Dodaj do ulubionych

brak miesiaczki i negatywny test ciazowy

27.01.13, 14:01
Witajcie,piszę z nadzieją,że może znajdzie się ktoś,kto miał ponowne doświadczenia.
Staramy się o dziecko, dotyczchczas miałam bradzo regularne cykle, z zegarkiem w ręku 29 dni.
W tym miesiącu ok 5 dni po stosunku, mniej więcej dzien dwa po owulacji zaczeło mi się lekkie plamienie które trwało 4 dni. I teraz jest juz 38 dni po ostatniej miesiączce, okresu nie mam, zrobilam dwa testy ciązeowe,oba dały wynik negatywny ( jeden dzisiaj rano).
Czuję ból w podbrzuszu, tak jak przed okresem dodatkowo w miednicy...Poza tym nic szczeglnego.smile
Czy to może być ciąża? Wydawalo mi sie,ze testy ciazowe sa trafne na ogol...Nie chcę sobie robić nadziei
dziękuję z góry
a
Obserwuj wątek
    • suuperbaba Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 27.01.13, 14:34
      Niby testy tyle dni po spodziewanej miesiaczce powinny juz pokazac ciaze - moze byc slabo widoczny 2 pasek...najlepiej idz i zrob sobie beta hcg z krwi - wszystko bedzie jasnesmile Mnie brzuch bolal bardzo jak na okres a bylam w ciazysmile Mam nadzieje, ze jednak sie udalo..daj znacsmile
      • tk1766 Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 27.01.13, 14:39
        Suberbabo wink bardzo Ci dziekuje..troche jestem przygnebiona..jutro pojde zrobic betę i dam znać.chciałabym żeby to było TO.trzymaj kciuki..
      • suuperbaba Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 27.01.13, 14:45
        Trzymam mocno kciukismile
    • sharzan-ka Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 27.01.13, 21:50
      może i ciąża
      zrób beta hcg z krwi to rozwiejesz wątpliwości
    • kerri31 Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 29.01.13, 09:51
      Idź do laboratorium i zrób badanie z krwi, będzie wiadomo na 100 %
      • suuperbaba Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 29.01.13, 11:30
        I jak?!?!smile))
        • tk1766 Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 29.01.13, 14:06
          dzisiaj dostalam wynik(przez telefon),ze niestety nie ciaza(odczytala pielegniarka,wiec zakladam,ze wie co mowi wink

zglupialam od tego zupelnie,bo po miesiaczce nadal ani sladu, niedobrze mi, no ale wiadomo,ze podswiadomosc moze zdzialac cuda wink

pojutrze ide do ginekologa,ale martwie sie,ze to moze odwlec jeszcze starania o dzidziusia, a oboje bardzo bardzo chcemy miec dziecko sad(
          trzymajcie kciuki dziewczynki,dam znac..
          • suuperbaba Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 30.01.13, 07:24
            Oj to szkodasad Kup sobie testy owulacyjne - mi pomoglysmile Trzymam kciuki za dalsze starania - dawaj znackiss
    • niepewna5 Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 29.01.13, 15:14
      Witam ja mam podobny problem nie mam okresu od 13 dni ostatni mialam 19 grudnia mam bole brzucha , bola mnie piersi, mam na brodawka te taki wzgorki takie pryszczyki czy cos. Czy jestem w ciazy?
      • prosumentka Re: brak miesiaczki i negatywny test ciazowy 29.01.13, 23:59
        Nie mam szklanej kuli, by Ci odpowiedzieć. Objawy które opisujesz nie świadczą o ciąży.
        Zrób test, za tydzień ew. kolejny. Przeczytaj mój drugi post w tym wątku.
    • prosumentka spróbuj znowu 29.01.13, 23:57
      Dzień owulacji wyliczyłaś prawda? To ponoć bardzo niewiarygodna metoda jej określania.

