Dodaj do ulubionych

Plamienie przed okresem

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.08.04, 20:57
Od trzech cykli na kilka dni przed okresem mam plamienia. Trwa to do
pierwszego dnia miesiączki. Dodam, że przed tym wszystkim brałam kilka dni
duphaston w celu przyspieszenia okresu. Poza tym mam plamienia przy kazdym
stosunku...Czy to coś groźnego i czy powinnam się niepokoić?
Obserwuj wątek
    • Gość: karotka11 Re: Plamienie przed okresem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 19:48
      podciągam
    • Gość: kalinosia Re: Plamienie przed okresem IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:12
      hej, takie poplamianie przed okresem najczęściej jest skutkiem niedomogi
      lutealnej (zbyt niski poziom progesteronu), a plamienia podczas współżycia mogą
      świadczyć np. o nadżerce.Myślę, że bez lekarza się nei
      obejdzie, "nienormalnych" krwawień nie wolno lekceważyć - pozdrowionka- aga
    • mon.dan Re: Plamienie przed okresem 17.08.04, 20:12
      tez tak mam, mowilam lekarzowi i nie powiedzial ze to nic waznego. ale
      wlascieiwie to juz nie pamietam co to jest. moja kolezanka tez tak miala i
      teraz czeka na porod. wiec chyba to naprawde nic waznego.
      • Gość: menia Re: Plamienie przed okresem IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.08.04, 15:31
        hej, ja tez tak miewam, kilka dni przed i po okresie, a w tym miesiacu zdarzylo
        mi sie nawet miec plamienia w srodku cyklu, co bardzo mnie zasmucilo,ostatnio
        rowniez przy współżyciu, co to jest??? sad((
        • magdulka26 Re: Plamienie przed okresem 21.08.04, 19:29
          To może świadczyć o podniesionej prolaktynie i niskim progesteronie.Sama miałam
          takie plamienia.Teraz zbijam prolaktynę.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
    • trinity78 Re: Plamienie przed okresem 24.08.04, 13:47
      Mnie się też czasami zdarza takie poplamienie przed okresem (ale nie w każdym
      cyklu). Akurat w tym, w którym miała (jak się później okazało) lekarz pobierał
      mi cytologię- w II fazie cyklu- właśnie po to, żeby mieć obraz hormonalny. Nie
      dzownił z wynikami, więc wskazuje na to, że jest ok. Na pocieszenie. Kiedyś
      miałam palmienia przed @, a w następnym cyklu zaszłam w ciążę...(niestety, już
      nie jestem, ale bynajmniej nie z powodu problemów hormonalnych).
      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka