Dodaj do ulubionych

Pomozcie jesli mozecie bo...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:03
...zwariuje zacznijmy od tego ze bralam postinor w tym cyklu po przyjeciu
tabletek kochalam sie z partnerem jeszcze pare razy ale zabezpieczalismy sie
albo prezerwatywa albo globulka lub oboma metodami na raz byla
jedna "wpadka"dokladnie tydzien temu okres powinnam dostac w srode pomozcie
mi czy brak okresu spowodowany jest postinorem czy raczej...ciaza??a i dodam
ze 3 miesiazce temu odstawilam tabletki...
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: Pomozcie jesli mozecie bo... 06.08.04, 14:12
      z tego, co wiem, to przyjęcie Postinoru może przesunąć cykl - po tabletkach
      dostajesz krwawienia i to od tego krwawienia należy obliczać termin kolejnej
      miesiączki. Nie panikuj! Najlepiej zrobiłabyś pytając o to lekarza, który Ci
      ten Postinor wypisał - on z pewnością wyjaśni Ci wsZystko zdecydowanie bardziej
      fachowo.

pozdr.
    • asiunia51 Re: Pomozcie jesli mozecie bo... 06.08.04, 14:14
      Okres może być spóźniony po postinorze
      ja tak miałam ale dla pewności radziłabym zrobić test.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • Gość: Marta Re: Pomozcie jesli mozecie bo... IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 00:04
      Zrobilam 2 testy oba negatywne a okresu nadalnie masad
    • basia_31 Re: Pomozcie jesli mozecie bo... 12.08.04, 17:43
      O ile dobrze kojarzę to Postinor jest srodkiem wczesnoporonnym i rozchwiewa
      równowagę hormonalną organizmu. Uniemożliwia zagnieżdzenie się zapłodnionej
      komórki jajowej w macicy. Mój ginekolog zapisał mi go ale powiedział, żebym
      uzywała go w ostateczności, np.: gdy zapomnę sie zabezpieczyć. I nie może być
      stosowany często. Nie mam więcej informacji o tym środku. Nie przydał mi się i
      zdążył się przeterminować. Pozdrawiam.
      • Gość: marianka Re: Pomozcie jesli mozecie bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:48
        Ja też mam problem z Postinorem - tak przypuszczam. Pisałam już o tym dzisiaj
        poniżej. Brałam go w zeszłym cyklu i dostałam okres po 3 dniach, a teraz czekam
        na następny już 50 dni. Przypuszczam, że nawet nie miałam owulacji, gdyż moja
        poranna temperatura wynosi 36,0 - 36,3 stopnia, nie było żadnego skoku. Cykle
        mam ok. 30-34 dni. Paranoicznie podejrzewałam nawet ciążę, ale nie mam nawet
        obrzmiałych piersi, są miękkie, nie bolą, poza tym ta temperatura wyklucza
        chyba ciążę, gdyż jak to już wielokrotnie czytałam, osiąga wtedy ok. 37 stopni
        (przynajmiej taką miałam przy mojej pierwszej ciąży 4 lata temu). Jeżeli to
        Postinor jest przyczyną mojego problemu, to jest to straszne paskudztwo. Kończę
        z nim.
    • Gość: Marta Re: Pomozcie jesli mozecie bo... IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 09:21
      Ja tydzien po wzieciu postinoru mialam krwawienie od tego czasu minelo juz 20
      dni a okresu jak nie bylo tak nie ma Zrobilam 3 testy i kazdy negatywny posinor
      wzielam pierwszy i chyba ostatni raz nie mam zamiaru zyc wiecej w takim stresie
      jak tylko pojawi sie (o ile pojawi sie..)okres wracam do tabletek 3majcie za
      mnie kciuki a ja bede 3mala za dziewczyny ktore tez maja takie problemy po
      postinorze
      • Gość: mysz34 Re: Pomozcie jesli mozecie bo... IP: *.com.pl / 213.186.71.* 13.08.04, 09:49
        Mam ten sam problem, cztery miesiące temu pierwszy raz w życiu zażyłam to
        świństwo i zaczęło się. Do tego czasu miesiączkowałam regularnie, co 28 dni, a
        teraz co 40. Za każdym razem boję się że jestem w ciąży.
        • Gość: Marta Re: Pomozcie jesli mozecie bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 08:07
          Dzis mija 40 dzien a u mnie bez zmian nadal nie mam okresusad
    • marianka15 Re: Pomozcie jesli mozecie bo... 15.08.04, 11:18
      Marta i Mysz - jak tam Wasza sytuacja po postinorze? Jest już lepiej? Zrobiłam
      sobie dzisiaj test i wyszedł negatywnie. A okresu nadal nie ma... Temperaturka
      też na poziomie 36,3 stopnia.
      Chyba jutro idę do lekarza.
      Odposzcie, proszę
      Pozdrawiam smile
    • Gość: Marta Re: Pomozcie jesli mozecie bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:07
      No i jak dziewczyny pojawil sie u was okres?bo u mnie bez zmiansad juz niewiem
      co mam robic mialam isc do lekarza ale niestety jest na wakacjach za granica sad
      musze czekac do nastepnego tygodnia ale do tego czasu chyba postradam zmysly...:
      (
      • stokrotka1975 do MARTY 17.08.04, 12:23
        Witajsmile
        w ogole sie nie martw ja tez bralam postinor i okazalo sie iz poza faktem iz byl
        skuteczny jego wziecie nioslo za soba mnostwo konsekwencji, zle sie czulam,
        przesunal mi sie okres, a nastepny byl niesamowicie skapy, moj ginekolog mowi iz
        to tak jakby wrzucic do organizmu bombe, wiec nie martw sie wszystko jest oksmile
        jesli bardzo sie martwisz ewentualna ciaza, zrob sobie test ale nie apteczny ale
        z krwi, okreslajacy poziom beta hcg on jest w 100% wiarygodny juz po 12 dniach
        od stosunku, niekiedy mowi sie iz nawet po 10. tak wiec bedziesz miala pewnosc
        ze w ciazy nie jestessmile inne schorzenia sa raczej wykluczne, a na pewno nie
        spowodowal ich postinorsmile
        trzymam kciuki i nie martw sie bedzie dobrzesmile
    • karinkulka Re: Pomozcie jesli mozecie bo... 17.08.04, 12:27
      Dziewczyny, nie panikujcie. Ja bralam Postinor, prawie rok temu, ale dokladnie
      pamietam jak bylo.Po zazyciu,dostalam niby okres po 3 dniach,ale trwal bardzo
      krotko.Na nestepny czekalam ponad 2 miesiace.I ciagle nie bylo go widac.Wkoncu
      poszlam do lekarza i przepisal mi tabletki na wywolanie,ciaze wykluczyl i
      sztucznie mi wywolal okres.Postinor,to jest bardzo duza dawka
      hormonow,niektorzy okreslaja ja jako "konska dawka",takze musicie byc
      cierpliwe.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka