Gość: Katarzynka IP: 217.173.203.* 20.01.05, 19:50 Ja mam silną nerwicę i wszystkie dolegliwości z nią związane.Jak Wy się czujecie kiedy biorą Was nerwy i jak sobie z tym radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martunia1 Re: Czy macie nerwicę ?? 20.01.05, 20:03 Napisz jak poznać czy ma się nerwicę, bo ja często się denerwuje ale nie wiem kiedy jest to normalne a kiedy jest to już nerwica. Jakie masz inne dolegliwości związane z nerwicą? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Czy macie nerwicę ?? 21.01.05, 09:14 denerwowanie sie to nie jest nerwica Odpowiedz Link Zgłoś
nomka Re: Czy macie nerwicę ?? 25.01.05, 15:54 ja mam nerwicę wegetatywną czyli wrodzoną. Jak się objawia?? Na wiele sposobów. Miedzy innymi alergią autoimmunologiczną czy bólami na tle nerwowym. Poza tym bez przerwy się zamartwiam, czasem jak się zastanowię, to to czym się martwię jest idiotyczne...ale nic na to nie mogę pomóc. I te spadki nastroju, nagle i bez powodu... Jak sobie radzę... mam silną psychikę i zdaję sobie sprawę z tego, że to choroba. Pomagaja też leki uspokajające (tylko ziołowe).Brałam psychotropy, ale po nich było jeszcze gorzej fakt nie miałam objawów nerwicy ale też na niczym mi nie zależało, więc dałam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Czy macie nerwicę ?? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 26.01.05, 11:34 Nerwica: nerwica ż II, DCMs. ~cy; lm D. ~ic «zaburzenia czynnościowe ośrodkowego układu nerwowego, charakteryzujące się wzmożoną jego pobudliwością i nadmierną reaktywnością na negatywne bodźce zewnętrzne» Nerwica lękowa. Cierpieć, chorować na nerwicę. sjp.pwn.pl/haslo.php?id=35484 Wszystko wymyka sie spod kontroli. Zamiast sie uspokajac, szal rozkreca sie co raz bardziej. Chcesz przestac płakać ale nie możesz. Jest tysiące symptomów. Zamartwianie się i strach. Nie radzenie sobie, z niby, prostymi czynnościami. Brak wiary w siebie i cokolwiek.. To chyba na forum psychologia powinno być? Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Czy macie nerwicę ?? 26.01.05, 12:49 O jej. Mam takie stany czasem o jakich piszecie, dodatkowo jak się zdenerwuję robią mi się czerwone swędzące bąble na ciele. mam nadzieję że to nie nerwica)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: Czy macie nerwicę ?? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 20:58 PEWNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś