Dodaj do ulubionych

bolesny guzek

10.12.04, 22:20
co to może być? Jakieś kilka miesiecy temu miałam zapalenie pęcherza
moczowego i ogólne przeziębienie organizmu.Pojawił mi sie wtedy tuz obok
wejscia do pochwy miekki,bolesny guzek-tak jakby napuchniete to miejsce było
dookoła i dlatego bolesne.Po kilku dniach pojawił mi sie drugi,taki sam jak
ten pierwszy guzek tylko po drugiej stronie wejscia do pochwy.I ten pierwszy
i drugi utzymywały się około 4 dni.Po czym znikały.Takie bolesne miejsce
zrobiło mi sie też po jednej stronie przy odbycie.Wiązałam te objawy z
przeziebieniem organizmu.Jednak przy ostatniej miesiączce znowu mi sie to
pojawiło.Najpierw jeden guzek z jedej strony a potem z drugiej.Równiez
znikneły po około 3 czy 4 dniach.Po dwóch tygodniach pojawiło mi sie to
bolace miejsce znów przy odbycie i znów po kilku dniach znikneło.
Wczoraj miałam robiona cytologię i wieczorem po tej cytologii pojawił mi się
taki guzek na sromie tylko że u góry,bardziej koło łechtaczki.Dodam że nie
jest to na pewno opryszczka,bo to jest całkowicie w środku pod skórą.Tak
jakby to były jakieś wezły chłonne albo żyły.Nie mam pojęcia co to jest.Czy
ktoś spotkał sie juz z takim czymś?
Obserwuj wątek
    • wiki24 Re: bolesny guzek 11.12.04, 12:09
      prosze o odpowiedzi..
      • giga28 Re: bolesny guzek 12.12.04, 16:22
        moze to podskorne czyraki, trzeba wtedy przykladac masc ichtiolowa nie maja
        ujscia i dlatego tak Ci wyskakują.
        • wiki24 Re: bolesny guzek 13.12.04, 21:48
          hmm zapytam ginekologa

• wiki24 Re: bolesny guzek 13.12.04, 22:17
            moze ktos jeszcze ma pomysły co to moze byc
            • wiki24 Re: bolesny guzek 14.12.04, 20:15
              podrzucam
    • Gość: zmartwiona Re: bolesny guzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:46
      cześć ja zauważyłam to samo ale w łechtaczcesad dziś wyczułam taki guzek który
      troszkę boli przy dotknięciu, martwię sie bardzo bo w necie pisze że każdy taki
      guzek powinno się badać u ginekologa bo moze być poczatkiem raka sromu ale ni
      musisad
    • Gość: Karmel Re: bolesny guzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:27
      Miałam kiedyś taki bolący, blady guzekw pachwinie, bardzo się
      przestraszyłam ,na szczeście znikł po 2 dniach. myslę ze jest to wynik
      przeziębienia lub ucisku!! Głowa do góry!!!
      • wiki24 Re: bolesny guzek 27.12.04, 21:28
        hej nie martw sie.Ja na poczatku też miałm takie mysli ale to przecież po kilku
        dniach znika.W dodatku u mnie pojawia się to w różnych miejscach.Mysle że sa to
        wezły chłonne.Pytałam dwóch ginów ale nie wiedzieli.No ale cóż trzeba pytac
        dalej.Wy tez zapytajcie swoich i napiszcie co wam powiedzieli.
        • Gość: zmartwiona Re: bolesny guzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:41
          Ok Wiki obiecuję ze jeśli czegoś sie dowiem to napisze. U mnie guzek jest już 6
          dzieńsad jak nie zniknie to pójdę szybciutko do ginsmile
          • Gość: wiki24 Re: bolesny guzek IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 29.12.04, 23:19
            ok czekam
            ja tez napisze ale u nowego gina bede dopiero w styczniu
            • Gość: elissa Re: bolesny guzek IP: 80.53.167.* 30.12.04, 00:07
              Ja tez mam czasem takie guzki. Pojawiaja sie po okresie. Gdy uzywalam tych
              ceratowych podpasek always w ktorych wszystko sie zaparzalo bo skora nie
              oddychala to taki guzek co miesiac to byla u mnie norma. Ale od kiedy uzywam
              belli to nie mam od dawna takich guzkow. Tez bylam tym zaniepokojona na
              poczatku. Sprobowalam to wycisnac, troche bolalo ale wyszla z tamtad ropa. Na
              drugi dzien juz nic nie bolalo i nie bylo sladu. Okazalao sie ze to powiekszony
              gruczol lojowy ktory z braku dostepu powietrza zaczal sie zmieniac w stan
              zapalny i stad ta ropa w srodku. Jak wiadomo wokol sromu jest strasznie duzo
              takich gruczolow lojowych produkujacych łoj i pot. Czasem jakis wyprodukuje za
              duzo i stad taki guzek. Kolo odbytu tez sie czasem to pojawia.
              Nie martwcie sie, to nie zaden nowotwor. Wiele kobiet tak ma.
              • wiki24 Re: bolesny guzek 30.12.04, 14:02
                mi jednak sie nie wydaje aby to był zatkany gruczoł u mnie.Tego sie nie da
                wycisnac bo to jest w środku pod gruba warstwa skóry i jest bolesne lekko
                opuchniete i twarde a potem mieknie ten guzek i znika w ciagu kilku dni.Nie mam
                pojecia co to............
                • Gość: elissa Re: bolesny guzek IP: 80.53.167.* 30.12.04, 19:57
                  Dokladnie tak to wyglada. Czsem sie nie da od razu wycisnac, tylko kolejnego
                  dnia. Trzeba probowac. Jesli nic z tym nie zrobisz to samo zniknie, ale potem
                  niewykluczone ze za jakis czas pojawi sie w tym samym miejscu znowu. Wiec
                  lepiej wycisnac.
                  • wiki24 Re: bolesny guzek 30.12.04, 20:04
                    jednak dalej mi sie nie wydaje że to to .Bo te moje guzki potrafią się szybko
                    pojawic np w ciągu paru godzin.I ten ostatni raz jak mi sie pojawił to było
                    przy łechtaczce w 3 godziny po cytologii więc wydaje mi się ze to jakas reakcja
                    organizmu na ingerencje i rapanie metalowym narzędziem.Może to taki stan
                    zapalny węzłów?
                    • Gość: elissa Re: bolesny guzek IP: 80.53.167.* 30.12.04, 20:41
                      Skoro tak to naprawde trudno mi powiedziec cokolwiek na ten temat. Mnie sie
                      przytrafiaja tylko takie guzki o ktorych Ci napisalam,ale one sa z daleka od
                      lechtaczki. Moze Twoj problem jest powazniejszy. Radzilabym Ci w momencie gdy
                      pojawi sie guzek, od razu isc do ginekologa i pozwolic jemu to zdiagnozowac.
                      Istnieja jeszcze inne rodzaje takich guzkow, ale nieco wieksze i bardzo
                      bolesne. One wymagają nacięcia aby ropna tresc mogla sie z nich wydostac. Bylo
                      o tym napisane w jakims watku na tym forum. Poszukaj. Zycze zdrowia.
                      • wiki24 Re: bolesny guzek 30.12.04, 22:12
                        wiem tamte to sa zatkane gruczoły bartholina
                        ja byłam u gina gdy mi się tylko pojawił pierwszy raz taki guzek ale dr
                        powiedziała zę trzeba poczekac i zobaczymy ,moze to jakaś torbiel-
                        powiedziała.Ale to po kilku dniach znikło i koniec dlatego nie wiem co to było
                        a do tamtej gin juz nie chodze.Jak na razie mam spokój.Oby się to juz nie
                        pojawiało.
                        • Gość: zmartwiona Re: bolesny guzek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:51
                          Hmm już znika mój guzek... moze to jakaś mała niegroźna infekcja. Tak jak
                          zauwazono wcześniej moze wiązac się z przeziebieniem organizmu. Ale nie sądze
                          by wyciskanie było tu rozsadna metodą. Ogólnie nie powinno sie wyciskać,
                          pryszczy, zgrubień itp, może to powodować zakażenia i komplikacje...
                          Szczególnie, ze są to okolice imtymne...Wydaje mi sie ze te guzki to jakieś
                          powiększone naczynia limfatyczne...
                        • Gość: elissa Re: bolesny guzek IP: 80.53.167.* 30.12.04, 23:26
                          Wydaje mi sie ze ginekolog niewiele moze tu pomoc. Moze lepiej by bylo pojsc do
                          dermatologa-wenerologa. W koncu to problem skorny. Moze on cos poradzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka