Dodaj do ulubionych

duszności a pigulka

10.06.02, 10:19
Pani doktor. Po wielu miesiacach odwazylam sie na nowo rozpoczac stosowanie
pigulki. Poniewaz wczesniej zle tolerowalam m.in. Harmonet i Cilest moj
ginekolog przepisala mi Triminulet.
Dzis mija 2 dzien przyjmowania. Czuje dusznosci, ucisk w klatce piersiowej. Nie
moge zlapac tchu, jakby ktos mnie sciskal w imadle. Jestem oslabiona, nie mam
sily sie ruszac. Co robic?
Przy okazji, czy Triminulet moze powodowac zmniejszenie libido oraz depresje -
chodzi mi o to jak przedstawia sie jego sklad hormonalny w porownaniu do
Cilestu. Cilest spowodowal u mnie okropna depresje, czy Triminulet rowniez moze
miec takie dzialanie?
Obserwuj wątek
    • moniaag1 Re: duszności a pigulka 11.06.02, 11:41
      Pani doktor, uprzejmie prosze o odpowiedz.
      Dzisiaj jest mi juz lepiej tzn. dusznosc minela. Przestalam troszke panikowac,
      ale mimo to boje sie, ze cos jest nie tak.
      • monika.antepowicz Re: duszności a pigulka 12.06.02, 06:57
        Jesli wiąże Pani duszności z pigułka-ja odstawiłabym, pigułka antykoncepcvyjna
        niekiedy moze zmniejszac licbido, ale nie od samego początku stosowania.
        • moniaag1 Re: duszności a pigulka 12.06.02, 10:03
          monika.antepowicz napisał(a):

> Jesli wiąże Pani duszności z pigułka-ja odstawiłabym, pigułka antykoncepcvyjna
          > niekiedy moze zmniejszac licbido, ale nie od samego początku stosowania.

Pani doktor, dziekuje za odpowiedz i przepraszam, ze jestem namolna, ale prawde
          powiedziawszy Pani odpowiedz jest tak lakoniczna, ze wiem pewnie jeszcze mniej
          niz na poczatku.
          Ja nie wiem, czy wiazac dusznosci z pigulka, bo nie wiem, czy takie dzialanie
          pigulka moze miec. Jezeli tak, to skad sie biora te dusznosci (czy spada
          cisnienie krwi, czy cos innego?).
          To ze pigulka zmniejsza libido to ja wiem, bo doswiadczylam tego. Moje pytanie
          brzmialo, jak wypada Triminulet (pod wzgledem skladu hormonalnego) w porownaniu
          do Cilestu. Czy mam spodziewac sie takich samych skutkow ubocznych? Patrzylam na
          sklad - jest troszke inny w obu preparatach, czy odczuje wiec roznice na plus
          przy stosowaniu Triminuletu, skoro nie tolerowalam Cilestu? Poza tym to sa
          zupelnie rozne preparaty, bo jeden jednofazowy, drugi trojfazowy. Chyba jest
          jakas roznica w skutkach ubocznych. Przede wszystkim: czy mam szanse uniknac
          totalnego rozchwiania emocjonalnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka