IP: *.chello.pl 05.03.05, 13:55
Witam,
Wiem, że tu już było....nie mogę jednak znaleźć odp na moje wątpliwości w
archiwum....Do lekarza dopiero za 2 tyg a odebrałam właśnie wyniki cytologii.
Trochę sie zmartwiłam bo zawsze miałam I gr. W zeszłym roku, 3 miesiące po
porodzie też była jedynka.
Dzisiaj na wyniku mam IIgr i naskrobane odręcznie jakieś info, że zmiany
zapalne i odczynowe + b. liczne leukocyty!!!!
Co to może oznaczać??? Te zmiany ODCZYNOWE mnie niepokoją....Jeśli ktoś się
orientuje to będę wdzięczna za informację.

Dzięki i pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • dominika1231 Re: CYTOLOGIA 06.03.05, 00:24
      Tez mam taki wynik cytologii. Czy robilas metoda Bethedsa? Rowniez zastanawiam
      sie, co to oznacza! Podnosze watek do gory i uprzejmie prosze o odpowiedzi!
      Pozdrawiam! smile
      • Gość: Anka Re: CYTOLOGIA IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 08.03.05, 13:18
        Wiesz, nie orientuję się czy to była metoda Bethedsa??? Sama grupa cytologii
        była wg. innego kryterium z tego co pamiętam.....Sprawdzę to w domku na wyniku
        badania i napiszę coś więcej.
        A którą część wyniku masz taką jak ja? Tą opisową?

Pozdrawiam,
        Ania
        • dominika1231 Re: CYTOLOGIA 08.03.05, 13:20
          Tak, zmiany zapalne i odczynowe plus liczne kom. leukoplakiczne. Tez sie
          martwie, a do gina dopiero za 2 tygodnie! Mam fobie na pkt HPV i boje sie, ze
          to moze to...
          • Gość: kinga Re: CYTOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:23
            Dziewczyny ja Wam nie pomoge bo sie nie znam ale na tym forum jest taki watek-
            ginekolog-poloznik,gdzie lekarz odpowiada na pytania.Napiszcie tam .Pozdrawiam
          • Gość: Anka Re: CYTOLOGIA IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 08.03.05, 13:27
            Ja jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie bo u mnie w rodzinie były dwa
            przypadki choroby nowotworowej narządów kobiecych!!! Kurcze, tak sobie myślę,
            że przecież II grupa to nie jest dramat, więc może to nie TO!!?!?! Dużo kobiet
            całe życie ma II grupę.....fakt, że ta informacja o zmianach odczynowych brzmi
            dosyć nieciekawie!??! Może ktos nam jeszcze odpisze????

PS. a masz tak jeszcze wzmiankę o "niespecyficznej florze bakteryjnej" bo
            właśnie mi się przypomniało że coś takiego tam było?????
            Gdzie robiłaś badanie?

Ania
    • koala.mb Re: CYTOLOGIA 08.03.05, 13:23
      Cytologie masz dobrą i nie ma się co denerwować. Zmiany odczynowe i zapalne +
      bardzo liczne leukocyty: to informacja na temat infekcji pochwy, którą trzeba
      wyleczyć.Poźniej mozna wykonać ponownie rozmaz cytologiczny i ocenić go
      rzeczywiście wg systemu Bethesda - jest dokładniejszy i bardziej czytelny.
      Głowa do gory!
      • Gość: kinga Re: CYTOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:25
        Juz Wam lekarz odpisal-chodzilo mi o tego lekarza
        • Gość: Anka uffffffffffff IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 08.03.05, 13:29
          Wielkie dzięki !

Serdecznie pozdrawiam,
          Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka