Dodaj do ulubionych

mam straszny problem z miesiączką

IP: *.lublin.pl 12.10.04, 19:38
mam powazny problem z miesiaczką. i nie wiem co robic. od pol roku odchudzam
się i wszystko mi sie rozregulowalo. bylam u lekarza mam juz tabletki ale
musze je zaczac brac 1 dnia cyklu a problem jest w tym ze okres spoznia mi
sie juz 2,5 tygodnia. nie moge pojsc do mojego lekarza bo jest za daleko,
ucze sie w innym miescie a do innego niechce. nie jestem w ciazy.. robilam
test i wyszedl negatywny. czy moge zaczac brac tabletki teraz? tzn nie czekac
nie wiadomo ile na pierwszy dzien? czy dzialanie antykoncepcyjne bedzie
zachowane? jakie moga byc tego konsekwencje?
Obserwuj wątek
    • Gość: kattty Re: mam straszny problem z miesiączką IP: *.udn.pl 12.10.04, 19:53
      odchudzasz sie i znikla Ci miesiaczka? no to dla mnie wniosek jest jeden..ze to
      chyba nie odchudzanie a glodzenie sie...bo nie sadze ze przy odchudzaniu ..ZNIKA
      miesiaczka..!
      • Gość: kami Re: mam straszny problem z miesiączką IP: *.lublin.pl 12.10.04, 19:56
        nie glodze sie tylko odchudzam i to bardzo madrze bo cos o tym wiem i
        dostarczam do organizmu wszystkich potzrebnych skladnikow, zrezygnowalam tylko
        z cukru i tluszczu calkowicie, wiec nie krzycz jesli mozesz ja serio potrzebuje
        rady kogos madrego bo nie mam pojecia co mam robic sad
        • Gość: kattty Re: mam straszny problem z miesiączką IP: *.udn.pl 12.10.04, 20:01
          ja nie krzycze...ale serio jak mozna CALKOWICIE zrezygnowac z tluszczu? wiec co
          jesz?owoce i warzywa?jezeli nawet to w nich tez jest cukier.. a to co napisalam
          to nie KRZYCZENIE..ale powaznie dobra rada...mam kolezanke ktora wlasnie..zeby
          nie powiedziec w identyczny sposob...doprowadzila sie do nieplodnosci..( a tylko
          sie odchudzala - nie glodzila....!) az okres jej znikl..i zaczely sie
          problemy..juz kiedys o tym wspominalam..teraz placze nad tym co zrobila..oby z
          Toba nie bylo podobnie...
          • Gość: Kami Re: mam straszny problem z miesiączką IP: *.lublin.pl 12.10.04, 20:05
            katty mozna trzeba tylko chciec... no moze nie calakiem bo w chudym twarou,
            drobiu itd tez jest tluszcz... ale nie jest to post o odchudzaniu tylko o moim
            strasznym problemie... wczesniej okres spoznil sie 2 tygodnie a teraz to juz 3,
            a nie mam jak skontaktowac sie ze swoim lekarzem sad( czy sa jakies metody na
            przyspieszenie miesiączki bez koniecznosci wizyty u lekarza?
            • the_kami Re: mam straszny problem z miesiączką 12.10.04, 22:22
              A czy wiesz np.: o tym, że nie przyswajasz niektórych witamin z warzyw, jeśli
              nie spożywasz ich z odrobiną tłuszczu? Witaminy rozpuszczają się w tłuszczu,
              stąd oliwa dodawana do sałatek...

A co do pigułek - zdecydowanie lepiej zaczynać od pierwszego dnia miesiączki.
              Każdy inny sposób powinien być skonsultowany i zalecony przez ginekologa.
              Gdybyś zaczynała w innym dniu cyklu - nie będziesz zabezpieczona w danym cyklu.
              • Gość: Kami Re: mam straszny problem z miesiączką IP: *.lublin.pl 12.10.04, 22:28
                dzieki za info nie zostaje wiec nic innego jak tylko czekac sad(
    • Gość: BUKA Re: mam straszny problem z miesiączką IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 20:08
      Nie można zacząć przyjmowac pigułek zanim pojawi się miesiączka. Najlepiej
      byłoby zrobić badania hormonalne jesli nadal miesiączki nie będzie! Pozwoli to
      na wyjaśnienie sprawy czy masz cykle bezowulacyjne, czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka