aladar 02.04.02, 13:09 Kiedy w Polsce bedzie można kupić te pigułki? W zachodnią granicą już od dawna są w sprzedaży, a u nas miały być rejestrowane na wiosne. No i właśnie-kiedy? Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Valette 16.04.02, 17:35 Valette nie ma w aptekach. Nie wygląda na to, żeby te tabletki były zarejestrowane. Na stronach ministerstwa zdrowia jest wyszukiwarka leków zarejestrowanych w Polsce i nie można nią znaleźć Valette Odpowiedz Link Zgłoś
aladar Re: Valette 17.04.02, 14:57 Czy jeanine to polska nazwa Valette? Czy naprawde sa dobre (tak jak slyszalam)- malo ingerujące w organizm kobiety i dajace mało skutków ubocznych (bóle, plamienia, złe samopoczucie)? Ja teraz uzywam Logest, ale nie jestem zachwycona- ciągłe mdłości, częste bóle brzucha. Nogi mi sie ocieżałe zrobiły. I, co gorsza, odczuwam mniejszą potrzebę "miłości" ( Czy mogę zasugerować mojej pani doktor zmianę pigułek na te właśnie? Pozdrawiam serdecznie Ala Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Valette 18.04.02, 13:10 Tak, to polska nazwa jeanine. Ja nie mam z nimi doświadczenia, ale producent bardzo chwali, a w badaniach sa oceniane poytywnie, tylko,że przez pierwsze 3 cykle mogą powodowac plamienia. Skuteczne w walce z trądzikiem i nadmiernym owłosieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aladar Re: Valette 19.04.02, 15:13 Bardzo dziękuję za odpowiedz: moze bedą lepsze dla mnie niż Logest. Teraz, w trakcie zażywania 5 opakowania, tak mnie bolą nogi, drętwieją, że zastanawiam się czy w ogóle z hormonów nie powinnam zrezygnować. Ale jeszcze sie nie bedę poddawać- wypróbuję coś innego. Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Valette 22.04.02, 00:56 A w wątku 3104 napisała Pani, że Jeanine to odpowiednik Yasmine a nie Valette. Więc jak to jest? Nawiasem mówiąc wyszukiwarka preparatów zarejestrowanych na stronach ministerstwa zdrowai "nie zna" również Jeanine, czy aby na pewno jest zarejestrowana, czy to tylko przedwczesny marketing producenta? Odpowiedz Link Zgłoś