Nie stresujesz się staraniami? Bo mi od samego myślenia o negatywnym teście ciążowym rozregulowały się cykle. To ponoć jest tak, że stres powoduje, że owulacja jest później niż zwykle, a potem miesiączka też jest o tyle samo opóźniona. Na Twoim miejscu powtarzałabym test nie wcześniej niż po tygodniu.
      • tk1766 Re: spróbuj znowu 30.01.13, 11:02
        ja też mam wrażenie, ze mi się wszystko rozregulowało właśnie od tego liczenia,testowania,sprawdzania i trzymania kciuków wink
        bardzo chcemy mieć dziecko ( drugie, a ja mam 35 lat)
        ale człowiek wpada w błedne koło,wmawia sobie objawy,w zależności od tego,czego oczekuje.
        ja już "miałam" objawy które wszystkie posżły w diabły razem z wynikiem bety.beta <0,01 więc nie ma wątpliwości ze to nie ciąża, okresu brak już 12 dzień (cykle ZAWSZE hiperregularne).owszem,zaliczyłam trochę stresów i podróży ale przecież nie pierwszy raz w życiu!
        Dziewczyny,nie róbmy sobie tego.Mój facet zakazał mi czytania internetu i nakręcania się w tej sprawie (więc pisze po kryjomu hehe). Mam iść jutro do lekarza i ciekawe co mi powie.
        pewnie zleci jakies badania, hormony itp.
        • path04 Re: spróbuj znowu 05.02.13, 09:13
          tk1766, ja miałam identyczną sytuację. Staraliśmy się o dziecko, cykle z zegarkiem w ręku 28 dni, nagle bach, brak miesiączki, bóle podbrzusza, bóle piersi, testy (3) negatywne. Poszłam do lekarza i stwierdził brak ciąży (13 dni po spodziewanej miesiączce), więc postanowiłam, że na razie odpuszczamy ponieważ zmieniła się nagle moja sytuacja zawodowa. Miesiączka oczywiście pojawiła się dwa dni po wizycie u lekarza. Przyszedł następny miesiąc, ja już nawet nie liczyłam kiedy co mi wypada i nagle mega ból piersi. Obstawiłam, że to rozregulowany cykl, że znowu coś się pochrzaniło i... teraz jestem w 13 tygodniu ciąży smile ja się za bardzo spięłam w tych staraniach i wyszło jak wyszło, ale to naprawdę ma duży wpływ. Rozluźnij się i najlepiej myśl kategoriami, że jak nie teraz to następnym razem i na pewno się uda! WIem, że to nie jest łatwe, bo sama miałam z tym problem, ale warto spróbować sobie odpuścić na chwilę smile powodzenia!
          • Gość: Ollga Re: spróbuj znowu IP: *.superkabel.de 02.03.14, 19:25
            też tak mam jak opisujecie zawsze miałam reguralne cykle a jak tylko z mężem podjeliśmy decyzję o dziecku to coś się poprzestawiałosad W pierwszym miesiącu starań (styczniu) miałam wiele objawów ciąży piersi mnie blały, mdłości, częste oddawanie moczu ale parę dni przed miesiączką miałam plamienia w dniu miesiączki krwawienie było bardziej obwite trwało to może z dwa dni. Robiłam test wyszedł negatywny i pomyślałam że to ze stresu że za bardzo chce zajśc w ciąże i już zaczynam świrować. W lutym kolejny miesiąc cyklu miesiączka spóźnia się już 12 dzień zrobiłam dwa testy wyszły negatywne, nie wiem co się dzieje wizytę u lekarza mam dopiero za dwa tygodnie. Boje się że mam jakieś zaburzenia hormonalne.
            • lidek0 Re: spróbuj znowu 03.03.14, 12:07
              Przed rozpoczęciem starań warto zbadać hormony więc poprosiłabym o skierowanie.
              • Gość: kaa Re: spróbuj znowu IP: *.gdynia.mm.pl 04.03.14, 14:18
                Jak chcesz mieć pewność to zrob hcg z krwi, mi dwa pierwsze testy tez nie wyszly!a dziecię ma teraz 5tyg👍powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka