IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:26
Która z Was stosowała, bądź stosuje Diane 35?? Jak oceniacie te pigułki? Ja
po nich przytyłam niestetysad((
Obserwuj wątek
    • heather_morris Re: Diane 35 27.11.04, 10:46
      Ja je bralam jak mialam jakies 17-18 lat na pozbycie sie pryszczy (wowczas
      jeszcze glupia bylam, hehe!!!). Ale bralam tylko 3 m-ce. Przytyc nic kompletnie
      nie przytylam, ale za to w przerwie miedzy 3 i 4 op. dostalam tak potworna
      migrene, ze hej! Trzymala mnie prawie tydzien i pomagal troche tylko Ketonal w
      zastrzykach! 4 opakowania juz nie zaczelam... I migrena minela smile Cera juz przy
      2 op. stala sie delikatka i gladka. Ale Diane 35 jest jednak bardzo silna
      pigulka i jesli nie ma takiej potrzeby lepiej jej nie stosowac. Lepiej wziasc
      Jeanine (tez ma dzialanie antyandrogenne) lub pigulki z dezogestrelem (tez
      dobrze dzialaja na cere i nadmierne owlosienie).

Pozdrowionka
    • Gość: dorothea Re: Diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:38
      Ja stosowałam Diane przez kilka lat z powodów zmian hormonalnych i uważam, że
      jeśli lekarz wyraźnie nie zaleci akurat tej pigułki z jakichś powodów to nie ma
      co używać jej na siłe i koniecznie własnie tej. Po pierwsze ma możliwości
      duzych skutków ubocznych, a po drugie jest lekiem z bardzo dużą dawką hormonów,
      co również niekorzystnie wpływa na organizm. Ja po pigułkach czułam sie dobrze,
      chociaż pod koniec mojej kuracji zaczęłam odczuwać stany depresyjne, co
      byłopowodem przerwania zażywania leku, ale ani nie przytyłam ani nie wychudłam
      drastycznie.
    • inecita Re: Diane 35 27.11.04, 13:52
      trochę przytyłam ale poprawiły mi się włosy i cera, biore od 1,5 roku
    • Gość: angelos Re: Diane 35 IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 27.11.04, 14:34
      Bralam Diane dosyc dlugo-prawie dwa lata. Cera bardzo sie poprawila, ale
      przytylam sporo i w zasadzie non stop "siedzialam w lodowce".Poza tym po
      odstawieniu przez pol roku nie mialam okresu-trzeba bylo wywolywac
      sztucznie,cera sie pogorszyla , wrocily koszmarnie bolesne miesiaczki, wlosy
      wypadaly, Diane oceniam jako bardzo silny lek , naladowany hormonami i szczerze
      odradzam!pozdrawiam cieplutko
      • wiki24 Re: Diane 35 27.11.04, 16:01
        ja brałam 2 x po 7 miesięcy i tez odradzam
        cera sie poprawiła,tradzik ustapił,zbedne owłosienie ustapiło

ale w ogóle to źle się czułam,miałam cały czas doły,i czesta grzybice
        • moni282 Re: Diane 35 28.11.04, 12:00
          wzięłam jedno opakowanie i przerwałam leczenie przez straszne migreny
    • Gość: gosiacheck Re: Diane 35 IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 28.11.04, 19:43
      Biorę Diane od póltora roku i jak do tej pory jestem zadowolona. Cera wyraznie
      sie poprawila, nie przytylam. Lekarz jednak postanowil przepisac mi regulon bo
      stwierdzil, ze nie ma juz potrzeby brac Diane.
      POzdrawiam
    • Gość: P Re: Diane 35 IP: 195.94.201.* 29.11.04, 13:13
      Biorę Dianę od 9 lat z przerwami 3-6 miesięcznymi mniej więcej co 1,5 roku.
      Nie mam żadnych skutków ubocznych. Dzięki niej mam wyregulowane androgeny,
      wspaniałą cerę, itp.
      Diane nie jest zwykłą pigułką anty, tylko środkiem leczniczym (np. przy zespole
      policystycznych jajników PCOS)i nie powinny brać jej zdrowe dziewczyny.
    • Gość: ja Re: Diane 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:37
      po diane-35 nie przytylam a nawet schudla kiloindifferent generalnie jestem z nich
      zadowolona(choc z tego co wiem duzo osob ich nie poleca)...cera stala sie
      lepsza i nie mam migren
    • rybka244 Re: Diane 35 01.12.04, 14:59
      Zgadzam sie z powyższa opinia diane 35 nie jest polecana zdrowym
      dziewczynom ,nie powinna być stosowana jako środek antykoncepcyjny .Diane 35
      jest zarejestrowana jako srodek typowo leczniczy dla kobiet z policystycznym
      zespołem jajników (który powoduje objawy typu;np hirsutyzm gdzie inne leki nie
      daja efektu).Wiec jeśli nie ma potzreby to najlepiej nie truć sie tym srodkiem.
      • Gość: lapis-lazuli Re: Diane 35 IP: *.arcor-ip.net 01.12.04, 20:13
        Bralam Diane prawie 3 lata, z uwagi najpierw na nadmierne owlosienie, tradzik
        itp., a przy okazji antykoncepcje. Potem zmienilam na Cilest.

Plusy:
        - nadmierne owlosienie zniknelo (i utrzymalo sie to rowniez po zupelnym
        odstawieniu Diane)
        - skora sie poprawila, tradzik zniknal
        - lepsze wlosy
        - nie utylam, wrecz przeciwnie

Minusy:
        - po odstawieniu pigulek (tj. rowniez Cilestu) przez ok. 3 miesiace skora
        szalala, tradzik, tlusta itp. Ale sie uspokoilo
        - cholesterol. Bardzo wysoki, 273 jednostki (nie pamietam jakie) przy normie do
        max. 200
        - przez 10 miesiecy od odstawienia (ale Cilestu, ktory bralam po Diane przez
        pol roku jeszcze) brak owulacji, spowodowany prawdopodobnie wysoka prolaktyna.
        Dopiero od dwoch cykli zaczyna byc normalnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka