Gość: wer IP: 213.25.93.* 29.08.01, 10:24 jak to jest z tamponami, szkodzą? ciężko mi uwierzyc bo nie wyobrazam sobie zycia bez tamponów. To byłoby okropne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emi Re: tampony IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 12:34 Też mi sie tak wydawało i ciężko było się z nimi rozstać. Tampon jednak u kilku moich koleżanek był pośrednim powodem małych nadżerek i otarć pochwy - (tak stwierdził ginekolog). Podobno tampon wchłania oprócz krwi miesięcznej także "właściwą wydzielinę" z pochwy co prowadzi do nadmiernego jej wysuszenia. Myślę, że Pani doktor dopowie coś jeszcze bardziej profesionalnego na ten temat. Często zmieniana podpaska dobrej jakości + podmywanie dają też dobre "efekty higieniczne" podczas okresu. Zdecyduj Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: tampony 31.08.01, 00:49 W chwili obecnej uwaza się, że tampony sa jak najbardziej Ok, ale wiele kobiet popełnia ten sam błąd- używa za dużych tamponów i być moze zbyt czesto je zmienia- nienasiakniety tampon ociera sciany pochwy. Na noc oczywiscie tampony wyjmujemy, aw ciagu dnia zmieniamy co min. 4 godziny>MA Odpowiedz Link Zgłoś