Dodaj do ulubionych

KLACID A LOGEST

14.10.04, 16:55
Czy ktos z Was wie jaki wplyw ma Klacid na tabletki?Czy oslabi ich
dzisialanie? Tabletki biore zawsze o 7 rano, a pierwsza tabletke Klacidu
wzielam o 12.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: KLACID A LOGEST IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.10.04, 23:34
      prawdopodbnie klacid nie obniża skuteczności pigułek, ale jak nie chcesz
      ryzykować to sie dodatkowo zabezpieczaj podczas leczenia i 7 dni po.
    • allumeuse_21 wlasnie biore i pytalam lekarza o interakcje 15.10.04, 12:04
      klacid lekarz przepisal mi wczoraj, nie omieszkalam poinformowac ze biore
      logest i czy sa jakies interacje. pani skrupulatnie sprawdzila w ksiazkach i
      przyznala ze nie ma. natomiast dzis wzielam klacid godzine po sniadaniu a nie
      jak napisali w ulotce podczas posilku i mialam pierwszy raz w zyciu zaburzenia
      wzroku! uwazaj wiec i lykaj tylko podczas posilku.

ps. bralam inny antybiotyk 3 tygodnie temu i poniewaz zapomnialam zapytal
      lekarza o interakcje to musialam sama szukac w necie. mozesz sprawdzic na
      stronie scheringa ktore grupy wplywaja na skutecznosci pigulki, lub sama szukac
      w necie na portalach medycznych. ja sie naszukalam bo spac nie moglam ze
      strachu.
      • Gość: napepka Re: wlasnie biore i pytalam lekarza o interakcje IP: *.lagow.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 12:54
        a mi lekarz powiedzial,ze jest to antybiotyk lagodny i mam go brac 2 razy
        dziennie (nic nie mowil o posikach czy czyms takim, chociaz przy antybiotykach
        przewaznie sie tak robi).Niestety po 3 tabletce klacidu czuje sie chyba jeszcze
        gorzej niz bylo wink)/ Dziekuje za odpowiedz wink
        • allumeuse_21 Re: wlasnie biore i pytalam lekarza o interakcje 15.10.04, 12:57
          hmm.. kurcze chyba zbagatelizowalam karteczke na ktorej napisal mi dawkowanie i
          wzielam tak jak w ulotce pisza. troche sie tylko zdziwilam ze tabletek jest 7 a
          ja chcialam jak najkrocej brac i lekarz powiedzial ze moge 5 dni. ogolnie z
          calego serca nienawidze antybiotykow ze wzgledu na ogromne skutki uboczne.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka