Dodaj do ulubionych

TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :(

12.08.04, 08:24
bardzo prosze o jakąś wypowiedz na temat mojej "przypadłości" - brałam
Harmonet, tolerowałam bdb, jednak od 3 cykli dostawałam plamienia ok 14-15
dnia cyklu, przy ostatnim razie trwalo ono do konca cyklu i bylo bardzo
intensywne, a co za tym idzie- uciazliwe.
Ginekolog doradzil zmiane tabletek bo byc moze sa za slabe dla mnie. ze
wzgledu na rozne okolicznosci zdecydowalam sie na Jeanine.
Biore wlasnie pierwsze ich opakowanie i... - dokladnie to samo, wczoraj, tj
14 dzien cyklu i plamienie!! crying
mam juz tego serdecznie dosc, przy braniu tabletem powinnam miec komfort a
nie takie uciazliwosci crying(
dodam, ze cytologia wyszla OK, USG tez, do ginekologa i jego kompetencji nie
mam watpliwosci.
W ulotce od Jeanine jest oczywiscie napisane, ze przez pierwsze cykle moga
byc plamienia, czy mam to brac pod uwage?
Czy to sie ureguluje i minie?
nie sadze, aby J. tez byly dla mnie za slabe crying
Help.
Obserwuj wątek
    • przeciwcialo Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( 12.08.04, 08:28
      Proponuje zmiane na np. Microgynon. Niestety niektóre kobiety nie dają się
      oszukać tabletkami nowej generacji. A Microgynon nie jest zły ( na recepte
      kosztuje ok. 10 zł).
    • Gość: julia Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: *.veo.pl 12.08.04, 09:22
      Glowa do gory!!!ja mialam tak samo, tabletki i plamienia!!przez te ciagle
      plamienia, ktore wlasciwie byly juz krwawieniami bylam(jestem)okropnie slaba,
      wykonczona i zmeczona!!koszmar!ale teraz lekarz zmienil mi piguly na tri-
      minulet i wierze ze wszystko sie unormuje, jak na razie plamienia nie widac i
      trzymam kciuki by tak bylo dalej.mysle ze u Ciebie po pierwszym opakowaniu przy
      ktorym podobno wystepowanie plamien jest naturalne bedzie oksmilepozdrawiam
      • kx1 Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( 12.08.04, 10:29
        fzieki za cieple slowa, jednak jestem obecnie dosc zrezygnowana -dzis drugi
        dzien plamienia w srodku cyklu :[
        mialam nadzieje, ze to incydent i przejdzie...
        nie wiem co sie dzieje, tabletki biore z koniecznosci od lat chyba 8, najpierw
        diane 35, pozniej cilest-krotko, bo b.zle znosilam i zaczelam dostawac okres
        przez zazyciem ostatniej tblt, pozniej dluugo harmonet, i wszystko bylo super
        do 4 cykli temu, ze tak powiem.
        mialam nadzieje, ze ta Jeanine to taka dawka ze od pierwszego cyklu przejdzie
        plamienie...
        chyba mnie trafi, tabletki mocniejsze, drozsze a efekt ten sam??
        za miesiac jade na wakacje, z plamieniami? crying((

• Gość: mona Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: *.icpnet.pl 12.08.04, 10:49
          tez tak mialam.......w trakcie brania DIANY.mialam dosc juz
          serdecznie.Wykupilam chyba wszystkie wkladki w sklepie.......
          al eprzeszlo potem jakos.....
          paaaaaa
          • kx1 Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( 13.08.04, 21:07
            dzis 16 dzień cyklu i plamienie nie ustaje !! sad((
            8 wrzesnia jade na wakacje, na 2 tyg, nie wiem co zrobic - jeszcze jedna
            ginekolozka doradzila aby brac przez okres plamienia [przy harmonecie]
            dodatkowa tabletke.
            zrobic tak??
            czy liczyc ze przy drugim opakowaniu jeanine przejdzie??
            boszsz, chyba mnie trafi.
            w zasadzie mam okres przez 90% miesiąca :[ grrrrrrrrrr
            • kx1 POWTÓRKA Z ROZRYWKI :((( 18.10.04, 12:27
              Witajcie, drugie opakowanie Jeanine zadziałalo bez zarzutu- tak wiec wakacje
              miałam udane, wszystko było OK, żadnego plamienia, samopoczucie bdb.

ale... - skonczyłam wlasnie wczoraj trzecie opakowanie i od 17 [ok 22 dzien
              cyklu] tabletki znow pojawilo sie plamienie!!! dzis [26 dzien cyklu] jakby
              ustalo..
              chyba sie zastrzele, co to ma byc??sad
    • Gość: a Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 18.10.04, 12:53
      Ponoc niektore kobiety "tak maja". Bralam przez kilka miesiecy pigulki i przez
      ten calutki czas plamilam non stop. Lekarz zwiekszyl dawke pigulek do 2
      dziennie, ale niezbyt pomoglo. Zmienil na pigulki starszej generacji - to samo.
      Przyjelam do wiadomosci, ze to nie jest metoda antykoncepcji dla mnie i
      zrezygnowalam z pigulek w ogole. Z dobrym efektem. 6 miesiecy krwawienia i
      plamienia non stop przeroslo moja wytrzymalosc.
    • Gość: Sara Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: 217.96.3.* 20.10.04, 10:44
      Wiam! Mama plamienia non stop trwa to juz miesiące . Lekarz doradził że
      przepisze mi tabletki anty. i to się uspokoi powiedział że mam za mało hormonów
      ale nie zrobił mi żadnych badań w tym kierunku . Ja nie chciałam tabletek więc
      powiedział że mam się do tych plamień przyzwyczaić. Jestem juz zmęczona tymi
      plamieniami moj organizm jest osłabiony, mam zawroty głowy wydaje mi się ze to
      osłabienie organizmu z powodu ciągłej utraty krwi. Wybieram się do lekarza po
      tabletki powiedzcie czy to jedyne wyjście aby plamienia ustąpiły?
      • Gość: Kreseczka Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: 217.96.10.* 20.10.04, 14:02
        Idz do ginekologa-endokrynologa i zbadaj hormony
        • Gość: ala Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:28
          ja biore 2 listek cilestu //przy pierwszym nie plamiłam.Teraz dostałam
          krwawienie przy 19 tabletce-jakby wczesniejszy okres.Sama nie wiem o co w tym
          wszystkim chodzi
    • dzika_roza Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( 21.11.04, 14:03
      a co moze oznaczac plamienie wystepujace przewaznie kolo 9, 10, 11 tabletki i
      utrzymujace sie przez pare dni? bralam regulon i tru novum, teraz jeanine ale
      zawsze to samo...
      pozdrawiam
      • Gość: Maga Re: TABLETKI + PLAMIENIE - MAM JUZ DOŚĆ :( IP: *.tpnets.com 21.11.04, 15:53
        Dziewczyny słuchajcie to tak chyba jest i już . I nie chodzi o to czy tabletki
        silniejsze czy słabsze jak ma plamić będzie plamić .Jak ktoś nie ma takich
        skłonności to bierze pierwszy cykl i ani kropli krwi . Bywa,że to się uspokaja
        po 2 opakowaniach a bywa że po pół roku ciągle to samo .Ja też od 16, 17 dnia
        cyklu zawsze to samo . Niestety jestem w o tyle gorszej sytuacji ,że tabletki
        miały LECZYĆ plamienia i co ? Byłam u dwóch lekarzy . Jeden powiedział
        cierpliwości znajdziemy właściwe i tak z Cilestu na Microgynon z Microgynonu na
        Tri - Minulet , z tego na Harmonet . Drugi mówi ,nie zmieniać tabletek bo każde
        wymagają przyzwyczajenia organizmu , znaczy Cilest trzy miesiące , krew ,
        Microgynon też 3 miesiące , krew leci itd ...trzeci powie żeby nie brać
        tabletek , krwawienia nie są obfite uregulują się ..czwarty będzie robił Bóg
        raczy wiedzieć jakie badania ( podstawowe zrobiłam tzn . USG, cytologię ).Nie
        można zwariować ? Maga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka