenie wkladki?
      • misiu.stefan Re: czy to ciąża 26.08.12, 17:12
        Idź na betę - będziesz miała na 100% pewny wynik.
    • dragica Re: czy to ciąża 26.08.12, 17:15
      Ja mam wkladke pol roku,raz zdarzyla mi sie podobna sytuacja-spozniona miesiaczka, slabiutka kreska na tescie, albo mi siw wydawalo i potem miesiaczka.
    • lidek0 Re: czy to ciąża 26.08.12, 17:34
      Jesteś na skraju załamania ale siedzisz przed komputerem zamiast iść na btę i wiedzieć na pewno - jka dla mnie dziecinne. Przecież nikt przez monitor Ci nic nie powie. Nie od dziś wiadomo, że wkładka 100% nie zabezpiecza.
      • moniaseb05 Re: czy to ciąża 26.08.12, 20:25
        nie moge isc dzis na krew bo jest niedziela jutro ide do lekarza to sie dowiem wszystkiego zrobiłam teraz jeszcze 2 test jeden tez ze słabą linią a 2 negatywny
        Ostatnio sprawdzaną wkładke miałam rok temu
        • dragica Re: czy to ciąża 26.08.12, 21:02
          Warto samodzielnie co miesiac, po miesiaczce sprawdzac...Jesli kreska sie pokazala po jakims czasie, to nie oznacza ciazy.
        • masak-rua Re: czy to ciąża 27.08.12, 00:25
          to skoro idziesz do lekarza, to POCO PYTASZ NA FORUM CZY JESTEŚ W CIĄŻY??
          nie uważasz, że lekarz jest bardziej kompetentną osobą do odpowiedzi na to pytanie??
          mamy Ci wywróżyć, czy jak ????
          • gosiapatrycja [...] 27.08.12, 15:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • moniaseb05 Re: czy to ciąża 27.08.12, 15:35
      no własnie rano zrobiłam 2 testy z porannego moczu i też pojawiły sie 2 kreski bardziej widoczne niż wczoraj potem zrobiłam taki elektroniczny i nie wyrył nic ale pisało na nim ze wykrywa 3 tygodniową ciąże dopiero poszłam do lekarza ale tu jest swieto panstwowe i wszystko zamkniete wiec musze czekac do jutra.Dzisiaj cały dzien wymiotuje cokolwiek zjem zaraz lece do łazienki nie wiem czy to z nerwów czy z tego 2 powodu.
      • gosiapatrycja [...] 28.08.12, 16:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • koolair Re: czy to ciąża 28.08.12, 17:17
      U mnie tak abardzo slaba kreska oznaczała ciąze, ktora niestety okazała sie pozamaciczna..Ale jednak byla to ciąza..
      • mewa000 Re: czy to ciąża 29.08.12, 12:45

A u mnie taka słaba kreska oznaczała felerne testy big_grin
        • moniaseb05 Re: czy to ciąża 29.08.12, 13:34
          Byłam wczoraj u lekarza i powiedział mi ze na test z krwi jest za wczesnie ale czesto przy wkładkach zdaża sie ciąża biochemiczna i mam poczekac jeszcze tak ok 2 tygodni i zrobic kolejny test i wtedy przyjsc na jakies badania.Ale jak można czekac tyle?
          Jak byłam pierwszy raz w ciązy to tez były takie bardzo słabiutkie kreseczki tak do 8 tygodnia
          • mgielka82 Re: czy to ciąża 31.08.12, 08:14
            jakies bzdury opowiada Twoj lekarz. spokojnie juz teraz mozna zbadac poziom hcg. W luxmedzie prywtanie za 20zł zrobisz,nie musisz być na czczo i masz 100% pewnosci wyniku.Oczywiscie stwierdzenie ciazy a jej donoszenie (ponoc ok 40% poronien)to dwie rozne sprawy,ale przynajmniej bedziesz wiedziala czy jakas komorka sie probuje zagniezdzic na dobresmileczasem zanim kobieta sie zorientuje ze jest w ciazy dochodzi do poronienia wczesnego (ciaza biochemiczna) i nawet nie wie ze krotko byla w ciazy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka