Gość: a. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 22:08 Co z tym robic,zbliza sie lato? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: roztępy 18.06.01, 22:35 Kupić jakiś koszmarnie drogi krem (np.Biotherm -może wybklakną?)MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: roztępy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 11:56 Zatem jedyną skuteczną metodą usuwania rozstępów jest operacja plastyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmgocha Re: roztępy IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:45 Myślałam a. że coś więcej ci napiszą. Sama chętnie przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgos18 Re: roztępy IP: 172.22.146.* / 172.22.232.* / *.nokia.com 06.07.01, 12:19 hej dziewczyny, niestety rozstepow nie da sie zlikwidowac definitywnie ,poniewaz so to po prostu blizny na skorze. Kremy typu Bioterm albo Clarins faktycznie pomoga tylko zlagodzic rozstepy, wymaga to jednak kilkumiesiecznego stosowania a nie sa ta kremy tanie. Najlepsza metoda sa chyba cwiczenia na silowni, ktore poprawia jedrnosc skory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: roztępy IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.01, 01:10 Tez myslalam ze odpowiedz bedzie dluzsza,pani doktor zbytnio sie nie przemecza. P.S.Jakie preparaty na rozstepy sa najlepsze i ile kosztuja Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: roztępy 07.07.01, 21:29 Rozmawiałam ostatnio z kosmetyczka- niestety rozstepy, które powstają nie tylko, gdy tyjemy, ale także wtedy gdy chudniemy, często w ciązy zależą od skłonności osobniczych, częsciowo hormonów (na przykład przy leczeniu sterydami- encorton, hydrocotison)Często tworzą się w ciąży. Niestety, żadne kremy i zabiegi kosmetyczne nie zlikwidują rozstępów. Systematyczny peeling stosowany na ciało może troszeczkę je zmniejszyć i rozjaśnić. Na pewno najlepiej jest zapobiegać i najskuteczniejsze sa olejki p-rzeciw rozstepom (między innymi Clarins). Ale tak naprawedę to nie jestem pewna, czy niektóre z nas nie maja po ciązy rozstepów, bo stosowały kremy , olejki i żele, czy dlatego, że mają taką skórę. Również środki i zabiegi ujędrniające i poprawiające ukrwienie i odżywienie skóry mają znaczenie w zapobieganiu rozstepom. Niestety nie znany jest żadenhj w 100% skuteczny środek, ale zawsze przypominam Paniom, aby w ciaży, czy odchudzając sie , czy przybierając na wadze pamiętały, ze trzeba dbac o skóre.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: roztępy IP: *.theochem.uni-stuttgart.de 13.07.01, 22:16 W slynnej ksiazce M. Wislockiej jest metoda na rozstepy w czasie ciazy, ktora w moim przypadku zadzialala (a sadzac ze stanu brzucha mojej mamy mam dziedziczne sklonnosci do rozstepow). Problem w tym, ze nalezy ja stosowac, zanim rozstepy sie pojawia, czyli w 1 trymetrze, i oczywiscie konynuowac przez cala ciaze. Metoda polega na intesywnym masazu skory, bierzemy fald skory brzucha lub uda w dwa palce, odciagamy i puszczamy z klapnieciem. I tak przez kwadrans. Skora musi byc po zabiegu lekko zaczerwieniona. Nie rozumiem, dlaczego nic na ten temat sie nie pisze w podrecznikach nt. ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś