Dodaj do ulubionych

sposoby leczenia nadżerki

IP: *.aster.pl 06.10.04, 14:25
Jakie są sposoby leczenia nadżerki (pomijając metody farmakologiczne).
Słyszałam o zamrażaniu, wypalaniu i usuwaniu laserem. Która z tych metod jest
najmniej bolesna i najszybciej wraca się potem do normalego życia?
Obserwuj wątek
    • Gość: tekla Re: sposoby leczenia nadżerki IP: 153.19.132.* 06.10.04, 14:30
      Ja miajam wymrazana nadzerke tzn krioterapie, nic a nic nie bolalo nawet
      znieczulenia nie dostajesz, zabieg ok 10 minut, nic po tym nie boli ale przez ok
      0.5 roku nie mozna w ciaze zajsc, i chyba lekarz dobrze mi ja zrobil bo przed
      zabiegiem mialam 2 cytol a teraz mam 1 , powodzenia!
      • Gość: chora Re: sposoby leczenia nadżerki IP: *.aster.pl 06.10.04, 14:35
        A czy po zabiegu musiałaś przyjmować jeszcze jakieś leki? I na jak długo należy
        zaprzestać wpółżycia?
        • Gość: tekla Re: sposoby leczenia nadżerki IP: 153.19.132.* 06.10.04, 14:37
          z tego co pamietam to nic nie przyjmowalam a wspolzyc to chyba z miesiac a moze
          dwa (ale chyba miesiac) ......
          • Gość: chora Re: sposoby leczenia nadżerki IP: *.aster.pl 06.10.04, 15:08
            Jeszcze jedno pytanko. Gdzies słyszałam ze zabieg trzeba wykonywać w trakcie
            okresu. Czy to prawda?
            • Gość: kadewu1 Re: sposoby leczenia nadżerki IP: *.robbo.pl 06.10.04, 15:28
              Nie w moim przypadku - na pewno. Nie wiem, czy cykl ma znaczenie, bo brałam
              wtedy pigułki. Zakaz współżycia na 6 tygodni, wodniste upławy (woda po prostu
              wypływa ok. 2 tygodni, co jest niewygodne, ale nie nieprzyjemne czy bolesne).
              • Gość: chora Re: sposoby leczenia nadżerki IP: *.aster.pl 06.10.04, 15:35
                Wielkie dzieki za odpowiedzi!!
      • Gość: ela Re: sposoby leczenia nadżerki IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 14:39
        Ja miałam wypalankę - czułam, jak narzędzie przesuwa się po tkankach (ale nie
        ból), no i czułam zapach spalenizny.
        Nie przypominam sobie żadnych komplikacji, chyba trochę plamiłam, raczej nie
        bolało...
        Niewiele pamietam, to było ok 17 lat temu, pół roku później zaszłam w ciążę bez
        problemów.
    • prncesa Re: sposoby leczenia nadżerki 06.10.04, 15:35
      Ja miałam wymrażanie azotem. Sam zabie nie był bolesny, ale potem bóle były jak
      menstruacyjne. Ponieważ brałam wówczas pigułki i przy okresach nic mnie nie
      bolało, ból pozabiegowy był straszny. Wystarczyło jednak wziąć tabletkę i
      przespac się godzinke żeby przeszło. Potem przez około dwa tygodnie wyciekał mi
      płyn podobny do wody. Niezbyt przyjemne uczucie tym batrdziej że ilości były
      znaczne. Ale to chyba zalezy od wielkości nadżerki, u mnie było tego sporo.
      Zakaz stosunków przez miesiąc. Pozdrawiam
    • kakatom11 Re: sposoby leczenia nadżerki 08.10.04, 21:43
      Witam
      ja miałam wypalaną i jestem bardzo zadowolona. Cały zabieg trwał chwilę, bez
      bólu i problemów po. Mam dobrą lekarkę specjalizującą się w wypalaniu w
      Warszawie.
      Pozdrawiam
      Kaśka
      • rybka000 Re: sposoby leczenia nadżerki 09.10.04, 15:44
        ja miałam wypalaną. Właściwie to najbardziej boli samo znieczulenie przed
        zabiegiem, czuć też lekki zapach spalenizny. Powinno się zagoić w ciągu 3-4
        tyg. Mogą być małe brunatne plamienia i wycieka woda ale niezbyt dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka