Dodaj do ulubionych

żołądkowo

IP: 91.203.247.* 29.03.13, 13:55
Witam, już któryś raz zabieram się za pisanie. Zawsze rezygnowałam z myślą że i tak nic mi to nie da. Ale każdy atak bólowy skłania mnie ku napisaniu. Więc piszę. Postaram się krótko i treściwie. Mam taki problem,że przynajmniej raz na dwa tygodnie mam potworny ból żołądka. Długo się obserwowałam. Najpierw myślałam,że to po "cukrze", potem że po "ziarnach". Nie wykluczam tego, ale obawiam się że po wszystkim. Poprostu kiedy jem "normalnie" załatwiając się regularnie przychodzi taki moment, że wstaję rano z bolącym skurczowo żołądkiem lub bólem ciągłym, uczucie ciężkości. Wtedy przez cały 1 dzień "załatwiam się" w pewnym momencie jest to nawet biegunka aż nie oczyszczę całych jelit. Dnia drugiego czuję mniejszy ból. Trzeciego dnia mija. I wtedy jedząc wypełniam jelita i czekam aż znowu przyjdzie ten koszmarny czas. Nie mam wymiotów, mam jednak w "te " dni duże gazy.
Uprzedzę, jadam regularnie, zdrowo, pijąc dużo wody...
Moim zdaniem, kiedy jelita są pełne zaczynają uciskać mi żołądek i organizm samoistnie zaczyna się oczyszczać... tak to widzę, ale dlaczego? Co mogę mieć z tym moim żołądkiem? W połowie kwietnia idę na gastroskopię.
Jestem zmęczona psychicznie oczekiwaniem na ból, a jeść przecież muszę
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: żołądkowo 30.03.13, 16:50
      a co na to lekarz?
      • Gość: lita Re: żołądkowo IP: *.play-internet.pl 30.03.13, 22:39
        Skierowała mnie na gastroskopię na moją prośbę.
        • zuzi.1 Re: żołądkowo 30.03.13, 22:46
          to może byc drazliwe jelito lub lesniowski-crohn
          • doral2 Re: żołądkowo 31.03.13, 21:52
            albo cokolwiek.
    • Gość: Dominika Re: żołądkowo IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.13, 21:40
      mam to samo i również w połowie kwietnia ide na gastroskopie , az się boje sad
      • Gość: lita Re: żołądkowo IP: *.play-internet.pl 01.04.13, 22:06
        Ja również jestem w stresie. Różne pomysły przychodzą do głowy. Jednak wierzę że będzie dobrze, u Ciebie również, pozdrawiam ciepło
    • Gość: lita Re: żołądkowo IP: *.play-internet.pl 10.04.13, 19:17
      Jestem po gastroskopii. Mam stan zapalny, nadżerki i przepuklinę. Najważniejsze że wiem co się dzieje i że to nie to najgorsze. Czeka mnie leczenie, oby skuteczne. Pozdrawiam
      • zaba_1200 Re: żołądkowo 08.12.14, 10:03
        Hej Lita jak cię leczą ? mam to samo już od 2 lat i żadnej poprawy, pakują we mnie leki typu inhibitor pompy protonowej na zatrzymanie produkcji kwasów żołądkowych no i dieta schudłem już 14kg. w ciągu tych 2 lat. napisz jak przebiega leczenie czy masz poprawę .
        Pozdrawiam zaba1200@interia.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka